|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po květen 15, 2006 12:22 am |
 |
Autor |
Zpráva |
nokin uživatel+
|
Předmět: Příbor |
|
|
Nový Jičín taky není k zahození  |
|
|
|
|
 |
ne květen 14, 2006 7:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bodyia admin

|
Předmět: solar |
|
|
zdenda napsal: | tak to Ti neřeknu v tuhle hvíli, vždy se to týkalo dopravy. Prostě tou dopravou žiju. |
Teď u nás začalo jezdit tohle, nikde jinde jsem to zatím neviděl (ale pohybuji se pouze HK, Pce, Pha, Brno, Ostrava, Plzeň). Je to jako autobus i trolejbus.
 |
|
|
|
|
 |
ne květen 14, 2006 5:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: |
|
|
Hmmm, Zdenda je romantik
Polovina července, čtvrt na devět večer a Svatý Kopeček u Olomouce. Libor by asi mohl povídat.
V sobotu bylo neskutečně krásně i v Lysé nad Labem. Znám to tam jako své boty a stejně mě pořád něco překvapuje. Sbíral jsem nějaké broučky a zdržel jsem se v zámeckém parku. Uprostřed obory je taková loučka, na které rostou staré šeříky. Sulnce už stálo těsně nad horizontem, takže skrze koruny stromů svítilo do těch rozkvetlých fialových a růžových šeříků a dávalo jim zlatavou barvu. Navíc bylo teplo a nehnul se ani lísteček, takže všechno vonělo a byl slyšet sebemenší zvuk. K tomu jsem tam byl sám a nikde ani človíčka. To nebylo na škodu, ale přeci jenom mi tam bylo trochu smutno, že to musím zažít sám a není se o to s kým podělit. |
|
|
|
|
 |
ne květen 14, 2006 4:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Příbor  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so květen 13, 2006 3:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
No třebas včera východ měsíce na Světlou nad Sázavou. Velice poetické _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
so květen 13, 2006 2:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Města |
|
|
zdenda napsal: | tak to Ti neřeknu v tuhle hvíli, vždy se to týkalo dopravy. Prostě tou dopravou žiju. |
to vím. A moc ti to sluší. Je jasné, že všechny pstatní zážiky, byli asi zastřeny těmi dopravními. ale j emožné, že jako já máš i nějaký jiný zážitek. Pro mě to třeba byl zpad slunce nad Regensburgem. a an ostrově města pozorování jk se pomalu rozsvěcí most před Dunaj. ikdyž ty duchovní nebo pracovní (mentálně postižení), či dopravní i u mě vedou  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
so květen 13, 2006 2:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
tak to Ti neřeknu v tuhle hvíli, vždy se to týkalo dopravy. Prostě tou dopravou žiju. _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
so květen 13, 2006 1:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: zážitek |
|
|
zdenda napsal: | ano, Geneva opravdu toto zkouší, šílené, na Ukrajině spojovaly 2 trolejbusy, tak jak se běžně spojují tramvaje. |
Máš z nějakého města nějaký pěkný nedopravní zážitek? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
ne duben 09, 2006 8:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
ano, Geneva opravdu toto zkouší, šílené, na Ukrajině spojovaly 2 trolejbusy, tak jak se běžně spojují tramvaje. _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
ne duben 09, 2006 2:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Re: Zeneva |
|
|
murex napsal: | Libor napsal: | Zazil si v Zeneve neco pekneho? |
Nie, bol som tam iba 1 den, hodnotil som iba mesto - ma prekrasnu atmosferu.
... a maju tam i trolejbusy  |
Pro Zdendu pridavam, ze nektere trolejbusove vozy maji v Zeneve i 2 klouby
Zeneva ma opravdu krasnou atmosferu:-)) _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
ne duben 09, 2006 12:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
Předmět: Re: Zeneva |
|
|
Libor napsal: | Zazil si v Zeneve neco pekneho? |
Nie, bol som tam iba 1 den, hodnotil som iba mesto - ma prekrasnu atmosferu.
... a maju tam i trolejbusy  |
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 11:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Zeneva |
|
|
murex napsal: | a ešte som zabudol na jedno krásne mesto - Ženeva |
Zazil si v Zeneve neco pekneho? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 10:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: v |
|
|
murex napsal: | a ešte som zabudol na jedno krásne mesto - Ženeva |
Souhlasim..bylo me tam krasne. Mozna tim, ze jsem tam nebyl sam.Ale i tak tohle ej mesto kde by se me libilo zit:-) Ikdyz mozn ao trochu vic preferuji Zurich. Ne o moc:-)) _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 10:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
|
|
a ešte som zabudol na jedno krásne mesto - Ženeva |
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 10:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
No ano, SF, ale takový Simferopoľ na Ukrajině taky není k Zahození, či Moskva, alebo Kijev. _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 9:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
|
|
Najkrajšie mesto - jednoznačne Praha. Bratislava má pekné iba staré mesto - inak je to veľmi neusporiadané mesto. No a Petržalka - No comment... Jižní město v Prahe je v porovnaní s Petržalkou oáza... Viedeň je pekná, ale škoda, že staré mesto nie je vybudované pozdĺž dunaja - chýba tam pekné historické nábrežie. Taktiež sa mi veľmi páčilo San Francisco - myslím, že v USA príjemnejšie mesto nie je (zúčastnil som sa tam i Gay pride - len ako divák - bol to zaujímavý zážitok).
Ako to, že nikto nespomenul Košice?  |
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 9:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
jestli to bylo s kloubem, tak to byl Ikarus, nemělo-li ho to, tak ŠL/D 11, neb Ikarus je stále provozující se vozidlo v prav provozu v ČR/SR, Š11 leda tak někde soukr na Slovensku, v ČR už není nikdo a 100% východ a jih
Jablonec není taky špatné město a Liberec taky ne, hlavně když se dá v klidu dojez z jednoho do druhého tramvají(já tu nejsem, nevšímejte si mě)  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 8:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
Mark napsal: | To Esteban Trueba:
No vidíš, na Košice jsem zapomněl taky. To je moc pěkné město. Připadá mi trochu jako Brno. Hlavná (dříve Leninova) ulice nemá chybu. V zimě kolem Vánoc je krásně nazdobena. Mám tam nějaké kamarády, takže to tam vcelku znám. Líbí se mi, že je tam kam jít na výlet. Třeba z Črmelského údolí nahoru na baňu Bankov. Ta už sice nefunguje, ale je to tam zajímavé. A pak dolů přes sjezdovku zpátky třeba na Štadión Lokomotívy. No jo, už se těším až tam zase pojedu. Jo Solarisy tam máte, to jo, ale ještě bych doplnil, že se starýma cvakacíma strojkama . Docela dobrý kontrast. Sice autobusy a trolejbusy jsou v dobrém stavu, tramvaje však pokulhávají. Ten autobus byla pravděpodobně Karosa ŠL 11. Zdenda bude vědět.
To Libor:
Olomouc je pěkné město, historicky velmi hodnotné. Ale škoda, že leží na placce, já mám rád města posazená mezi kopce. V Olomouci není pomalu kam jít do přírody. To aby se člověk tahal na Svatý Kopeček. Je tam ještě v té zoologické zahradě ten výběh mezi opicema? Jak je tam ta visutá lávka, myslím. |
V Olomouci je spousta parku. Zelene je tu dost. Pravda je, ze je takova ta civilizovana.. Parky kolem Moravy, Michalsky nahod, Smetanovy sady, Bezrucovy sady..Stejne jako mesky les na Sv.kopecku s asfalotovima cestickama. Olomouc ma mnoiozstvi andhernych parku  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 8:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Mark uživatel++

