|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út květen 27, 2008 7:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: |
|
|
Nick Guest napsal: | Pemel: Ano, platí sice jednotné normy, ale jak vidět z Mehmedova případu, jejich konkrétní aplikace m§že být velmi různá, protikladná. |
Proto existuje Evropský soudní dvůr, jehož posláním je zajistit dodržování práva při výkladu a provádění zakládacích smluv. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
po květen 26, 2008 12:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Pemel: Ano, platí sice jednotné normy, ale jak vidět z Mehmedova případu, jejich konkrétní aplikace m§že být velmi různá, protikladná.
Bright: Že levice v boji o hlasy leckdy přebírá agendu nacionalistické pravice, je realita. Že jí to voliči tak úplně nevěří a tam, kde jsou s přistěhovalci problémy, dávají často hlasy pravici, která se restriktivní azylovou politikou nijak netají, je ovšem taky realita (Itálie). _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so květen 24, 2008 7:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
A jednotná azylová politika EU byla přijata v době, kdy většina vlád byla levicových. Že by "ochrana" před imigranty neměla co do činění s pravicovostí a národovectvím, ale s populistickou ochranou pracovního trhu ze strany levicových vlád?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so květen 24, 2008 12:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
Předmět: azylová politika |
|
|
Nick Guest napsal: | Možná by se Maku rozpakoval chlubit se tím, že je v téhle věci (v jiných zase tolik ne) jako pravičák konzistentní. "Touhle věcí" rozumím imigrační politiku, jejíž zpřísnění je zaklínadlem snad všech pravicových a národoveckých stran v Evropě a USA (republikáni), s kterým leckdy vyhrávají volby. |
V EU platí jednotná azylová politika, takže je úplně jedno, jestli v některém členském státě vládne pravice nebo levice. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
so květen 24, 2008 10:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Tyhle náboženský nalejvárny jsem nikdy nechápal... |
|
|
|
|
 |
so květen 24, 2008 3:59 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: اللغا& |
|
|
Tohle mi napsal jeden šlověk na SZ, když jsem se zastal Mehmeda...
الملائكة — تأثيرهم في حياتنا
مَن هو يسوع المسيح؟
الكوارث الطبيعية — هل تزداد سوءا؟
الدروس التي علّمها يسوع — هل هي عملية لك؟
الفهرس الكامل
الكراسات
شهود يهوه — مَن هم؟ بماذا يؤمنون؟
«ها انا اصنع كل شيء جديدا»
ماذا يطلب الله منا؟
النشرات
تمتعوا بالحياة العائلية
الاسم الاعظم
الحياة في عالم جديد سلمي
اي رجاء هنالك للاحباء الموتى؟
هل سيحب كل الناس يوما ما بعضهم بعضا؟
Co si o tom mám myslet? _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 11:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Možná by se Maku rozpakoval chlubit se tím, že je v téhle věci (v jiných zase tolik ne) jako pravičák konzistentní. "Touhle věcí" rozumím imigrační politiku, jejíž zpřísnění je zaklínadlem snad všech pravicových a národoveckých stran v Evropě a USA (republikáni), s kterým leckdy vyhrávají volby.
"Naprostou samozřejmostí" by prostě azyl pro Mehmeda mohl být pro nějaké radikály a zelené. Ani pro komunisty ne. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 11:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
llukynek guru

Založen: 20.10.2005 Příspěvky: 655 Bydliště: Kousek od Pardubic:o)
|
|
|
Nick Guest napsal: | ilukynek: Nechci se plést do vaší rozpravy (i když jsem snad tohle vlákno založil), ale třeba ti chce Maku říct, že pro stoupence, voliče a členy konzervativních a pravicových stran bývá obvyklé, že jsou v takových případech hodně ostražití
Myslím, že "naprostá samozřejmost" by to nebyla ani pro Marka Bendu... Petra Nečase... Ladislava Jakla... VK...
 |
Já jen říkám, co by mělo být, a vyjadřuji svoji lítost nad tím, že tomu tak není. To je vše. Chápu určitou ostražitost, ale vydat člověka jisté smrti by snad nechtěl ani stoupenec konzervativních a pravicových stran.
Maku má jistě vlastní hlavu a bude schopen mi vysvětlit, jak to myslel. _________________ Setkáš-li se s homofobem, nakopej mu zadek! Ale nikoli svou ladnou nožkou, ale svou inteligencí! Ukaž mu, kde je jeho místo! Ty jsi v právu, tak se sakra neboj otevřít hubu a bránit se!!! |
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 11:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
ilukynek: Nechci se plést do vaší rozpravy (i když jsem snad tohle vlákno založil), ale třeba ti chce Maku říct, že pro stoupence, voliče a členy konzervativních a pravicových stran bývá obvyklé, že jsou v takových případech hodně ostražití
Myslím, že "naprostá samozřejmost" by to nebyla ani pro Marka Bendu... Petra Nečase... Ladislava Jakla... VK...
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 10:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
llukynek guru

