|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
so duben 18, 2009 2:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Re: Skrývaná láska |
|
|
brigth, pemel: To je pravda, jak si ten film pamatuju, připadalo mi, že se neodehrává ve státě Vichy.
Neposkvrněnost "bojovníků proti fašismu" se už tak moc nenosí. Nedávno vyvolal diskusi nějaký televizní film o protektorátu, kde odbojáři prý pořád balili holky a užívali si s nima. Nevíte někdo, o co šlo? _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so duben 18, 2009 1:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
bright: Předpokládám, že film se odehrával v okupované části, protože po městě se pohybovali důstojníci Wehrmachtu. V jižní části Francie, kde vládl vychystický režim, Němci nebyli. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
so duben 18, 2009 12:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
solok napsal: | ...kritik psal o tom, že je film nepravdivý, protože Pétainův režim homosexuály do Německa nevydával. | Nevím, ve kterém francouzském městě se děj toho filmu odehrával, ale Francie byla rozdělena na severní část okupovanou Německem a jižní, kde vládla francouzská vláda se sidlem ve Vichy. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 8:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: |
|
|
Honza: Přišel, a zase odešel...
No jo, taky jsem se koukal na zprávy. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 6:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
To by mě tedy zajímalo, kde se dá takový film sehnat....  |
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 5:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
pemel napsal: | Nedávno jsem viděl francouzský film Skrývaná láska (Un amour à taire) a musím říct, že mě to opravdu zasáhlo. Je to hodně silný příběh. Asi bych nedoporučil, dívat se na to, když má člověk depku. |
Já jsem ho též viděl a potom jsem se zajímal, zda to tak bylo doopravdy. Našel jsem jednu stránku, kterou jsem přelouskal (fr.) a kde kritik psal o tom, že je film nepravdivý, protože Pétainův režim homosexuály do Německa nevydával. |
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 5:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
|
|
Tak tohle je možné, leč zde může souviset i s bojem proti nacismu.
Už vícekrát jsem viděla takový "papírový konstrukt" protinacistického bojovníka/hrdiny (bílého, heterosexuálního, jinak majoritního).
....
To mi připomnělo volnou asociací (byť chápu, že to je někde jinde) nezapomenutelný zážitek ze školy, kdy jsme byli nasáčkovaní v síni tradic a poslouchali úžasné pásmo k narozeninám soudruha Lenina .... nějaký odvážlivec se pak zeptal, jestli měl soudruh Lenin taky nějakou špatnou vlastnost, a soužka učitelka odpověděla, že samozřejmě, protože to byl živý člověk. A ta špatná vlastnost podle ní spočívala v tom, že soudruh Lenin si při projevech kroutil knoflíky u vesty, takže mu je manželka Naděžda musela často přišívat
...
Takhle jsme se odvážně dívali realitě do očí za bolševismu  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 4:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Waky:
Když řekneš, že celé lidstvo má tendenci vidět sebe sama lepší než je, tak je to banalita, která může znamenat všechno a nic.
Homosexuálové patří k těm menšinám, jejichž obraz v této době má větší tendenci být představován idealizovaně než u různých "většin" (běloši, heterosexuálové, Nežidé) - což podle mě vyplývá mj. z komplexu špatného svědomí. To platí samozřejmě pro liberální západní civilizaci, na jejíž mainstreamové názory reaguje právě film dost citlivě. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 4:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Hloupá stařena |
|
|
Omlouvám se (bez ironie), ale ten dotaz nějak nechápu? _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 2:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Kontrolní otázka: Existuje něco jako špatné svědomí západní civilizace před menšinami, které donedávna utlačovala?
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá duben 17, 2009 9:34 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Rytíři a hrdinové |
|
|
Neviděla jsem ten film, takže bohužel vlastními postřehy přispět nemůžu, ale nicméně asi tuším, co má Nick Guest na mysli těmi pohádkovými hrdiny bez bázně a hany a jediné poskvrnky na těle i ryzím charakteru ... ti se občas táhnou napříč veškerým uměním pracujícím se slovy, a čpí z nich papírová nevěrohodnost.
Souhlasím, taky to nemám ráda, když je v tom mravní naučení, ale nikoli živí lidé.
....
