|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
čt červen 29, 2006 8:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Me too.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 8:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
PXGCZ uživatel++

|
|
|
A&F je klasika, ty já můžu kdykoliv.  |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 8:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nechci odpovídat za Bodyiu, ale nudím se, takže.
Trend setters jsou určovatelé trendu, tj. v marketingu skupina obyvatel, která vlastně nastaví to, co ostatní budou považovat za trend nebo módu. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 8:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Boďo, co jsi to psal za ta 2 anglická slova na 2. straně, co znamejí, mohu-li poprosit, díky  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 7:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Co se mě týká, tak nemyslím, že moje nákupní chování je výrazně odlišné od ostatních s mým příjmem, nebo od chování metrosexuálů. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 7:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No asi takhle. V těch USA bych řekl, že je to trošku specifická situace. Předpokládá se, že lidé, co se v USA identifikují jako homosexuálové patří mezi příslušníky vyšší vrstvy ve velkých městech. Kdyby se provedlo srovnání v jejich vlastní vrstvě, pravděpodobně jediný rozdíl by byl, že jen menšina homosexuálů má v péči děti, a tudíž se v jejich chování odráží pouze tenhle relativní přebytek prostředků, jinak utrácených za děti.
Jinak bych řekl, že gayové mají zřejmě citlivější "nos" na rozličná reklamní klišé. Na druhou stranu zřejmě značná část z nás slintá nad reklamami soustředěnými na mužské tělo, jak je vidět i z příspěvků.
Mimochodem co se USA týká, tak je tam podezřelých ze soustředění advertisingu na homosexuály více firem, zejména ale oděvní titán Abercrombie and Fitch viz
http://www.abercrombie-models.com/abercrombie-models-galleries/official-abercrombie-model-gallery/Abercrombie-and-Fitch-Male-Models-Hot-Naked/gallery-6/Abercrombie-AnFstripper.jpg _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 6:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
PXGCZ uživatel++

|
|
|
Azarael napsal: | Myslím že gay si nekoupí novej kompl jen kvůli tomu, že potřebuje silnější procesor ale kaufne si k němu pěkný repráky LCDéčko a bezdrátovou myšku a všechno musí spolu ladit aby to nebylo každej pes jiná ves. |
Proboha, máš pravdu. Když jsem si pořizoval novou sestavu, tak jsem týden čekal, až dorazí černo-střírbná myška, aby mi to ladilo k ostatním věcem. A nedávno jsem si pořídil i černou židli místo červené a poohlížím se po nějakém šikovném černém stole. Sakra, jsem teplej až to bolí.  |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 5:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: To Azarael |
|
|
Naprostej souhlas. |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 5:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Azarael uživatel+

|
|
|
myslím že v tomhle nemáš ůplně pravdu, samo že to neplatí pro 100% gayů ale platí to pro poměrně velkou část, homosexuálové si opravdu dávaj poměrně záležet na tom co si kupujou. rozhodně víc než většina heteráků. |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 4:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
the.cracker uživatel+

|
|
|
PXGCZ napsal: | Přesně, např. reklama na 3BIT se třemi svalnatými mladíky se líbí nám a hetero-ženským. Naopak hetero-chlapy a lesby asi neosloví.  |
Nesouhlasim, mne se treba vubec nelibi a ty svalnati chlapi jsou pekne trapni
Jinak se mi zda ze to tady vsehcno hrozne zobecnujete. Nemyslim si, ze by vsichni gayove meli mit neco extra spolecneho. To, ze si muzou kupovat high tech je sice mozne, ale souvisi to podle me jenom s tim co uz tu zaznelo - nemaji deti a tudiz maji vic penez. Vsechno je proste individualni a sexualni orientace zde nehraje zadnou roli, resp. zanedbatelnou. |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 12:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Achjoooo... Už abych byl bohatý a bezdětný a měl vlastní byt, kterej bych mohl zařizovat drahejma věcma...
Jinak na těch Hi-tech věcech něco bude. Můj přítel utrácí neuvěřitelné peníze za všechny tyhle blbinky... jako že 2 počítače (1 notebook, jeden normální), PDAčko, mobil, všechny ty kraviny co se do mobila strkají, speciální repráky...
No ale já teda asi nejsem moc klasický gay... můj mobil, toho moc neumí a druhej toho umí ještě míň, jeden notebook mi stačí (už asi půl roku si říkám, že by to chtělo nějaké repráky). Kdyby jste viděli, jaký mám doma rádio, asi by jste se hodně smáli a dodneška jsem nepochopil, proč lidi potřebujou takový PDA???
Akorát můj mp3 přehrávač je myslím docela Hi-tech a docela jsem na něj hrdý.
Co se značkového oblečení týče, tak já si ho kupuju taky, ale heteráci taky... myslím, že v tom není zase až täkovej rozdíl  |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 11:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Azarael uživatel+

