|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út červen 17, 2008 6:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
ottos guru

Založen: 30.4.2006 Příspěvky: 594 Bydliště: Praha 4 - Braník
|
|
|
|
|
 |
st červen 11, 2008 5:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
|
|
 |
čt duben 17, 2008 1:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Re: pro dopravní sekci |
|
|
No.. můžeš líbat třeba mou ikonku na svém monitoru .. žasnu, netušil jsem, že tě rozvášní několik stránek oskenovaných z ročenky elektrických podniků. |
|
|
|
|
 |
čt duben 17, 2008 1:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: pro dopravní sekci |
|
|
Honza: Co chceš políbit?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 17, 2008 12:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: pro dopravní sekci |
|
|
Našel jsem doma plán tramvají - autobusů - trolejbusů - Praha 1937
a ceník jízdenek, kompletní sken je tady

Naposledy upravil Honza dne st červen 11, 2008 5:39 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
so duben 05, 2008 9:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: stará Vltava |
|
|
Při brouzdání po netu jsem objevil zajímavou fotomapu Vltavy před postavením přehrad. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
út leden 15, 2008 10:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
Předmět: |
|
|
Tak ten je taky pěkný, díky moc za ty odkazy  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
út leden 15, 2008 10:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
To sergej sudoplatov:
Tady je aktuální územní plán Hl.m. Prahy včetně hranic katastrálních území  _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
út leden 15, 2008 10:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Jééé, díky moc, to sem přesně hledal. Konečně můžu uzavřít již od střední školy se táhnoucí hádku s kamarádem, jestli bydlí na Žižkově nebo už na Vinohradech.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
út leden 15, 2008 9:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
Jak jsme dnes ve vláknu "Skrývat či neskrývat" zabrousili k tématu katastrálních území, tak jsem si vzpoměl, že na webových stránkách MHMP je ortofotomapa Prahy z let 1938, 1953, 1975, 2000 a 2003. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
čt září 20, 2007 7:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Sehnal jsem mapu okolí Velké Prahy ze 40. let.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 9:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
Založen: 28.1.2007 Příspěvky: 43 Bydliště: 50°5'26.3N - 14°24'5.7 E
|
|
|
Adam napsal: | thalys napsal: | Jedinou omluvou pro tyto chyby je skutečnost, že jsme se pohybovali poblíž a uvnitř brdského vojenského výcvikového prostoru. Doporučuji... |
Ještě řekni, že jsi se tam pohyboval s tou demonstrující skupinou všech typů stejně nesnesitelných levičáckých aktivistů demonstrujících proti radaru a dám si tě na černou listinu
Když jsem se Brdy pohybovl naposledy, skončil jsem na raketové střelnici. To značení by to tam chtělo dotáhnout. |
Nene, to byla jen náhoda, okolo těch demonstrantů jsme jen rychle proběhli (maximálně jsme zpomalili s cílem ohodnotit demonstranty podobně jako na Miss ČR body od 1 do deseti)... Jinak značení je tam opravdu všelijaké, místy není na 0,5 km ani jedna značka, jinde je 5 značek na 20 metrech. Ale hlavní je, že je tam nádherná příroda. Brdské lesy mi začínají přirůstat k srdci... Jo, jinak v terénu mají ve VVP Brdy umístěny aktuální mapy od PlanStudia. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 8:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
thalys napsal: | Jedinou omluvou pro tyto chyby je skutečnost, že jsme se pohybovali poblíž a uvnitř brdského vojenského výcvikového prostoru. Doporučuji... |
Ještě řekni, že jsi se tam pohyboval s tou demonstrující skupinou všech typů stejně nesnesitelných levičáckých aktivistů demonstrujících proti radaru a dám si tě na černou listinu
