|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Je pro Tebe problém navázat důvěrnější, intimnější vztah s kuřákem? |
ANO |
|
73% |
[ 11 ] |
NE |
|
6% |
[ 1 ] |
NE,SAM KOURIM |
|
13% |
[ 2 ] |
NEVIM |
|
6% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 15 |
 |
ne únor 24, 2008 9:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Musim říct, že mi protikuřácká lobby po přečtení pár příspěvků otevřela oči. Budu bojovat za zdraví.
Sice kouřit nepřestanu, ale když uvidim nějakýho člověka s nadváhou, a kuřecim křídlem mezi zubama, kterej si poškozuje zdraví stejně jako já, ne-li víc (připomínám, že obezita je epidemií 21. století, a nemoci s ní spojené už stojí v USA víc, než nemoci způsobené kouřením), tak se k němu přiřítim, a zařvu "Nežer, prase!".  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 5:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
Předmět: Re: Neusnul, jojo |
|
|
Adarhaz napsal: | cervena na bejka:-) |
To sedí ... ale místo býka bych použil kastrovanou formu.  _________________ ------------------------------------------------------
Motto : Bereš a dáváš, tak i já budu dávat a brát.
Umím být bez sebe (radostí), sám sebou (Wítkem), i ve dvou ale ne sám (mám Jirku). |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 5:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
máslo: Mahátmá Ghándí by z tebe měl radost  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 5:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
Ndávno mi nějaký kuřák foukl do obličeje na zastávce kouř z cigarety. Tak jsem mu na oplátku flusnul na botu.
Tolik asi k mému pochopení kouření. _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 2:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adarhaz uživatel+

|
|
|
bright napsal: | Každý tu blbost vidí jinde. Někdo třeba v kouření. |
já bych to nechal uzavřený... když ne, můžem se tu zase do sebe obout, ale myslim, že už se všechno řeklo z každý strany - ale zas to bylo k něčemu dobrý... někdo kdo tu něco psal a já zíral, tak sem si projel jeho další příspěvky v ostatních tématech a bylo jasno:-) _________________ vampiria |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 1:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Každý tu blbost vidí jinde. Někdo třeba v kouření. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 1:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adarhaz uživatel+

|
|
|
bright napsal: | Adarhaz napsal: | v týhle pošahaný diskusi:-)) | Kdopak ji tu zahájil -> viz st únor 13, 2008 12:50 pm?  |
jo, už to vidim:-) podepisuju podruhý _________________ vampiria |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 1:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adarhaz uživatel+

|
|
|
bright napsal: | Adarhaz napsal: | v týhle pošahaný diskusi:-)) | Kdopak ji tu zahájil -> viz st únor 13, 2008 12:50 pm?  |
ha, se musim podivat, ale predpokladam, ze tam nekdo napsal nejakou blbost a blbost je na me jak cervena na bejka:-) _________________ vampiria |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 1:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adarhaz napsal: | v týhle pošahaný diskusi:-)) | Kdopak ji tu zahájil -> viz st únor 13, 2008 12:50 pm?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st únor 20, 2008 1:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adarhaz uživatel+

|
|
|
Wítek napsal: | Adarhaz napsal: | Wítek: neusnul - a proč bych měl?
Tohle všechno vim, NO A CO? |
Ty jsi tak chytrý ... smekám. |
Ironie.. hm, proč ne, ta se dá použít kdykoliv... hlavně v týhle pošahaný diskusi:-)) _________________ vampiria |
|
|
|
|
 |
po únor 18, 2008 10:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
Adarhaz napsal: | Wítek: neusnul - a proč bych měl?
Tohle všechno vim, NO A CO? |
Ty jsi tak chytrý ... smekám. _________________ ------------------------------------------------------
Umím být bez sebe (radostí), sám sebou (Wítkem), i ve dvou ale ne sám (mám Jirku). |
|
|
|
|
 |
po únor 18, 2008 9:29 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adarhaz uživatel+

|
Předmět: Neusnul, jojo |
|
|
Wítek: neusnul - a proč bych měl?
Tohle všechno vim, NO A CO? _________________ vampiria |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 5:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Sakra, abych pak nevyhulil brko a nechtěl bych, aby ho nějaká šťabajzna vyhulila mně.
P.S. omlouvám se za slovník... _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 5:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Hulení prý způsobuje poruchu orientace. Tak pozor, ať nezblbnete natolik, že se vám začnou líbit holky.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 5:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
No jo, ale to je když se to hulí pořád, ne když se dá příležitostně brko. _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 5:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 4:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Radek uživatel+

