|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
st duben 12, 2006 8:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
Předmět: Re: Hudba |
|
|
Libor napsal: | Stonerock napsal: | Když tak přemejšlim, s čim bych se tady mohl uchytit - co takhle Manu Chao? To je podle mě geniální muzika... |
To jo, tu ti o usi neomlatime..  |
Ještě aby! Nejenže to je hrozně fajn muzika, ale já miluju i jeho texty. Nevim, jestli je tady někdo docení, ale fakt mají něco do sebe - typickej příklad toho, že v jednoduchosti je krása... Trocha surrealismu, trocha symbolismu a samozřejmě typicky postmoderní citace čehokoliv odkudkoliv...
"¿Tú quieres café, mi vida? ¡¡¡Pues sírvetelo!!!"
Waky napsal: | Stonerocku, tu System Of A Down a Nightwish neznám, ale zkusím se popídit, podle kontextu by se mi asi mělo líbit. |
Ty Nightwish jsem viděl označovat jako symfonickej metal nebo gotickej rock. Co je pro ně ale nejtypičtější, je, že s nima zpívá (resp. zpívala) operní sopranistka Tarja Turunen. Docela nezvyk...
Ty System Of A Down jsou vcelku nepopsatelný... Tušim, že jsem v tématu Hudební tipy kdysi uváděl kousek z jedný mimořádně výstižný recenze... Takže asi tak...
Jo, a kdybys chtěla a máš trochu schopnej net, tak bych ti moh' poslat pár písniček v MP3, aby sis udělal představu, jestli by se tě to mohlo týkat...
Waky napsal: | Jedna moje kamarádka se mě jednou ptala, když četla nějakou knížku, jestli se jí to má líbit, tj. jestli to je dost kulturně na výši. |
V jednom tématu se tu teď probírali "intelektuálové". Tohle je podle mě typickej příklad toho nejsrandovnějšího významu tohohle slova...
Waky napsal: | Třeba na operu bych v životě nešla dobrovolně. |
Naprostej souhlas... Nemůžu si pomoct, ale klasickej operní zpěv je podle mě něco tak neskutečně umělýho a nepřirozenýho, že to naprosto ztrácí jakejkoliv lidskej rozměr... Je to sice "dokonalý", ale tim to hasne... Je to něco takovýho, jako nemam rád třeba broušený sklo...  |
|
|
|
|
 |
st duben 12, 2006 4:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: To Waky |
|
|
Háááárlej! Mám doma jednu kazetu z doby již dost dávné. Bohužel do té doby se mi nepodařilo nic sehnat. Na rozdíl od Kabátů je jejich hudba celkem propracovaná (v rámci stylu) a má to melodii, takže OK.
Co máte proti klasice? Jenom si na ní člověk musí zvykat. Dneska už jsem schopen i tu opru, na kterou bych ještě před půl rokem nešel ani za zlaté prase. |
|
|
|
|
 |
st duben 12, 2006 10:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: |
|
|
Jé, Manu Chao, na toho jsem zapomněla!
Můj velký oblíbenec.
"Klasiku" 70. let samozřejmě můžu taky.
Jinak, tak namátkou: Patti Smith, Nina Hagen, Tiger Lilies, Capitan Beefheart, ze všeho nejvíc u mě vede teď asi ten Tom Waits.
Stonerocku, tu System Of A Down a Nightwish neznám, ale zkusím se popídit, podle kontextu by se mi asi mělo líbit.
Poslouchám všechno možný, od určitě dobrejch věcí po brak, nad nímž mí kamarádi jen nechápavě kroutí hlavou (občas si pustím Harlej nebo třeba Kabát). Nedělám si v tomto směru žádné násilí, protože nejsem žádný hudební odborník, a pokud s tím nikoho neotravuju (nejlépe na plný pecky ), tak si říkám, že to nikomu neškodí.
(Jedna moje kamarádka se mě jednou ptala, když četla nějakou knížku, jestli se jí to má líbit, tj. jestli to je dost kulturně na výši. Když mám vystudovanou tu češtinu. Tak takhle dopadnout nechci, to budu radši někdy barbar.)