Dovoluji si nesouhlasit s Nickem Guestem v tom, že to nejsou jen nerealistické představy o "vlastní minoritě", ale o lidech vůbec .... nesmíme si to lidstvo příliš idealizovat a takových ušlechtilých se moc nenajde nikde.
Nechci trpět idealistickými předsudky o vlastní majoritě
(a protože neuznávám dělení lidí na homo a heterosexuály, tak o lidech vůbec _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
čt duben 16, 2009 11:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Skrytá láska |
|
|
Ten film byl pro mě zajímavý hlavně sociologicky: jak nerealistické máme představy o vlastní minoritě a jak ušlechtilí a zmužilí bychom chtěli být. Snít a dojímat se je někdy tak příjemné...
Neříkám, že je zcela vyloučeno, aby se dvě bílé velryby objevily rovnou na jednom teritoriu, ale moc pravděpodobné to není. Víc by mě upoutal film s pravděpodobnějšími postavami, které jsou lehce promiskuitní, mírně hysterické, trochu hypochondrické, neumějí kopnout do míče (natož obsluhovat tajnou tiskárnu), se srdcem v krku se plíží do některého z posledních tolerovaných barů - a protiněmeckému letáku se vyhnou obloukem.
Jsem cynický? Bylo by utrpení takových hrdinů míň vznešené?
Neberu nikomu právo se nad příběhem rytířů bez bázně a hany rozplývat (v kině Art při tom filmu lidi i nahlas brečeli), ale já jsem z toho cítil, no... pohádku pro dospělé.
(Protože o tyhle naše diskuse občas štrejchne paranoia, zdůrazňuju, že tenhle příspěvek nemyslím nijak osobně. ) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
čt duben 16, 2009 10:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
Předmět: Skrývaná láska |
|
|
Nedávno jsem viděl francouzský film Skrývaná láska (Un amour à taire) a musím říct, že mě to opravdu zasáhlo. Je to hodně silný příběh. Asi bych nedoporučil, dívat se na to, když má člověk depku. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
st duben 15, 2009 5:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Jo, ještě můžu z německé kinematografie doporučit film Klepáni na nebeskou bránu. I když v něm není gay obsah, rozhodně stojí za shléednutí. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
út duben 14, 2009 7:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
Předmět: Re: letní bouře začíná!!! :) |
|
|
Tak jsem neodolal a taky jsem si koupil DVD s Letní bouří. Předtím jsem ten film nikdy neviděl a musím říct, že mě příjemně překvapil. Německé filmy většinou nestojí za nic, ale Letní bouře je výjimka potvrzující pravidlo. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
čt duben 02, 2009 11:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Vodafone napsal: | Hele, konečně nějaké rozumné filmy. Letní bouři bych si asi i koupil. | Jak jsem řekl, tak jsem udělal. Authoring teda nic extra, ale vlastní film je v 16:9 a má velice kvalitní obraz a to se počítá. Český dabing na první poslech zní celkem použitelně, bohužel taky představuje jedinou alternativu pro ty, co nevládnou němčinou, neboť do rozpočtu 49 Kč se už zřejmě nevešlo pořízení českých podtitulků, nebo aspoň dokoupení práv na originální anglické a německé. Škoda. České podtitulky, co kolují po Internetu jsou dost nekvalitní, navíc nasadit je na to dá víc práce, než si pustit nějaký DivX stažený z netu . Takže youtube verze je pro mě stále nejpřijatelnější  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so březen 28, 2009 12:59 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Milk once again |
|
|
jojx napsal: | docela by mě zajímaly reakce, pokud jste na Milkovi byli |
Kino Ořechovka, na poslední chvíli...
Dojmy? Velmi pozitivní. Kdyby Sean Penn byl jen o maličko víc vykroucený, už by přehrával a byla by to karikatura. Polodokumentární způsob, jak se vyrovnávat s (dnes už) historickou látkou, a počítačová animace jsou už od Forresta Gumpa a Stoneova Nixona běžné, ale Milk v tomto působí téměř dokonale: je prakticky "bezešvý". Zajímavé je celkem nepatetické pojetí - gay cinema už je přece jen dál než v dobách Philadelphie a nemusí hrát na soucit.
Pokud jde o "moral majority", "new christian right" a pod., van Sant udělal dobře, že se vyhnul karikatuře. Hrůznost jejich postojů je vlastně o to působivější, že je prezentují neutrálně až téměř sympaticky vystupující postavy.