Když jsem se Brdy pohybovl naposledy, skončil jsem na raketové střelnici. To značení by to tam chtělo dotáhnout. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 8:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
|
|
|
bright napsal: | thalys napsal: | A co takhle mentální mapy, znáte? Třeba si zkuste nakreslit po paměti mapu ČR, Evropy, vašeho města. Zakreslete tam vše co považujete za důležité. Pak tuhle mapu porovnejte se skutečnou mapou a garantuju vám, že se nebudete stačit divit. Třeba já zapomněl v Evropě na Jutský poloostrov...  |
To jako bys při kreslení mužského aktu zapomněl na něj  |
To si myslím, že bych nezapomněl . Ale zpět: dneska jsem si zrovna v terénu ověřil, že ani mapy KČT nejsou příliš přesné... Polohopis sice sedí, ale turistické cesty byly vedeny poněkud jinudy než bylo znázorněno v mapě. Hned v pondělí se musím podívat na aktuální vydání. Jedinou omluvou pro tyto chyby je skutečnost, že jsme se pohybovali poblíž a uvnitř brdského vojenského výcvikového prostoru. Doporučuji... |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 4:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
thalys napsal: | A co takhle mentální mapy, znáte? Třeba si zkuste nakreslit po paměti mapu ČR, Evropy, vašeho města. Zakreslete tam vše co považujete za důležité. Pak tuhle mapu porovnejte se skutečnou mapou a garantuju vám, že se nebudete stačit divit. Třeba já zapomněl v Evropě na Jutský poloostrov...  |
To jako bys při kreslení mužského aktu zapomněl na něj  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 3:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
bright napsal: | pemel napsal: | thalys napsal: | Jinak nemáš nějakou mapu MHD zhruba z doby než zrušili ty tramvajové tratě (někdy před rokem 1970)? Docela by mě zajímalo jak tehdy vapadala celkově pražská doprava, třeba které autobusové linky jezdí podobně jako dneska atd... | Já mám atlas Prahy z roku 1965. Je tam úplně všechno, dokonce i linky trolejbusů  | Tiše závidím...  |
Někdy ho můžu s sebou přinést na sraz  |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 3:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
|
|
|
A co takhle mentální mapy, znáte? Třeba si zkuste nakreslit po paměti mapu ČR, Evropy, vašeho města. Zakreslete tam vše co považujete za důležité. Pak tuhle mapu porovnejte se skutečnou mapou a garantuju vám, že se nebudete stačit divit. Třeba já zapomněl v Evropě na Jutský poloostrov...  |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 12:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+

|
|
|
to koltko: To já mám podobnou úchylku. V navštívených městech se snažím najít antikvariát a v něm pak koupit nějaký lokální mapový skvost. _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 11:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: trasy vysokého napětí |
|
|
bright napsal: | Taky mám rád ty staré turistické mapy. Nemám rád ty s vyznačenými trasami vysokého napětí a ty vytištěné na tenkém křídovém papíře. | Jé, oni existují mapy s vyznačenými trasami vysokého napětí Sem s nimi !
Jůůů koukám že v turistické mapě na mapy.cz jsou vyznačeny také. Hurá, jdu zkoumat  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 11:19 am |
 |
Autor |
Zpráva |
koltko uživatel+
Založen: 29.7.2007 Příspěvky: 132 Bydliště: Prag an der Moldau
|
|
|
Na mapy mám taky hodně velkou úchylku... v každém městě, které navštívím vždy zkoupím všechny druhy map. Pak když procitnu, tak zjistím, že už polovinu jich mám, a když mi začne mozek pracovat naplno dojde mi kolik dní zase strávím jen o suchém chlebu
Poslední mapu - okolí Prahy východ - jsem si koupil před dvaceti minutama.... Podobné vyšinutí mám ještě na knížky, resp. na cizojazyčné učebnice a slovníky... |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 10:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Koukám, že se tu našla další kuriózní záliba..... Mapy mám rád, rád v nch čtu a snad podle nich umím i chodit a párkrát mi v cizích zemích docela pomohly.
