|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út srpen 19, 2008 11:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: |
|
|
Jak by řekl Nikom: jste děsný buzny.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 11:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Bart napsal: | Pouze nevěřícně zírám a kroutím hlavou nad tím kulturním ignorantstvím, s nímž jsem se tady zcela nečekaně střetl.  |
Ruku na srdce - co bys čekal od lidí, kteří přispívají do buzního fóra?
jojx: jseš jasná čtyřka  _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 11:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Kultura je odvozena od kultu - tzn nekritického přijímání určité skutečnosti (nebo neskutečnosti) a v tomto můžeš být Barte velmi kulturním. Kultura často znamená stejnost a citovou nákazu. Právě prostřednictvím umění často ustáváme ten tlak na stejnost a unifikovanost a proto je-li modla v umění podrobena kritice, prokazuješ jí medvědí službu, nařkneš-li ze svatokrádeže ty, kteří svým opačným názorem nutí k přemýšlení, tříbení a zdokonalování. Čili Tvůj svatý zápal je nádherný a kulturní, ale ve své podstatě s degenerativními účinky. _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 10:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Tomáš napsal: |
A teď k tomu, co mi vadí nejvíc, milý Barte - nikdo ti nemůže upírat tvou ódu na Querella, ovšem nutit stejný názor i ostatním je hloupost. Stejná hloupost, jako tučně zvírazněná věta v mém příspěvku. |
Svůj názor Ti nenutím. Pouze nevěřícně zírám a kroutím hlavou nad tím kulturním ignorantstvím, s nímž jsem se tady zcela nečekaně střetl.  |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 9:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Uděláme promítání Adamovi, Stonerockovi a Manuelovi a jestli se jim nebude Querelle líbit, tak je to jasné.
Btw, hádejte moji poslední filmovou hádanku!
EDIT: První nápověda. Film je z roku 2000, děj se odehrává v N.Y.C. a je postaven na městských legendách. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 8:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Tomáš: ještě že se neřadíš do čtvrté skupiny, byl bys jí naprostou ostudou. _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 8:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Bart: tahle hádka sem sice nepatří, ale nemůžu si pomoci... Film Querelle jsem viděl díky Waky na Mezipatrech. Ten film je jen pro pár pošuků, kteří si mohou říkat intelektuálové či lidé s vkusem, ale popravdě, stejně tak si můžu namazat hovno na hlavu a zařadím se tím do stejné skupinky. Myslím si o sobě, že mám poměrně velké znalosti filmového umění, tuším, co by film měl obsahovat a co ho činí výjimečným. Querelle je výjimečný, ale to neznamená, že je dobrý. Je umění a umění - osobně mám raději umění, které vychází vstříc (a to neznamená, že to musí být mainstream).
A teď k tomu, co mi vadí nejvíc, milý Barte - nikdo ti nemůže upírat tvou ódu na Querella, ovšem nutit stejný názor i ostatním je hloupost. Stejná hloupost, jako tučně zvírazněná věta v mém příspěvku. _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 7:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
bright napsal: | Neznám moc lidí, kteří by tu "barevnou mlhu" dokoukali bez útrap do konce. |
Brighte, probůh, už se k tomu raději nevyjadřuj nijak... Ten film je mistrovské dílo jednoho z nejoriginálnějších filmařů. Možná, že není zcela stravitelný pro konzumenty hollywoodských kýčů, ale to nijak nesnižuje jeho nadčasovou hodnotu a neobyčejnou sílu umělecké výpovědi.  |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 7:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Neznám moc lidí, kteří by tu "barevnou mlhu" dokoukali bez útrap do konce. Ta barevnost ve stylu BelAmi a "uměleckost" je prostě strašná. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 7:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
bright napsal: | Kniha je pěkná, film je příšernej. Ale to už jsme tu diskutovali někdy vloni.  |
Brighte, brighte, konečně jsem si chtěl k Tobě zapsat kladný bod, ale po tomto výroku si píšu deset vykřičníků a lebku se zkříženými hnáty. Fassbinder je jeden z největších režisérů všech dob a způsob, jakým převedl na filmové plátno "nezfilmovatelnou" Genetovu předlohu, je geniální.  |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 6:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Kniha je pěkná, film je příšernej. Ale to už jsme tu diskutovali někdy vloni.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 6:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
bright napsal: | Jestli patří mezi kvalitní, o tom bych pochyboval. Zde je další, tentokrát trochu těžší hádanka.
|
Pochybovat o kvalitě skvělého Fassbinderova filmu podle neméně znamenité Genetovy předlohy? To snad nemůže myslet nikdo vážně!!! 
Naposledy upravil Bart dne út srpen 19, 2008 7:07 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 6:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Jestli patří mezi kvalitní, o tom bych pochyboval. Zde je další, tentokrát trochu těžší hádanka.
 _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 6:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Výborně! Bright je znalec kvalitních filmů! Je to skutečně Fassbinderův Querelle.
 |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 5:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Querelle? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 4:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
Předmět: Bartova hádanka |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 3:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
bright napsal: | Bart: Už si chystej svojí hádanku. |
Už už si lámu hlavu a pátrám a šátrám v archívech! |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 3:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Bart: Už si chystej svojí hádanku. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 3:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Já, já se hlásím, prosím, prosím, je to:
Love! Valour! Compassion! |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 3:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Honza: Je mi to jasný.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 12:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Brighta prosím, aby tuhle hádanku vynechal, protože mooc dobře ví, co je to za film
 |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 12:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
2Bright: fakt jsem to neviděl v televizi, někdo mi to dal grábnutý, podle loga v obraze to asi dávala ČT. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 10:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Ano, je to tak, Bedrooms and Hallways. Honza je na řadě.¨
PS: A pak, že na televizi nekouká.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út srpen 19, 2008 4:41 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Good morning, boys,
Myslím, že je to z té česky nadabované komedie,
Bedrooms and Hallways / Ložnice a kuloáry, dávali to v telce. |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 11:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Tak když Tom trucuje, vykopávám. Tentokrát to nebude lehké.
 _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 11:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Tom: Písni, čím to zakytuju, jedničko.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 10:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
jejda a co ti bylo uraženo tentokrát? _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 10:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
bright: děkuji, nechci, stále jsem ještě uražen, tímhle to nespravíš  _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 10:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
bright: zcela nečekaně...správně.
jen počkej, až dojdou queer filmy  _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 10:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Přenechávám Tomášovi místo. Tak sem hoď, co sis připravil. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|