|
|
|
Teď by ještě stálo za zmiňku, jestli se necháme reklama, který se nám líbí ovlivnit, nebo jestli v nich čumíme jen po kocourech . třeba ta reklama na 3bit je super, ale tu sušenku si nekupuju, nechutná mi. Radši si koupím tatranku.
Ten specifickej výrobek je asi Gay časák, to si heterák určitě nekoupí .
Hi-tech věci jsou rozhodně pravda, mobily, foťáky, počítače v tom se gayové vyžívaj, už jen proto, že maj víc peněz jelikož nemaj děti. A potom hlavně design, ty nový věci jsou prostě lepší, hezčí, zaoblenější, Myslím že gay si nekoupí novej kompl jen kvůli tomu, že potřebuje silnější procesor ale kaufne si k němu pěkný repráky LCDéčko a bezdrátovou myšku a všechno musí spolu ladit aby to nebylo každej pes jiná ves. Třeba pro gaye naprosto specifickej výrobek co se kompů týká je Mac - pořádně drahej, ale co se propracovanosti a designu týká tak jsou absolutní špička. Mezi lidma co si Mac koupí je podle mě gayů tak 70%. Myslím, že i za různý vychytávky do baráku utratíme víc (sedací soupravy, stěny, postel, poličky, lampičky rozhodně vybíráme kapku jinak než ostatní) Už jen co se kombinace barev týká, myslím že máme vrozenej vyžší barevnej cit  |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 9:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: To malpka |
|
|
Asi jsem "americký gay".
Kupuju high tech? Ano.
Exkluzivní a kvalitní? Vždycky.
Kupuju značkové věci? Ano, kvalita.
Cestuju? Ano, rozhodně víc než drtivá většina lidí.
Utrácím za kulturu a zábavu? Ano, víc než bych chtěl a pořád mi to nestačí.
Rozhodně tu práci nepouštěj, zajímalo by mě, co z toho vyleze.
Btw reklama na 3BIT je moc moc pěkná  |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 8:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
baez uživatel
|
Předmět: to malpko: |
|
|
No, obecné spotřebitelské zvyklosti jsou podle mě u homosexúálů stejné jako u heterosexuálů, kteří řijí stejným životním stylem (bezdětní singles). Specifické produkty pro homosexuály u nás vpodstatě neexistují, což je škoda - mluvím především o bankovních, pojistných a investičních produktech, které by se pokusili smluvně konstruovat stejnou míru daňové zátěže, jakou mají např. manželé. Specifické životní a penzijní připojištění nahrazující státní systém vdovských a vdoveckých důchodů u nás také nikdo nenabízí...ale pravda je, že než se rozhoupouz finanční investice, tak budou spíš časopisy, restaurace, cestovní kanceláře a svatební salóny pro gay zákazníky... _________________ Baez |
|
|
|
|
 |
čt červen 29, 2006 7:15 am |
 |
Autor |
Zpráva |
malpka uživatel
|
|
|
Diky moc VSEM za jejich komentare....po pravde necekala jsem az tolik odpovedi....ze by gay byli vic komunikativni a otevreni???
Pro ty kteri rikali ze mela bych to nejak detailneji rozvest, tak ano...to byla jen uvodni otazka, zda takovy vyzkum ma vubec smysl....nejak bojuji s myslenkou tu celou srandu vzdat....
K samotnemu tematu, v USA prisli na to ze krome toho ze komunita homosexualu je velice pestra, stejne tak jako hetero, nasly se prece jenom spolecne charakteristiky homosexualniho spotrebitele...pry nakupuji vic high tech, vetsinou exkluzivni, znackove veci (kosmetika, obleceni), o mnohem vic cestuji a utraceji na kulturu a zabavu nez prumerny heterosexual....
to jen tak v zkratce...
Tak zkusim v tom jeste chvili si hrat....mozna i neco zajimaveho z toho vypadne.
A zamereni rozsirim i na to jak hetero reaguji na reklamu ve ktere je gay...zatim to moc v cesku neni, ale na zapade je toho spousta. Co si o tom myslite? bude to Cechy vnimano pozitivne?
Az budu mit nejake konkretni otazky, dotazniky, atd....urcite se na Vas obratim
Az prijdu na neco zabavneho, tak take rozhodne dam Vam vedet....
Pokud by vas jeste neco napadlo, tak piste, piste, piste....
v kazdem pripade diky moc  |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 11:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Hmmm mě se třeba líbí reklama na jedno nejmenované pivo - kde jsou velmi hezci polovyslečení mladi muži masírováni - "takhle si budou uzivat vaše chuťové buňky"... myslím, že to reklamám na pivo dává nový rozměr...
No já kupuju kila lubrikantů, jinak mě nenapadlo nic, co by normální heter nekupoval. V kosmetice si nějak extra nefrčím, hadry a boty si snad vybíraj a kupujou heteřï taky, kondomy taky... nevim nooo nic moc mě nenapadá. Ale kdyby se nebe usmálo a něco se přece objevilo, určitě se ozvu  |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 11:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Azarael uživatel+

