|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po říjen 26, 2015 2:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tom_c guru++
|
Předmět: Re: Ahoj |
|
|
John napsal: |
Jenom?? Ty nic?
 |
Ja tam nepujdu, takze ode me nic necekej  |
|
|
|
|
 |
pá říjen 23, 2015 3:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
John napsal: | Tom_c napsal: |
Tvl, to si tatínek jistě nepřál, ... |
Ja si nepral takoveho tatinka.. |
Vzájemně se sobě nepřáli!  |
|
|
|
|
 |
pá říjen 23, 2015 12:58 am |
 |
Autor |
Zpráva |
John guru+
|
|
|
Tom_c napsal: |
Tvl, to si tatínek jistě nepřál, aby jeho synek dělal pingla na filmovym festivalu pro teplouše  |
Ja si nepral tokoveho tatinka..Taky mi to bylo prd platny.
Tom_c napsal: | A dýško dostaneš jen od Václava, a to v naturáliích  |
Jenom?? Ty nic?
 |
|
|
|
|
 |
čt říjen 22, 2015 11:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tom_c guru++
|
|
|
John napsal: | Ahoj,
Mezipatra se blizi, tak nezapomente prijit..myslim, ze filmy budou zajimavy..
Treba si ode me neco koupite, tak davejte dysko!..  |
Tvl, to si tatínek jistě nepřál, aby jeho synek dělal pingla na filmovym festivalu pro teplouše A dýško dostaneš jen od Václava, a to v naturáliích  |
|
|
|
|
 |
út říjen 20, 2015 6:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
John guru+
|
Předmět: Ahoj |
|
|
Ahoj,
Mezipatra se blizi, tak nezapomente prijit..myslim, ze filmy budou zajimavy..
Treba si ode me neco koupite, tak davejte dysko!..  |
|
|
|
|
 |
po listopad 03, 2014 8:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TuX uživatel++

|
|
|
|
|
 |
po listopad 03, 2014 1:02 am |
 |
Autor |
Zpráva |
John guru+
|
Předmět: |
|
|
Nu, chystate se a na co?  |
|
|
|
|
 |
út listopad 06, 2012 3:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Samozřejmě.. že ne  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 05, 2012 8:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Brio uživatel+++

|
|
|
Taky mám v plánu vyrazit:-) |
|
|
|
|
 |
po listopad 05, 2012 7:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
charles uživatel+++
|
|
|
Já. Jako každý rok.  |
|
|
|
|
 |
po listopad 05, 2012 12:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Brio uživatel+++

|
|
|
Kdo letos razí? |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 05, 2010 3:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Tak "olé" Fabiano vždy ví, co říct, a co neříct
PS: v jeho milované vlasti by mu za to uřízli.. no dejme tomu uši, ale jeho kritika ČR, do které emigroval, je stejně platná.... A HOTOVO, SEM NOVINÁŘ, RESPEKTUJTE MĚ!!!!  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 05, 2010 2:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Onderka na Hrad, nebo na DVD? |
|
|
Párkrát se tu v souvislosti s Mezipatry diskutoval odmítavý postoj brněnského primátora k podpoře festivalu. Naposledy si z brněnské grantové komise nádherně utahovala Simona Peková v Q.
A tady to teda Fabiano Golgo rozetnul... _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
st listopad 17, 2010 4:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Queer filmový festival Mezipatra už zná vítěze tří soutěžních kategorií...: festivalové publikum odhlasovalo diváckou cenu pro německý film Saša.
 |
|
|
|
|
 |
po listopad 15, 2010 10:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: Saša |
|
|
Dnes jsem byl ve Světozoru na filmu "Saša" - vtipné, vkusné, realistické... Doporučuju.
P.S.: Pořád nemůžu dostat z hlavy Waldsteinovu sonátu od Beethovena. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 12, 2010 10:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Chris Isherwood |
|
|
Pokud se nenecháte odradit nasládlým názvem a vypravíte se na film Chris a Don: příběh lásky, neuděláte chybu. Zajímavý je Svět Keithe Haringa (pro zájemce o dokument, malířství, zvlášť graffiti). Celkem je letošní program poměrně zdařilý (nebo jsem měl jen kliku?).
