|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Poznáš na ulici, že je kluk gay? |
Ano |
|
5% |
[ 1 ] |
Někdy |
|
63% |
[ 12 ] |
Ne |
|
31% |
[ 6 ] |
Nevím, nikdy jsem o tom nepřemýšlël |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 19 |
 |
po srpen 08, 2011 2:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
Předmět: |
|
|
matyáš napsal: | Myslím že pokud to ten kluk nebo muž nedává nějak najevo tak to na něm nepoznáte. |
Kdybychom netrvali na "poznám každého gaye", pak bych řekl "ano", u některých to i na potkání poznám, byť nejsou čímkoli nápadní. Nemůžu vůbec říci proč. Je to instinkt. |
|
|
|
|
 |
po srpen 08, 2011 2:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
|
|
Myslím že pokud to ten kluk nebo muž nedává nějak najevo tak to na něm nepoznáte. |
|
|
|
|
 |
ne srpen 07, 2011 7:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
Bratrův kámoš, co makal mezi "gayema" to na mě prej hned poznal a že to pozná. (Přitom dlouholetý spolužáci by to do mě prej nikdy neřekli.) Ale nebyl mi schopnej popsat, jak se to pozná, což by se mi hodilo víc než jemu  |
|
|
|
|
 |
ne únor 21, 2010 2:01 am |
 |
Autor |
Zpráva |
ttomp guru

|
|
|
sergej: No, vysokou úroveň diplomek určitě.
Mně ani tak nešlo o tuhle konkrétní práci, ale o ten přístup. Hodnotit archeologii, dějiny umění nebo třeba baltistika jenom podle jedné práce jedné studentky jednoho oboru, kterej s nima souvisí jen tím, že se učí ve stejným domě, je imho absurdní, nespravedlivý a kravina.  |
|
|
|
|
 |
ne únor 21, 2010 12:35 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | ttomp: No pokud by ta fakulta měla nějakou úroveň, takováto práce by měla v oponentském posudku napsáno "nedoporučuji k obhajobě". |
Jo, přesně tak! A když někdo nemá na to, aby napsal slušnou diplomku, měl by bejt aspoň trochu sebekritickej (jako já) a někomu zaplatit, aby to napsal za něj.  |
|
|
|
|
 |
ne únor 21, 2010 12:20 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
ttomp: No pokud by ta fakulta měla nějakou úroveň, takováto práce by měla v oponentském posudku napsáno "nedoporučuji k obhajobě". _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 10:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
ttomp guru

|
|
|
sergej: Hodnotit kvalitu celé fakulty podle jedné práce, která je mimochodem v oponentským posudku hodnocena jako „uspokojivá“ (objevují se v něm podobný připomínky jako tady), je … ehm … odvážné.
Jestli je pak výše zmíněný JUDr. PhDr. Mgr. et Mgr. typický absolvent UK, je načase opustit zemi.
Tím srovnáním se nijak nechci dotknout autorky.
A vůbec si myslím, že je mnohem podstatnější, co se člověk za těch pět/šest let ve škole naučí, než jedna závěrečná práce. |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 7:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
2 Solok: aspoň vidíš, že své názory neměním.  |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 7:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Honza napsal: | Ta škola je super, až mě posedne touha po hromadění titulů, (přece nebudu machrovat s jedináčkem) dokážu ze svého teploušství vymlátit nejmíň magistra, a když přihodím pár hlubokých myšlenek odtud, jistě to dotáhnu na Doc., Dr., CSc. |
To už jsi tvrdil 31. října 2008:
Honza napsal: | Krásná diplomka, myslím, že na ni stačilo Ctrl+C a Ctrl+V. Že já blbec nešel na tuhle školu, jen na svým teploušství jsem už mohl vytřískat takovejch titulů, že by mi záviděl i Mgr XDr. Henryk Lahola.  | |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 6:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
satal uživatel+
Založen: 22.9.2007 Příspěvky: 211 Bydliště: České Budějovice
|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | A to jsem si myslel že Filozofická fakulta Masarykovy univerzity má aspoň jakous takous úroveň. Koukám že to bude podobná srágora jako Fakulta humanitních studií UK v Praze.  |
Je to na super úrovni - s tím může rovnou pro doktorát do Plzně  |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 6:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
A to jsem si myslel že Filozofická fakulta Masarykovy univerzity má aspoň jakous takous úroveň. Koukám že to bude podobná srágora jako Fakulta humanitních studií UK v Praze.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 4:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
yhn uživatel

|
Předmět: Trochu rejpání se v cizí práci |
|
|
Nick Guest napsal: |
Jsou tam ty duhy a jejich vývoj a varianty, jak jsme se o tom jednou bavili
| Aha
Tak jsem si to teda přečet a píšu jsem, co jsem si poznamenal. Vyšla z toho teda spíš zdrcující kritika maličkostí. Já vim, jsem hnidopich, no. Ale zase je to diplomka, ta by snad měla mít nějakou úroveň. Třeba si z toho někdo něco odnese.
citace: | …rozhodně ne jako projev diskriminace… | By mě zajímalo, jak by chtěla diskriminovat (ne ve smyslu rozlišovat, což jistě dělá) diplomkou.