|
|
|
Esteban Trueba napsal: | Uz asi mesiac sú v busoch namontované nové strojčeky, zatiaľ v látkových púzdrach. Som zvedavy, kedy ich sprevádzkujú. Mne budú ale nanič - mám mesačník. Električkou nechodím - keď som ňou ale prinútený ísť, mám trochu strach - hádže to ako na kolotoči + tie zvuky...
S tými výletmi do oklia to nie je až také ružové (podľa mňa), ale ja si to už asi nevážim, som na to zvyknutý. Na Bankov sme ako deti chodili každé branné a tak sa mi sprotivil. Niekomu sa to tam môže ale naozaj páčiť. Košice majú ešte jednu výhodu - Sme 1 (slovom jednu!) hodinu vlakom od Tatier! |
No to je ono, když přijedou kamarádi do Brna, tak taky dlouho přemýšlím kam s nima jít, protože jsem snad všude byl a nechce se mi tam zas. Jo cizí město člověk vnímá jinak. S těmi strojky je to potěšující, aspoň už člověk nebude muset při přestupování myslet na to, aby si označil další lístek. Jo ty Tatry vám závidím. Pro mě jsou nejbližší kopce Pálava  |
|
|
|
|
 |
so duben 08, 2006 8:18 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Mark uživatel++

|
|
|
Libor napsal: |
Je krasne jak poskytuejs servis Zdendovi MAm rad i Olomouc, zvlast na jare |
To je jenom zpestření, taky trochu té dopravě rozumím, i když z donucení - moje drahá polovička je stejně trhlá (možná by se zde hodilo spíš slovo zvrhlá) jak Zdenda  |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 9:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Vídeň |
|
|
Vídeň mám moc rád.. Mají nádherné nábbřeží Dunaje, ostrovy a staré město..a Vídeňany..  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 7:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Esteban Trueba uživatel+

