|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
ne duben 14, 2013 8:12 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
bright napsal: | Martin napsal: | Na fejsbucích, dědku  |
Měl by sis napsat ježíškovi o mobil s fejsbůkem, plantážníku.  |
Ten bohužel mam, kočičí pracko  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so duben 13, 2013 12:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin napsal: | Na fejsbucích, dědku  |
Měl by sis napsat ježíškovi o mobil s fejsbůkem, plantážníku.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá duben 12, 2013 8:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Václav napsal: | A chlubně si ty úlovky navzájem ukazují... |
...v mobilech.  |
Na fejsbucích, dědku  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá duben 12, 2013 8:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Václav napsal: | A chlubně si ty úlovky navzájem ukazují... |
...v mobilech.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá duben 12, 2013 1:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright napsal: | holt ženská postava. |
... taková hezká holka a ty si na ni nepamatuješ?
 |
|
|
|
|
 |
pá duben 12, 2013 5:45 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright, Honza napsal: | Václav napsal: | Myslíš, že v tom sněhu? |
Kdekoli?
Teplé kožešinové mokasíny, aby jim neomrzly prsty na nohách, |
No, kluk byl asi napřed drobet překvapený (tatínek mu určitě o takových věcech nevyprávěl, a když, tak zkresleně) a uměl jistě dobře utíkat, zatímco ten postarší gentleman už asi nebyl vzorem mrštnosti. Být Svištícím šípem, volím sníh.
Honza napsal: | tak bych nejspíš koupil od našich po tlamě |
Takže bys byl otloukánkem v obou variantách, a v obou variantách by rodiče projevili nepochopení pro hezké věci. Smutný svět...
bright napsal: | když se junáci vypraví do ciziny a vyptávají se tamních skautů, how many beavers you've got already?  |
A chlubně si ty úlovky navzájem ukazují... |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 11:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Mea culpa, holt ženská postava.
Bobří řeka pramení v obci Bobr, okr. Trutnov.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 11:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright napsal: | Haha Bimbi?  |
Ale no tak - Brighte - Haha Bimbi je přece Bětka Prknářová, o tý jsem už psal ve svým předchozím postu!
Václav napsal: | Myslíš, že v tom sněhu? |
Teplé kožešinové mokasíny, aby jim neomrzly prsty na nohách, a na stojáka bych v tom problém fakt neviděl. A v iglů prej taky néni moc zima ...
btw: když už jsme u těch bobříků ... ví někdo, odkud vytejkala ta Bobří řeka, co u ní chlapci tak rádi tábořili?  |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 9:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Honza napsal: | Dlouhé Bidlo |
A co takový Štětináč nebo Haha Bimbi?
Václav napsal: | Myslíš, že v tom sněhu? |
Kdekoli?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 9:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Hippie napsal: | Václavův avatar vypadá chytře xD |
Ano, to je starý společenský fígl, jak vyjádřit, že je někdo pěknej hnusák.
bright napsal: | Jak Svištící šíp učinil hocha mužem... ehm, zajímavé.  |
Myslíš, že v tom sněhu? |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 8:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright napsal: | Jak Svištící šíp učinil hocha mužem... ehm, zajímavé. |
On i ten týpek, co mu říkali Dlouhé Bidlo, nepřišel ke své přezdívce nejspíš náhodou, že!
A jaký dudy měla Bětka Prknářová už je mi taky jasný!
Václav napsal: | Na základě geniálně prosté úvahy, že oni by přeci něco takového na svět nepřivedli. |
Zvláštní, kdybych takhle představil "nevěstu" já, tak bych nejspíš koupil od našich po tlamě: "tak ono ti jako nestačilo, co ses navyváděl doteď? ..." |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 6:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Jak Svištící šíp učinil hocha mužem... ehm, zajímavé.
Neméně zajímavé musí být, když se junáci vypraví do ciziny a vyptávají se tamních skautů, how many beavers you've got already?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 6:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Hippie uživatel++

Založen: 23.5.2009 Příspěvky: 306 Bydliště: Svitavy + - 18km
|
|
|
Václavův avatar vypadá chytře xD _________________ Pokaždé když jen pomyslím na to téma,pokaždé když zkouším ten příjemný pocit,pokaždé když chci zažít něco jiného.Proč zažívám jen zklamání? |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 6:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Mnoo
ad Honza: slovem bobr se neoznačuje zrovna přímo orgán
Mno, a když se dívám na vaše avatary, tak nějak váhám kdo by měl být austgerechnet označen za svůdce  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 5:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | Václav napsal: | To je jednoduché: dostal bys pár facek jako svůdce. |
krutá doba ... hele, a podle čeho by poznali, kdo byl svůdce? |
Na základě geniálně prosté úvahy, že oni by přeci něco takového na svět nepřivedli. |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 12:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav napsal: | Jeho jistě ne. Ale byl tak důmyslný, že je předkládal klukům jako lákadlo, doslova jako motivační program. |
Tak určitě by to bylo dost rafinovaně perverzní, ale myslím, že kdyby Foglara napadla ta souvislost mezi bobříkama a bobrama, (ani nevim, jestlib se v tý době ten orgán označoval tímhle slovem), tak by jako správný vychovatel autocenzurně zasáhl a několik generací skautů by nejspíš nelovilo bobříky, ale třeba vydry (tydry).
