|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
čt únor 02, 2012 9:58 am |
 |
Autor |
Zpráva |
charles uživatel+++
|
Předmět: |
|
|
V poslední době mě zaujalo:
http://www.kosmas.cz/knihy/132672/chlipnice/
Zvláštní literární styl - něco mezi groteskou, esejem a povídkou. Autor (předpokládám záměrně) polarizuje gay svět na dva nesmiřitelné tábory, přičemž zřetelně straní tomu, k němuž se na tomto fóru zřejmě nikdo nepočítá, tzn. buznám starší generace, které s nostalgií vzpomínají na 70. či 80. léta, kdy bylo všechno "jednodušší", na kouzlo špinavých holand, parků a nádraží. Je to zvláštní, protože autor je ročník 75. Celkově je to docela drsný a místy velmi vtipný. Odhaduji, že v polském prostředí muselo být vydání téhle knihy opravdu skandál prvního řádu. Pro mě to skandální samozřejmě není, ale překvapilo mě to střílení do vlastních řad.
http://www.kosmas.cz/knihy/162463/za-soumraku/
Zdaleka ne tak "šokující", ale moc pěkná věc. Spíš pro melancholické povahy. Stějně jako v Hodinách i zde na každé druhé stránce přemítání o smyslu života, o jeho konečnosti atd. |
|
|
|
|
 |
čt leden 05, 2012 10:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TuX uživatel++

|
|
|
|
|
 |
čt leden 05, 2012 10:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TuX uživatel++

|
|
|
Skoda, ze zase nemaji e-book  |
|
|
|
|
 |
čt leden 05, 2012 9:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
charles uživatel+++
|
|
|
Díky za tip. |
|
|
|
|
 |
čt leden 05, 2012 2:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Trochu zvláštní knížka: román o psaní románu, autoterapie. Ale zdá se mi zatím zajímavá:
http://www.kosmas.cz/knihy/146106/clovek-andel/ _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so prosinec 31, 2011 5:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Re: Zmatky chovance Törlesse |
|
|
charles napsal: | Dllouho už chodit nebudeme. Je to jeden z největších zločinů "kulturní" politiky pražského magistrátu. |
Tady http://www.divadelni-noviny.cz/komedie-otrech-dejstvich/ je k tomu textík, který mi připadá hodně blízký objektivnímu pohledu. |
|
|
|
|
 |
út prosinec 06, 2011 10:13 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
charles napsal: | Je to jeden z největších zločinů "kulturní" politiky pražského magistrátu. |
Nemyslím, že tu je vina jen na straně magistrátu. Konkurenční boj taky udělá své, a neochota nahlédnout ekonomickou realitu podobně. |
|
|
|
|
 |
út prosinec 06, 2011 9:24 am |
 |
Autor |
Zpráva |
charles uživatel+++
|
|
|
Václav napsal: | Koukám, že do té Komedie nás chodí docela dost |
Dllouho už chodit nebudeme. Je to jeden z největších zločinů "kulturní" politiky pražského magistrátu. |
|
|
|
|
 |
út prosinec 06, 2011 9:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
charles napsal: | Také jsem viděl, moc se mi líbila. A znáte filmovou verzi? |
Koukám, že do té Komedie nás chodí docela dost, to je prima. Filmovou verzi neznám, mrknu se po ní, díky za tip. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 05, 2011 4:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
charles uživatel+++
|
|
|
Václav napsal: | Pařízkova inscenace v Divadle komedie |
Také jsem viděl, moc se mi líbila. A znáte filmovou verzi? http://www.csfd.cz/film/8103-mlady-torless/ Také není špatná, i když nemůžu říct, že bych ji zařadil mezi své oblíbené filmy. |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 04, 2011 10:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Dokonce dvakrát, jak se mi líbila. Jinak na tom nynějším vydání knihy mě (kromě grafické úpravy) potěšil kompetentní doslov. |
Díky. No, už ji asi neuvidím... A ten doslov: ano, přečetl jsem ho se zájmem i s chutí. |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 04, 2011 7:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Václav napsal: | Mrzí mne, že mi utekla Pařízkova inscenace v Divadle komedie, musela být skvělá. Viděli jste ji někdo? |
Dokonce dvakrát, jak se mi líbila. Jinak na tom nynějším vydání knihy mě (kromě grafické úpravy) potěšil kompetentní doslov. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 04, 2011 3:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Zmatky chovance Törlesse |
