|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
ne listopad 28, 2010 10:59 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: |
|
|
Mentálně se ukázni,
jazyk na mě vyplázni.
Ukaž mi svou moč,
pak ti řeknu proč.
Jan Vodňanský, 70. léta _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
st listopad 03, 2010 2:12 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Nick |
|
|
Ale jo, nechme.
Já si z toho odnáším že tvůj přítel není aktiv
PS: Nick Guest napsal: | Někdy se rozlišuje mezi androgyny a hermafrodity |
myslím, že bright psal o bezpohlavních. Nikoliv o hermafroditech, čili oboupohlavních.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st listopad 03, 2010 12:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Někdy se rozlišuje mezi androgyny a hermafrodity.
P. S.: Ale nechejme už té prózy v poetickém vláknu. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
st listopad 03, 2010 12:49 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Jinak podle klasiků démonologické vědy jsou démoni androgynní, protože jsou to vlastně padlí andělé. | Měl jsem za to, že andělé byli bezpohlavní. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st listopad 03, 2010 12:24 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
blllm, nebo jak dělá čert? no já myslim že víš dobře, jak jsem to myslel
Nota bene nechápu jediný důvod, proč by incubus nemohl navštěvovat homosexuální muže pokud vím (a Kladivo můžu nalistovat) byl to jaksi démon, pravda v teorii bezpohlavní ovšem v praxi jaksi mužský a "vnikající"  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st listopad 03, 2010 12:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Martin napsal: |
haha takže tedy amígo není incubus, tak tomu mám rozumět?
|
No to teda není , poněvadž:
1. není bezpohlavní
2. není démon
3 a já nejsem žena (i kdyby hippie vyzvídal, jestli jsem se náhodou nespletl).
Jinak podle klasiků démonologické vědy jsou démoni androgynní, protože jsou to vlastně padlí andělé. Výrazem succubus třeba nazval jednu novelu Balzac. Kdysi jsem ji četl, protože táta tu knížku měl schovanou vzadu za jinýma knihama. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4)
Naposledy upravil Nick Guest dne st listopad 03, 2010 12:36 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 9:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Jj, tak ono to asi nejblíž i bude ale nějak mam německou výslovnost zafixovanou tvrdě Kaijzr, ale ano je to jistě nejblíž.
Jooo tu gramatickou chybu sem přehlídl, škoda.. Nicméně to by bylo na debatu, na kterou nemam sílu On je to totiž u církve ďábel incubus a succubus... ač succubus je vlastně succuba  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 8:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin: Stonerock, známý to lingvista, tu svého času tvrdil, že originální výslovnost jména Caesar se nejvěrněji dochovala v německém slově Kaiser. Tzn. že c vyslovovali jako k(c)h, ae jako a(e)j a -ar jako (e)r.
Btw, můj slovník zná jen výraz succuba.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 6:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Já ti dám incuba, ty succube jeden!
Franka vůbec neznám, ale snaží se to recitovat s výslovností z doby Augustovy (například říká "Aureli patike" místo "patice"), i když mu to pravda moc nejde. |
1. haha takže tedy amígo není incubus, tak tomu mám rozumět?
2. no právě že mu to moc nejde.. mi trvalo delší dobu než sem rozeznal že opravdu nestřídá latinu s angličtinou
Jinak bych teda předestřel, že nás moc v době boha Augusta nežilo, tak zcela dokonale nevíme, jaká byla výslovnost.. nicméně - je pravda, že v té době by třeba i málokdo vyslovil "Cézar"..spíš něco jako "kchesar"  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 6:19 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: bright: |
|
|
Ano vidím "tu situaci" jako dost supernaturální za předpokladu, že jsem pochopil správně  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 1:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martinus: Incubus utpote supernaturali amicus?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 1:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Já ti dám incuba, ty succube jeden!
Franka vůbec neznám, ale snaží se to recitovat s výslovností z doby Augustovy (například říká "Aureli patike" místo "patice"), i když mu to pravda moc nejde. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 12:39 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
A ten tvůj "incubus meus" to přímo recituje?
Proti básni nic nemám, ale přednes latiny in true american way mě dost irituje. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 02, 2010 12:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Proč jsem si oblíbil Catulla? |
|
|
Tak třeba kvůli slavné básni 16 (Carmen XVI), na kterou mě upozornil intimus meus.
:) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po říjen 11, 2010 11:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Bude na dobrou noc pohádka o zlém homoconovi co bydlel v dolarové chaloupce uprostřed lesa a vykrmoval si gay aktivisty v kleci a pak s nima šup do pece?
Případně by mohla být ještě Baba Jaga představující kapitalistu nenasytu  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
po říjen 11, 2010 1:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
bright napsal: | Jak se říká lidem, co vytahují staré záležitosti, aby jimi argumentovali?  |
Levičáci
Nick Guest napsal: | Koupě toho panství byla nestoudnost,
vašich úvěrů a dluhů už mám dost!
Titul barona vám marně vymlouvám.
