|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
O rčení: "gayové jsou dobří v gastronomii a v kuchyni" si myslím |
To platí! |
|
17% |
[ 9 ] |
Na každém šprochu pravdy trochu. |
|
19% |
[ 10 ] |
Je to individuální |
|
62% |
[ 32 ] |
Nesmysl, je to naopak! |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 51 |
 |
so srpen 20, 2011 5:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

Založen: 23.3.2011 Příspěvky: 327
|
Předmět: |
|
|
Přesně, to zní skoro stejně nudně jako svatba Williama a Kate. |
|
|
|
|
 |
so srpen 20, 2011 3:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

Založen: 13.1.2010 Příspěvky: 3619 Bydliště: Praha
|
Předmět: |
|
|
Martin napsal: | Ale míra tvéhuo studu by se měla odvíjet především od toho, jakým způsobem si je připravoval? |
Prosté dušení v nejzákladnější úpravě. Stud ovšem se netýká zpopelnění roštěnek, nýbrž toho, na co jsem během zpopelňování koukal. |
|
|
|
|
 |
so srpen 20, 2011 12:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

Založen: 25.10.2005 Příspěvky: 7470 Bydliště: Teherán:)
|
Předmět: |
|
|
Tak v té době jsem tedy jednak nebyl zas takový kuchtík A jednak jsem princeznu neměl rád za živa, tak by mi její pohřeb neodvedl od roštěnce.
Ale míra tvéhuo studu by se měla odvíjet především od toho, jakým způsobem si je připravoval?
PS: Mi se to povedlo sice pouze s játry, ale zase několikrát  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 9:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

Založen: 13.1.2010 Příspěvky: 3619 Bydliště: Praha
|
Předmět: |
|
|
Martin napsal: | S "neplynovými sporáky" je možné si i někam odskočit, zatímco se jídlo provařuje, aniž by se stala nějaká tragédie i přinejhorším. |
Tak teď se musím přiznat k něčemu strašnému, za co se moc stydím. Kdysi jsem podlehl davové psychóze a koukal na pohřeb princezny Diany (když ona to byla taková pěkná holka...). Stálo mne to dvě moc pěkné roštěnky, které, byť na neplynovém sporáku, se změnily v uhlí. Ale nikde to na mne neříkejte... |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 7:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

Založen: 25.10.2005 Příspěvky: 7470 Bydliště: Teherán:)
|
Předmět: |
|
|
Chutě se musí prostě "prolnout". Ono vývar také nemá být slaná voda a sem tam maso
Jinak si ale nemyslim, že je to až tolik záležitost modernější doby. S "neplynovými sporáky" je možné si i někam odskočit, zatímco se jídlo provařuje, aniž by se stala nějaká tragédie i přinejhorším. Problém bude spíš jinde. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 5:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

Založen: 13.1.2010 Příspěvky: 3619 Bydliště: Praha
|
Předmět: |
|
|
Martin napsal: | Míním hlavně postupy, protože ty jsou jaksi "časem prověřené". |
Přesně. Našel jsem třeba, že čím déle se vaří boloňská omáčka (abychom neseděli jen doma na zadku), tím líp. A opravdu, každá hodina navíc (dotáhl jsem to nejdýl na čtyři) znamená jemnější chuť, větší prolnutí chuti ingrediencí atp. Jenže "kdo z vás to má, pánové" - tedy čas vařit něco dlouhé hodiny, to už prostě s dnešním životním stylem nejde dohromady. Takže aspoň občas... |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 4:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

Založen: 25.10.2005 Příspěvky: 7470 Bydliště: Teherán:)
|
Předmět: |
|
|
Ad "a horké dones na stůl" - občas i "ozdob natí zelené petrželky dle chuti, nebo pórem". Babča má jakousi archaickou kuchařku (tedy spíše ve formě "trhací kalendář"), MDR ani Sandtnerka to není, ale hezky se to čte, ikdyž recepty mnohdy působí jako strava pro dělníka co sám staví pyramidu.
Jinak jsem rád, Václave, že jsi sem přitáhl Sandtnerku. Jako inspirace je to krásné. Míním hlavně postupy, protože ty jsou jaksi "časem prověřené". Nicméně vařím zcela odlišné recepty, a ikdyž nemam nic proti vaření kostí pět hodin (dělám pravidelně), tak mi vadí enormní množství másla a zvlášť mouky, jak jsi zmínil. Nějak mi dělají zahušťované omáčky a polévky problém, především při jedení. Ale ono je to o zvyku.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 10:45 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 4672 Bydliště: Čechy
|
Předmět: |
|
|
Václav napsal: | Ovšem "kopa" (= 60) vajec je ve všech smyslech věci docela dost... Mám v Tebe velkou důvěru, ale přeci jen... |
Ale recepty se většinou píšou pro 4 lidi (4 porce), né? No a 60/4=15, to s bf vpoho stlačíme na dvakrát.  |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 4:36 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