|
Předmět: ... |
|
|
Maku napsal: |  |
Zkus se přestat blbě tlemit a řekni, v čem spočívá moje naivita. _________________ Setkáš-li se s homofobem, nakopej mu zadek! Ale nikoli svou ladnou nožkou, ale svou inteligencí! Ukaž mu, kde je jeho místo! Ty jsi v právu, tak se sakra neboj otevřít hubu a bránit se!!! |
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 10:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Maku guru++

|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 9:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
llukynek guru

|
|
|
Maku napsal: | V tohle případě jsem rád, že ho dostal, nicméně jsou zarážející tvá slova o naprosté samozřejmosti. Navzdory tomu, jak se tu snažíš prezentovat si teď opět ukázal, jak jsi naivní. |
Tohle snad fakt není možný! A v čem naivní? V tom, že by podle mne mělo být samozřejmostí udělení azylu člověku, který nespáchal žádný zločin a kterému hrozí v jeho domovině poprava za něco, co evropská společnost vnímá jako přirozené? Ne, nejsem naivní, chlapče, a ani jsem to neukázal. Zato Ty jsi zas předvedl, že reaguješ na něco, co jsi ani nepochopil. _________________ Setkáš-li se s homofobem, nakopej mu zadek! Ale nikoli svou ladnou nožkou, ale svou inteligencí! Ukaž mu, kde je jeho místo! Ty jsi v právu, tak se sakra neboj otevřít hubu a bránit se!!! |
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 9:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Maku guru++

|
|
|
V tohle případě jsem rád, že ho dostal, nicméně jsou zarážející tvá slova o naprosté samozřejmosti. Navzdory tomu, jak se tu snažíš prezentovat si teď opět ukázal, jak jsi naivní. |
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 8:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
llukynek guru