|
|
|
moje řeč  |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 4:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
No, a trávu nezlegalizujou, přitom sou cigára takový svinstvo a eště na ně byly donedávna dokonce reklamy  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:15 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
Předmět: MÁM POKRAČOVAT ??? |
|
|
* každých 6 sekund na naší planetě zemře jeden člověk na nemoci z kouření
* v ČR kouří cca. 40% populace
* nejvíce se kouří v Dánsku 46%, Francii 40%, Řecku, ČR a Španělsku (po cca. 37-40%tech), Německo 36%, Itálie a Británie 32%, atd.
* kouřím-li 30 let, organismus je zatížen 1,5 kg nikotinu, tj. 15.000 smrtelných dávek (smrtelná dávka 50 mg)
* tři cigarety denně je dávka, u níž nebyla prokázána výrazná zdravotní rizika
* 3× vyšší riziko infarktu myokardu než nekuřáci
* kouření způsobuje 30% všech nádorových chorob
* většina kuřáků začíná v dětství a v dospívání - uvádí se, že je reklama velmi účinná, protože devět z deseti kuřáků začíná kouřit před osmnáctým rokem života!
* kuřák má 25x vyšší pravděpodobnost, že jej potká zhoubný nádor
* na míru závislosti na nikotinu ukazuje to, že 40-50% osob po závažných operacích (např. odstranění hrtanu operačně, operace rakoviny plic) se vrací ke kouření
* schopnost zvládat stres je u kuřáků bez nikotinu snížena, u nekuřáků je fyziologická
* v cigaretách je asi 103 kancerogenů (látek vyvolávajících rakovinu)
* po roce nekouření je riziko smrti z kouření o 50% nižší!!!
* dle citlivosti na různé látky, věku osoby, aj. může a nemusí individuální kuřák zemřít již po prvních stovkách až tisících cigaret (kuřák se může skutečně dožít i 95 let, ale je to spíše vzácná výjimka)
* u žen kuřaček je o 74% vyšší pravděpodobnost, že zemřou na rakovinu prsu
* kuřáci mají o 70% vyšší četnost srdečních chorob a jsou náchylnější k IM z toho důvodu, že mají kontrahovány cévy v myokardu
* 87% lidí, kteří zemřeli na rakovinu plic byli kuřáci!
* na zeměkouli je 1 miliarda kuřáků
* ženy, které užívají hormonální antikoncepci a současně kouří se vystavují nebezpečí úmrtí na IM před 50. rokem života a to v poměru k nekuřačkám 1:60
* 9 z 10 kuřáků umírá na následky kouření
* u kuřáků je 3x vyšší výskyt nádorů plic
* statistiky udávají, že kuřáci mnohem častěji podléhají alkoholu
* každá vykouřená cigareta zkracuje život o 5 minut (kouřím-li denně 1 krabičku, život si zkracuji o asi jednu a půl hodiny, za rok je to pak asi 23 dní).
* tabákový kouř vzniká nedokonalým spalováním tabáku
* uvádí se, že kouř obsahuje 1000-4000 škodlivin, z nich jsou nejdůležitější CO, nikotin, dehtové látky, kancerogeny - např. benzpyren a dalších okolo 60 dalších rakovinotvorných látek
* kouření působí na uvolňování KATECHOLAMINŮ, to způsobuje pevný návyk
* společnosti pro výrobu cigaret zpočátku popíraly závislost na cigaretách, poté ji však potvrdily, ale snažily se to bagatelizovat a přirovnávat např. k "závislosti" na čokoládě, aj.
* příčinou každého pátého úmrtí u nás je kouření
* denně u nás umírá 60 osob na nemoci z kouření - to je jakoby každý den informovali ve zprávách, že se naboural autobus plný lidí a nikdo z nich nepřežil
* vyšší nebezpečí požáru v bytech, hotelech, nemocnicích
* díky značné agitaci se snižují velmi pomalu a postupně množství kuřáků a množství vykouřených cigaret a to především ve vyspělých zemích (ne rozvojových), je pravdou, že u nás se poměrně hodně kouří a lidé nedoceňují informace o nebezpečí kouření
* alkohol spolu s tabákem zvyšují riziko rakoviny více než kterákoliv z těchto látek samostatně
* při "sátí" je teplota cigarety 700 °C. V klidu na okraji 400 °C a ve středu "ohniska" pak 580°C
* denně se utratí za cigarety 16 miliard korun!!!
* v ČR je 5000 nových případů rakoviny plic každý rok
Adarhaz u kolikáté hvězdičky jsi usnul hm ? _________________ ------------------------------------------------------
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 1:37 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
To přesně nevím, ale vím, že na plicním oddělení se žádní pacienti s nadváhou nevyskytují.
PS: Právě teď poslouchám Sing It Back od Moloko.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 1:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
bright napsal: | Zažloutlé, klepající se ruce, prázdný pohled očí ve vyhublé tváři... : |
hurá! a to přijde po kolika letech?!  _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 10:18 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Radek uživatel+