Vážnou hudbu nějak míjím, třeba na operu bych v životě nešla dobrovolně, možná mimo jiné proto, že ji do mě hustili jako do dítka školou a hudebkou povinného, s tím, že je to jediné správné a nic jiného neexistuje. A už jí taky nerozumím. |
|
|
|
|
 |
st duben 12, 2006 8:53 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Hudba |
|
|
Stonerock napsal: | Když tak přemejšlim, s čim bych se tady mohl uchytit - co takhle Manu Chao? To je podle mě geniální muzika... |
To jo, tu ti o usi neomlatime..  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
st duben 12, 2006 2:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Když tak přemejšlim, s čim bych se tady mohl uchytit - co takhle Manu Chao? To je podle mě geniální muzika... |
|
|
|
|
 |
st duben 12, 2006 1:58 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Waky napsal: | Akorát si asi budu muset založit vlastní drsnej hudební koutek, protože krom toho poslouchám taky Rammstein, Laibach a tak. |
Tak až ho založíš, tak já se přidam, jo? Konečně nějaká spřízněná duše... Ne že bych poslouchal jenom tvrdou muziku, ale některou mam moc rád. Rammsteini jsou Rammsteini, k nim neni potřeba nic dodávat (snad jenom: "Du, du hast, du hast mich!" ), v poslední době trpim na System Of A Down (Libore, nedoporučuju ), ze současnejch kapel maj' něco do sebe taky Nightwish... A vzhledem k převažujícímu vkusu tady na fóru by za drsnou muziku byl považovanej i muj oblíbenej "klasickej" hard-rock 70. let - Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin...  |
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 10:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: To Martin |
|
|
Moc dobrý pohřební výběr! Hapka aje geniální, Nohavica taky a o Mozartovi se nediskutuje - to je dogma. Jaké části máš z Requiemu nejraději? Já bych si nechal zahrát Confutatis a Lacrimosa. Když teda už. Ale možná bych sáhnul spíš po requiemu Verdiho a nebo úplně nejlíp Dvořáka. |
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 10:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Rammstein jsou perfetní... třeba Keine Lust
Jinak na pohřbu...asi Kometu od Nohavicy, beztak jsem jí už na pohřbu slyšel, takže na mém bych jí asi taky snesl no potom jedno Requiem tuším od Mozarta, ale budu se muset ještě podívat. No ale před tímhle asi Dívám se, dívám od Hapky a Horáčka. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 4:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Chris Rea |
|
|
Adam napsal: | Koukám, že je tu spousta spřízněných duší. Radůza, Jablkoň, Traband, Čechomor, Chris Rea, Leonard Cohen, Tom Waits, Santana, Bruce Springsteen, Andy Summers, Steve Vai, Joe Satriani. Nenapadá vás ještě něco takového? |
Kdyztu mel Chris Rea koncert byl to nadherny zazitek. Muj tehdejsi (1.)pritel byl otraven, ze je pry malo slavna hvezda.Ja vsak ty listky vyhral, a o hudbu chrise Rea jsem se zacal vic zajimat az po tom koncerte. Byl to obrovsky zazitek. Je to veliky instrumentalista. Andyho Sumarse neznam. Jaky je? Muzes me jej prosim priblizit. Jo Adame, mas velmi sympaticky hudebni vkus. Potesil si me tim  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 4:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Koukám, že je tu spousta spřízněných duší. Radůza, Jablkoň, Traband, Čechomor, Chris Rea, Leonard Cohen, Tom Waits, Santana, Bruce Springsteen, Andy Summers, Steve Vai, Joe Satriani. Nenapadá vás ještě něco takového? |
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 11:51 am |
 |
Autor |
Zpráva |
fiosdar uživatel+
|
|
|
Waky napsal: | Radůzu můžu taky, a našlo by se i dost dalšího - počínaje Trabandem, přes Rudovous až k Neočekávanému dýchánku.
Z toho, že umřela Navarová, jsem byla taky dost špatná
Akorát si asi budu muset založit vlastní drsnej hudební koutek, protože krom toho poslouchám taky Rammstein, Laibach a tak. |
Rammstein je fajn, Engel, Ohne Dich a tak mam ich celkom rad... _________________ Strach není něco, před čím se musí prchat, ale něco, s čím se musí bojovat.
Asimov, Nahé slunce
Gales |
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 11:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Hudba |
|
|
Waky napsal: | Radůzu můžu taky, a našlo by se i dost dalšího - počínaje Trabandem, přes Rudovous až k Neočekávanému dýchánku.
Akorát si asi budu muset založit vlastní drsnej hudební koutek, protože krom toho poslouchám taky Rammstein, Laibach a tak. |
Radůza, Traband nebo treba JAblkon to jsou oc krasne hudebni typy.. Ikdyz ty Ramsteini jsou na me usi prilis drsni.. Chci se zeptat co jste psolouchali v puberte? Ja treba Westlife No jo romantika a pekni kluci.. ale to uz je davno  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 10:37 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
Radůzu můžu taky, a našlo by se i dost dalšího - počínaje Trabandem, přes Rudovous až k Neočekávanému dýchánku.
|
|
|
|
 |
út duben 11, 2006 1:48 am |
 |
Autor |
Zpráva |
nokin uživatel+
|
Předmět: to Waky |
|
|
Navarovou mám taky moc rád. Docela mě vzalo, když před rokem nečekaně umřela ....mladá a na vrcholu kariéry... mám rád i Radůzu a Gothardi taky nejsou k zahození |
|
|
|
|
 |
po duben 10, 2006 4:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Tak když už jste na to narazili - co byste si nechali zahrát na pohřbu? Přeci jenom člověk je jen hromada buněk a může umřít kdykoliv, takže je na to třeba myslet. Nechtěl bych, aby mě rozprašovali za doprovodu něčeho, co by se mi nelíbilo.
Já bych si nechal zahrát kousek Dvořákovy symfonie číslo 7, a kdyby to mělo být něco více "současného", tak asi nějakého Hapku. |
|
|
|
|
 |
po duben 10, 2006 11:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Enya - Only Time |
|
|
Eny - Only Time. Pisnicka, kterou bych si nechal zahrat i na pohrbu.. Je to to co je se mnou tak nejak spojeno.. Pisnicky na pohrbech slouzi k tomu, aby se lide vyplakali a, aby jim bylo lepe..