|
|
Nakladatelství ARGO vydalo prvotinu Roberta Musila Zmatky chovance Törlesse. Knížka bývá někdy řazena mezi literaturu s gay tématikou, protože počínání s takovými rysy v ní opravdu najdeme, nemyslím ale, že některá z klíčových postav je skutečně gay. Čte se výborně, ačkoli nejde o četbu lehkou. Mrzí mne, že mi utekla Pařízkova inscenace v Divadle komedie, musela být skvělá. Viděli jste ji někdo? |
|
|
|
|
 |
so září 17, 2011 5:32 am |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
To jsem napsal schválně, protože to hezky koreluje se slovy "vo" a "buznách". |
|
|
|
|
 |
so září 17, 2011 5:31 am |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
To jsem napsal schválně, protože to hezky koreluje se slovy "vo" a "buznách". |
|
|
|
|
 |
pá září 16, 2011 8:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Pán je koukám rozenej lingvista.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá září 16, 2011 2:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
Stejně nechápu, jak může milovníky literatury nedráždit nečeskej název tohohle tématu. "Beletrie s gay tématikou". Kdyby to byly knížky o stromech, byla by to "Beletrie s tree tématikou", o autech s "car tématikou" (nebo počeštěle se strom/auto tématikou)? Já bych to nazval normálně česky "Kníšky vo buznách". |
|
|
|
|
 |
čt září 15, 2011 12:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | "o jednom zaprcání" (jak pravil Josef Pekař).  |
Jak vidno, dokázala být Jeho Magnificence někdy i pěkně zemitá. Však on to byl upřímný a věrný syn české hroudy (se vším dobrým i špatným, co k tomu patří, jak by podotkl jeden můj známý), a speciálně Knihu o Kosti mám moc rád, z té ten vztah k domovu krásně dýchá. |
|
|
|
|
 |
st září 14, 2011 12:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Cunningham píše opravdu mistrovsky a na knihu se moc těším i s vědomím, že mnoho (homo)erotiky v ní není.
Nicméně i Durych dokázal napsat velký barokní román "o jednom zaprcání" (jak pravil Josef Pekař).
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
st září 14, 2011 1:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Cunningham: Za soumraku |
|
|
Chystám se na to a jsem rád, že doporučuješ. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út září 13, 2011 12:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: Cunningham: Za soumraku |
|
|
Románem se vine epizoda zamilování se ženatého pána středního věku do atraktivního mladíka, hlavně jde ale o bilancování v určité životní etapě, milovníci erotického třeštění se musí poohlédnout jinde. Cunninghamův hrdina mi jen přijde o něco starší (zkušenější, zmoudřelejší, ale i rezignovanější), než by odpovídalo deklarované čtyřicítce+. Báječně napsáno, přečetl jsem na jeden zátah. |
|
|
|
|
 |
st prosinec 01, 2010 8:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No, to je teda věc... _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st prosinec 01, 2010 12:26 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
NG: (aneb jedna grimasa vydá za tisíc slov) |
|
|
|
|
 |
st prosinec 01, 2010 12:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Od sebe/ K sobě |
|
|
Při četbě této knihy je třeba mít na paměti, že vznikala jako blog a že teprve pod rukama redaktorů se začala přetvářet v ucelený text. Myslel jsem na to v první třetině, kdy jsem nad tím vršením samoúčelné erotiky (nejsem puritán) měl chuť ji odložit. Ale celek poněkud exkulpuje hluché strany, kterých je tam pořád dost. Mohla být o třetinu kratší. Nicméně jistou klenbu a poselství to přece jen má. Nakonec to beru jako sociologicky zajímavou generační výpověď o dvacátnících, pro které je prezident hoden komentáře jenom tehdy, když se vedle vás náhodou postaví na veřejném WC v irském Corku, a méně úspěšní krajané, kterým se nepoštěstilo najít si místo zrovna v Bank of Ireland, a tak šetří, jsou looseři, kteří si nezaslouží ani politování. I když nevím, zda knihou proteče víc piva nebo spermatu, nakonec to nějaký smysl dává - jen té slovní vaty a různých klišé mohlo být míň.
