|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Koho byste volili, kdybyste byli poslancem nebo senátorem? |
Václava Klause |
|
21% |
[ 5 ] |
Jana Švejnara |
|
78% |
[ 18 ] |
|
Celkem hlasů : 23 |
 |
út březen 11, 2008 7:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: |
|
|
Stonerock napsal: | Asi jim došly sirky.  |
No, Stonerocku, po dvouměsíční absenci ses mohl třeba uvést nějakým vtipem...
: Razz : _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
po březen 10, 2008 6:29 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Nick Guest napsal: | Však křesťané už nikoho neupálili dvě stě let  |
Asi jim došly sirky.  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
út únor 26, 2008 10:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: Zelený Raoul |
|
|
Volba presidenta očima ZELENÉHO RAOULA
 _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 4:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Prezident Makropulos |
|
|
Nick Guest napsal: | On si myslí, že je Churchill, Adenauer a Reagan dohromady a bude se to snažit dokázat. | Z nich se podařil comeback jen Churchillovi, a to jen proto, že po znárodňovacím přelomu 40. a 50. let nebyl u konzervativců nikdo vhodnější. Adenauer, Reagan, ale i de Gaulle a Thatcher zblbli stářím, což se v jeho případě děje již nyní.
Nick Guest napsal: | Případně se po volbách 2014 bude chtít stát premiérem. | To má smůlu. Do prezidentského postu byl vystřelen za zásluhy, ale taky aby v ODS neotravoval mladé a nadějné.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 4:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Prezident Makropulos |
|
|
bright napsal: | Jeho zvolení má tu výhodu, že od něj bude za pět let definitivní pokoj. |
Nebude. V roce 2018 ho máme na Hradě znovu. On si myslí, že je Churchill, Adenauer a Reagan dohromady a bude se to snažit dokázat.
Případně se po volbách 2014 bude chtít stát premiérem. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 4:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Stejně se ale nejvíc "těším" na naše předsednictví EU s Vendou Klimatologem coby naším prezidentem. Doufám že moc vysokým představitelům EU nebudou padat čelisti, až bude trousit svá moudra, kdo má ty vypadlé sanice pak spravovat...  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 1:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Cepl |
|
|
youngman napsal: | v této oblasti je dost omezený |
Já myslím, že VK je omezený i v mnoha jiných oblastech: je to ten typ přičinlivého vzdělance, kterému se podařilo přesvědčit velkou část národa, ještě méně vzdělanou, že je významný myslitel a intelektuál. Není!
Např. jednou - ještě v devadesátých letech - řekl do televize cosi, z čeho bylo zřejmé, že si myslí, že Friedrich Ebert (+ cca 1925) je nějaký žijící německý politik.
Bezvadně to včera vystihl v Lidovkách bývalý ústavní soudce Cepl:
http://www.lidovky.cz/prezidenta-milujeme-jako-nevolnici-d6k-/ln_rozhovory.asp?c=A080215_095127_ln_rozhovory_glu _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 1:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Obávám se, že výše IQ není přímo úměrná moudrosti a sociální inteligenci.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 1:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
|
|
TXB napsal: | První kolo by bylo formou IQ testu |
Trochu ti to vylepším : ten co by měl největší IQ, by měl aspoň 10 hlasů aby přehlasoval ty se 100. To by pak byla volba ...  _________________ ------------------------------------------------------
Motto : Bereš a dáváš, tak i já budu dávat a brát.
Umím být bez sebe (radostí), sám sebou (Wítkem), i ve dvou ale ne sám (mám Jirku). |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 9:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Zavedl bych přímou dvoukolovou volbu. První kolo by bylo formou IQ testu, do druhého by postupovali voliči s IQ >100 a zvolen by byl kandidát s maximálním počtem získaných hlasů. Stručně řečeno: nevyřazoval bych kandidáty, ale voliče  |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 3:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
Wítek napsal: | A mimochodem já se celkem bavil ... | Jako veselohra to bylo vynikající! Ale jako volba presidenta to byla hrůza  _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:59 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Komentátor Martin Komárek řekl na 24ce (myslím, že jako hosta tam měl premiérova "přítele" Dalíka), že už v 10 h., po svém příchodu na místo volby vytušil z chování modrých a červených, že už oba tábory vědí, jak byly mezitím karty rozdány (Snítilý, Zubová...), takže zbytek dne se hrálo jen divadlo pro voliče. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
bright napsal: | sebereflexi |
Ano ty použiješ v příštích volbách sebereflexi a klucííí půjdou od korýtek. A mimochodem já se celkem bavil ... bylo to jak v kovbojce  _________________ ------------------------------------------------------
Umím být bez sebe (radostí), sám sebou (Wítkem), i ve dvou ale ne sám (mám Jirku). |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:48 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
K čemu to, když to nepovede k žádné politické sebereflexi a snaze o vylepšení systému tak, aby k ničemu podobnému už nedocházelo? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:30 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
bright napsal: | ta trapnost |
Ta trapnost aspoň ukáže kdo s kým a kdo proti komu a kdo komu jak a co ... nemyslíš ? _________________ ------------------------------------------------------
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:28 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Smysl nemá plno věcí, a přesto se dělaj. Např. ta trapnost ve Španělském sále před týdnem a včera.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:20 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
To Adam:
Přímá volba presidenta nemá podle mě v parlamentní republice smysl. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
Předmět: Re: Ne ! |
|
|
bright napsal: | Víš, jak by to bylo krásné, kdyby Kája zazpíval místo novoročního projevu Včelku Máju? Německé menšině by ji mohl zazpívat německy a polsky by se ji taky doučil.  |
Při tomhle pomyšlení mě sice ukápla slza ale myslím že to oželím.  _________________ ------------------------------------------------------
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:16 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Ne ! |
|
|
Víš, jak by to bylo krásné, kdyby Kája zazpíval místo novoročního projevu Včelku Máju? Německé menšině by ji mohl zazpívat německy a polsky by se ji taky doučil.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
Předmět: Ne ! |
|
|
Adam napsal: |
jste pro přímou volbu? |
Nejsem, z hlediska financí propočty přímé volby prezidenta vyjdou na 700 mil. Kč, tyto volby stály přibližne 4,7 milionů (propočty) za den jednání. Příjde mi z hlediska úspor lepší volba hlavy státu našimi zákonodárci kteří mají reprezentovat naše hlasy, které jsme jim dali.