Kapitola 3 je takovej výtah ze Sémiotiky a Kursu obecné lingvistiky, i když to se asi v diplomkách dělá.
Nechápu, co myslí větou citace: | Teorie také nevysvětluje posuny v lidské sexuální preferenci v různých časových etapách. | v části 4.2.1 o vlivu ohromonů v prenatálním vývoji.
citace: | …byla vytvořena míli dlouhá a třicet stop… | Možná by nebolelo převést to na metrický jednotky.
citace: | …Harvey Milk plaza. | Harvey Milk Plaza.
V kapitole 5.1.1.1 jsou „duhové vlajky jednotlivých zemí“, několika… Proč vybrala právě tyhle? Protože je našla, protože jsou nejpoužívanější, protože jsou nejzajímavější, protože…?
citace: | Medvěd je vlídný termín pro starší, korpulentnější gaye s vousy a intenzivnějším ochlupením těla. | To asi nekritizuju, ale ta formulace mi připadá vtipná.
BDMS?!
citace: | Nachovým trojúhelníkem prý byli označováni transsexuální vězňové. Ohledně jeho existence se ale stále ještě vedou diskuse, tak jako o dalších skutečnostech týkajících se nacistického Německa (okolnosti pronásledování homosexuálně orientovaných lidí, počty takto vězněných či zabitých apod.). Dosud nebyl nalezen dostatečně spolehlivý důkaz. | Tak mohla by uvést aspoň informaci, odkud čerpá to „prý“.
citace: | Jedním z hlavních bodů kampaně patří chránit dospívající v období řešení a přijetí své sexuální orientace před možným tlakem jejich okolí. | Hezká věta
citace: | V řecké mythologii… | Kde tam najednou vzala to h, když celou dobu před tím píše současnym pravopisem? Navíc to slovo už tam předtím má bez [i]h[/].
citace: | Snad nejzajímavějším vysvětlením je užití lambdy mezi sparťanskými či thébskými válečníky. | Já bych řek, že spíš spartskými, není Sparta jako Sparta.
citace: | S ohledem na poměrně velké množství různých interpretací lambdy je dosti obtížné určit, jaký byl původní důvod pro její zvolení znakem gay a lesbického práva. | Spíš práv, když už, ne?
citace: | 3000 - 2000 př.n.l. | Tři typografický chyby na jednom místě, to je hezký. V mezerách po tečce vůbec neni moc důsledná.
citace: | Při potyčce někdo převrhl razítkovou (purpurová) barvu, čehož protestující využili a otiskli své ruce všude po budově (http://gay.komunita.cz). | Odkaz sem, velmi konkrétní.
citace: | …ve sbírce ranných Hitchensových prací. |
Uvádět jako zdroj článek na Wikipedii, a ani ne jeho konkrétní verzi, to je jako neuvádět žádnej zdroj.
citace: | If these walls could speak II | Ne, v angličtině není velký jenom první písmeno názvu.
citace: | Jedná se o šest aluminiových prstenů… | Hliníkový asi nezní dost odborně.
Řek bych, že kapesníčky trochu odbyla, ale možná nemaj větší význam, no.
citace: | Hyakinthos bývá nejčastěji vyobrazen zvedajíce ruku ke své zraněné hlavě. | Když přechodníky používat neumíme, tak je co? Nepoužíváme! No, ani na druhej pokus netrefila správnej tvar. Napotřetí už jo!
Až na straně 38 jsem narazil na něco, co nenajdu po minutě hledání na Googlu a je to zajímavý.
citace: | Všeobecně můžeme říci, že ženy užívají pohled mnohem častěji a zrakový kontakt udržují déle než muži, zvláště pokud naslouchají druhému. (…)
Feministky … upozorňují na to, že rozdíly v přímosti pohledů u obou pohlaví jsou dány pocitem méněcennosti, jímž ženy trpí … [N]ázor je podporován i skutečností, že feministky používají přímější zrakový kontakt než ostatní ženy. | Já nevim, možná to špatně chápu, ale neodporuje si to trochu?
citace: | Důležité je podtrhnout slovo užívají, neboť gesta a pohyby jsou v tomto případě opravdu cíleně produkovány „k“ a „s vědomím“ odhalení vlastní sexuální orientace. | http://www.unnecessaryquotes.com/ Nehledě na to, že „k“ a „s vědomím“ se nevážou se stejnym pádem.