Co se Kvílení týče, souhlasím s Bartem. Toho filmu je mi poněkud líto, protože má ambice a Rob Epstein má Ginsberga vysloveně rád - je to vlastně takový film-pomník. Moc se mi líbil James Franco i černobílé "retro" pasáže - je na nich znát, že Epstein je dokumentarista. Animace mě rušila, vsunutá žánrovka - klasické soudní drama - by za určitých okolností vydala na samostatný film. Potíž této vsuvky je hlavně v tom, že člověk dopředu ví, jak to dopadne, a taky že z filmu dělá mišmaš.
(Jinak nic proti křížení žánrů - na to třeba vsadil režisér Patrika, věk 1,5, a vyšlo mu to.) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá listopad 12, 2010 8:37 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Filmové Kvílení bohužel nesplnilo očekávání, nabízí příliš uhlazený portrét hlavního protagonisty, celý soudní spor je pojednán jako pře o několik "nepřijatelně" peprných slůvek v Ginsbergových verších. Chybí hlubší zobrazení básníkovy svobodomyslnosti jak ve sféře sexuální, tak politické. Nejpůsobivější jsou scény Ginsbergovy recitace Kvílení před vstřícně naladěným publikem, za naprostý omyl naopak považuju vložené animované scény, které se (marně) pokoušejí vizuálně zachytit náladu a obsah veršů. |
|
|
|
|
 |
čt listopad 11, 2010 2:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
Předmět: Mezipatra-Saša-Kvílení |
|
|
V programu letošních Mezipater je i německý snímek Saša. Příběh sympatického (a pohledného!) mladého pianisty, který pochází z Černé Hory, ale žije se svou rodinou (frustrovaná matka, postpubertální brácha a jižansky výbušný otec) v Kolíně nad Rýnem. Titulní hrdina se zamiluje do svého učitele klavíru, a díky tomu se začne roztáčet kolotoč tragikomických situací, které zasáhnou každého z členů rodiny. Citlivě natočený film nepostrádá vkusně dávkovanou erotiku i humor a při svém uvedení v Brně (minulou neděli) si vysloužil velmi pozitivní ohlas.
Dnes večer jsem zvědav na zahajovací film pražské části Mezipater - ginsbergovské Kvílení. |
|
|
|
|
 |
út listopad 17, 2009 2:28 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Letošní Mezipatra se docela povedla. Pokud byste někdo disponoval Patrikem a Yngvem, rád si je půjčím (s č. titulky). Dík. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po listopad 09, 2009 1:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Butch (and Topping) factor |
|
|
Nevim, mě přijde že i sám autor recenze si myslí, že objevil něco tak převratného, až se tomu zdráhá uvěřit a mj. v recenzi neuvěřitelnym způsobem mísí odpor proti stereotypům s jejich (jakoby mimochodem) platností.
citace: | Gayové sice mají problém s tím, že se nedovedou chápat jako muži... |
citace: | ...a utíkají se k náhradním identitám... |
(asi falšujou občanky)
citace: | ...což vytváří právě onen dojem „úchylnosti"... |
u koho?
citace: | Celkově se však málo mluví a ví o tom, že i mnoho gayů odmítá zženštilost u sebe i svých partnerů a dávají přednost tradičnímu modelu mužnosti. ... vypadat a chovat se jako absolutní vzor chlapáctví. |
Jinými slovy (než autorovými): gayové (obecně; jazykový úzus viz Židé) si o sobě myslí, že jsou babochlapi, ženy, nebo hermafroditi, a podle toho i jednají, ale naštěstí tu jsou i absolutní chlapáci, kteří mužně dělají leklého herinka.
Dokument sám ovšem může být zajímavý, přestože je objevný zřejmě pouze pro americkou veřejnost a autora recenze.
