|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út listopad 02, 2010 9:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Sam uživatel+

|
Předmět: Mezipatra |
|
|
Já tedy nevím, jak ty, ale já vidím jen cca tříminutové ukázky?! Je ale možné, že dělám něco špatně. |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 9:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: |
|
|
Tohle je zpráva, co si zaslouží 1001. příspěvek:
Náhodou jsem objevil, že v i-vysílání ČT se opět po roce objevily plné verze filmů z lonňských mezipater, aniž by na to třeba stránky mezipatra.cz nějak upozorňovaly.
Namátkou vybírám:
A Single Man,
I Love You, Phillip Morris,
A budu se opakovat, ale stejně jako minulý rok tleskám ( ), tomu, komu se podařilo takový obsah volně na Internetu zpřístupnit. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so říjen 16, 2010 1:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Rainbow uživatel

|
|
|
Imaginarne lasky sa premietali u nas na FFI. Nie je to zly film, ale nie je ani nejaky dobry. Su tam dost umelecke, dost zdlhave sceny. Na festivale boli aj omnoho lepsie filmy.
Najlepsi bol asi Modlitby za Bobbyho, velmi pekny, ale smutny. Asi ziadne oko nezostalo suche Na konci ludia tlieskali... Tento film by som zaradil ako povinne vzdelavanie pre vsetkych. |
|
|
|
|
 |
st říjen 13, 2010 11:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Howl. Love, imagined |
|
|
Už brzy.
http://www.csfd.cz/film/256389-kvileni/
http://www.csfd.cz/film/278706-imaginarni-lasky/
EDIT.: Jestli jsou Imaginární lásky stejně queer jako jejich režisér, tak se máme na co těšit.
Btw mě překvapila jeho dobrá angličtina, než mi došlo, že je to Kanaďan z Quebeku. :) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
út srpen 03, 2010 10:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
No, což o to, já to tak nějak i beru, viz můj původní příspěvek st červenec 28, 2010 10:13 pm, jen Adam je asi přesvědčenej,že správný inteligent musí projevit povinnou dávku nadšení.
Ale pro příště bych radši zkouknul něco víc akčního a míň patetickýho - a když to bude jen trochu možný, tak bez predátora. |
|
|
|
|
 |
po srpen 02, 2010 4:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: re re re... :-) |
|
|
Jsem zrovna dneska četl v Respektu, že umění se dá hodnotit pouze dvěma kriterii: dobrý/špatný + líbí/nelíbí. Takže se nejspíš shodneme na tom, že ten film není zcela špatný, ale jen se nám líbí či nelíbí. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po srpen 02, 2010 11:34 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Adam napsal: | Single man mi přišel polopatický dost. Žádné jinotaje, metafory a podobné zbytečnosti. |
Jo, třeba ta barbína s pavoukem v bance, asi stonásobný pokus o sebevraždu, rozhovor s prostitutem, ... - to všechno perfektně zapadlo do děje a má to jasný význam, že.
Adam napsal: | ale stejně tak by měly být označeny filmy "pro Honzu", tzn. že to bude víc než primitivní a plný groteskních svalnatců. Bráno čistě dle Honzou nastíněných měřítek a názorů Single mana. |
Koukám, že umíš číst mezi řádkama i to, co tam vůbec není.
Každej film má mít nějakou základní dějovou linii, která jednotlivé scény spojí a táhne děj. Single Man je film, kterej můžu klidně nastříhat na několik krátkejch filmů a pouštět je samostatně a nezasvěcenej divák ani nepozná, že jsem to z něčeho vystříhal.
BTW: jo - a když hodnotíš můj filmovej vkus, tak na rozdíl od tebe jsem Predátora neviděl, bo tohle není film, kterej by mě mohl něčím zaujmout. A můžeš hádat proč.  |
|
|
|
|
 |
po srpen 02, 2010 1:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Konečně někdo, komu se taky nelíbí Lynchovy filmy.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po srpen 02, 2010 1:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Honza napsal: | A taky si myslím, že průměrný (t. j.tupý) divák, jako třeba já, nemá zrovna moc rád různý náznaky, symboliky a podobný umělecký prostředky a naopak čeká, že mu bude všechno hezky americky naservírovaný po lopatě. Umělecký filmy by měly být nějak výrazně označený, abych už dopředu věděl, že ten film nepochopím.  |
Pořád si nemyslím, že umělecký = filozofický a o ničem. Takový filmy točí Lynch a jen samožerní návštěvníci letních festivalů, kde si bezvýznamní "filmaři" honí svoje duševní genitálie, nad nimi žasnou. Single man mi přišel polopatický dost. Žádné jinotaje, metafory a podobné zbytečnosti. Umělecké filmy by možná měly být označeny, ale stejně tak by měly být označeny filmy "pro Honzu", tzn. že to bude víc než primitivní a plný groteskních svalnatců. Bráno čistě dle Honzou nastíněných měřítek a názorů Single mana. |
|
|
|
|
 |
ne srpen 01, 2010 10:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
|
|
 |
ne srpen 01, 2010 9:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Tak to tě coby nenáročného diváka měla varovat už jen anotace na čsfd, zejména pak poslední věta.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne srpen 01, 2010 2:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright napsal: | Honza: Proč ta hořkost? |
Jaká hořkost ? Sem si myslel, že můj předchozí příspěvek je veselý a optimistický. No - asi tam budu muset dobouchat nějaký smajly.
