|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
so leden 26, 2013 8:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
woody25 napsal: | Martin napsal: | Mirná bariéra... Jinak ovšem ani čeština ani slovenčina nejsou idiomatický jazyky  |
Ako to že nie? Keď som sa raz kamoša opýtal či si leštil bambus že som tak naňho dlho musel čakať tak mi povedal že oni bambusy doma nemajú. .. A neviem či by angličania rozumeli fráze to polish the bamboo
Alebo to myslíš inak?  |
No myslim, protože polish the bamboo by anglickej buzíck rozuměl Jenom slovem "idiomatický" myslim, že víc záleží na kontextu a stavbě slovních spojení.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 8:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
woody25 napsal: | A radi ste sa honili keď ste boli malí? |
Někteří se rádi honili, všichni si rádi honili,
a někteří se honili za někým s kým by si honili.
Martin napsal: | ale na vsi je možný všechno  |
Si na těch lodičkách asi nebyl, že?
Martin napsal: | niekterych tychto ľudí ... sam dokážeš posůdit |
Páči sa mi Martinova slovenčina, hovorí ako súdruh Husák, ani po česky ano po slovensky.
A ešte by som dôrazne pripomenul, že na Slovensku nemajú ú s krúžkom! 
Naposledy upravil Honza dne so leden 26, 2013 8:55 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 8:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
Martin napsal: | Mirná bariéra... Jinak ovšem ani čeština ani slovenčina nejsou idiomatický jazyky  |
Ako to že nie? Keď som sa raz kamoša opýtal či si leštil bambus že som tak naňho dlho musel čakať tak mi povedal že oni bambusy doma nemajú. .. A neviem či by angličania rozumeli fráze to polish the bamboo
Alebo to myslíš inak?  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 8:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Mirná bariéra... Jinak ovšem ani čeština ani slovenčina nejsou idiomatický jazyky  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 8:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
Martin napsal: | woody25 napsal: | Martin napsal: | PS: Tys nikoho nenaháňal, keď si ho chcel honiť?  |
Tieto dvojzmyselné debatky...  |
Ti vaději?  |
Nie nie, pokračuj len niekedy je ťažké dvojzmyselne odpovedať A keď je tam ešte tá jazyková bariérka  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 7:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
woody25 napsal: | Martin napsal: | PS: Tys nikoho nenaháňal, keď si ho chcel honiť?  |
Tieto dvojzmyselné debatky...  |
Ti vaději?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 7:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
Martin napsal: | Smithers: No ono sa pod tatrami hovorí velmi podobne ako v Košiciach lebo pri Kežmaroku |
Tak je pravda že aj v danej lokalite je už problém s porozumením, ale rusnákom z úplného východu SR rozumie len málokto, to je reč bazmeg..
Martin napsal: | Mno a ten sraz... nevim, asi bych ho začal organizovat konečně zas až mi přejde chřipka, či co to mam... |
Chrípku som už prekonal, posteľ a BF ma zázračne vyliečili
Martin napsal: | PS: Tys nikoho nenaháňal, keď si ho chcel honiť?  |
Tieto dvojzmyselné debatky...  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 3:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Smithers: No ono sa pod tatrami hovorí velmi podobne ako v Košiciach lebo pri Kežmaroku
Mno a ten sraz... nevim, asi bych ho začal organizovat konečně zas až mi přejde chřipka, či co to mam...
PS: Tys nikoho nenaháňal, keď si ho chcel honiť?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 3:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
Martin napsal: | Ad sraz: No na sraz niekterych tychto ľudí ( užívám termín "ľudí" vo veľmi širokom zmysle, ako sam dokážeš posůdit)  |
To máš/máte skúsenosti s Košičanmi? To im aj rozumiete keď začnú po východňarsky "hutoriť"? A kedy je najlbižší zraz niektorých tých ľudí?
Martin napsal: | Ad hony: No nejradši sme se honili když sme byli malí... teda nejdřív bez sexuálního podtextu... noo a pozdějš už s ním  |
Tak to my keď sme začali s honením tak naháňačky boli vytlačené už asi natrvalo Kdežto vy ste si obe činnosti pomenovali veľmi podobne, to je také diplomatické  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 2:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ad sraz: No na sraz niekterych tychto ľudí ( užívám termín "ľudí" vo veľmi širokom zmysle, ako sam dokážeš posůdit)
Ad hony: No nejradši sme se honili když sme byli malí... teda nejdřív bez sexuálního podtextu... noo a pozdějš už s ním  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 2:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
citace: | V češtině je dost rozdíl mezi pojď se honit a pojď mě vyhonit! |
Ten váš jazyk používa viacej metafor než ten náš sa mi zdá A radi ste sa honili keď ste boli malí?