Doma máme map hromadu, ale jsou to většinou nějaké ty turistické pro malou oblast z časů komoušů. Když jsem se v tom nedávnou hrabal, našel jsem dvě, které mě zaujaly: Okolí Prahy III - Berounsko vydané roku 1940 podle stavu v 1932 a Soubor politických map č. 8 - mapa Afriky z roku 1955. stav před Rokem Afriky je poněkud matoucí, ale asi ne víc matoucí než stav současný.... |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 1:26 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | Ukaž mi jak skládáš mapu a já Ti řeknu jaký jsi  |
K tomu není co dodat...  |
To byla myšlenka otce Fura (nebo jak se to píše) pro dnešní den  |
To je celoživotní moudro, žádná myšlenky pro jeden den! Btw, to je ten kmet z Pevnosti Boyard?  |
Jojo, to je přesně on . Btw., když jsem byl malý, hledal jsem v mapě město Ularošel ve Francii (tam je ta pevnost). Teď už jsem velký a vím, že Ularošel je u La Rochelle  |
No, ještě že v tom tenkrát nesoutěžil fotbalista Ujfaluši  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 1:18 am |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
|
|
|
bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | Ukaž mi jak skládáš mapu a já Ti řeknu jaký jsi  |
To je celoživotní moudro, žádná myšlenky pro jeden den! Btw, to je ten kmet z Pevnosti Boyard?  |
Jojo, to je přesně on . Btw., když jsem byl malý, hledal jsem v mapě město Ularošel ve Francii (tam je ta pevnost). Teď už jsem velký a vím, že Ularošel je u La Rochelle  |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 1:14 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | Ukaž mi jak skládáš mapu a já Ti řeknu jaký jsi  |
To je celoživotní moudro, žádná myšlenky pro jeden den! Btw, to je ten kmet z Pevnosti Boyard?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 1:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
|
|
|
bright napsal: | thalys napsal: | Ukaž mi jak skládáš mapu a já Ti řeknu jaký jsi  |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 1:05 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
thalys napsal: | Ukaž mi jak skládáš mapu a já Ti řeknu jaký jsi  |
K tomu není co dodat...  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 1:01 am |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
|
|
|
bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | Mám mapy z 50. let, které ovšem zabírají jenom širší centrum, a pak jednu z konce 6O. let, která je ovšem trochu popsaná. |
Jak je ta mapa z 60. let velká (jestli by to nešlo třeba neskenovat)? Ta by mě docela zajímala... |
Normální rozměr. Nemám ale tak velký skener. |
Tak jí prosím Tě nastříhej na kusy a oskenuj  |
Barbare! To si, doufám, děláš jenom prd*l  |
Jasně že jo Sám trpím, když někdo přehýbá mapu ve skladu tím druhým možným způsobem... Natož pak tohle  |
Jak někdo neumí správně skládat mapu, neumí obvykle ani jiné podstatné věci.  |
Souhlasím. Shrnul bych to do cintátu: Ukaž mi jak skládáš mapu a já Ti řeknu jaký jsi  |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 12:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | Mám mapy z 50. let, které ovšem zabírají jenom širší centrum, a pak jednu z konce 6O. let, která je ovšem trochu popsaná. |
Jak je ta mapa z 60. let velká (jestli by to nešlo třeba neskenovat)? Ta by mě docela zajímala... |
Jasně že jo Sám trpím, když někdo přehýbá mapu ve skladu tím druhým možným způsobem... Natož pak tohle  |
Jak někdo neumí správně skládat mapu, neumí obvykle ani jiné podstatné věci.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 12:47 am |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
|
|
|
bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | Mám mapy z 50. let, které ovšem zabírají jenom širší centrum, a pak jednu z konce 6O. let, která je ovšem trochu popsaná. |
|
|
|
|
 |
so srpen 25, 2007 12:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
thalys napsal: | bright napsal: | thalys napsal: | bright napsal: | Mám mapy z 50. let, které ovšem zabírají jenom širší centrum, a pak jednu z konce 6O. let, která je ovšem trochu popsaná. |
Barbare! To si, doufám, děláš jenom prd*l  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|