|
|
|
Zkuste dvě dávky mandraxu hned ráno  |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 10:16 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adarhaz uživatel+

|
|
|
Meany napsal: | Adam napsal: | ..... když se ti géniové vyvalili ven a umístili si s cigárem do bočního vchodu skleňáku na Karláku u východu z metra a před vchod školy, kde udělali v oblaku dýmu chumel a zacpali celý chodník, tak bych střílel. |
správně! oni tebe zabíjejí svým hulením pomalu, tak co s nima jinýho? dvě dávky  |
anebo dvě dávky tomu kdo se rozčiluje a tedy stresuje a na infarkt umře dřív než kuřák  _________________ vampiria |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 9:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Meany uživatel+
|
|
|
Adam napsal: | ..... když se ti géniové vyvalili ven a umístili si s cigárem do bočního vchodu skleňáku na Karláku u východu z metra a před vchod školy, kde udělali v oblaku dýmu chumel a zacpali celý chodník, tak bych střílel. |
správně! oni tebe zabíjejí svým hulením pomalu, tak co s nima jinýho? dvě dávky  _________________ Úplně se nepochopíme nikdy, ale můžeme daleko víc, než se chápat. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 8:41 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adarhaz uživatel+

|
|
|
 _________________ vampiria |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 3:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Radek uživatel+

|
|
|
stopuju to, ještě chvíli a obdržíš rekord v nepřetržitém stěžování si
propříště se zabalím do spacebagu a volné místo doleju channelem fajf (čili cinq) a na vánoce ti koupim kosmodisk, aby tě to nemrzelo  |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 3:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Radek napsal: | Negeneralizuj, že všichni kuřáci smrdí. Za a) když seš prase, tak seš prase. (nééé ty samozřejmě, ale obecně) nečistíš si zuby, nosíš týden stejný tričko, nemyješ si vlasy - to sou všecko věci který lze ovlivnit.
za b) mě třeba vůně některýho tabáku voní. (subjektivní pocit, který se přímo vybízí k zesměšnění)
tyjo, vám taky vadí všechno - btw. - nedaj se obejít lidi se psama, který vytváří z dlouhatánských vodítek mezi davem překážkovou dráhu.
staří lidi o holi
vozíčkáři
matky s kočárkama
lidi držící se za ruce
|
Všichni kuřáci smrdí. Kouříš - smrdíš. Vždycky.
Bohužel mi nepřekáželi dnes ani staří lidi o holi, ani vozíčkáří, výjimečně ne ani matky s kočárky, ani pejskaři. Lidi držící se za ruce mi jsou fuk, dokud nemám problém je obejít. To samé platí s kočárky a pejskaři. Kuřáci překáží a páchnou a zanášejí MOJE plíce.
Taky bylo úžasný, když končila vyučování obchodní akademie. Nechám stranou, co si myslím o OA, ale když se ti géniové vyvalili ven a umístili si s cigárem do bočního vchodu skleňáku na Karláku u východu z metra a před vchod školy, kde udělali v oblaku dýmu chumel a zacpali celý chodník, tak bych střílel. |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 3:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Radek uživatel+

|
|
|
snad si přeberete co komu patří, ne?  |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 3:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Radek: Nemusíš používat plurál, na chodce si tu stěžoval jen Adam.
Jinak bych chtěl vidět toho nekuřáka, kterému by dlouhodobě nevadilo se líbat s kuřákem. Možná pár měsíců, když je zamilovanej a nevnímá reálně, ale pak si toho všímat začne. _________________ It's not easy to be green.
Naposledy upravil bright dne čt únor 14, 2008 3:46 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 3:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Radek uživatel+

|
|
|
citace: | Vzpomněl jsem si, jak mě tu kamenovali za absenci soucitu při úrazu z lyžování Cool |
to by pokus ukázat absurditu démonizace části škodlivých věcí, zatímco na druhou hurá se slevou do TESCA.
Negeneralizuj, že všichni kuřáci smrdí. Za a) když seš prase, tak seš prase. (nééé ty samozřejmě, ale obecně) nečistíš si zuby, nosíš týden stejný tričko, nemyješ si vlasy - to sou všecko věci který lze ovlivnit.
za b) mě třeba vůně některýho tabáku voní. (subjektivní pocit, který se přímo vybízí k zesměšnění)
tyjo, vám taky vadí všechno - btw. - nedaj se obejít lidi se psama, který vytváří z dlouhatánských vodítek mezi davem překážkovou dráhu.
staří lidi o holi
vozíčkáři
matky s kočárkama
lidi držící se za ruce
jestli vás všechna úskalí pramenící ze sociálního života ve společnosti nervují, tak běžte žít na statek. sry. ale furt jen fňukáte nad každou blbostí
fakt bych chtěl mít někdy starosti typu - někdo čumí do výlohy a nemůžu ho obejít  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|