EDIT: Pár detailů z historie
Briggsova iniciativa
Anita Bryant, baptistka a zpěvačka, která to taky neměla jednoduchý (rozvod) - doporučuji nepřehlédnout fotografii Anity zasažené ovocným koláčem.
Jsem rád, že jsem ten film viděl. Škoda že režisér nechal ležet ten motiv s bojkotem oranžády. Do podobné iniciativy by se čeští gayové zvlášť z této komunity jistě pustili rádi...  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá březen 27, 2009 1:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
|
|
|
|
 |
pá březen 27, 2009 12:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
|
|
|
|
 |
čt březen 26, 2009 9:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Zkrocená hora |
|
|
Super, běžím do obchodu
Možná jich koupím víc a budu mít osvětové dárky pro lidi, co to neviděli (mám na mysli pár heteráků kolem sebe, tak u nich by to mohlo plnit i tu osvětovou funkci). _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
čt březen 26, 2009 9:46 am |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
|
|
|
|
 |
po březen 23, 2009 1:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Hele, konečně nějaké rozumné filmy. Letní bouři bych si asi i koupil. Byl to vůbec první Q-film, co jsem kdy viděl (na Youtube po desetiminutových úsecích s anglickými podtitulky a chybějícím pátým úsekem), takže k němu mám zvláštní citový vztah
Ale ta německá cover verze anglické cover verze amerického originálu Go West je dost příšerná. To se nedivím, že jí dali v tom soundtracku zadarmo  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
po březen 23, 2009 9:15 am |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
|
|
|
|
 |
pá březen 06, 2009 8:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
solok napsal: | Viděl někdo film Dream Boy? Mám to rozkoukané a zatím se mi to líbí. Jen v tom prostředí, které zobrazuje, bych žít nechtěl. |
Tak asi nikdo neviděl. Je to příběh pubertálního zakřiknutého chlapce Nathana, který se s rodinou přistěhuje do malé vesnice v Louisianě. Tam se seznámí s jiným chlapcem, Royem (překvapilo mě, že vozil své spolužáky autobusem do školy), a sblíží se s ním, i když váhám to nazvat "zamilování". Při jednom výletu s Royovými kamarády jsou jimi přistiženi při orálním uspokojování a jeden z nich Nathana ubije k smrti. Konec byl asi takový, že v oné (mimochodem silně náboženské) vesnici se žádné homosexuální chování trpět nebude. Snad, třebaže to nebylo nikterak naznačeno, to byl důvod, proč vraždu nikdo nijak nevyšetřoval. Doporučuju shlédnout, je to jeden z těch USAmerických filmů, které nejsou hloupé. |
|
|
|
|
 |
pá březen 06, 2009 7:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
Předmět: Re: soutěž o 20 dvd another gay movie 2 už běží... |
|
|
Vyhrát někdy není výhra. Osobně bych ten film nechtěl ani zadarmo. |
|
|
|
|
 |
st březen 04, 2009 1:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
niklak uživatel

|
|
|
Tak na to se chystám... až najdu nějaký volný večer, jde se na věc
Jinak abych nebyl mimo mísu... mým oblíbeným filmem je Billy Eliot, ty novější nějak nestíhám (nj, ani Zkrocenou horu, Milk, ad.) |
|
|
|
|
 |
po březen 02, 2009 4:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
TXB: To mi připomíná Podivuhodný případ Benjamina Buttona...
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po březen 02, 2009 2:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
jojx napsal: | stárnoucí buzny jsme všichni - alespoň jsem tu zatím mládnoucí buznu nezaznamenal  |
Mně se to podařilo jednou. Sešel jsem se s klukem z iboys. V profilu neměl fotku, tak jsem čekal, jak to dopadne... Mno, když dorazil, neskutečně mi připomínal o několik let staršího spolužáka z gymplu. Jenže tomu by muselo být tak o 8-9 let víc a kluk, co vedle mě stál, mi připadal mladší, než spolužák tehdy. Podoba ale byla velká, takže mi to nedalo a zeptal jsem se... a... byl to on  |
|
|
|
|
 |
po březen 02, 2009 1:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Adam napsal: | zhnusenost lidmi = náboženští fanatici a lidská blbost |
Jenom tímhle? Nějak měkneš  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po březen 02, 2009 12:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
milda.sleha uživatel

|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|