|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
pá listopad 28, 2014 4:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Honza napsal: | Martin napsal: | Václav napsal: | Martin napsal: | Tak už vím co pod stromeček  |
Ovar...  |
Ale tak Václave, ten se jí na silvestra, a ani tak ho nemam rád. Na vánoce tak řízek a salát  |
Buznu?  |
No víc buzen jako nevycákanej spratek nemam za potřebí  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 28, 2014 4:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Martin napsal: | Václav napsal: | Martin napsal: | Tak už vím co pod stromeček  |
Ovar...  |
Ale tak Václave, ten se jí na silvestra, a ani tak ho nemam rád. Na vánoce tak řízek a salát  |
Buznu?  |
|
|
|
|
 |
pá listopad 28, 2014 4:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav napsal: | Martin napsal: | Tak už vím co pod stromeček  |
Ovar...  |
Ale tak Václave, ten se jí na silvestra, a ani tak ho nemam rád. Na vánoce tak řízek a salát  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 28, 2014 4:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | Tak už vím co pod stromeček  |
Ovar...  |
|
|
|
|
 |
pá listopad 28, 2014 8:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Tak už vím co pod stromeček  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 28, 2014 5:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Martin C. Putna: Homosexualita v dějinách české kultury |
|
|
Mám tento sborník, který Putna uspořádal a několika příspěvky obohatil, doma už nějaký ten pátek na hrozivě narůstající hromadě "knih k přečtení" - ne a ne se k ní dostat, a může si za to sama: je "tlustá"... Tak vám aspoň nabízím recenzi pana Fencla.
Jednu kapitolu, "Ovar a buzny", zbývá dopsat, však pan profesor Putna má o čem psát. Ale bylo by to pak ještě o kultuře?  |
|
|
|
|
 |
ne březen 23, 2014 8:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Sborník "Miluji tvory svého pohlaví" |
|
|
V roce 1590 byl v Žehušicích na Čáslavsku upálen mladý učitel, který na svěřených žácích násilím páchal vlašské sodomství.
V letech 1432-1502 se počet obyvatel Florencie pohyboval kolem 40 tisíc. V těch letech bylo ve městě vyšetřováno 17 tisíc mužů pro sodomii, 3 tisíce z nich byly usvědčeny. V Německu té doby se proto sodomitům říkávalo "Florenzer" a uskutečňování stejnopohlavního styku "florenzen". (Honzovi by se tehdáž ve Florencii určitě líbilo, i když asi ještě neměli ani fitka, ani terénní bicykly.)
To (a mnoho jiného) se dočtete ve sborníku s podtitulem "Homosexualita v dějinách a společnosti českých zemí", který zahrnuje práce 13 autorů a pokrývá období zhruba od šestnáctého století do současnosti. Nejde o popularizující publicistiku, ale o odborné práce doprovázené četnými poznámkami a odkazy. I když v některých případech je popisu (a dopředné obraně) badatelovy metody věnováno pomalu víc plochy, než látce samotné, čtou se texty jedním dechem (no, možná jsem vadný). Postavení homosexuálů ve společnosti v obdobích až do protektorátu je zkoumáno podle trestních spisů. Pořadatelé sborníku se neomezují jen na společnost české národnosti: jedna z prací je věnována homoerotické motivaci lídra sudetoněmecké mládeže. Není nezajímavé, že říšští státní příslušníci byli i na území protektorátu trestáni za homosexuální delikty přísněji oproti občanům protektorátu v souladu s přísnějšími říšskými zákony. Časy minulého režimu přibližuje ústní líčení řady homosexuálních respondentů, také ale třeba obsah populárních sexuologických příruček. Závěrečné práce se zabývají současnými problémy (homopaternalita) včetně aktuální snahy podřadit i u nás záležitosti sexuálních menšin mnohem širším souvislostem pojmu "queer".
Ten, koho zajímá postavení gayů ve společnosti, nemůže tuto knihu nečíst. Vydalo nakladatelství Argo v roce 2013, koupit lze třeba v internetovém knihkupectví Kosmas.