|
|
|
Uz asi mesiac sú v busoch namontované nové strojčeky, zatiaľ v látkových púzdrach. Som zvedavy, kedy ich sprevádzkujú. Mne budú ale nanič - mám mesačník. Električkou nechodím - keď som ňou ale prinútený ísť, mám trochu strach - hádže to ako na kolotoči + tie zvuky...
S tými výletmi do oklia to nie je až také ružové (podľa mňa), ale ja si to už asi nevážim, som na to zvyknutý. Na Bankov sme ako deti chodili každé branné a tak sa mi sprotivil. Niekomu sa to tam môže ale naozaj páčiť. Košice majú ešte jednu výhodu - Sme 1 (slovom jednu!) hodinu vlakom od Tatier! |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 7:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Mark uživatel++

|
|
|
To Esteban Trueba:
No vidíš, na Košice jsem zapomněl taky. To je moc pěkné město. Připadá mi trochu jako Brno. Hlavná (dříve Leninova) ulice nemá chybu. V zimě kolem Vánoc je krásně nazdobena. Mám tam nějaké kamarády, takže to tam vcelku znám. Líbí se mi, že je tam kam jít na výlet. Třeba z Črmelského údolí nahoru na baňu Bankov. Ta už sice nefunguje, ale je to tam zajímavé. A pak dolů přes sjezdovku zpátky třeba na Štadión Lokomotívy. No jo, už se těším až tam zase pojedu. Jo Solarisy tam máte, to jo, ale ještě bych doplnil, že se starýma cvakacíma strojkama . Docela dobrý kontrast. Sice autobusy a trolejbusy jsou v dobrém stavu, tramvaje však pokulhávají. Ten autobus byla pravděpodobně Karosa ŠL 11. Zdenda bude vědět.
To Libor:
Olomouc je pěkné město, historicky velmi hodnotné. Ale škoda, že leží na placce, já mám rád města posazená mezi kopce. V Olomouci není pomalu kam jít do přírody. To aby se člověk tahal na Svatý Kopeček. Je tam ještě v té zoologické zahradě ten výběh mezi opicema? Jak je tam ta visutá lávka, myslím. |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 5:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Esteban Trueba uživatel+