Pro přímou volbu jsem pouze v případě kdy uznají prezidentovi další pravomoci. Pak to má smysl.
Dnes pravomoci prezidenta (pokud pominu reprezentativní vliv) jako jmenování vlády, soudců Ústavního soudu, jeho předsedu a místopředsedy a jmenování členů Bankovní rady České národní banky. Ovlivňují chod státu jen minimálně (myslím tím exekutivně ... veta zákonů stejně poslanci přehlasují). Proto nevidím důvod proč svěřovat volbu plénu voličů, kteří jsou schopní zvolit Gotta, který ví o ekonomice a soudnictví houby.  _________________ ------------------------------------------------------
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:04 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Voliče bych v tomhle nepodceňoval. Zaprvé jich je víc a jak známo, víc hlav víc ví, a taky hlas jednoho blba-voliče by neměl takovou váhu jako hlas jednoho blba-volitele. Zadruhé, v přímé volbě by se daleko lépe uplatnila vícekolovost volby. Počítám, že do prvního kola by šlo několik (možná i desítek) kandidátů, a ve druhém kole už by se rozhodovalo mezi dvěma nejúspěšnějšími, kteří by byli nuceni získávat hlasy u voličů, kteří je v prvním kole nevolili a v druhém kole by už nemuseli jít hlasovat. Nemusím podotýkat, že by si je museli získávat korektností své předchozí kampaně a splnitelnými sliby, a nikoli zákulisními prebendami a výhrůžkami jako volitele. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 1:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Vašek Klausů a Chuck Norris mají mnoho společného. Kromě jiného jsou oba nesmrtelní.
Jeho zvolení má jeden příslib do budoucna a jsem sám zvědav, jak se Klaus zachová: příští parlamentní volby - jmenuje socanskou vládu s komunisty, nebo ne? Už se přeci může šprajcnout a dát naplno průchod svému sveřepému stařectví jako dnes při projevu, který se mi nelíbil tak, že být volitelem, zvedám ruku pro Švejnara.
Odbočka: jste pro přímou volbu? Já jsem vždycky byl spíš pro, ale když se reportéři čt ptali lidí na ulici, jak a jestli letošní volbu sledují, tak jsem si vzpomněl proti podobně jako Churchill (viz demokracie a rozhovor s voličem ). Co si lidi navolí do parlamentu, to mají. Kdyby volili přímo, byla by to obávám se katastrofa. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 10:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
pemel napsal: | To Wítek:
nikdy nikomu |
Ale já nemluvím o sobě ale o tobě. A tvoje silná slova NIKDY A NIKOMU mě mírně rozesmívají. Hezký večer. _________________ ------------------------------------------------------
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 9:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
To Wítek:
Projdi si dozadu všechny mé příspěvky a zjistíš, že jsem tu nikdy nikomu nenadával. Narozdíl od tebe. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 9:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
To Pemel :
Tak zametej a pořádně. Tvoje urážky tady už nikoho nebaví. _________________ ------------------------------------------------------
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 9:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
To Wítek:
Tak jsem si přečetl debatu o kouření...; každý nechť si nejdřív zamete před vlastním prahem. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 9:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
pemel napsal: | To TXB:
Z právního hlediska je mezi ústavou a Ústavou rozdíl  |
Ty jsi ale vůl, ne promiň Vůl. _________________ ------------------------------------------------------
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 9:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
To TXB:
Z právního hlediska je mezi ústavou a Ústavou rozdíl  _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 9:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
"ústava" při obecném použití je s malým ú. Velké se používá pouze v rámci oficiálního názvu (Ústava České republiky). Viz pravidla. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 8:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
Ústavy, v tomhle jsem puntíčkář Vysvětlení už jsem podal o několik příspěvků níž. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|