Martin: aký sraz?  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 2:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Honza napsal: | V Ádršpachu plujou lodi jen po jezírku, ale to jezírko je zvláštní tím, že nikdy nezamrzá! |
Mno nevim jestli se údolí s zcela jasně tekoucí vodou dá označit za jezírko, ale na vsi je možný všechno  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 11:36 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Honza napsal: | V češtině je dost rozdíl mezi pojď se honit a pojď mě vyhonit!  |
Myslím, že rozdíl mezi nimi je jen v postoji mluvčího.  |
To není pro honzu zas tak podstatné, myslím, megachlapáci se nehoněji  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2013 2:13 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Honza napsal: | V češtině je dost rozdíl mezi pojď se honit a pojď mě vyhonit!  |
Myslím, že rozdíl mezi nimi je jen v postoji mluvčího.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 9:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Honza napsal: | woody25 napsal: | Jazykové okienko: Keď nejaký čech povie: Hoň mě, ako mám vedieť či sa chce hrať na naháňačky alebo či túži... či po tom túži?  |
V češtině je dost rozdíl mezi pojď se honit a pojď mě vyhonit!  |
Musí být?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 9:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
woody25 napsal: | Keby som už mal u vás niečo navštíviť, nejakú prírodu, boli by to Adršpašské skaly, vyzerá to veľmi pekne, ani som neveril že je to v Čechách keď som videl niektoré fotky. |
Adršpach je fajn, jen je dobře tam jet mimo hlavní sezonu, nebo v sezoně vyrazit do skal brzo ráno, to i ušetříš i na vstupném. Jen se tam už nesmí koupat v lomu. Ale třeba Jeseníky nebo Beskydy jsou zajímavější.
woody25 napsal: | A plují ti lodi do Triany? Nebo alespoň do Malagy? Plánujem si leto 2013  |
V Ádršpachu plujou lodi jen po jezírku, ale to jezírko je zvláštní tím, že nikdy nezamrzá!
woody25 napsal: | Jazykové okienko: Keď nejaký čech povie: Hoň mě, ako mám vedieť či sa chce hrať na naháňačky alebo či túži... či po tom túži?  |
V češtině je dost rozdíl mezi pojď se honit a pojď mě vyhonit! 
Naposledy upravil Honza dne pá leden 25, 2013 9:22 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 4:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Lodi: mnooo to nevim, ale jednak lodi plují všade a na každých sou námořníci ... a jednak časem by tam asi dopluly Otázka v jakym stavu by zrovna u těch člunéčků z adršpachu byla posádka
Češi: A nechtěl bys niekedy doraziť Košičanom do Prahy na sraz?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 3:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
Martin napsal: |
Jazykové okénko: No...zkus jedno z toho a uvidíš co chce
No a v adršpachu aspoň jezději lodičky, no  |
No..keďže žiadneho Čecha osobne nepoznám, tak tú dilemu teraz nebudem riešiť a ostane to i naďalej v rovine úvah
A plují ti lodi do Triany? Nebo alespoň do Malagy? Plánujem si leto 2013  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 2:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Honza: snad "všego mnága", niět?
Smithers: No ony občas někde jezději autobusy, nebo lanovky... jenže autobusy tak jednou za půl hodiny.
Jazykové okénko: No...zkus jedno z toho a uvidíš co chce
No a v adršpachu aspoň jezději lodičky, no  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 2:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
Martin napsal: | woody25 napsal: | to Martin: Tak to je fajn, to ja som vaše Krkonoše videl len na fotke...
to bright: to sa ešte uvidí ...pogoňať? wtf?  |
1. Ono na Krakonošovu ovšem neni električka, tak je ten pohyb trošku komplikovanější
2. bright myslel pohonit, míněno onanie - jeho ruština je zjevně ještě blbější, než ta moje  |
Ešte že si povedal, tak to tam potom nejdem
Keby som už mal u vás niečo navštíviť, nejakú prírodu, boli by to Adršpašské skaly, vyzerá to veľmi pekne, ani som neveril že je to v Čechách keď som videl niektoré fotky.
