|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Co si myslíte o Žižkovském vysílači? |
Líbí se mi |
|
58% |
[ 10 ] |
Nějak tak tam (už) patří... |
|
17% |
[ 3 ] |
Je to hnus |
|
17% |
[ 3 ] |
Vysílač jako vysílač, hlavně bez těch černejch mimin |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 17 |
 |
po leden 04, 2010 1:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Eště, že je nepotopitelná  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 8:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: OC v Liberci |
|
|
Ještě je jedno prázdné někde na kraji Lbc směrem na Prahu  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 8:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Re: OD Ještěd v Liberci |
|
|
Sam napsal: | OD Ještěd v Liberci se mi nijak zvlášť nelíbil, ale patřil k Liberci stejně tak, jako k němu patří i vysílač na Ještědu, který se mi líbí moc. Škoda jen, že se stavbu nepovedlo rozmontovat a převézt jinam, právě jako "svědka doby". Nemáte někdo aktuální fotky, jak to v Liberci na místě dne již bývalého OD Ještěd vypadá? | Fotky nemám, ale na místě je teď staveniště. Za nějaký ten rok bude stavba bezešvě napojena na vedle postavené obchodní centrum Forum.
Jinými slovy, na první pohled nepřehlednou stavbu z prefabrikovaných panelů plnou průchodů, nadchodů a teras nahradí uniformní a naprosto přehledná stavba z prefabrikovaných panelů. Jen plechové opláštění nahradí pohledový beton.
Starý OD Ještěd se mi extra nezamlouval, takže nemám vyhraněný názor, jestli se měl zbourat, nebo zachovat. Nelíbí se mi ale, že na jeho místě postavili další tuctové obchodní centrum, kterých je v okolí víc než dost – menší Delta centrum přes ulici, trochu větší palác Syner přes ulici od Delta centra a o kousek dál nově otevřená (a stále velmi prázdná) liberecká Plaza na Šaldově náměstí. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 8:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Martin napsal: | Příležitostné kongrescentrum  |
A jinak zeje prázdnotou? Tak to pak potěš koště za takové hospodaření.
Martin napsal: | Otázka je, zda jde o TEN kongresák  |
Že by měli v Hamburku tak azurové moře? |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 6:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: CCH |
|
|
No nevim...
Otázka je, zda jde o TEN kongresák  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 6:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Slyšel jsem, že pražský kongresák, též zvaný "lidojem", je poměrně dokonalou kopií o něco staršího kongresáku v Hamburku... _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 6:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Příležitostné kongrescentrum  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 6:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Jak je vůbec tato stavba dnes využita? |
|
|
|
|
 |
pá listopad 27, 2009 5:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Kongresák |
|
|
U toho se nabízí, kdo si co myslel, když to projektoval..
A teď nemluvim ani o tom, že plná kapacita je využitelná jenom když sem zavítá KSČ (míněno komunistická strana Číny ).
Míněn je tvar... Kdyby to postavili jako škatuli (jako třeba základ Veletržního paláce o půl století dřív), bylo by to sice taky hrůza, ale "morálně" menší... bo podivný tvary kongresáku svědčeji IMHO o tom, že se někdo snažil o estetiku  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st listopad 25, 2009 7:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Hm, Dorint je asi jedna z nejhnusnějších staveb v republice, takový kýčovitý, přezdobený dort, směsice socreálu s východoevropským barevným kýčem...jediné co mu zdatně konkuruje je ta skleněná škatule na rohu Karláku a Resslovky, ta nepůsobí sice kýčovitě, ale v zástavbě Karláku je jak pěst na oko...  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
st listopad 25, 2009 12:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ano, taky si to nedokážu vysvětlit jinak, než že tuto formu autor považoval za vtipnou. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 11:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Martin napsal: | co tím chtěl architekt ... sdělit (?) :? |
... že když se zasviní, tak musí John do vany. :) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 11:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
TXB napsal: | Panorama Prahy by to změnilo minimálně. Pokud ti primárně vadí, že trčí, je to větší problém - flacidní vysílač by bohužel účel moc neplnil. |
Že trčí je u takové stavby vcelku logické, málo věží umí netrčet .
Nehezký není to, že trčí, ale odkud trčí. Prostě se mi nelíbí, když je
taková velká a moderní stavba zaražená mezi starý baráky do mrňavýho parku.