Enya v ni vystihuje Svet, zivot a lasku... _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po duben 10, 2006 10:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
Dobrá, jak někde uvidím Kyo, tak si zacpu uši a uteču
Já Vám toho Vašeho Calogera neberu, ale každýmu se prostě líbí něco jinýho.
Pro mě nejlépe, když to zní, jak když chraptí parta námořníků po flašce rumu a mlátěj u toho do prázdnýho barelu
Ale mám ráda i leccos jinýho, třeba Gothart nebo Navarovou, takže ti námořníci nejsou podmínkou. |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 11:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Esteban Trueba uživatel+

|
|
|
Merci, Libor. |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 9:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Cukr |
|
|
Esteban Trueba napsal: | Momentálne som objavil speváka Calogero. Nemôžem ho dostať z hlavy von, hlavne sklatbu "Face a la mer" (spojenie rockivých gitár, rapu a anjelsky zaspievaného refrénu).Ak chcete ukážku: www.calogero.fr - potom - discographie - potom - autres albums - potom - 3(2004) - potom - Face a la mer Čo na to poviete? Mne sa pri tom podlamujú kolená - keby to niekto zaspieval len pre mňa - dostal by ma  |
Jsi romanitik..Je to sladke. Ale proc ne trosku si osladit zivot.. chlapem. Zvlast kdyz pekne zpiva  _________________ Jsem...
Naposledy upravil Libor dne pá duben 07, 2006 11:59 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 8:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Esteban Trueba uživatel+

|
|
|
To Waky:
Tak to by ti prislo asi uplne zle z KYO.
Ti u mna uz pol roka bezkonkurencne vedu. Teda, Waky, zákaz otvárať čokoľvek so spojením hlások "kyo" (snáď okrem Tokyo). Neodporúča to jeden z jedných fanúšikov skupiny Kyo na východ od Rína.  |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 5:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 4:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Esteban Trueba uživatel+

|
|
|
Momentálne som objavil speváka Calogero. Nemôžem ho dostať z hlavy von, hlavne sklatbu "Face a la mer" (spojenie rockivých gitár, rapu a anjelsky zaspievaného refrénu).Ak chcete ukážku: www.calogero.fr - potom - discographie - potom - autres albums - potom - 3(2004) - potom - Face a la mer Čo na to poviete? Mne sa pri tom podlamujú kolená - keby to niekto zaspieval len pre mňa - dostal by ma  |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 10:13 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
Bjork..moc krasne zpiva _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
so březen 25, 2006 2:59 am |
 |
Autor |
Zpráva |
nokin uživatel+
|
|
|
A co takhle Ta Jana z Velké Ohrady. Ta mě absolutně dostává....  |
|
|
|
|
 |
ne březen 19, 2006 9:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
the.cracker uživatel+

|
|
|
No ja mam jeden dabelsky typ: Sum 41 Nejlepsi songy z alba Chuck - Some Say, We're All To Blame a Subject To Change. Skvela muzika, ale je to trochu tvrdsi, takze jestli mate radi spis sladaky, tak nic pro vas. |
|
|
|
|
 |
ne březen 19, 2006 9:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Včera mi udělal kamarád radost. Jel do Bělehradu, a tak jsem ho požádal, zda by mi případně nemohl koupit něco od Kusturici, protože to, co chci, v Bontonlandu věčně nemají. A hle - přivezl mi Life Is S Miracle In Budenos Aires Doporučuju. |
|
|
|
|
 |
st březen 15, 2006 3:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: . |
|
|
Alanis Moriset...  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po březen 13, 2006 5:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
hlavně ten zpěvák  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
po březen 13, 2006 10:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
fiosdar uživatel+
|
|
|
prave mi do toho hra Edith Piaf...
vcera som pocuval Prodanu nevestu.
Zajtra si na cestu domov pustim Rhapsody. Alebo Enyu. Alebo soundtrack od Ghost in the shell.
Ak ma hudba myslienku (a ja ju tam viem najst), tak ju mam rad. Napr. Glinkova Ruslan a Lyudmila. Dvorakova Stabbat mater. The flower of carnage od Meiko Kaji. Walking in the air od Nightwish. Bubamara. San sebastian. Winner takes it all. Gollum's song. Tri slová. Istanbul uyurken. Blade runner OST . Mama Cass. Sommersturm OST.
Je toho dost vela A ci je pekelna alebo anjelska ? Zalezi od situacie. Su vyslovene depkovske pesnicky (Gollums song) a vyslovene energizujuce (skoro kazde intro od Rhapsody).
Go west je, aspon podla mna, ocividne pesnicka s gay tematikou  _________________ Strach není něco, před čím se musí prchat, ale něco, s čím se musí bojovat.
Asimov, Nahé slunce
Gales |
|
|
|
|
 |
čt březen 02, 2006 11:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Maire |
|
|
Maire Brenan..francouzska Enya  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|