|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po září 16, 2013 9:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
skyper806 uživatel+
|
|
|
|
|
 |
út září 03, 2013 5:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tom_c guru++
|
Předmět: Re: Psycholog |
|
|
gayboy1987 napsal: | ahoj poznam jedneho ale ten ta najprv vojede jako prase a potom sa ta opyta aky mas problem. (teda pokial mas menej ako 20)  |
Tak pokud on má víc než 20 dokáže tím nejspíš vyřešit hodně psychických problémů. |
|
|
|
|
 |
út září 03, 2013 5:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
gayboy1987 uživatel+++

|
Předmět: |
|
|
bright napsal: | Koukám, že gayboy získal spřízněnou duši v trollování. Nebo jde o jeho druhé já? |
nie to nieje moje druhe ja prisaham |
|
|
|
|
 |
út září 03, 2013 5:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Koukám, že gayboy získal spřízněnou duši v trollování. Nebo jde o jeho druhé já? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út září 03, 2013 1:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
gayboy1987 uživatel+++

|
Předmět: Re: Psycholog |
|
|
prd napsal: | Ahoj,
Znáte tedy nějakého dobrého "gay" psychologa/psycholožku? |
ahoj poznam jedneho ale ten ta najprv vojede jako prase a potom sa ta opyta aky mas problem. (teda pokial mas menej ako 20)  |
|
|
|
|
 |
út září 03, 2013 1:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bobfoldi uživatel

Založen: 21.7.2013 Příspěvky: 66 Bydliště: Praha 8- okolí Bohnic
|
|
|
Astik napsal: | Hej vola sa nožik, zarež sa |
WTF ?! Člověk tady příjde s normální otázkou a nějakej homofób hned aby se zabil... ? (nechápu jak někdo takový ztrácí čas s registrací ?) _________________ Don't try to search "bobfoldi" on google, that isn't good idea  |
|
|
|
|
 |
út září 03, 2013 12:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Astik tester
|
|
|
Hej vola sa nožik, zarež sa _________________ el buzerante |
|
|
|
|
 |
po únor 18, 2013 12:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
prd uživatel
|
Předmět: Psycholog |
|
|
Ahoj,
Znáte tedy nějakého dobrého "gay" psychologa/psycholožku? |
|
|
|
|
 |
pá květen 15, 2009 3:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nebo chemie  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá květen 15, 2009 3:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Hmmm |
|
|
Martin napsal: | Já na tom nevidím zhola nic zajímavého...jak už to se samozřejmými věcmi bývá.
Málokdo si "to" přizná, natož se outuje, aniž by jasně věděl, že je zamilovanej do někoho stejého pohlaví (především platonicky). |
Za všechno může láska...  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
pá květen 15, 2009 2:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Já na tom nevidím zhola nic zajímavého...jak už to se samozřejmými věcmi bývá.
Málokdo si "to" přizná, natož se outuje, aniž by jasně věděl, že je zamilovanej do někoho stejého pohlaví (především platonicky). _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá květen 15, 2009 2:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Re: Pro Aimirin |
|
|
solok napsal: | Waky napsal: | Dost informací o GL problematice, vč. psychologie, je zde.
Přímo z titulní strany je odkaz na jednu práci, myslím, že disertační: P.Pokorný - Specifika vybraných faktorů ovlivňujcích mužské páry.
|
Mě z té práce zaujala tato slova:
Coming outy, a to je důležité, proběhly u probandů vždy až za přítomnosti rozvinutí citového vztahu s jiným mužem. Nikdy se nestalo, že by byl coming out (myšleno před okolím) odstartován v období prvního uvědomění si svých erotických preferencí nebo v období pouhého provozování sexuálních aktivit. Impulz vždy vycházel až v momentě vzniku vztahu. To vždy ovlivnilo i průběh vztahu v jeho počátcích. |
Že by comming out ovlivňovala láska? U mě to tak bylo? Ikdyž třeba byla platonická... A u vás? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
čt květen 14, 2009 4:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
Předmět: Re: Pro Aimirin |
|
|
Waky napsal: | Dost informací o GL problematice, vč. psychologie, je zde.
Přímo z titulní strany je odkaz na jednu práci, myslím, že disertační: P.Pokorný - Specifika vybraných faktorů ovlivňujcích mužské páry.
|
Mě z té práce zaujala tato slova:
Coming outy, a to je důležité, proběhly u probandů vždy až za přítomnosti rozvinutí citového vztahu s jiným mužem. Nikdy se nestalo, že by byl coming out (myšleno před okolím) odstartován v období prvního uvědomění si svých erotických preferencí nebo v období pouhého provozování sexuálních aktivit. Impulz vždy vycházel až v momentě vzniku vztahu. To vždy ovlivnilo i průběh vztahu v jeho počátcích. |
|
|
|
|
 |
st květen 13, 2009 9:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Pro Aimirin |
|
|
Dost informací o GL problematice, vč. psychologie, je zde.
Z té samé strany (q centra) je odkaz i na elektronickou knihovnu sdružení STUD a na elektronický archiv různých závěrečných prací MU, kde mají mj. gender studies, tak se tam dá najít docela dost prací k tématu.
Mně se dost líbila práce od Andrey Svákové Gejské a lesbické vztahy a ich špecifiká (odkaz je v sekci Psychologie), našly by se i další.
Gay psychologové ... asi by o nich věděl MUDr. Procházka, tuším ze sexuologického ústavu. Ten je sám gay a začínal ještě za totáče se skupinama pro gaye.
Nic dalšího mě teď nenapadá. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
st květen 13, 2009 6:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Aimirin tester
|
|
|
Díky za tip na literaturu
Už tu studuji pár diplomek na tohle téma (partnerské vztahy gayů atd.) |
|
|
|
|
 |
po květen 11, 2009 9:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Betty Berzon |
|
|
Máš pravdu, Soloku, už není - ta paní totiž už zemřela _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po květen 11, 2009 7:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
Předmět: Re: Existuje speciální gay psycholog pro gaye? |
|
|
sengge napsal: | Američanky, která sama byla lesba |
Ale teď už není. |
|
|
|
|
 |
po květen 11, 2009 10:20 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sengge uživatel+