Věže by kolem sebe měly mít víc volného prostoru, viz třeba Eifelovka.
Martin: jo, to je ten škaredej hotel, blééé.
.
Naposledy upravil Honza dne út listopad 24, 2009 11:34 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 10:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Honzo, Jiřák - Flora - Želivského (BBC). Flora je tak o 5 metrů výš, Želivského je na jedný rovině s Florou, resp. o málo níž.
BTW - hotel:
No to je fakt nepovedená stavba... Především mi nedochází, co tím chtěl architekt ... sdělit (?)  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 10:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Honza napsal: | Kdyby ten vysílač postavili tady, místo toho škaredýho hotelu,
tak by vypadal o dost líp, než když trčí v parčíku mezi stoletejma činžákama. |
Panorama Prahy by to změnilo minimálně. Pokud ti primárně vadí, že trčí, je to větší problém - flacidní vysílač by bohužel účel moc neplnil. |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 9:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
TXB napsal: | V sedle není určitě. Pokud by měla stát výš, musela by být přímo na Jiřáku, ale rozdíl by stejně byl nepodstatných 5-7m |
Jestli je Jiřák to náměstí s kostelem, co vypadá jako stodola,
tak to furt nejsi na vrcholu kopce, úplně na kopci je až ta další stanice metra, kousek od BBC
Kdyby ten vysílač postavili tady, místo toho škaredýho hotelu,
tak by vypadal o dost líp, než když trčí v parčíku mezi stoletejma činžákama. |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 4:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ono se teda ani od toho metra nejde vyloženě z kopce. O drobek výš by to asi bylo, o další drobek výš by to bylo "u vodárny". Ale jak píše TXB, na tomhle "hřbetu" už to nikam výš nejde...
Ostatně skoro z celý Prahy je vysílač vidět jakoby "na kopci"  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 2:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
V sedle není určitě. Pokud by měla stát výš, musela by být přímo na Jiřáku, ale rozdíl by stejně byl nepodstatných 5-7m (258 proti 260-265). Podle mapy nikde v Praze 1, 2, 3 ani 10 výrazně vyšší bod není. Body nad 300 m.n.m. jsou nejblíže v Praze 5, 11 a 12 (Smíchov, Háje, Libuš...) |
|
|
|
|
 |
út listopad 24, 2009 12:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
sergej: kdyby byl opravdu NA kopci, tak by se k němu šlo DO kopce,
ale jestli si to dobře pamatuju, tak od metra se jde Z kopce.
Takže stojí někde na úbočí, nebo v sedle, v caňonu ... nevím přesně,
bo nemám mapu Prahy s vrstevnicema.
I na fotkách je vidět, že na kopci (ve významu "na vrcholu kopce") nestojí. |
|
|
|
|
 |
po listopad 23, 2009 11:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
ottos guru

Založen: 30.4.2006 Příspěvky: 594 Bydliště: Praha 4 - Braník
|
|
|
Vodafone napsal: | Mně se vysílač na Mahlerových sadech líbí moc. Jen mě trochu mrzí, že už mu pár let chybí sešikmený konec laminátové „kukuřice“. Navíc shora je opravdu pěkný výhled, lepší, než z Petřína. |
no sešikmený konec sundali před pár měsíci kvuli výměně antény a co jsem se doslechl od fundovaných - nevrátil se tam protože nová anténa je jiná, menši a ten kryt se tam jaksik nevende...  _________________ >>> www.vphotos.ic.cz www.vmodels.wz.cz <<< |
|
|
|
|
 |
po listopad 23, 2009 10:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Honza: Tobě se snad žižkovský vysílač nezdá dost na kopci? Mayslim že je dost vysoko a málokterý kopec v okolí ten žižkovský kopec převyšuje, čehož budiž důkazem, že jsem žižkovský vysílač viděl i za Prahou, například u Tuchoměřic nebo na druhé straně skoro až od Strančic... _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
po listopad 23, 2009 8:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Sam uživatel+

|
Předmět: OD Ještěd v Liberci |
|
|
OD Ještěd v Liberci se mi nijak zvlášť nelíbil, ale patřil k Liberci stejně tak, jako k němu patří i vysílač na Ještědu, který se mi líbí moc. Škoda jen, že se stavbu nepovedlo rozmontovat a převézt jinam, právě jako "svědka doby". Nemáte někdo aktuální fotky, jak to v Liberci na místě dne již bývalého OD Ještěd vypadá? |
|
|
|
|
 |
po listopad 23, 2009 7:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Jj, vysílač je hezkej, jen to umístění je divný - zarazit takovou stavbu
mezi staré činžáky a vpodstatě pod kopec, je dost děsný.