Václav napsal: | Nebo nad tím dali hlavy dohromady. Třeba šlo o spiknutí. Mezinárodní! |
toť je to vysvětlený: http://cs.wikipedia.org/wiki/Roy_Farell
Václav napsal: | To je jednoduché: dostal bys pár facek jako svůdce. |
krutá doba ... hele, a podle čeho by poznali, kdo byl svůdce? |
|
|
|
|
 |
čt duben 11, 2013 6:09 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | A pochybuju, že by Foglara v jeho pedofilně-homosexuální orientaci rajcovaly zrovna adolescentky a jejich bobříci. |
Jeho jistě ne. Ale byl tak důmyslný, že je předkládal klukům jako lákadlo, doslova jako motivační program.
Honza napsal: | Přemýšlím, jak by reagovali rodiče, kdybys mě přivedl domů a "pozritě sa mamička, toto je moja nevesta"  |
To je jednoduché: dostal bys pár facek jako svůdce.
bright, Martin napsal: | Já se právě snažím přes překlad dopátrat, zda jde o pouhou kopii anglického výrazu E. T. Setona či R. Baden-Powella, nebo zda bobříky vymyslel A. B. Svojsík či dokonce J. Foglar.
Mno ono myslim, že bobříky (coby poměrně zvláštní název) vymyslel Foglar. V jinejch jazycích je to obvykle něco na způsob "Pour-le-merite" |
Nebo nad tím dali hlavy dohromady. Třeba šlo o spiknutí. Mezinárodní! |
|
|
|
|
 |
st duben 10, 2013 10:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Mno ono myslim, že bobříky (coby poměrně zvláštní název) vymyslel Foglar. V jinejch jazycích je to obvykle něco na způsob "Pour-le-merite"  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st duben 10, 2013 9:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Teda nechci vám do toho kecat, ale ty bobříky si chlapci po ulovení přišívali na rukáv košile, tak to nic moc čuňáckýho být nemohlo, už proto, bo se v těch košilích občas ukazovali prvorepublikové veřejnosti!
A pochybuju, že by Foglara v jeho pedofilně-homosexuální orientaci rajcovaly zrovna adolescentky a jejich bobříci. Ta symbolika asi mířila úúúplně jinam.
EDIT: proč jsou to zrovna bobříci, i to, proč jich je zrovna 13, je v té knížce celkem podrobně vysvětlené, ti bobříci jsou opravdu nejspíš Foglarův nápad, i když je to vlastně jen líp a podrobnějš rozpracovaná zkouška "tři orlí pera".
Václav napsal: | Škoda, že jsem vás neznal v době svého jinošského tápání, můj život mohl proběhnout úplně jinak. |
Přemýšlím, jak by reagovali rodiče, kdybys mě přivedl domů a "pozritě sa mamička, toto je moja nevesta" 
Naposledy upravil Honza dne čt duben 11, 2013 2:38 am, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
st duben 10, 2013 3:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Václav: Já se právě snažím přes překlad dopátrat, zda jde o pouhou kopii anglického výrazu E. T. Setona či R. Baden-Powella, nebo zda bobříky vymyslel A. B. Svojsík či dokonce J. Foglar. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st duben 10, 2013 5:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | Aby sem vlítli zahraniční školitelé, bylo dřív pořeba napsat dva tisíce slov. |
Vlastně máš pravdu. Oni sem vlítli, aby nás naučili lásce k SSSR, a ne-li lásce, tak aspoň análnímu alpinismu.
bright napsal: | bobřík v tomhle smyslu |
To je strašné, jak dlouhé mám vedení. Až po tolika letech mi došlo, na co vlastně Foglar ty malé chlapce lákal. Nikdy jsem si nepoložil otázku, proč právě bobr. Nejde o to, jak se to řekne anglicky, ale jaký smysl to (také) má v češtině. A on to zmenšením v roztomilého malého bobříka učinil pro kluky lákavějším, jednak s ohledem na jejich věk, možná i, aby se neděsili. A zatímco oni lítali po lese s vidinou bobříků před očima, on spokojeně jukal ze stanu a pozoroval, co to s nimi dělá. Kdepak nějaké trapné bonbóny.