PS: Natočení dokumentu v USA považuju za testament právě americké bigotnosti, nikoliv "svobodě". Dnes je to "Gayové nejsou podle šablony", na začátku minulého století to bylo "EXTRA!EXTRA!EXTRA! People of colour have thoughts, feelings and care for the young of their kin!!!"  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 09, 2009 12:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Re: Mezipatra: Chlapský faktor |
|
|
Ale Soloku, to přece není nic nového - jen někdo už po stotisící objevil Amériku a naservíroval to stylem TV Nova - "it´s a very big blockbuster". Jen mi na konci pořadu chybí nějaké to zvířátko.
Už dávno vím, že i ht-čko může být děsná buzna a buzna může být hard týpek. A že i některej z nejnařachnutějších borců je v posteli pasivka - a naopak. To, že jsem gay neznamená nic víc, než že mám nejspíš v posteli chlapa. Odvaha, statečnost, povaha, drsnost, ..... to s orientací, ať už politickou, světovou, či sexuální, nijak nesouvisí.
Řešilo se to třebas tady. |
|
|
|
|
 |
po listopad 09, 2009 1:11 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
|
|
"Chlapský faktor" asi nemusel být špatný film, kdyby bylo víc času, asi bych na něj šla také, to povídání je zajímavý.
...
Já jsem z letošních Mezipater naprosto nadšená skrz přehlídku filmů D. Jarmana. Je zvláštní, že nečtu knihy poezie, nemám příliš velký vztah k obrazům, vážné hudbě se spíš vyhýbám, ale když je tohle všechno ve filmu, tak to nějak vstřebat dokážu a vyvolá to dost silný účinek. Doufám, že pořadatelé nevyměknou a nerezignují na takové umělecké filmy, protože mají dost nízkou návštěvnost a polovina diváků je evidentně znechucena a baví se o tom, jestli mají jít pryč, nebo to přežít do konce. Je to už podruhé, co jsem na Mezipatrech viděla úžasné filmy, ke kterým se moc nejde dostat jinde, vnitřní estét jásá a mám z toho moc velkou radost. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
ne listopad 08, 2009 11:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
|
|
 |
so listopad 07, 2009 11:48 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Patrik a letošní Mezipatra |
|
|
Soloku, dík za info. Zkusím si film nějak obstarat (viz odkazy). Slyšela jsem, že to má být sonda do švédské společnosti ... jestli to je navíc trochu ve svěrákovském duchu, tak by to opravdu nemuselo být špatné. Jelikož ten film pravděpodobně něco vyhraje, nejspíš ho budou dávat na Mezipatrech i příští rok.
....
Včera jsme byli s Liborem a s mou dcerou na filmu Válečné requiem, což je naprosto vynikající film ze symbolických a alegorických obrazů o válce, který doprovází jen hudba a zpěv, značná část symbolů se nejspíš nějak vztahuje k náboženství nebo obrazům (já jsem jich rozluštila jen pár, protože jsem barbar nekulturní, ale ono to snad není u symbolů tak nutné a mohou působit i bez znalostí). V sále bylo asi patnáct lidí, s náma osmnáct.
Nevím, jestli bych ten film zařadila jako "gay", jak je zaškatulkovaný v programu. Gay je asi tím, že rozhodně není lesbický a že gay byl jeho tvůrce jako osoba. Jinak se spíš týkal úplně jiných věcí, takže tam bylo spíš jen pár letmých náznaků symboliky gay vztahů a o něco více vztahů HT, ale není vůbec důležité. Ale film opravdu super. Symbolika křesťanských námětů a starých obrazů (náměty, barvy, osvětlení, trnová koruna atd.) neunikla ani mně, takže jsem moc ráda, že šla hlavně má dcera, která studuje středověké umění.
....