|
|
|
jo ta je k sežrání skvělá reklama  |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 10:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
PXGCZ uživatel++

|
|
|
Přesně, např. reklama na 3BIT se třemi svalnatými mladíky se líbí nám a hetero-ženským. Naopak hetero-chlapy a lesby asi neosloví.  |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 10:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Azarael uživatel+

|
|
|
Myslím, že máme jinej pohled třeba na reklamu, pochybuju že by nějakýho gaye uchvátila reklama na auto na kterým je rozvalená ženská s pěti kilama silikonu . Velká část reklamy je zaměřená silně sexuálně. Například u oblečení je to přesně vobráceně. Oblečení se vystavuje na chlapech (pěkných ) kosmetika taky (ikdyž je to taky dost nejednoznačný, většina je zaměřená na balení holek a ne chlapa jako spotřebitele.
Jestli nakupujeme jiný věci, no spíš nakupujeme věci který HTéčka nekupujou (viz kosmetika) na druhou stranu, třeba jídlo není tak jednoznačný. Někdo kupuje normální věci jako každej někdo se pídí po éčkách a původu a obsahu tuku, v každém případě je ten druhý případ mnohem častější v naší komunitě než v ostatní mužské populaci .
Gay výrobky? třeba lubrykáč
Ne, nemyslím že je něco co by kupovali jen gayové.
Mnohem víc si třeba vybíráme, já i když nejsem žádná módní buzna, taky vydržím lítat hodiny po krámech a vyzkoušet si skoro všechno co tam maj Heteráci radši kupujou věci, který jsou zabalený a vočíslovaný, takže to hodí do košíku a jdou, nákup max na pět min. Jo mamka taky říká, že jsem horší než ženská
Možná by stálo za to vypracovat nějakej dotazník a přesněji specifikovat problém a dotazy  |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 10:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
valbo guru+
|
Předmět: hm |
|
|
(No možná třeba CD s Abbou a Helenou Vondráčkovou.)
to je úsměvná poznámka... ))
Móda, říká se též atd.
Je to ale též dost individuální. Ale co vím, tak gayové maji lepší a komfortní věci.
Rádi si potrpí na kvalitu služeb.
Taky co se týče posilování a fitek a bazénů.
Atd a mohl bych jmenovat dál. |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 10:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
the.cracker uživatel+

|
|
|
Myslite si ze homosexualove nakupuji jinak?
Ne, je to individualni.
nakupuji jine vyrobky?
Opet individualni.
existuji nejake gay vyrobky?
Urcite ano...
vnimaji homosexualove reklamu jinak nez heterosexualove?
Nerekl bych. |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 9:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bodyia admin

|
|
|
hmm,, určitě ano, reklamní agentury nás označují jako trend setters. S čímž mohu jenom souhlasit:-) |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 8:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
PXGCZ: no ono by to chtělo i nějaký příklad, protože tohle do disetačky nebude stačit. _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 8:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Marto, zkus se mnou někdy vyrazit na nákupy. Hadříky, CD, boty, knihy... Jsem horší než kdejaká ženská |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 8:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
PXGCZ uživatel++

|
|
|
Myslite si ze homosexualove nakupuji jinak?
ano
nakupuji jine vyrobky?
ano
existuji nejake gay vyrobky?
ano
vnimaji homosexualove reklamu jinak nez heterosexualove?
ano
Další dotaz?  |
|
|
|
|
 |
st červen 28, 2006 7:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
malpka uživatel
|
Předmět: nakupuji homosexualove jinak? - pomoc na disertacni praci |
|
|
Ahoj Vsem,
jsem doktorandka a mela bych psat disertacku na tema specifickych skupin spotrebitelu, a to o gay a lesbickach...prostudovala jsem uz dost materialu na toto tema, vetsinou existuji jen pro USA...a zatim mne toto tema prijde dost vagni.
Proto prosim Vas o pomoc. Myslite si ze homosexualove nakupuji jinak? nakupuji jine vyrobky? existuji nejake gay vyrobky? vnimaji homosexualove reklamu jinak nez heterosexualove?
Jaky je Vas nazor? existuji opravdu rozdily v teto oblasti?
dekuji za vsechny nazory, rady, atd....Vy urcite budete o tom vedet nejvic, a tak mi pomuzete zjistit jestli moje tema pro disertacku ma vubec smysl
Diky moc
Marta |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|