Pánové, teprve s vámi se člověk naučí rozumět světu! Škoda, že jsem vás neznal v době svého jinošského tápání, můj život mohl proběhnout úplně jinak. Soudobí kluci ani netuší, jaký poklad ve vás mají. |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 9:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Bright: no, jestli myslíš toho čtrnáctýho ... co třeba "a litle chocolate beaver" ? |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 9:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
OT dotaz: Nevíte někdo, jak se bobřík v tomhle smyslu řekne anglicky? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 9:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav napsal: | z foglarovek znám jen Hochy od Bobří řeky (a nějaké drobnosti). |
Jj, tahle kniha je velmi gay, kam se hrabe Křemílek s Vochomůrkou! Docela by mě zajímalo, jestli Luděk ulovil i čtrnáctého bobříka.
Václav napsal: | O čem to má být? |
No to nevim, jen jsem si vzpomněl na děják. Aby sem vlítli zahraniční školitelé, bylo dřív pořeba napsat dva tisíce slov. Dneska se všechno zkracuje, tak myslím, že by stačilo několik vět - nejspíš asi korejsky.  |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 2:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | A neodpověděl jsi na základní otázku: Losnu nebo Mažňáka? |
Na to Ti neumím kvalifikovaně odpovědět: z foglarovek znám jen Hochy od Bobří řeky (a nějaké drobnosti). Četl jsem je někdy ve třinácti, to už je dost pozdě na tenhle druh romantiky. Ale podstata zněžnělého vztahu k Luďkovi mi zas právě proto byla jasná, a nepochybuju, že Foglar byl náš, vzdor kamuflážnímu vztahu s nějakou dámou.
Honza napsal: | Zkus napsat několik vět a třeba sem vlítnou takovým fofrem, že se nebudeš stačit divit. |
O čem to má být? |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 12:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav napsal: | A když zveme experty zvenku, aby nám to předvedli, ti sedí sobecky doma v seníku. Tak jak to tu má potom dopadat? |
Asi ty externí experty poslední dobou málo motivujete. Zkus napsat několik vět a třeba sem vlítnou takovým fofrem, že se nebudeš stačit divit.
A neodpověděl jsi na základní otázku: Losnu nebo Mažňáka? |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 9:22 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Václav napsal: | Honza napsal: | v tý vaší provinční díře ani nevíte, jak šukání vypadá. |
A když zveme experty zvenku, aby nám to předvedli, ti sedí sobecky doma v seníku. Tak jak to tu má potom dopadat? |
Štěstí, že nám to někteří z nich ukážou aspoň prostřednictvím nějaké té produkce.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 7:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Honza napsal: | nevysvětloval on Jestřáb ty žlutý špendlíky trochu jinak |
Za původnost toho nápadu jistě nedám ruku do ohně. Ale tohle byla doba, kdy Jestřáb byl z veřejného prostoru dokonale vytěsněn.
Honza napsal: | v tý vaší provinční díře ani nevíte, jak šukání vypadá. |
A když zveme experty zvenku, aby nám to předvedli, ti sedí sobecky doma v seníku. Tak jak to tu má potom dopadat? |
|
|
|
|
 |
út duben 09, 2013 1:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Václav napsal: | špendlík se žlutou skleněnou hlavičkou. |
Koho volíš? Losnu nebo Mažňáka?
btw: hele, nevysvětloval on Jestřáb ty žlutý špendlíky trochu jinak, než že to používali teensové pro spárování k šukačce?
bright napsal: | Jsou-li podle Honzy srabi, tak ke zbourání pražských hradeb došlo působením náplavy.  |
Tak to jistě, bo pražáci by se na to sami nezmohli! Kdyby do Prahy občas nevlítli Švédové, Němci a další přátelské národy, tak v tý vaší provinční díře ani nevíte, jak šukání vypadá.  |
|
|
|
|
 |
po duben 08, 2013 10:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Václav napsal: | To mi dává představu o tom, co Grindr nabídne. |
Podle toho, co jsem o něm zatím slyšel, jde o akčnější verzi iboys. Kolonka "hledám" má sice narozdíl od ibka jen jednu jedinou položku, ale nezdá se, že by vedl k vyššímu procentu opravdového setkání.
Václav napsal: | Honza napsal: | ... že pražáci jsou nadržený srabi, co by rádi šukali, až by se hradby třásly, |
Je možné, že právě to bylo podstatou plošného bourání městských hradeb v Praze. |
Jsou-li podle Honzy srabi, tak ke zbourání pražských hradeb došlo působením náplavy.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|