|
Předmět: Re: Mehdim Kazemim |
|
|
Díky "bohu"! Jsem rád, že se to povedlo, ale nemohu se zbavit smutného pocitu nad otázkou, proč kvůli něčemu, co by mělo být naprostou samozřejmostí, bylo naděláno tolik obstrukcí? Nějak to nechápu. Oni by ho snad poslali zpátky, kdyby nedošlo ke zmedializování. Jim přeci o život nešlo, že? Ach jo.  _________________ Setkáš-li se s homofobem, nakopej mu zadek! Ale nikoli svou ladnou nožkou, ale svou inteligencí! Ukaž mu, kde je jeho místo! Ty jsi v právu, tak se sakra neboj otevřít hubu a bránit se!!! |
|
|
|
|
 |
čt květen 22, 2008 8:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
|
|
 |
po březen 17, 2008 2:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
|
|
 |
so březen 15, 2008 2:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Vzhledem k tomu, že lordů, kteří mohou zasedat v House of Lords, je několik stovek, možná i tisíc, je 60 lordů srovnatelných s 1-2 českými senátory (z 81). To není vůbec mnoho...
To odůvodnění je opravdu jako z úst sira Humphryho aneb v Íránu nemohou být žádní gayové pronásledováni, když tam podle íránského prezidenta žádní nežijí.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so březen 15, 2008 2:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Myslím, že kdyby se něco podobného stalo u nás, a byl z toho takovej mezinárodní poprask, taky by se těch 60 "lordů" našlo...
Takovou ostudu si nelajzne žádná evropská země (snad už teď ani to Polsko). |
|
|
|
|
 |
so březen 15, 2008 2:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Happy end |
|
|
No, tak doufám v happy end. Ta blesková reakce š e d e s á t i členů Sněmovny lordů zní českým uším jako pohádka.
Velmi pozoruhodná myšlenka je tato: "Britské ministerstvo vnitra sice uznává, že homosexuálové jsou v Íránu popravováni, ale odmítá tvrzení, že by byli systematicky pronásledováni." Jistě, pane ministře.
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
pá březen 14, 2008 10:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 9:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
Předmět: Re: bojkot |
|
|
sengge napsal: | citace: | Bojkotovat íránské suroviny a výrobky? |
Dobrej nápad, to by se ale museli lidi připojit masově. Co vlastně z Íránu dovážíme? Já vím jen o rozinkách, které jsou snad ve 100 % z Íránu. Nevím, jestli Írán změní ústavu, když se v ČR sníží prodej rozinek o 4 %  |
Ropa  |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 9:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
My pro toho kluka bohužel nemůžeme udělat vůbec nic. Je mi ho samozřejmě líto. Stal se obětí evropské byrokracie.
Největším problém žadatelů o azyl je, že se nevyznají v právních předpisech, které azyl upravují. Žádost tak bývá často zamítnuta buď proto, že neuvedou všechny relevantní skutečnosti, na jejichž základě o azyl žádají, nebo proto, že v žádosti udělají nějakou formální chybu.
V případě onoho íranského mladíka je postup britské vlády naprosto skandální, protože ten kluk evidentně naplňuje definici pojmu uprchlík dle čl. 1 Úmluvy o právním postavení uprchlíků z r. 1951. _________________ Veritas vincit.
Naposledy upravil pemel dne st březen 19, 2008 11:02 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 5:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
 _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 4:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Být to v mé moci, tak mu azyl u nás udělím - jednak je mi ho líto, a hlavně: představ si, jak by angláni kroutili ty svoje urozený čumáky, až by jim to novináři celého světa (tedy mimo Iránu) omlátili o hubu.
A unie bych se moc nebál, po té mediální masáži by se zachovala jako pokaždý - hlavu do písku a "my nic nevidíme". |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 2:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Podle mě by měla iniciativa směřovat jednak na britskou vládu, aby revokovala předchozí rozhodnutí, a jednak na českou vládu, aby mu nabídla azyl z humanitárních důvodů (a porušila tím to evropské pravidlo o první bezpečné zemi, což určitě udělá ráda). _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 10:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sengge uživatel+

|
Předmět: Re: bojkot |
|
|
citace: | Bojkotovat íránské suroviny a výrobky? |
Dobrej nápad, to by se ale museli lidi připojit masově. Co vlastně z Íránu dovážíme? Já vím jen o rozinkách, které jsou snad ve 100 % z Íránu. Nevím, jestli Írán změní ústavu, když se v ČR sníží prodej rozinek o 4 %  |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 10:53 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sengge uživatel+

|
Předmět: Re: zase ten Írán |
|
|
V takovýchhle případech má určitě smysl cokoliv, hlavně: 1) dopisy jednotlivců velvyslanci (někdy se pro tyhle účely tisknou pohledy, které se rozdávají, a lidé je jen podepíšou a odešlou na předtištěnou adresu), 2) petice s následným předáním velvyslanci. Všechno bývá mnohem jednodušší, pokud existuje nějaká neziskovka, která to zkoordinuje. Existuje u nás nějaká organizace, která by se tím zabývala? Mám pocit, že po přijetí zákona o RP to celkem skomírá.
Případně lze spolupracovat s velkými organizacemi, které se lidskými právy zabývají obecně. Velmi akceschopná bývá Amnesty International, která v naléhavých případech dělá něco jako "urgent appeal". Nestíhám to teď zkoumat, ale možná už v tomhle případu něco dělají. |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 9:51 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Bojkotovat íránské suroviny a výrobky? _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 4:51 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
... oficiálně si stěžovat na Britském velvyslanectví? Individuálně? Peticí? ...? |
|
|
|
|
 |
čt březen 13, 2008 1:41 am |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
Tleskat? Plakat? _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|