Naposledy upravil Vaclav dne pá listopad 28, 2014 11:17 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
čt říjen 03, 2013 9:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | bourací kladivo by mělo stačit  |
Sice ten instrument neznám, ale mám radost, že i pro můj případ najdeš řešení. V ten moment, pravda, budu mít asi depku a ty půvaby už nedocením, ale teď jsem spokojený.  |
|
|
|
|
 |
čt říjen 03, 2013 3:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav napsal: | Martin napsal: | trvat si na tom, že jsem humanní vrah  |
Dobrá. Až mne omrzí svět, s důvěrou se obrátím.  |
Tak nevim, jestli do pude snadno jako u toho králíka, ale tak bourací kladivo by mělo stačit  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt říjen 03, 2013 9:46 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | trvat si na tom, že jsem humanní vrah  |
Dobrá. Až mne omrzí svět, s důvěrou se obrátím.  |
|
|
|
|
 |
čt říjen 03, 2013 8:48 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav: Na to snad ani nereagovat a trvat si na tom, že jsem humanní vrah  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st říjen 02, 2013 11:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | Jsem humánní vrah  |
Aáá, až teď se mi vybavil obsah některých Tvých starších postů. Ty králíky jsem plácl jako první, co mi slina přinesla na jazyk, nebyl v tom záměr ( ). Zároveň si ale vybavuju i nedávné khálíškování mezi Tebou a Matyášem. To tedy mělo ve skutečnosti asi kulinární motivaci a z matyáše se měla stát pečínka? Nebo bys ho pojednal na jiný způsob? |
|
|
|
|
 |
st říjen 02, 2013 12:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav napsal: | Tom_c napsal: | chovat králíky a pak je žrát je skutečně ujetý.. |
Králíci to říkají taky. |
Nutno poznamenat že velmi krátkou chviličku. Jsem humánní vrah  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st říjen 02, 2013 7:32 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Tom_c napsal: | chovat králíky a pak je žrát je skutečně ujetý.. |
Králíci to říkají taky. |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 11:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tom_c guru++
|
|
|
Tohle je zas dialog chovat králíky a pak je žrát je skutečně ujetý.. |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 4:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | tu po upečení ani nepostřehneš. |
Udolal jsi mne. Těším se, že na další sraz komunity dovezeš tančíkem v rendlíku kousek na ochutnání. |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 3:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav napsal: | Martin napsal: | sou výborný  |
Ale ty bobky... a ta debilní mimika... |
tu po upečení ani nepostřehneš. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 12:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | sou výborný  |
Ale ty bobky... a ta debilní mimika... |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 12:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav napsal: | Martin napsal: | Nic, jenom předevšim nesnášim beletrii  |
Aha. Tak to já zas nemůžu ani cítit knížky o chování králíků. Ti jsou mi hnusní na pohled i k jídlu.  |
Je nikdo neuměl uvařit zjevně, máš ve vaření mezery. sou výborný  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 12:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | Nic, jenom předevšim nesnášim beletrii  |
Aha. Tak to já zas nemůžu ani cítit knížky o chování králíků. Ti jsou mi hnusní na pohled i k jídlu.  |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 11:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Václav napsal: | Martin napsal: | při mym odporu k hm literatuře |
Co Tě na ní trápí? Jasně, často je to víc homosexuální, než literatura, aktuálně je to mnohdy konjunkturalistické vezení se na módní a politické vlně, ale občas se něco dobrého najde, ne? |
Nic, jenom předevšim nesnášim beletrii  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 11:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Martin napsal: | při mym odporu k hm literatuře |
Co Tě na ní trápí? Jasně, často je to víc homosexuální, než literatura, aktuálně je to mnohdy konjunkturalistické vezení se na módní a politické vlně, ale občas se něco dobrého najde, ne? |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 10:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ale tak i při mym odporu k hm literatuře bych si to patrně rád přečetl. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út říjen 01, 2013 10:41 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|