Seznam gest je hrozně zajímavej! Jen škoda, že tam nejsou nějaký odkazy, kde bych si moh přečíst víc.
Zajímalo by mě, co myslí slovem „lexikonově“. Lexikálně?
citace: | U dívek probíhá coming out snadněji než u chlapců… |
To je podle mě hodně zásadní tvrzení! Zdroj tam sice má, ale nijak to dál nerozebírá.
citace: | …bylo quean pohrdavé označení… |
citace: | Queer – Označení pro jedince, kteří se nerozhodli nebo se nechtějí zařadit pod termín homosexuálové. | Vážně? Já bych se teda označil i jako queer i jako homosexuál, ale možná tomu nerozumim.
Celá sekce grafologie je mi krajně podezřelá. Možná se na FF MUNI učí, ale grafologie se často považuje za pseudovědu a to, co je konkrétně tady, mi jako bláboly rozhodně připadá.
citace: | …mnohem více jasnější… | Tak si řikám, jestli tam jedno, nebo dokonce dvě slova nejsou navíc.
Práce se sice jmenuje gaydar, ale poprvé se o gaydaru dočteme něco až na straně 63, vlastně až v závěru (nepočítám-li slovníček o pár stránek dřív).
citace: | …kdy by byly dotazovaní při identifikaci homosexuálně orientovaného… | Ani tohle si nepohlídala.
citace: | S nošením homosexuálních symbolů a znaků na věřejnosti se běžně setkaly ženy (80 %), muži spíše ne (60 %). | Jestli je 60 % spíš ne…
citace: | Muži upřednostňují osobní kontakt s homosexuálně orientovanými lidmi (60 %) a časopisy věnované homosexuální tématice (60 %), méně pak internet (40 %). | To mě překvapuje, mám pocit, že internet je plnej buzen. Ale je fakt, že má dost malej vzorek.
citace: | Jedním ze stěžejních závěrů této práce je hypotéza, že homosexuální jedinci nejsou predisponováni ke snazší identifikaci lidí stejné orientace. Díky potřebě asociovat se s druhými homosexuálně orientovanými však častěji užívají gaydar, pohybem v homosexuální společnosti navíc získávají více informací o této komunitě. | To se mi zdá jako dost rozumnej závěr.
Nejen s typografií si hlavu moc nedělá:
tvrdý mezery nejsou ani za neslabičnejma předložkama, rozsah jednou se spojovníkem, podruhý se pomlčkou s mezerama, potřetí se spojovníkem s mezerama, ale s pomlčkou bez mezer ne , místo pomlček vytrvale spojovníky, nejedna chybějící tečka za závorkou na konci věty, napočítal jsem 9 chybějících čárek ve větách, naopak 3 přebejvající, „viz.“ s tečkou, konzistentně.
Hm, tak takhle jsem si ten list úplně nepředstavoval, ale už se mi to nechce předělávat.
Autorka evidentně miluje slovo „jenž“, bohužel ho neumí skloňovat, špatnej tvar jsem napočítal 14×. |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 1:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Přepadni se, soloku :) |
|
|
solok napsal: | Nejlegračnější na tom je, že se všichni vyjadřují, jaký je Lahola hlupák a jeho výplody nemá smysl číst, ale přitom mají jeho texty dopodrobna prostudované (že vědí, že používá "členky" a "přepadnout se", což já třeba nevím). :wink: |
Jestli to bylo na mě, tak já teda Laholovy texty fakt podrobně nestuduju, jsou natolik blbé a mizerně napsané, že to ani nejde. O "přepadnutí se" apod. vím odtud.
yhn: Jsou tam ty duhy a jejich vývoj a varianty, jak jsme se o tom jednou bavili :) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 11:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
yhn uživatel

|
Předmět: Re: Gaydar - diplomka |
|
|
Nick Guest napsal: | Diplomka na téma gaydar je tady a tady.
Je to trochu magazín - koktejl, ale může být zajímavá pro lidi jako Waky, yhn nebo Vodafone.
 |
Proč pro mě?