A až budeš, Jane Folný, zase psát o tom, že někdo čte "tvůj nejoblíbenější cestopis po Irsku", nepiš tolik o tom, jak vypadal ten čtenář a následná masturbace s jeho představou před očima, ale o tom, co tě na té knize zaujalo, o čem je a proč sis ji oblíbil. Btw.
:) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá listopad 12, 2010 11:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Re: Záhady Pittsburghu |
|
|
Nick Guest napsal: | Zvědavost.
Chabon |
Dočítám. Velmi zábavný a skvěle napsaný příběh o hledání identity v Pittsburghu v 80. letech. Místy ztřeštěné, že se až hlasitě směju v metru. Dva Arthuři, a oba pěkně vyvedení, a pak ta Flox, která mi od začátku čímsi vadila; stejně jako Arthurům. Ruší mě jen ten mafiánský motiv, ale jinak má doslov pravdu: je to trochu Salinger a trochu Ph. Roth, a přitom je to originelní.
:) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po listopad 08, 2010 2:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
klimak tester
|
Předmět: AHOJ |
|
|
Rušíme obsáhlou sbírku a tímto dáváme na prodej velké množství knih s gay a lesbickou tematikou, dále pak filmy s gay a lesbickou tematikou, erotické filmy s gay tematikou. Zájemcům zašleme seznamy a více informací. Klidně si pište, určitě je z čeho vybírat!
Dále máme na prodej velké množství pohlednic kluků, které jsou dovezeny z Německa. Zde máme nafocené i malé náhledy pohlednic,...
Nabízíme i autogramy různých českých herců, zpěváků, vhodné spíše pro sběratele!
Pokud jsi z Prahy, lze se domluvit na osobním odběru.
Kamil a Petr
e-mail: modelingbr@centrum.cz
 |
|
|
|
|
 |
ne září 26, 2010 1:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Záhady Pittsburghu |
|
|
Zvědavost.
Chabon _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá květen 14, 2010 11:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: M. Witkowski - autogramiáda 15. 5. |
|
|
Pokud si nějaká zdejší chlípnice :) přeje nechat podepsat stejnojmenou knížku, Michal Witkowski tak bude činit v sobotu 15. 5. mezi 16. a 17. hodinou na veletrhu Svět knihy.
Program: http://www.polskyinstitut.cz/index.php?d=program&i=460&lng=cz _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
čt březen 04, 2010 7:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Lucka, Maceška a já |
|
|
Básnický jazyk, příběh s tajemstvím, hledání sexuální identity. Přečteno za dva večery. Kdo je Jürgen?
Lucka, Maceška a já _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
st únor 03, 2010 9:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
erthos uživatel
|
|
|
Ahoj, chtěl upozornit na nově vydanou knihu publikovanou přes internet. Kniha se jmenuje PARALELO, od autora Jona Wangera. Kniha je psána slovensky, leč i přes to doporučuji všem. Knihu máte možnost prohlídnout si přímo online na webu: http://www.paralelobook.com/, nebo si můžete knihu stáhnout ve formátu .pdf (v sekci Download a po provedené krátké registraci na webu knihy) |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|