Hořkej byl ten film - kdyby ho sestříhali tak na půlku, možná by byl koukatelnej, ale takhle se děsně vlekl.
A taky si myslím, že průměrný (t. j.tupý) divák, jako třeba já, nemá zrovna moc rád různý náznaky, symboliky a podobný umělecký prostředky a naopak čeká, že mu bude všechno hezky americky naservírovaný po lopatě. Umělecký filmy by měly být nějak výrazně označený, abych už dopředu věděl, že ten film nepochopím.
bright napsal: | Bavíme se přece jen o filmu, a to věcně a slušně. |
My dva jo. Jen nevím o co se snaží Adam. |
|
|
|
|
 |
ne srpen 01, 2010 1:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Honza: Proč ta hořkost? Bavíme se přece jen o filmu, a to věcně a slušně. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne srpen 01, 2010 2:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: re re re... :-) |
|
|
bright napsal: | Co máte všichni proti chlupatejm svetrům? Že by závan momentálně módní trichofobie?  |
Proti chlupatejm svetrům nemám nic, ale "chlupaťoučký (božínku) svetříčky" jsou dost děsný - a ten týpek byl těžce přeslazenej i bez toho svetříčku. Kdyby měl image typu Justin S1E1 QaF, byl by spíš uvěřitelnej - až na ty děsný kecy.
Adam napsal: | Honza: ono jde dost o myšlenkový přístup. Když jdeš na film už předem s tím, že to bude tuctová sračka pro patetické buzny, které mají sklony se litovat, tak si v tom tu sračku taky najdeš. Když tam ale půjdeš s otevřenou myslí, tak ti to může říct i něco víc. |
Hele, když už máš nutkavou potřebu reagovat na moje příspěvky, tak si je aspoň pořádně přečti a pokus se je obsahově pochopit. Sem napsal: "podle recenzí to je prej film všech filmů", takže jsem čekal, že uvidim film všech filmů, a né pateticko-psychologicko-sentimentální guláš. Nikdy bych nekoukal na film, o kterém bych si myslel, že to bude "tuctová sračka pro patetické buzny, které mají sklony se litovat". Fakt nejsem masochista.
Otevřená mysl, hm, tak to je něco stejně reálnýho, jako "naše šťastná budoucnost" - ne, opravdu neumím uvažovat v metafoře a vzduchoprázdnu ...
Adam napsal: | Skutečně toužíš po odpovědi |
Myslíš, že si stárnoucí svalovec neumí domyslet,
co mu odpoví, kulantně řečeno, .......... ........ ...a ?
Adam napsal: | Tys měl jít na Predátora. Tam pobíhá groteskní svalovec, hraje si na vojáčky, bouchačky mu čumí z očí a když k tomu budeš přistupovat jako na svalovce ujetá a nepříliš do hloubky uvažující buzna, domyslíš si tam mezi Arniem a vesmírnou obludou i nějaké to erotické pouto. |
Když už jsme u těch akčních filmů, tak já jsem se zmínil o Univerzálním vojákovi, ne o Predátorovi. To je dost rozdíl. A Šváca opravdu není můj erotický idol. To už bys taky mohl vědět, že mě zajímaj dost odlišný týpci. I když je pravda, že kdybych si měl vybrat mezi třiadvacetiletým Adamem a třiadvacetiletým Švácou, byl bys až na třetím místě - a to i v případě, když vezmu do úvahy, že Šváca by se mnou nejspíš nechtěl sexovat.
Ale máš pravdu, že do hloubky moc neuvažuju, ono to hloubkový uvažování zpravidla nikoho neudělalo moc šťastným, takže dík - ale filozofii nechám jinejm (sebevrahům). 