Rcete, jste-li mocen, k čemu budou vám
vaše predikáty vprostřed blat?
Vaše marnivost vám dává mat.
NG (po návratu z hospody) |
Už nepij.... Tohle je názorný příklad, že alkohol je metla lidstva. |
|
|
|
|
 |
po říjen 11, 2010 10:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | bright napsal: | Jak se říká lidem, co vytahují staré záležitosti, aby jimi argumentovali?  |
Homoconi?  |
Nedocenění quasiintelektuálové?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po říjen 11, 2010 12:41 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
bright napsal: | Jak se říká lidem, co vytahují staré záležitosti, aby jimi argumentovali?  |
Homoconi?  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po říjen 11, 2010 12:15 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Jak se říká lidem, co vytahují staré záležitosti, aby jimi argumentovali?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne říjen 10, 2010 9:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Inu, co se děje mezi homocony, zůstává mezi homocony
O domě oběšencově bych mluvil snad jen v souvislosti s krovem - zda je postaven tak kvalitně aby oběšence udržel.
Jinak - barona chápu také mám rád markýze Géra  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne říjen 10, 2010 8:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Re: Z dopisu (1785) |
|
|
Snad bys, drahý Martine, neměl mluvit o provaze v domě oběšencově. Půl roku jste tu s brightem řešili jakési dluhy vzniklé při kterémsi srazu GK (na kterém jsem nebyl, takže nevím, o co šlo). :)
Interperetace té básně by ukázala, že se vlastně vyslovuje pro rozpočtovou odpovědnost a proti životu na dluh. "Barona" tam mám proto, že "kníže" by ve spojení s blaty mohl vyvolat uštěpačné poznámky o předvolební agitaci. :) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
ne říjen 10, 2010 4:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Z dopisu (1785) |
|
|
Nick Guest napsal: | ...Vaše marnivost vám dává mat.
NG (po návratu z hospody) |
Do hospy vpad
ač byv by rád
dal homoconům účet sníííst  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne říjen 10, 2010 12:30 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Z dopisu (1785) |
|
|
Koupě toho panství byla nestoudnost,
vašich úvěrů a dluhů už mám dost!
Titul barona vám marně vymlouvám.
Rcete, jste-li mocen, k čemu budou vám
vaše predikáty vprostřed blat?
Vaše marnivost vám dává mat.
NG (po návratu z hospody) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
st duben 28, 2010 1:14 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Q |
|
|
Poetické Qčko. Pavel Petr možná neměl čas, možná nechtěl v tom pořadu vystupovat, Aleš Kauer v jihlavských hradbách evokoval krásu umění a poezie, i když jeho knížky jsou v Praze nesehnatelné, Jiří Kuběna půdsobil jako živé svědectví o tom, že lze skloubit homosexualitu, poezii a víru - je to ovšem naprosto nenapodobitelný úkaz. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po duben 26, 2010 12:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Sopka islandská, nadčasová aktualitka |
|
|
V úplňku zpanštěl měsíc. Chlad se line
z ukrutných střepů na zdi, z mříží vrat,
z jazyků fontány a jejich plynné
půlnoční řeči. Minul slunovrat,
skřipky jsou na hřebíku. Už se horší
léto. Jen táhlá touha zůstává.
Zámek je loď, jež pluje podle olší
ve vodách, kde se chlípí otava.
Loukám se líbí její chůze. Hlízy
hluboko v hlíně, chocholíky trav
ji chválí. Jak jí šustí šaty. Mizí
do listnatého nebe, bílý páv.
Nezřený Linné zcela blízko u ní
bezinky určil. Zhasly. Novoluní.
(Josef Lederer, Sopka islandská, 1973)
Převzato odtud. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po duben 26, 2010 12:20 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Jakub.Jeddide uživatel++

|
|
|
Záblesky z očí tvých
přetaví na perly
plameny vášní
lížou tě po těle
v hedvábném chmýří na hrudi
znavení andělé
jak v letním odpoledni
rozkošně sní.
Srdce jak bije ti
vůbec je neruší
úsměv jim zdobí rty
spí v objetí...
… tak jako my. |
|
|
|
|
 |
út březen 16, 2010 10:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Honza: Ty toho o mně nevíš
No já měl v sobě cca 6 piv a stejný počet panáků pálenky, když jsem to psal, to je pak bujná fantazie a realitě se nepřikládá taková váha.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
út březen 16, 2010 3:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: voják |
|
|
---
Odkud Sergej ví, jaký jsou jižanský milenky ?  |
|
|
|
|
 |
po březen 15, 2010 2:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Sergejova poezie |
|
|
 _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
ne březen 14, 2010 1:24 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Právě se vracím z hospody,
do naší teplé pohody.
Zde ovšem zřím teskné výplody
Mistra přes věcné neshody.
Proto si otevřu pálenku,
silnou jak jižanskou milenku.
S tou se to chlastá, holenku,
když má tak volnou halenku. (a nejen tu)  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|