Založen: 13.1.2010 Příspěvky: 3619 Bydliště: Praha
|
Předmět: |
|
|
Honza napsal: | Václav napsal: | žádné "vraz tam kopu vajec" |
No - hele - tak zrovna tenhle recept začíná dost dobře - máš i pokračování ? |
Takové recepty končívají "A horké nes na stůl." Ovšem "kopa" (= 60) vajec je ve všech smyslech věci docela dost... Mám v Tebe velkou důvěru, ale přeci jen...
matyáš napsal: | STRAŠNĚ SEM ZHUBNUL ... A TAK TED MÁM NAŘÍZENO ŽRÁT  |
Ty se máš... |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 1:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 4672 Bydliště: Čechy
|
Předmět: |
|
|
xts napsal: | v leckteré restauraci píšou "teplá kuchyně", stálo by za to, se tam jít někdy podívat  |
Ani nechci vidět studenou kuchyni.  |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 1:29 am |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

Založen: 23.3.2011 Příspěvky: 327
|
Předmět: |
|
|
Honza napsal: | Ono existuje taky specificky gayské vaření? Jak to vypadá?  |
Viz pravidelně na ČT1 + tu byl před časem odkaz na tohle - http://knihy.cpress.cz/kucharka-pro-kluky.html
+ v leckteré restauraci píšou "teplá kuchyně", stálo by za to, se tam jít někdy podívat  |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 1:19 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 4672 Bydliště: Čechy
|
Předmět: |
|
|
Václav napsal: | žádné "vraz tam kopu vajec" |
No - hele - tak zrovna tenhle recept začíná dost dobře - máš i pokračování ?
Václav napsal: | Doporučím něco, co vůbec není specificky gayské, ... |
Ono existuje taky specificky gayské vaření? Jak to vypadá?
Václav napsal: | kuchařku od Sandtnerové |
Jj, souhlas, podle ní vaří moje i bf mamka, ta Sandtnerová byla šikovná baba, bejt ht, hned bych si ji vzal. |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 1:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
Předmět: |
|
|
Václav napsal: | Doporučím něco, co vůbec není specificky gayské, ale v při rozumném užívání může potěšit. Myslím tím kuchařku od Sandtnerové, která bývala velmi rozšířenou středostavovskou kuchařkou za první republiky, a aspoň něco se podle ní vaří v mnoha domácnostech dodnes.
Je už založena na principech racionální výživy (žádné "vraz tam kopu vajec"), ale tím, že používá např. často mouku (zápražkové polévky, bešamelové omáčky) a málo syrové zeleniny, dnešním požadavkům neodpovídá, a kdyby se podle ní vařilo denně, nedopadlo by to dobře. Od dob Sandtnerové všem ubylo hlavně času, který tradiční postupy vyžadují, a už proto se podle ní dá vařit jen svátečně.
Stojí to ale za námahu, původní chuti a vůně tuzemské kuchyně určitě zachovává v ještě ne moc ošizené podobě (rajskou omáčku třeba ochucuje 8 ingrediencemi, a je opravdu hodně znát, když nějakou vynecháte), a není špatné po ní jednou za čas sáhnout. Před pár lety vyšla jako reprint nějakého staršího vydání, ale většinou ji najdete u babiček a tetiček. Tuším, že snad na iDnes z ní nějaká holčina občas vytáhne jeden z toho kvanta receptů.
K hubnutí se určitě nehodí, k občasnému zpříjemnění života v retrostylu ano.
|
JÁ TED MUSÍM JÍST DOST,DŘÍV JSEM MĚL TOTIŽ OBDOBÍ ŽE SEM JED MÁLO NEBO VUBEC,STRAŠNĚ SEM ZHUBNUL ... A TAK TED MÁM NAŘÍZENO ŽRÁT  |
|
|
|
|
 |
pá srpen 19, 2011 1:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
Předmět: |
|
|
Václav napsal: | Doporučím něco, co vůbec není specificky gayské, ale v při rozumném užívání může potěšit. Myslím tím kuchařku od Sandtnerové, která bývala velmi rozšířenou středostavovskou kuchařkou za první republiky, a aspoň něco se podle ní vaří v mnoha domácnostech dodnes.
Je už založena na principech racionální výživy (žádné "vraz tam kopu vajec"), ale tím, že používá např. často mouku (zápražkové polévky, bešamelové omáčky) a málo syrové zeleniny, dnešním požadavkům neodpovídá, a kdyby se podle ní vařilo denně, nedopadlo by to dobře. Od dob Sandtnerové všem ubylo hlavně času, který tradiční postupy vyžadují, a už proto se podle ní dá vařit jen svátečně.
Stojí to ale za námahu, původní chuti a vůně tuzemské kuchyně určitě zachovává v ještě ne moc ošizené podobě (rajskou omáčku třeba ochucuje 8 ingrediencemi, a je opravdu hodně znát, když nějakou vynecháte), a není špatné po ní jednou za čas sáhnout. Před pár lety vyšla jako reprint nějakého staršího vydání, ale většinou ji najdete u babiček a tetiček. Tuším, že snad na iDnes z ní nějaká holčina občas vytáhne jeden z toho kvanta receptů.
K hubnutí se určitě nehodí, k občasnému zpříjemnění života v retrostylu ano.
|
JÁ TED MUSÍM JÍST DOST,DŘÍV JSEM MĚL TOTIŽ OBDOBÍ ŽE SEM JED MÁLO NEBO VUBEC,STRAŠNĚ SEM ZHUBNUL ... A TAK TED MÁM NAŘÍZENO ŽRÁT  |
|
|
|
|
 |
čt srpen 18, 2011 9:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

