|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út únor 22, 2011 2:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: If... |
|
|
Honza napsal: | Viděl jsi Ondskan - stejné téma, ale né tak depresivní zpracování. (a Andreas Wilson ... ) |
Tak jsem to skouknul, a vůbec jsem se nedivil, že ho nakonec chtěli z té školy vyhodit a pan otčím mu chystal vydatný výprask: kluk pěknej, příležitostí fůra, ale za celý film ani jedna gay zápletka, a on se místo toho vyválí s kuchařkou. To bych ho taky zmlátil. |
|
|
|
|
 |
út únor 22, 2011 9:18 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Honza napsal: | btw: co mělo v If vyjádřit to střídání barva / čb ? Že jim došel barevnej film? |
Já myslím, že střídání barvy a čb zůrazňuje záměrnou režijní odtažitost, s níž režisér nahlíží na atmosféru internátní školy. Zároveň tak dotváří napětí mezi světem studentů, jejich "dozorců" a učitelů, ale taky mezi realitou a představami hlavního hrdiny v podání skvělého Malcolma McDowella. Ačkoliv film zachycuje neklidnou atmosféru druhé poloviny 60. let, sarkastickým humorem, systematickým navážením se do státních a církevních autorit i závěrečnou výzvou k otevřenému odporu proti establishmentu zůstává nadčasové. A samozřejmě taky zmiňovaným neprudérním (a na svou dobu nevídaným) zachycením milostného vztahu dvou studentů. |
|
|
|
|
 |
út únor 22, 2011 7:35 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Martin napsal: | Ani brokeback sem neviděl  |
To ses dost ochudil. Bez ohledu na humbuk kolem, jde o film, který určitě stojí za zhlédnutí. |
|
|
|
|
 |
út únor 22, 2011 3:27 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Bart napsal: | Udělal mi radost legendární britský film Kdyby (1968), ... |
Jj, znám, jen nemůžu říct, že by se mi líbil. Né, že by byl film špatný. Na tu dobu je to skvěle natočené. Ale já nerad filmy, ze kterých mám výrazně nepříjemné pocity.
Viděl jsi Ondskan - stejné téma, ale né tak depresivní zpracování. (a Andreas Wilson ... )
btw: co mělo v If vyjádřit to střídání barva / čb ? Že jim došel barevnej film ?
bright napsal: | Domov bez zrcadel musí být smutný.  |
Ono teda koukat každý ráno v koupelně na děsně rozcuchanýho mžourajícího uzívanýho cizího chlapa, kterýho fakt nemůžu poznat, to taky nic moc. |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 10:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Však je taky krycí a s třpytkama  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 10:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Krém dostatečně kryje.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 10:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Martin: Domov bez zrcadel musí být smutný. |
do čeho si myslíš, že se dívám, když si nanášim pleťovej krém?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 10:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Bart: Taky jsem si zavzpomínal na dobu, kdy jsem ten film viděl poprvé a kdy mi i ta scéna, jak leží vedle sebe na jedné posteli, připadala děsně odvážná.