Naposledy upravil Honza dne ne srpen 01, 2010 2:36 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
pá červenec 30, 2010 11:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Co máte všichni proti chlupatejm svetrům? Že by závan momentálně módní trichofobie?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá červenec 30, 2010 1:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Honza: ono jde dost o myšlenkový přístup. Když jdeš na film už předem s tím, že to bude tuctová sračka pro patetické buzny, které mají sklony se litovat, tak si v tom tu sračku taky najdeš. Když tam ale půjdeš s otevřenou myslí, tak ti to může říct i něco víc.
Souhlasit se dá s tím, že ten huňatej svetr byl fakt hnusnej. Tedy z nešního pohledu. Jaká byla móda tehdejší Ameriky, to nedovedu posoudit. Návrhář Tom Ford to asi ví líp.
Honza napsal: | a k tomu dost uvrzaná muzika "housle stokrát jinak..." |
Pár desítek soundtracků jsem už slyšel. Tenhle je hodně dobrej a hudba má větší potenciál než být jen zvukem, který zaplní ticho pod obrazem. Je součástí příběhu.
Honza napsal: | .... tak nevím, buď ten film není tak úžasnej, nebo jsem duševně zaostalý pako neschopný ocenit mistrovské dílo. |
Skutečně toužíš po odpovědi?
Honza napsal: | Pobavil mě snad jen prodavač v obchodě se zbraněmi:
"Dnes máme skvělou akci, pane,
dvě pistole za cenu jedné."
Tak takhle si představuju Americký sen ! :- )
BTW: nemohl by už jekdo natočit nějaký normální buzní film bez uměleckejch ambicí - třeba "Univerzálního gay-vojáka" ? |
Tys měl jít na Predátora. Tam pobíhá groteskní svalovec, hraje si na vojáčky, bouchačky mu čumí z očí a když k tomu budeš přistupovat jako na svalovce ujetá a nepříliš do hloubky uvažující buzna, domyslíš si tam mezi Arniem a vesmírnou obludou i nějaké to erotické pouto. |
|
|
|
|
 |
čt červenec 29, 2010 12:51 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Re: A Single Man |
|
|
bright napsal: | Hele jako o jeho herecký kvality se neotírej, jo?  |
O žádný kvality se neotírám, bo žádný nepředvedl. Zahrát kluzce šukézního medového kolouška v nugátovém nálevu s broskvičkou - to bych uměl taky a líp, jenže na to asi nemám dostatečně přesvědčivou figuru.
bright napsal: | K úplnému pochopení bys musel být stárnoucí, opuštěný, na mrtvého milence vzpomínající intelektuál, který ví, že už ho v životě nic zajímavého nečeká.  |
A stárnoucí svalovec by nestačil ?
bright napsal: | No tak naopak ten byl hrozně nepřesvědčivej. Modelům by se mělo zamezit hrát, protože jsou jako šlehačka na rakvičce. |
Taky jsem netvrdil, že byl přesvědčivej (i když víc, než ta mohérová buznička). Překvapilo mě, jakou postavu si pro svůj první filmový výstup vybral - čekal bych něco úplně jinýho.
bright napsal: | Jako by těch filmů 'Sir, yes sir' netočili každý rok tucty.  |
Jo, točej se, ale nejsou dost gay ! |
|
|
|
|
 |
čt červenec 29, 2010 12:01 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: A Single Man |
|
|
Honza napsal: | navíc byl děsnej a nepřesvědčivej | Hele jako o jeho herecký kvality se neotírej, jo?
Honza napsal: | Nemohl by mi ten film někdo polopatě vysvětlit, abych si tu perlu filmů taky vychutnal ? | K úplnému pochopení bys musel být stárnoucí, opuštěný, na mrtvého milence vzpomínající intelektuál, který ví, že už ho v životě nic zajímavého nečeká.
Honza napsal: | Takže jediným překvapením celého filmu byl Jon Kortajarena | No tak naopak ten byl hrozně nepřesvědčivej. Modelům by se mělo zamezit hrát, protože jsou jako šlehačka na rakvičce.