Založen: 13.1.2010 Příspěvky: 3619 Bydliště: Praha
|
Předmět: |
|
|
Doporučím něco, co vůbec není specificky gayské, ale v při rozumném užívání může potěšit. Myslím tím kuchařku od Sandtnerové, která bývala velmi rozšířenou středostavovskou kuchařkou za první republiky, a aspoň něco se podle ní vaří v mnoha domácnostech dodnes.
Je už založena na principech racionální výživy (žádné "vraz tam kopu vajec"), ale tím, že používá např. často mouku (zápražkové polévky, bešamelové omáčky) a málo syrové zeleniny, dnešním požadavkům neodpovídá, a kdyby se podle ní vařilo denně, nedopadlo by to dobře. Od dob Sandtnerové všem ubylo hlavně času, který tradiční postupy vyžadují, a už proto se podle ní dá vařit jen svátečně.
Stojí to ale za námahu, původní chuti a vůně tuzemské kuchyně určitě zachovává v ještě ne moc ošizené podobě (rajskou omáčku třeba ochucuje 8 ingrediencemi, a je opravdu hodně znát, když nějakou vynecháte), a není špatné po ní jednou za čas sáhnout. Před pár lety vyšla jako reprint nějakého staršího vydání, ale většinou ji najdete u babiček a tetiček. Tuším, že snad na iDnes z ní nějaká holčina občas vytáhne jeden z toho kvanta receptů.
K hubnutí se určitě nehodí, k občasnému zpříjemnění života v retrostylu ano. |
|
|
|
|
 |
čt srpen 18, 2011 3:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
Předmět: |
|
|
xts napsal: | Já si začal vyvářet, když jsem začal jíst zdravě a hubnout Teď v pracovním procesu holt Číňani a hotovky, leda večer zeleninovej salát s kuřecím masem nebo o víkendu, když neni moc akční. Moje vaření teda stejně z 99 % spočívá v tom, hodit okořeněnej kuřecí plátek na pánev, udělat těstoviny nebo rejží a k tomu něco na bázi nivy, rajskýho protlaku nebo sojovky s vhodnýma surovinama a kořením. (1% je špenát, brambory a volský voko ) |
stou rejží a těstovinami jsi můj člověk,miluji rejži a těstoviny  |
|
|
|
|
 |
čt srpen 18, 2011 1:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

Založen: 23.3.2011 Příspěvky: 327
|
Předmět: |
|
|
Já si začal vyvářet, když jsem začal jíst zdravě a hubnout Teď v pracovním procesu holt Číňani a hotovky, leda večer zeleninovej salát s kuřecím masem nebo o víkendu, když neni moc akční. Moje vaření teda stejně z 99 % spočívá v tom, hodit okořeněnej kuřecí plátek na pánev, udělat těstoviny nebo rejží a k tomu něco na bázi nivy, rajskýho protlaku nebo sojovky s vhodnýma surovinama a kořením. (1% je špenát, brambory a volský voko ) |
|
|
|
|
 |
čt srpen 18, 2011 1:26 am |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
Předmět: |
|
|
xts napsal: | To chce trochu cviku sebevědomí
A případných rad od zdejších odborníků  |
mě už se co se týče vaření týče snažilo radit spousta lidi a bylo mi to platný jak mrtvímu zimník ,já na domácí práce nejsem nak vubec ani na praní a tak ale možná je to sobecký a pokritecký ale najednu stranu mi vyhovuje že když my někdo navaří,vypere a tak než abich to dělal sám . jo ale když mě nekdo přesně diriguje zvládnu karbánátek,řízek a špagety ale když sám tak se to nedá jist bud vubec nebo je na tom něco špatně |
|
|
|
|
 |
st srpen 17, 2011 10:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