Martin: Domov bez zrcadel musí být smutný.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 9:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Bart napsal: | Martin napsal: |
Ještě, že se mi povedlo doběhnout na záchod Ten kvas a nahota by mohly nezvratně poškodit parkety  |
Já vím, to není nic pro útlocitné duše, jako jsi ty.  |
Díky, za pochopení. A ne, to by rozhodně nebylo Ani brokeback sem neviděl  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 9:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Martin napsal: |
Ještě, že se mi povedlo doběhnout na záchod Ten kvas a nahota by mohly nezvratně poškodit parkety  |
Já vím, to není nic pro útlocitné duše, jako jsi ty.  |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 9:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Bart napsal: | Udělal mi radost legendární britský film Kdyby (1968), který jsem si včera nahrál z ČT a dnes si ho pustil. Vzpomínám, jak příjemně mě šokoval kdysi dávno na projekci ve filmovém klubu v Klimentské. Filmů s mužskou nahotou a hlavně s otevřeně pojednaným gay motivem tehdy u nás nebylo mnoho... Andersonova opusu si i teď s odstupem vážím kvůli filmařské originalitě (jedinečná Ondříčkova kamera střídající barevné a čb sekvence) a hlavně kvůli sugestivnímu pocitu revolty vůči všem konzervativním pilířům společnosti. Není marné občas si připomenout umělecký a společenský kvas šedesátých let minulého století. |
Ještě, že se mi povedlo doběhnout na záchod Ten kvas a nahota by mohly nezvratně poškodit parkety  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po únor 21, 2011 9:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
Předmět: If... |
|
|
Udělal mi radost legendární britský film Kdyby (1968), který jsem si včera nahrál z ČT a dnes si ho pustil. Vzpomínám, jak příjemně mě šokoval kdysi dávno na projekci ve filmovém klubu v Klimentské. Filmů s mužskou nahotou a hlavně s otevřeně pojednaným gay motivem tehdy u nás nebylo mnoho... Andersonova opusu si i teď s odstupem vážím kvůli filmařské originalitě (jedinečná Ondříčkova kamera střídající barevné a čb sekvence) a hlavně kvůli sugestivnímu pocitu revolty vůči všem konzervativním pilířům společnosti. Není marné občas si připomenout umělecký a společenský kvas šedesátých let minulého století. |
|
|
|
|
 |
so prosinec 18, 2010 10:04 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
|
|
 |
so prosinec 04, 2010 2:21 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
nedám za to ruku do ohně, ale nemáš v nedávné historii mírný nepořádek?
Např. ve srovnávání kuponové privatisace s "lidovým kapitalismem" (jež se pravda na ekonomce neučí) Nehledě na to, že ODS po většinu své úspěšnější existence (tj. "za Klause") koketovala s lecčíms
K elitářským stranám, které se nepřehoupnou přes 10% - no tak nevím osobně mi VV přišly spíše jako populistická středová strana  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 03, 2010 7:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Tak třeba v Rakousku nebo ve Španělsku jsou lidové strany hlavními pravicovými stranami. Tzv. lidový kapitalismus, který má třeba v programu CDU-CSU a za Klause s ním koketovala ODS (kupónová privatizace), vlastně nemůže mít od zavedení všeobecného hlasovacího práva na pravici silnou alternativu. Mohou samozřejmě existovat elitní (elitářské?) strany, ale ty se jen zcela ojediněle přehoupnou přes 10%.
Březinovi s chutí zamávám na rozloučenou.
:) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 03, 2010 1:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Tak "Lidovci" nezní moc nelevicově, ne?
Jj, k odchodu také směřuje sexsymbol Březina  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 03, 2010 12:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Tak to zas né. Volit je s velkou pravděpodobností nebudu. To by se museli hodně změnit. Ale jako koaliční partnery ČSSD bych je bral.
Spíš mě pobavilo, jak si Nečas bohorovně myslel, že všechny nelevicové strany musí být úplně na větvi z jeho a Kalouskovy reformy. A ono ne.
:)
Ale jo, z ČSSD rovnou do ODS přešel přímo ve sněmovně Teplík. A pak odešli Zeman and comp., tedy taky to horší, jako v případě lidovců.
:) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 03, 2010 7:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Rozumné |
|
|
Nick Guest napsal: | Lidovci - i přes toho Bělobrádka.
Přece jen se ukazuje, že loni na jaře z té strany odešlo to horší, a to lepší zůstalo. |
Tak máš koho volit Sou tam sice nějaký Šojdrový, Bělobrádci a Čunci, ale to zas tak nevadí, přece jenom jsou to jenom nejvýraznější členové
Z SD, a to dělá zase radost mě, neodešel vůbec nikdo.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt prosinec 02, 2010 2:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Rozumné |
|
|
Lidovci - i přes toho Bělobrádka.
Přece jen se ukazuje, že loni na jaře z té strany odešlo to horší, a to lepší zůstalo. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po listopad 29, 2010 1:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 11:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
|
|
 |
út říjen 19, 2010 12:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Blahopřání si zaslouží i politický oponent.