Honza napsal: | BTW: nemohl by už jekdo natočit nějaký normální buzní film bez uměleckejch ambicí - třeba "Univerzálního gay-vojáka" ? | Jako by těch filmů 'Sir, yes sir' netočili každý rok tucty.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st červenec 28, 2010 11:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright napsal: | A Single Man - výborný film s Colinem Firthem a Nicholasem Houltem. |
Taxem ten film zkouknul, podle recenzí to je prej film všech filmů - ale teda nevím ... moc nadšení se nekonalo. V první půlce každou chvíli prostřih a záběr na hodiny - divák by asi sám od sebe nepoznal, že je ráno, když profesor vstává z postele, nebo že je večer, když jde na večeři ke kamarádce. Nebo že by to byla skrytá reklama na hodiny od General Electric ? Taky jsem nějak nepochopil význam té holčičky ála Barbie v děsných šatičkách a s culíkama - a už vůbec mi neni jasný, proč vlastně měla pixlu s tarantulí. Mladý teplouš v moherovém svetříku - klišé jak sviňa - a navíc byl děsnej a nepřesvědčivej. Pak ty "umělecký" záběry na kytky, sovy, někoho pod vodou ... a k tomu dost uvrzaná muzika "housle stokrát jinak..." Prófův pokus o sebevraždu - no možná to mělo být napínavé, ale mě to přišlo jako dost nepovedená fražka. A ta profesorova kamarádka - snad měla vypadat jako životem zklamaná uvadající dáma, ale spíš to vyznělo jako "kurva z E55". A k tomu všemu ještě dost banální a předvídatelný děj ... prostě nuda a nuda, rozplizlý příběh, depkový kecy .... tak nevím, buď ten film není tak úžasnej, nebo jsem duševně zaostalý pako neschopný ocenit mistrovské dílo. (Nemohl by mi ten film někdo polopatě vysvětlit, abych si tu perlu filmů taky vychutnal ? )
Takže jediným překvapením celého filmu byl Jon Kortajarena - fakt by mě nenapadlo, že si tenhle týpek pro svou první filmovou roli vybere postavu homosexuálního prostituta.
Pobavil mě snad jen prodavač v obchodě se zbraněmi:
"Dnes máme skvělou akci, pane,
dvě pistole za cenu jedné."
Tak takhle si představuju Americký sen ! :- )
BTW: nemohl by už jekdo natočit nějaký normální buzní film bez uměleckejch ambicí - třeba "Univerzálního gay-vojáka" ? |
|
|
|
|
 |
po červenec 26, 2010 11:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: Zkouškové období |
|
|
Skouknul jsem to až teď, ze záznamu. Myslím, že tak příšerné to není, kdyby byl Troška pokračoval tímto směrem, mohl z něj být průměrný seriózní filmař. Takto je z něj nadprůměrný lejnomet (snad to cenzura pustí, hi), ale to určitě daleko víc sype.
"Alfréd" Strejček v informacích k tomu filmu mne opravdu baví. |
|
|
|
|
 |
so červenec 24, 2010 11:27 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Zkouškové období |
|
|
Naprostej souhlas. Chtělo by se říct: o čem ten film vlastně je? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá červenec 23, 2010 9:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Zkouškové období |
|
|
TV Barrandov - neděle, 21:50 h, film Zkouškové období:
ČR 1990, režie: Z. Troška, hrají: A. Strejček, Y. Blanarovičová, L. Bílá, J. Krausová, M. Dlouhý.
Film nic moc, ale je zajímavej tím, že je to asi první český film, který tak trochu nakousl problematiku homosexuality. Jinak bych ho hodnotil asi takhle: "klasická Troškovská sr.čka" |
|
|
|
|
 |
pá červenec 23, 2010 7:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
bright, kde by se to dalo stáhnout? _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
čt červenec 15, 2010 8:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: The War Boys |
|
|
The War Boys (2009) - drama tří kamarádů z americko-mexické hranice, z nichž dva mají k sobě blíž, než si mysleli. Skvěle zahraná a natočená je scéna, v níž se George svěřuje své mladší nevlastní sestře, že 'kissed the best friend David on the mouth'. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne červen 20, 2010 11:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
...a pravdivý, ztracenou lásku nelze nahradit. Teda Nicholasem Houltem by to asi šlo.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne červen 20, 2010 10:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
satal uživatel+
Založen: 22.9.2007 Příspěvky: 211 Bydliště: České Budějovice
|
|
|
bright napsal: | A Single Man - výborný film s Colinem Firthem a Nicholasem Houltem. |
výborný a smutný. |
|
|
|
|
 |
so červen 19, 2010 11:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
A Single Man - výborný film s Colinem Firthem a Nicholasem Houltem. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st květen 19, 2010 11:29 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Shmudla uživatel+

|
|
|
zdenda napsal: | Prayers for bobby- nádherný film...  |
Viděl jsem, plakal jsem. |
|
|
|
|
 |
út květen 18, 2010 4:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Prayers for bobby- nádherný film...  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
po květen 17, 2010 8:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Prayers for Bobby |
|
|
Projekce filmu Prayers for Bobby v úterý 18. 5. v 18:30 na Filozofické fakultě UK (4. p., m. č. 429).
Edit.: oprava _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|