Založen: 23.3.2011 Příspěvky: 327
|
Předmět: |
|
|
To chce trochu cviku sebevědomí
A případných rad od zdejších odborníků  |
|
|
|
|
 |
st srpen 17, 2011 10:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
Předmět: |
|
|
Já neumim vařit vůbec,skazím i kakao  |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 9:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

Založen: 23.3.2011 Příspěvky: 327
|
Předmět: |
|
|
Většinou i v restauraci si dávám podobný věci. Experimentování je mi ideově sympatický, ale prostě už vim, co mi chutná  |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 8:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

Založen: 25.10.2005 Příspěvky: 7470 Bydliště: Teherán:)
|
Předmět: |
|
|
Aha  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 8:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 4672 Bydliště: Čechy
|
Předmět: |
|
|
Martin napsal: | Víš, že bych si to i myslel?  |
Si dělam srandu - jasně, že umím uvařit hafo dalších jídel, jenže mě vaření moc nebaví. Když je venku hezky, tak znám lepší zábavu, než se motat v kuchyni. A tvaroh je idální polotovar, dost mi chutná, je rychle "uvařenej" do libovolný podoby a dá se snadno transportovat v batohu.
Martin napsal: | No. tvarohový  |
Lepší tvarohový, než žádný.  |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 1:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

Založen: 27.9.2005 Příspěvky: 2116 Bydliště: Praha
|
Předmět: |
|
|
xts napsal: | Ten Honza musí mít obrovitánský svaly!
Já vařím často a rád, sice se mi lidi smějou, že pořád to samý, ale proč dělat blbiny, když už vim, co mi chutná  |
Tebe nebaví expedimenty? A v restauraci expedimentuješ, nebo máš raději své osvědčené chutě?
Mě baví vařit pro přátele i pro partnera  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 10:29 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

Založen: 25.10.2005 Příspěvky: 7470 Bydliště: Teherán:)
|
Předmět: |
|
|
xts napsal: | Ten Honza musí mít obrovitánský svaly! |
No. tvarohový  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 12:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

Založen: 23.3.2011 Příspěvky: 327
|
Předmět: |
|
|
Ten Honza musí mít obrovitánský svaly!
Já vařím často a rád, sice se mi lidi smějou, že pořád to samý, ale proč dělat blbiny, když už vim, co mi chutná  |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 12:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

Založen: 23.3.2011 Příspěvky: 327
|
Předmět: |
|
|
Ten Honza musí mít obrovitánský svaly!
Já vařím často a rád, sice se mi lidi smějou, že pořád to samý, ale proč dělat blbiny, když už vim, co mi chutná  |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 12:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

Založen: 25.10.2005 Příspěvky: 7470 Bydliště: Teherán:)
|
Předmět: |
|
|
Honza napsal: | V rámci "rodiny" vaří boyfrienďákova mamka.
Já umím akorát pečenýho buřta, tvaroh na slano, tvaroh s cibulí, tvaroh na sladko, tvaroh se strouhankou, tvaroh s jabkama, tvaroh s třešněma, tvaroh s piškotama a míchaný vajíčka, čehož ale sežeru neskutečné množství. Pak ještě umím skvělej proteiňák s mlíkem, kakao, čaj a chleba s máslem. |
Víš, že bych si to i myslel?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 30, 2011 12:21 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 4672 Bydliště: Čechy
|
Předmět: |
|
|
V rámci "rodiny" vaří boyfrienďákova mamka.
Já umím akorát pečenýho buřta, tvaroh na slano, tvaroh s cibulí, tvaroh na sladko, tvaroh se strouhankou, tvaroh s jabkama, tvaroh s třešněma, tvaroh s piškotama a míchaný vajíčka, čehož ale sežeru neskutečné množství. Pak ještě umím skvělej proteiňák s mlíkem, kakao, čaj a chleba s máslem. |
|
|
|
|
 |
st červen 29, 2011 11:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

Založen: 27.9.2005 Příspěvky: 2116 Bydliště: Praha
|
Předmět: Re: Kuchařka pro kluky |
|
|
Shmudla napsal: | pemel napsal: | Nedávno jsem si koupil Vanovu knihu Kuchařka pro kluky a zjistil jsem, že tam jsou nejen obrázky fešných kuchtíků, ale i recepty podle kterých se dá vařit, ba co víc, Vanovy pokrmy jsou chutné.  |
No vidíš ... já jsem tu knihu viděl u kamaráda, shodli jsme se že kuchtíci jsou mňami, ale říkal, že ty jídla prej nic moc. Takže teď nevím komu věřit |
Když jsme tak u jídla? Tak vaříte rádi podle kuchařek, netu? Baví vás vařit? Já nejraději vařím pro sebe a svého přítele? Rád zkouším nové recepty. Baví mě když vaříme spolu, ale já si to tak nějak diriguji, jemně a s citem. A vy? Necháváte se rádi zvát na jídlo? Raději vaříte, nebo chodíte raději se někam najíst ven?  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|