Jinak, dcera si pak prý večer pustila filmy z Mezipater na internetu, a podle jejích referencí je hezký Oi!Warning ... tak se někdy kouknu, až budu mít čas. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
so listopad 07, 2009 10:59 am |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
Předmět: Re: Mezipatra a Patrik |
|
|
Waky napsal: | sengge napsal: | Naprosto souhlasím. Asi nejlepší film, jaký jsem kdy na Mezipatrech viděl. |
Pokud toto říká Sengge, pak mě ten film začíná zajímat, i když podle popisu mě původně nezaujal ani v nejmenším ... čím je vlastně tak skvělý? Nemyslím to ironicky, opravdu mě to zajímá. |
Těžko to popsat, musí se to vidět. Je to o stejnopohlavním švédském manželském páru, který si zažádá o adopci chlapce, dostane se mu příslibu chlapce ve věku 1,5 roku, přijde k nim však ve skutečnosti puberťák, který nesnáší homosexuály. Dodatečně se ukáže, že v informačním dopise o adopci byla tisková chyba (15 -> 1,5). Jeden z manželů si chce dítě ponechat, druhý jej nechce a pár se na čas úplně rozpadne.
Možná pomůže pár ukázek z You Tube:
http://www.youtube.com/watch?v=73AvGNSiVIU
http://www.youtube.com/watch?v=KCYyNIyN90w&feature=fvw
http://www.youtube.com/watch?v=upnZE9sqM1U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oOvD8P4r-ek&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-AFnOL-Um6A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EHQlawsY7JQ |
|
|
|
|
 |
pá listopad 06, 2009 11:09 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Mezipatra a Patrik |
|
|
sengge napsal: | Naprosto souhlasím. Asi nejlepší film, jaký jsem kdy na Mezipatrech viděl. |
Pokud toto říká Sengge, pak mě ten film začíná zajímat, i když podle popisu mě původně nezaujal ani v nejmenším ... čím je vlastně tak skvělý? Nemyslím to ironicky, opravdu mě to zajímá.
....
Pro mě je zatím z Mezipater jednoznačně nejlepší předloňská přehlídka filmů německé režisérky Ulriky Ottinger, hlavně "Úchyl Orlando" - to je trochu surreálné, hodně symbolické, krásné výtvarně provedené ... nespokojené divačky cestou brblaly, že nechápou, co bylo na tom filmu lesbického a že vyhodily zbytečně peníze, ale pro mě to byl jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy v životě viděla. Mezipatra 2007 se mi líbila asi nejvíc ze všech ročníků - kromě Ottinger tam byl ještě vynikající Querelle na závěr. Super.
....
Naopak třeba "Něco úplně nového", co dávají asi už potřetí, jsem viděla při prvním uvádění, a nemůžu říci, že by se mi to nelíbilo, ale nemám žádný důvod to vidět znova, ani zadarmo přes i-vysílání ČT. Má to sympatický námět, ale jako film nic moc, možná tak do televize, ať si běžný divák zvyká ... mohl by to strávit.
....
Letos jsem pojala Mezipatra ve znamení přehlídky filmů Dareka Jarmana, takže jsem zakoupila lístky na jeho čtyři filmy (což mi docela stačí, takže nic dalšího nestíhám) a ve znamení "heterácké osvěty", takže vesměs půjdu s dcerou a bývalým kolegou z práce.
Včera jsme viděly s dcerou Wittgensteina a líbil se nám. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
pá listopad 06, 2009 10:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
|
|
 |
pá listopad 06, 2009 10:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sengge uživatel+

|
|
|
citace: | Včera jsem shlédl v Lucerně film Patrik, věk 1,5 a moc se mi líbil. |
Naprosto souhlasím. Asi nejlepší film, jaký jsem kdy na Mezipatrech viděl. Film, který bych rád někdy viděl i v televizi nebo třeba v iboys edici.
Mimochodem divadelní předlohu filmu nabízí k provozování divadelní agentura zde. |
|
|
|
|
 |
čt listopad 05, 2009 8:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Tento film nelze než doporučit. |
|
|
|
|
 |
st listopad 04, 2009 7:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: Patrik, věk 1,5 |
|
|
Včera jsem shlédl v Lucerně film Patrik, věk 1,5 a moc se mi líbil. Má v sobě kus Svěrákovské poetiky, nabízí humorné momenty a nepostrádá ani dramatické prvky. Buhužel ho už nebudou v rámci Mezipater reprízovat, jinak bych ho všem doporučil. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 3 Jdi na stránku 1, 2, 3 Další |
|
|
|