Myslím, že o dost víc by mu slušelo, kdyby stál třeba u toho stadionu
na Strahově, nebo u budov České televize, tam by zapadl do okolní
architektury o dost líp. A byl by na kopci.
A sundal bych ty podivný mimozemšťany, co po něm lezou. |
|
|
|
|
 |
po listopad 23, 2009 5:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: OD v Liberci |
|
|
No, osobně se mi nelíbil, ikdyž hodnotu "svědka doby", resp. horizontální Kotvy měl
Řekl bych, že se zřejmě tvůrci dali tehdy unést musou, protože množství průchodů, nadchodů a teras by nebylo využitelné za žádné doby.
Jinými slovy - zbourání bylo nevyhnutelné, a pro město IMHO pozitivní. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 23, 2009 5:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Je fakt, že to co se (obecně) "líbí" je považovaný za kýč
Ale přikláním se spíš k tomu, že mezi uměleckýmy kritiky je situace stejná, jako byla vždy (část vítá novinky, část zírá v úžasu na syrský architráv) - s rozdílem, že tehdejší názory typu "secese - úpadkový styl" zůstaly převážně na akademické půdě, resp. v odborné literatuře...
Dneska se to ještě komplikuje tím že svoje názory na umění může široce ventilovat kdokoliv, od ekonoma po paní Esterku, jen když má přístup do médií.
Btw - budova Selfridges od Future Systems mi připomíná nějakou amébu, ale líbí se mi
Ad Žižkov - za výraznou chybu teda považuju dost žalostnou restauraci...  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so listopad 21, 2009 9:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Matka jednou prováděla v Praze italskou delegaci, která k nim přijela a při rozhlížení se z rampy Hradu se jí udiveně ptali, proč na druhém břehu Vltavy stojí mezi domy ten raketodrom
Jinak mně se osobně žižkovský vysílač líbí...dneska je to už takřka symbol Žižkova. _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
pá listopad 20, 2009 11:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Mně se vysílač na Mahlerových sadech líbí moc. Jen mě trochu mrzí, že už mu pár let chybí sešikmený konec laminátové „kukuřice“.
Navíc shora je opravdu pěkný výhled, lepší, než z Petřína. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
pá listopad 20, 2009 10:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
ttomp guru

|
|
|
Odborníci by měli umění hodnotit podle trošku jiných kritérií než líbí/nelíbí. A to, že něco označí za dobrý umění, nemusí nutně znamenat, že jim osobně se to líbí. Navíc estetický cítění se s časem mění. To, co se nelíbí teď, se třeba někdy líbit bude - stejně jako Eifelovka, Manetova Olympia, impresionisti, van Gogh a co já vím co všechno.
BTW Taky je otázka, jestli je "estetičnost" nejpodstatnější funkcí některých uměleckých děl.
Každopádně si nemyslím, že by se současný umění nemohlo líbit. Např. Jiří Sopko, Petr Nikl, Jaroslav Róna, František Skála... Umělců je dost, ne každý je Duchamp, stačí si jen vybrat
|
|
|
 |
pá listopad 20, 2009 9:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Skoro už mi připadá, že v dnešní době je vše, co lidi neosloví, nazváno "uměleckým" a vše, co lidi zaujme, odsouzeno jako kýč. Důvod je možná poměrně prostý:
>>> Vidíte, nelíbí se to? To přeci znamená, že nejde o kýč a má to tudíž skutečnou uměleckou hodnotu, takže rozhodně neprohloupíte, když za to vypláznete takovou sumu... |
|
|
|
|
 |
pá listopad 20, 2009 8:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
decumanus uživatel
|
|
|
Moderní umění se dostalo do stavu, kdy už snad neexistuje dílo, které by se líbilo laikovi i odborníkovi. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|