|
|
|
To Libor:
O mestách, ktoré mám rád som písal 5. apríla(dubna). Ešte ma napadlo, že som si nevychválil môj rodný Kassa-város (Košice pre našich záp. susedov). Úžasné historické centrum plné rôznych podnikov a v lete letných záhradok, či už na Hlavnej alebo po všetkých možných dvoroch. Človeku spravý dobre už len prechádzka po Hlavnej - večer, keď je ešte teplo, ľudia sú uvoľnení a stretávaš známych, ...
To Mark:
S "inlajnami" mám skoro podobné skúsenosti. Kúpil som si ich este niekedy v 90. rokoch v Metz - tie najlacnejšie, a tak to aj dopadlo = neodvážim sa na ne vystúpiť lebo by zo mňa boli schponé vytriasť celú dušu. Už ma napadlo, či si od niekoho nepožičiam korčule, normálne, na skúšku - je to jeden z mála športov, čo mi je sympatický. Hej, ešte jedna poznámka. Verili by ste tomu,že na nich neviem brzdiť? Väčšinou som končil jazdu dobrovoľne na zemi. Au!
To Zdenda:
Nevyznám sa do autobusov, ale minule sa mi podarilo natrafiť na úžasnú škatuľu, ktorú si pamätám ešte z úplného detstva - oblé tvary, hviezda filmov z dedinského prostredia začiatku 80. rokov. Mal som na výber ísť aj iným (medzimestská linka Košice-Prešov), ale naschvál som sa nasáčkoval to toho artefaktu a celú cestu mi potom bolo do smiechu. Museli si o mne myslieť...
Len aby ste si nemysleli, že sme tu 100 rokov za opicami - v Košiciach chodia Solarisy, ktoré tu už niekto niekda spomínal.
To Bodyia:
Paríž je fakt super, milujem ho, ALE, čo sa týka architektúry, je dosť jednotvárny - viac sa mi páči Praha, jej farebnosť a baroková hravosť a veľkoleposť zároveň.
To Tout le monde:
Čo poviete na Viedeň? Ja ju zbožňujem aj keď som tam nikdy nebol. Stále ju beriem ako naše spoločné česko-slovensko-rakúsko-maďarsko-chorvátko-... hlavné mesto  |
|
|
|
|
 |
pá duben 07, 2006 3:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
Předmět: Re: Marianky |
|
|
Libor napsal: | zdenda napsal: | Ano, Pce jsou opravdu hezké, ač jinak než z Tr je neznám.
Mariánské Lázně  |
Znas je take jen z trolejbusu?  |
no kolonádu mám projitou, ale jinak průjezdfem auta a trolejbusem. Jen v Hleďsebi jsem nebyl, ale tam stejně jede většinou bus  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
čt duben 06, 2006 9:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
Mark napsal: | zdenda napsal: | Blava, to je neskutečné město paradoxů. Na jedné straně nejmodernější trolej vedeí a na straně druhé to nejstarší možné Neskutečně se těším až tam s kamarády pojedeme. |
Projížďka kloubovým trolejbusem 15Tr po Blavě je zážitek jak z Disneylandu. Fakt je to vlivem vozovkového svršku jak na lochnesce
Ale město je to pěkné, s nádherným historickým středem. Doporučuji k návštěvě za tmy, je to pěkně nasvětlené.
To Bodia: Jo Pardubice taky nejsou k zahození, určitě je brzy zase s přítelem navštívíme Bruslení na inlinech je fajn, taky jsem to kdysi zkoušel. Jenže to jsem měl nějaké ty nejlevnější s plastovýma kolečkama. A jeli jsme hodně pozdě večer za Brnem po silnici z docela prudkého kopce, za námi se blížila Karosa řady 700 (ten typ je určen pro Zdendu, pojem autobus je pro něj příliš obecný). No měl jsem co dělat abych to ustál, nohy se mi třepaly jak vlajky na té silnici posypané štěrkem. A strach jsem měl příšernej, už jsem chtěl skoro raději dobrovolně vjet do příkopu. Nakonec bus projel a nějak jsem to ubrzdil, ale adrenalinu jsem měl jak po odborné resuscitaci. |
Je krasne jak poskytuejs servis Zdendovi MAm rad i Olomouc, zvlast na jare _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
čt duben 06, 2006 9:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Marianky |
|
|
zdenda napsal: | Ano, Pce jsou opravdu hezké, ač jinak než z Tr je neznám.
Mariánské Lázně  |
Znas je take jen z trolejbusu?  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
čt duben 06, 2006 9:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Mark uživatel++

|
|
|
zdenda napsal: | Blava, to je neskutečné město paradoxů. Na jedné straně nejmodernější trolej vedeí a na straně druhé to nejstarší možné Neskutečně se těším až tam s kamarády pojedeme. |
Projížďka kloubovým trolejbusem 15Tr po Blavě je zážitek jak z Disneylandu. Fakt je to vlivem vozovkového svršku jak na lochnesce
Ale město je to pěkné, s nádherným historickým středem. Doporučuji k návštěvě za tmy, je to pěkně nasvětlené.
To Bodia: Jo Pardubice taky nejsou k zahození, určitě je brzy zase s přítelem navštívíme Bruslení na inlinech je fajn, taky jsem to kdysi zkoušel. Jenže to jsem měl nějaké ty nejlevnější s plastovýma kolečkama. A jeli jsme hodně pozdě večer za Brnem po silnici z docela prudkého kopce, za námi se blížila Karosa řady 700 (ten typ je určen pro Zdendu, pojem autobus je pro něj příliš obecný). No měl jsem co dělat abych to ustál, nohy se mi třepaly jak vlajky na té silnici posypané štěrkem. A strach jsem měl příšernej, už jsem chtěl skoro raději dobrovolně vjet do příkopu. Nakonec bus projel a nějak jsem to ubrzdil, ale adrenalinu jsem měl jak po odborné resuscitaci. |
|
|
|
|
 |
čt duben 06, 2006 8:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Ano, Pce jsou opravdu hezké, ač jinak než z Tr je neznám.
Mariánské Lázně  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
čt duben 06, 2006 7:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bodyia admin

|
Předmět: mesta |
|
|
No, bude to s podivem, ale hrozně mám rád Pardubice. Procházky po zámackým parku nebo v létě večer na hlavní náměstí na zahrádku kubánskýho klubu a Mojito k tomu nebo po stezkách na bruslích a porozovat další kluky... Nádhera. Krásný město je taky Polička na Vysočině. Ale musí být hezky a teplo, jinak solidní depka.
Praha mě nikdy neoslovila, ale sympatická je mi Budapešť a samozřejmě Paříž! To je město, kde se volně dýchá, kde překrčení hranice čtvrti může znamenat podobnou změnu jako po 12ti hodinovým letu na jiný světadíl. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|