|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Užíváš/užíval jsi někdy antidepresiva ? |
Ano |
|
36% |
[ 11 ] |
Ne |
|
53% |
[ 16 ] |
Jen chvíli , pak jsem je vysadil |
|
10% |
[ 3 ] |
|
Celkem hlasů : 30 |
 |
út listopad 15, 2011 6:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Re: Gayové a antidepresiva , deprese |
|
|
Václav napsal: | Vyšší pravděpodobnost vzniku depresí u gayů ale považuju za takřka samozřejmou ... |
Teoreticky sice máme o důvod víc k depresím, ale zas nesmíme zapomenout, že nejlepší antidepresivum je sex a k němu máme mnohem snadnější přístup, než heteráci. Takže si myslím, že to příroda šikovně vykompenzovala.
btw: to jsem fakt jedinej, kdo se s teploušstvím vyrovnal rychle a bez problémů ? |
|
|
|
|
 |
út listopad 15, 2011 10:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: Gayové a antidepresiva , deprese |
|
|
honzik-atom napsal: | Někdo říká , že je vše stejné jako u heteráků |
Já zareaguju jen jako položka ve statistice, na většinu Tvých otázek odpovědět neumím.
Samozřejmě jsem se s homosexualitou vyrovnával s obtížemi, ale nikdy nebyly takové, abych upadal do deprese. Tedy jsem nikdy nebral antidepresiva, ani kvůli HM orientaci, ani z jiných důvodů.
Při porovnávání s HT bychom museli přesně definovat, co doopravdy porovnáváme. Vyšší pravděpodobnost vzniku depresí u gayů ale považuju za takřka samozřejmou: musíme se vypořádat s řadou problémů, které obecný HT nemá. Vše stejné rozhodně není. Ale jak píše Charles, že by antidepresiva působila jinak na HT a jinak na HM, k tomu nevidím žádný důvod. |
|
|
|
|
 |
út listopad 15, 2011 9:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
charles uživatel+++
|
Předmět: |
|
|
Antidepresiva jsem bral přes rok. Nejsem si jistý, zda mi to pomohlo. Myslím, že jsem byl otupěnější vůči vnějším vlivům, takže to asi byl nějaký "přínos", ale na druhou stranu to mělo nepříjemné vedlejší účinky (točila se mi hlava, měl jsem žaludeční potíže atd.). Nemyslím si, že by antidepresiva působila jinak na gaye a jinak na heteráky, to je asi nesmysl. Záleží spíš na osobnostním nastavení konkrétního jedince. |
|
|
|
|
 |
po listopad 14, 2011 11:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
honzik-atom uživatel
|
Předmět: Gayové a antidepresiva , deprese |
|
|
Chtěl bych se zeptat na zkušennosti gayů a antidepresiv . Je to pro mě trošku rozporuplné téma . Někdo říká , že je vše stejné jako u heteráků , ale moc tomu nevěřím . Každý prožívá své emoce a své nitro jinak . Na někoho antidepresiva působí změnou stylu,chutí,sex.touhy a vůbec celou osobnost to mění .
Deprese obecně . Jak často je máte ? Máte je vůbec ? Proč ? Co je ten hlavní důvod ?
Ptám se z jednoho prostého důvodu . I já se právě nacházím v části života kdy znova hledám sám sebe a ptám se naplno věcí . Proto bych rád , kdyby někdo připojil vlastní názor .
Já sám beru antidepresiva už rok a půl a změnilo mi to hodně . Přiznám se - téměř netoužím po sexu , ale nejvíce po lásce , dotyku a přítomnosti někoho koho mám rád . Pak si umím představit to intimno , jinak ne . Jde i o změny vkusu,nálad a požadavků .
Zažil/zažívá někdo podobné ? |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|