Přál bych ovšem Praze 12 větší změnu, než že si starosta s místostarostkou vymění židle. Nebo jsou snad ve hře jiné možnosti? _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
ne říjen 17, 2010 9:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Tak nezbývá než pogratulovat a popřát úspěch v této (doufám) zodpovědné funkci.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
ne říjen 17, 2010 2:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: volby |
|
|
Adam napsal: | Už jsi 32897. nejvlivnější gay v ČR. |
Ehm... a řekneš nám někdy na které pozici jsi ty?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne říjen 17, 2010 2:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: Re: volby |
|
|
pemel napsal: | Byl jsem zvolený do zastupitelstva.  |
Když to nešlo s černoprdelníkama, jde to s Kalouskem.
Janis Sidovský by měl radost. Už jsi 32897. nejvlivnější gay v ČR.
Congrats. Budeme sledovat tvoje hlasování. |
|
|
|
|
 |
ne říjen 17, 2010 11:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: volby |
|
|
Byl jsem zvolený do zastupitelstva.  _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
čt září 23, 2010 9:18 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
To jsem sice vůbec nepochopil... Přirovnávat mastně placené profesionální nemakačenky ke skupinám pronásledovaným režimem mi přijde jako poněkud ulítlá bajka.
Nicméně musím ČTK nechat, že ono to posilňování nebylo u velké části kavárenského disentu žádnou vyjímkou.
Asi nebudu rozvádět do nechutných podrobností, ale některé choroby - zvláště ty civilizační - se asketům, hrdinům revoluce, živým z pramenité vody a kozího sýra vyhýbají
PS: Původně bych myslel, že slovo "nemakačenko" je nadnesené, ale je třeba si uvědomit, že zaměstnanci pracující lépe, než podprůměrně, si v novém systému polepší, tudíž nemyslím, že jich na oné demonstraci/pijatyce bylo mnoho.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st září 22, 2010 4:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: "Posilněni alkoholem" |
|
|
- to bývala obvyklá floskule předlistopadové ČST a Rudého práva, když psalo o demonstracích. Polemizovat s nimi mělo asi stejný smysl jako s předchozím příspěvkem. K dokonalosti chybějí už jen ti pankáči.
:)
1:35' _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
st září 22, 2010 9:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Jako bych to neříkal:) |
|
|
citace: | 12:30 - CO SE DĚLO NA VNITRU? ...Demonstrující rozmlátili skleněné turnikety, které za vchodem jsou, na zem povalili mobilní rám, který má detekovat zbraně. Podupali ho a hnali se dál. Přes další dveře už ale nepronikli a po chvíli se vrátili k pochodujícím demonstrantům, kteří míří k vládě. "Zůstaly tu střepy, strašný nepořádek, válejí se tu lahve od piva...," |
citace: | 13:10 - Reportéři Aktuálně.cz si povšimli, že opravdu hodně demonstrujících je vybaveno něčím na posilněnou. Nejvíc jsou k vidění plechovky s pivem. Ty se ostatně válejí na ploše před ministerstvem vnitra. |
citace: | 13:20 - Jak v tuto chvíli fungují státní úřady? Normálně. |
citace: | 14:08 - Zatímco proslovy pokračují, mnoho demonstrantů už odchází. Na stávkujících je vidět únava, u některých ovšem způsobena alkoholem. |
citace: | 14:40 - Účastníci se rozcházejí. Redaktor Aktuálně.cz se ptal jednoho z pořadatelů akce, Josefa Richtera z hasičských odborů, zda je normální, že se po náměstí válí plechovky od piva. A zda odborům nevadí, že účastníci protestu mnohdy popíjeli pivo i tvrdý alkohol. "Tohle si každý svaz řeší sám. Hasiči pít můžou, a ostatní asi taky... to je přece každého věc," namítá Richter. |
PS: vyjednavač
PPS: Ale já jim to přeju, o dovolené se může každý bavit dle svého vkusu, takže pokud si někdo vyjede skupinově a organizovaně na procházku centrem Phy, spojenou s nemírným požíváním alkoholu, a demolováním státního majetku, je to jistě jeho věc.
Na Palachově náměstí pouštěli i populární hudbu, tak co ty demonstrace příště nazvat "Obdo-tekk"?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne září 12, 2010 12:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Udělal mi radost Jiří Hromada |
|
|
2:55 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|