|
|
|
Podle mě gay potřebuje hlavně psychologa, který rozumí specifikům gay života - kdybych mu jako klient musel některé věci vysvětlovat, těžko bych měl důvěru, že mi nabídne nějaké řešení. Osobně bych se asi svěřil spíš ženě, o které bych věděl, že problematice rozumí.
Mimochodem trochu jsem pátral v literatuře na tohle téma a za opravdu dobré považuju práce Američanky, která sama byla lesba a zabývala se pomocí gayům a lesbám. Jmenovala se Betty Berzon. |
|
|
|
|
 |
ne květen 10, 2009 10:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
Aimirin napsal: | Ahoj,
studuji psychologii a z různých důvodů (především proto, že jeden můj známý, gay, se psychicky hodně trápil) bych se ráda v budoucnu zaměřila na pomoc homosexuálům obecně - tj. psychoterapie a podpora.
Jedna kamarádka mi ale řekla, že gayové chodí ke svým gay-psychologům a že tu pro mě bohužel není prostor.
Zajímalo by mě, zda je to skutečně pravda?
Promiňtě, že jsem sem takhle vlezla a děkuji předem za každý názor. |
Znam nekolik psychologu gayu Nekolik jsou tri.Jeden se zabyva psychologii prace, dalsi pracuje v terapeuticke komunite a treti dela krizovou interveci Pak jsem slysel o nekolika psycholozich, kteri jsou znami ve svme oboru a jsou gayove. Ti se zabyvaji mezilidskymi vztahy. Chodi k nim dost gayu, ale nejsou na ne specializovani. Mozna v USA?
Je pro gay vyhodne jit za gayem? Dokaze gay, gaye doprovazet terapeutickym vztahema pritom mu nepodsouvat svoji cestu, svoje reseni??? Kdyz cest je mnoho... Toho bych se jako psycholog bal. Co zena, psycholog...???  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
ne květen 10, 2009 9:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TuX uživatel++

|
|
|
Nemam s tim teda zadnou osobni zkusenost, ale k zene bych sel radsi nez k chlapovi, o kterem bych jiste nevedel, ze je gay. Pokud bych vedel, ze je gay, tak bych si mozna vybral jeho, ale nejsem si tak jisty. Zalezelo by na problemu, takze si myslim, ze to prostor pro zenu psycholozku urcite je. Navic se rika, ze kazdy gay ma svoji kamaradku, takze gayove asi obecne maji sklon sverovat se zenam. |
|
|
|
|
 |
ne květen 10, 2009 9:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Aimirin tester
|
|
|
Tak moc díky za info
Taky nevím, odkud zrovna tahle kamarádka čerpala informace a jsem ráda, že jsou možná mylné  |
|
|
|
|
 |
ne květen 10, 2009 4:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Já myslim, že prostor by tu určitě byl.. A nevim kde čerpá informace tvoje kamarádka, ale já o žádném speciálním gay-psychologovi neslyšel
Ad outování chlapům - no CHLAP se v naší společnosti diferencuje negativně čili NEní žena, a NEní gay.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne květen 10, 2009 4:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Myslím si, že by to bylo zajímavé. Sice je to jen můj názor a možná to ostatní berou jinak, ale vnímám to tak, že pro nevyoutovaného kluka je snazší se svěřit holce, než klukovi. Už z toho důvodu, že pro něj holka neznamená možný sexuální objekt. Asi ještě podstatnější roli v tom hraje fakt, že od kluka se dá čekat negativní reakce spíš, protože pokud by sympatizoval s homosexuálem, mohl by se sám obávat nařčení z vlastní homosexuality (nevím, jestli existuje něco, čeho se chlapi bojí víc... a zvlášť ti, kteří si sami se sebou nejsou příliš jistí) - u holky tohle není problém.
Tak do toho  |
|
|
|
|
 |
ne květen 10, 2009 2:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Aimirin tester
|
Předmět: Existuje speciální gay psycholog pro gaye? |
|
|
Ahoj,
studuji psychologii a z různých důvodů (především proto, že jeden můj známý, gay, se psychicky hodně trápil) bych se ráda v budoucnu zaměřila na pomoc homosexuálům obecně - tj. psychoterapie a podpora.
Jedna kamarádka mi ale řekla, že gayové chodí ke svým gay-psychologům a že tu pro mě bohužel není prostor.
Zajímalo by mě, zda je to skutečně pravda?
Promiňtě, že jsem sem takhle vlezla a děkuji předem za každý názor. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|