Kto sa má vo vás vyznať? Tu sa všetci naháňame len vy sa musíte honiť Jazykové okienko: Keď nejaký čech povie: Hoň mě, ako mám vedieť či sa chce hrať na naháňačky alebo či túži... či po tom túži?
Jen tleskejte. Já to mám rád  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 2:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright napsal: | Samozřejmě jsem měl na mysli “poženou (před sebou), tj. nikdy nedoženou“.  |
flame of this week
bright napsal: | Ale vydračit zní dobře. Drak byl vydračen. Akorát že v některých případech to musí vyznít dost ironicky.  |
У нас всего много и все большие
большая земля, большие драконы!
(U nas vsjevó mnógo i vsje balšóje!
Balšája zémlja, balšíje drakóny!)
Konec hlášení v ruském jazyce. http://www.youtube.com/watch?v=tt7WRbyWvf4&feature=player_detailpage#t=313s
Naposledy upravil Honza dne pá leden 25, 2013 2:40 pm, celkově upraveno 3 krát. |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 12:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Samozřejmě jsem měl na mysli “poženou (před sebou), tj. nikdy nedoženou“.
Ale vydračit zní dobře. Drak byl vydračen. Akorát že v některých případech to musí vyznít dost ironicky.  |
1. Jo, tomu tu každý věří
2. Předevšim, když je to spíše dráček Soptík  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 11:16 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Samozřejmě jsem měl na mysli “poženou (před sebou), tj. nikdy nedoženou“.
Ale vydračit zní dobře. Drak byl vydračen. Akorát že v některých případech to musí vyznít dost ironicky.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 5:48 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Ty lanovky jsou hezké obě, ta od Martina je dost romantika, a ta Woodyho je zas perfektní design. Ani pořádně nevím, kde v Tatrách jezdí, já byl všude jen pěšky
woody25 napsal: | BTW: Môj jubilejný 100-tý príspevok |
bright napsal: | Iba pogoňať (či ako sa to povie).  |
Nas ně vydračit! (pokud myslíš to co já)  |
|
|
|
|
 |
pá leden 25, 2013 12:01 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | ... Nas nedagoňat! Iba pogoňať  |
našoje impěratorskoje věličenstvo i dogoňat  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt leden 24, 2013 11:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
woody25 napsal: | to Martin: Tak to je fajn, to ja som vaše Krkonoše videl len na fotke...
to bright: to sa ešte uvidí ...pogoňať? wtf?  |
1. Ono na Krakonošovu ovšem neni električka, tak je ten pohyb trošku komplikovanější
2. bright myslel pohonit, míněno onanie - jeho ruština je zjevně ještě blbější, než ta moje  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt leden 24, 2013 11:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
to Martin: Tak to je fajn, to ja som vaše Krkonoše videl len na fotke...
to bright: to sa ešte uvidí ...pogoňať? wtf?  _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
 |
čt leden 24, 2013 10:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
woody: Nas nedagoňat! Iba pogoňať (či ako sa to povie).  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt leden 24, 2013 7:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Jo "prochozené" je mam I ty Nízké, kde se musí sem tam chodit "po stupačkach"
Njn, halt zubačka patří pod ŽSR, zatimco ostatní pod TEŽ, mno Teda asi  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt leden 24, 2013 7:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
woody25 uživatel+

|
|
|
Martin napsal: | Mno ale zubačka ze štrby na pleso (resp. nádraží u hotelu panorama ) snad ještě zůstala stejná, ne?
Ta "moje" fotka má poněkud větší kouzlo V.Tatry bohužel dostaly dost zabrat, skoro bych to nepoznal... :/
Ad btw - gratulujem  |
Jasne ja som to zase poplietol...zubačka je myslím stále tá istá, tá sa asi nemenila keďže patrí pod ŽSR tak tá sa asi tak skoro nezmení. Len túto pozmenú lanovku vymenili za tie hypermoderné vagóniky, niekedy asi 4-5 rokov dozadu. ...Takže Tatry máš "zbehané?" _________________ Svet je taký, za aký ho považujeme. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|