(Diplomka ve Wordu… ) |
|
|
|
|
 |
so únor 20, 2010 10:31 am |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Nick Guest napsal: | Každej nemůže být génij jako Lahola. Tomu nesaháme ani po členky a měli bychom se hanbou přepadnout.  |
Nejlegračnější na tom je, že se všichni vyjadřují, jaký je Lahola hlupák a jeho výplody nemá smysl číst, ale přitom mají jeho texty dopodrobna prostudované (že vědí, že používá "členky" a "přepadnout se", což já třeba nevím).  |
|
|
|
|
 |
pá únor 19, 2010 3:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Honza: No jo, dyť sem říkal: magazín - koktejl. :)
Ad jedináček: Každej nemůže být génij jako Lahola. Tomu nesaháme ani po členky a měli bychom se hanbou přepadnout. :) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá únor 19, 2010 1:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Myslel jsem si, že diplomka na téma gaydar bude o interpretaci validních znaků komunity, tohle je spíš taxativní výčet s časovým a geografickým rozložením vyrobený OLE rozhraním operačního systému (copy/paste).
Ta škola je super, až mě posedne touha po hromadění titulů, (přece nebudu machrovat s jedináčkem) dokážu ze svého teploušství vymlátit nejmíň magistra, a když přihodím pár hlubokých myšlenek odtud, jistě to dotáhnu na Doc., Dr., CSc.
Naposledy upravil Honza dne pá únor 19, 2010 4:54 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
čt únor 18, 2010 11:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Nu, řekněmež, že na naší fakultě by nám takovouto diplomku hodili na hlavu, hlavně z hlediska citací a relevantnosti zdrojů. A pravda, omáčka mimo téma diplomky zabírá cca 4/5 délky, proto je to tak pěkně nafouklé. Ale též mě těší, že se nesnaží podbízet s tou tzv. korektností.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
čt únor 18, 2010 11:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Gaydar - diplomka |
|
|
Nick Guest napsal: | Diplomka na téma gaydar je tady a tady.
Je to trochu magazín - koktejl, ale může být zajímavá pro lidi jako Waky, yhn nebo Vodafone.
 |
No, tak byla zajímavá určitě pro mě
Ikdyž téma považuju samo o sobě za nestudovatelný (=o ničem), práce se mi v celku líbila.
Ve výsledku autorka buď popírá, nebo přinejmenším nepodporuje teorie o fyziologické (hormony, genetika...atp.) odlišnosti, případně původu, ht a hm, a dokládá odkazy na literaturu. Což mě těší, u lidí, píšících diplomky na toto téma, bývá vyznění většinou opačné (=populárně vědecké).
Přijde mi hezké, že neuznává nějaký "gayspeak", ikdyž v termínu "slang" má trošku nepořádek. (to by mohli mít klidně slang i myslivci, když používají termíny, kterým málokdo jiný rozumí)
Malinko mi vadí velká část obsahu z wiki... no ale co naděláš
Jo, a když už zmiňuje (véééélmi vágně) grafologii, neškodilo by si o ní neco zjistit.
Ale jinak fajn, hlavně že nepodporuje vrozenost a genetickou chorobnost  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st únor 17, 2010 11:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Gaydar - diplomka |
|
|
Diplomka na téma gaydar je tady a tady.
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá červen 19, 2009 10:11 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Mezinárodní gaydar |
|
|
sergej sudoplatov napsal: | Jen aby Američani nepostavili nakonec v Brdech omylem ten gaydar  |
 _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 3:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
To se bohužel musí, když jeden nikdy neví, kdy přijde  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 12:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Radši ani nedomýšlet detaily takové války  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so červen 13, 2009 1:21 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Hlavně aby nebylá válka....  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 11, 2009 7:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Jen aby Američani nepostavili nakonec v Brdech omylem ten gaydar  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so červen 06, 2009 2:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Já si taky myslím, že gaydar není, ale vím, že je dejdar.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so červen 06, 2009 12:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Jojo |
|
|
Martin napsal: | Nejspíš nic, protože není  |
Taký si to myslím, že žádný gay dar není. A když tak je to něco intuitivního, co někdy funguje a někdy ne?  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
pá červen 05, 2009 11:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nejspíš nic, protože není  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá červen 05, 2009 9:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: ... |
|
|
Martin napsal: | No, to je průzkum jako noha.... jinými slovy "Testovali jsme něco, co je evidentní, testováno bylo tisíckrát, a zjistili jsme, že jsme nic nezjistili. Dostaneme doktorát?"  |
A co bys na dokazani, ze gaydar existuje testoval ty?  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
út červen 02, 2009 1:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|