|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
S kým nejčastěji popíjíš čaj? |
Sám |
|
60% |
[ 3 ] |
S přáteli |
|
0% |
[ 0 ] |
S Partnerem |
|
20% |
[ 1 ] |
Čaj nepopíjím |
|
20% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 5 |
 |
po leden 02, 2006 10:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bodyia admin

|
Předmět: |
|
|
Ahoj, já mám čaje taky moc rád Ale zvykl jsem si na neslazené, bez mléka a bez "ovoňujících" přísad, prostě mi ten turecko-anglický způsob moc nesedí. Raději všechno hezky čisté, aby vynikla chuť a individualita.
Z černých mám určitě nejraději darjeeling, první sběr, druhý sběr... pak nilgiri a ceylon, ze zelených che-xang a většinu japonských čajů, v létě si s Péťou dáme rádi maté, teĎ v zimě i bylinky, které občas Petřík trhá nebo mátové lístky.
http://bodyia.cz/fotky/lanka/cimg5117.jpg
a takhle se sklízí ceylonský tea...  |
|
|
|
|
 |
so prosinec 31, 2005 11:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Můžu ti říct, že je to velice dobrý čaj; a silně návykový. Za den jsem ho zvládl vypít i přes litr, ale ani to se mnou nehnulo. Potom večer přišla ke slovu domácí samohonka (ta tekutá) z Vizovic a stačilo mi, co se vešlo do víčka placatky .
Jinak ani místní se po konvici na ex nepotáceli - zato tu slivovici jsem jim musel ředit vodou v poměru tak 5:1 ve prospěch vody. Kam Alláh nevidí... |
|
|
|
|
 |
so prosinec 31, 2005 9:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Čajové nádobí nemám, ale už pomalu uvažuji o jeho pořízení
Jinak k tomu mátovému čaji. Něco jsem zaslechl kdysivá dávno v TV a myslím, pokud je to ten samý, tak to používají místo alkoholu, protože to má podobné účinky |
|
|
|
|
 |
so prosinec 31, 2005 12:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Jasně že mám nádobí. V Turecku jsem si koupil takovou tu jejich místní několikapatrovou soupravu na přípravu čaje. Tam jsem si hodně zvyknul na přeslazené silné čaje.
A ještě strašně moc mám rád marocký mátový čaj (le thé a la menthe). Tam do toho dávají nějakou speciální extrémně aromatickou mátu. Někteří lidé to nesnesou a vylouhované alkaloidy je trošku zfetujou (místní tomu říkají "berber whisky"). Taky mi doporučovali pít zezačátku jen jeden šálek (na jejich poměry i 200 ml), ale pil jsem třeba 3 za sebou a nic mi nebylo. Škoda, že u nás se taková máta nepěstuje. |
|
|
|
|
 |
so prosinec 31, 2005 12:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Nadobi |
|
|
zdenda napsal: | Čaj? no skoro jakýkoli, ale nesnáším ten Irish cream v pytlíku, to je něco otřesného. Do čajovny rád zajdu, zatím to bylo pouze s přáteli, samotnému se mi nechce a partnera zatím nemám |
S partnerem i prateli to je pokazd eo necme jinem. Presto moc fajn. I ja chodim moc rad do cajoven. Nekdy sam, ale radeji ve dvou, ci trech. Aby nebyla prilis bourliva atmosfera. Mohli si cajicek vychutnat a pritom nam bylo fajn. Mas doma cajove nadobi? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
so prosinec 31, 2005 12:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Já teda chodím do čajovny každý druhý den. S kamarády po škole. Teď v zimě obzvláště rád.
Jinak čaj kupuju u Arabů. A ti ho zase dovážejí z Turecka. A doplňují ho vším možným. Mojí nejoblíbenější kombinací je jasmínový čaj s kousky santálového dřeva, jablek a okvětními plátky růže. Ty tomu dodávají takové jemné aroma. Hned jdu na šálek... |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 30, 2005 11:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Čaj? no skoro jakýkoli, ale nesnáším ten Irish cream v pytlíku, to je něco otřesného. Do čajovny rád zajdu, zatím to bylo pouze s přáteli, samotnému se mi nechce a partnera zatím nemám |
|
|
|
|
 |
út prosinec 27, 2005 5:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: ČAJ |
|
|
Čajíčky a čajovny...nápady, inspirace. Jaký čajmáš rád. ám nebo s přáteli, svým partnerem..?? _________________ Jsem...
Naposledy upravil Libor dne pá leden 06, 2006 4:07 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|