|
volné diskuzní fórum 004.CZ V2 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po prosinec 19, 2016 10:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
prd uživatel
|
Předmět: |
|
|
Díky za odpovědi!
Řekl jsem to ihned, abych nic netajil, naštěstí super doktorka, se kterou se dá mluvit.
Tahle necom je fakt svině. Protože jsem to musel chytnout od přítele, který je ovšem ten jeden z mála, u kterého se neprojeví žádné symptomy a je pouze přenašeč.
Lékařskou zprávu bohužel v angličtině nenapíše, samozřejmě latina to zachrání... tak uvidíme... |
|
|
|
|
 |
po prosinec 19, 2016 4:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: kapavka |
|
|
Honza napsal: | A nevidím jediný důvod, proč by někdo neměl uznat lékařskou zprávu z UK. |
Nejde tak o "uznání", jako o schopnost lékařskou zprávu z UK s porozuměním přečíst. A o alibismus: když zprávu nepochopím, radši budu někoho šikanovat, než nést riziko nevůle šéfíků.
Pan kolega tu ovšem už byl na pohotovosti, takže na sebe upozornil. Tedy bych viděl jako rozumnou prevenci před buzerací hygienické služby zdejší kožní navštívit, zřetelně sdělit, že odjíždí z republiky a požádat o zprávu pro britského lékaře. Dá tím prokazatelně najevo zájem léčbu absolvovat. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 19, 2016 2:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Re: kapavka |
|
|
prd napsal: | protože se to hlásí na hygienu a je trestné neléčit se. Nepředpokládám, že nějaké lékařské zprávy z UK by mi v čr uznali. |
Povinnost léčit se není nikde omezena pouze na tuzemsko, takže se klidně můžeš léčit i v zahraničí, jen to před odletem nikomu neříkej, občas se najde debilní doktor, co to nechápe a mohl by ti dělat problémy.
A nevidím jediný důvod, proč by někdo neměl uznat lékařskou zprávu z UK. Myslíš, že kdyby ti v UK třeba vykuchali apendix, tak to naši doktoři neuznají?  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 19, 2016 12:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
prd uživatel
|
Předmět: kapavka |
|
|
Ahoj,
má takový zvláštní dotaz. žiju dlouhodobě v zahraničí, a jsem 2 týdny v čr. Navštívil jsem tu pohotovost, protože jsem měl příznaky kapavky, a musím na kožní. Chci to samozřejmě vyléčit co nejdříve, jenže za týden letím zpět a prostě v čr zase nějakou dobu nebudu.. A s tím souvisí můj problém. v čr je léčba povinná a člověk musí chodit na kontroly, což já bych mohl jedině doma v zahraničí, kde je léčba kapavky ambulantní a běžná a mnohem modernější než tady. Bojím se ale, aby mi tu nedělali problémy, protože se to hlásí na hygienu a je trestné neléčit se. Nepředpokládám, že nějaké lékařské zprávy z UK by mi v čr uznali.
Máte někdo zkušenosti?
Díky |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|