|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
so březen 22, 2008 6:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: |
|
|
A kdo se tak občas necítí? Já tomu interně říkám "Návštěva tety Irmy"  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 4:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Meany uživatel+
|
|
|
bright napsal: | Řekl bych, že se enyon cítí jako gay osamělý, prázdný, a proto zde hledá nějakou společnost, naplnění, porozumění. |
anebo tu hledá jen dno. To naplnění už si zařídí.
Milý Enyone, tak Ti přeji, aby tohle období pocitu prázdné nádoby (u Tebe okořeněné ještě tím, že bezedné) bylo co nejkratší. Ale je to jen na Tobě. Tady sebelítost neporazíš, ale můžeš se tu z ní zkusit "vykřičet" (myšleno v dobrém). _________________ Úplně se nepochopíme nikdy, ale můžeme daleko víc, než se chápat.
Naposledy upravil Meany dne ne březen 23, 2008 4:25 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 3:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Řekl bych, že se enyon cítí jako gay osamělý, prázdný, a proto zde hledá nějakou společnost, naplnění, porozumění. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 3:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Re: zapájam sa |
|
|
enyon napsal: | ... kde hrám ja hlavnú ulohu, teda džbánik, do ktorého sa občas naberá voda, ale bohužiaľ, stále ostáva pocitom prázdny ... ehm, Čo tým chcel autor povedať, ani autor nevie , takže ostáva len hádať.
Zatial ZDAR  |
Tipnul bych, že nám enyon chce sdělit, že je nějaké médium... Kolik máme každý pokusů  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 2:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
neporozumí  |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 2:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
enyon: Vítej
To jsem zvědav, jestli tomu, co jsi napsal, někdo porozumí  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so březen 22, 2008 1:58 am |
 |
Autor |
Zpráva |
enyon uživatel

Založen: 16.3.2008 Příspěvky: 16 Bydliště: Praha - Partizánske
|
Předmět: zapájam sa |
|
|
Tak tohle bude asi tá spravna diskuse pro mne na začátek, kedže sem se jen nedávno registroval... správne téma na prvý prispevok, nie?
Tak isto som si ju vybral preto, pretože som bol zatial sa v tom lenvivý hrabať a nájst si tu diskusiu ktorá by mi pasovala i bez opasku. a taktiež, niekam sa mi nehodila moja uvaha o deravom dne džbániku... kde hrám ja hlavnú ulohu, teda džbánik, do ktorého sa občas naberá voda, ale bohužiaľ, stále ostáva pocitom prázdny ... ehm, Čo tým chcel autor povedať, ani autor nevie , takže ostáva len hádať.
Zatial ZDAR  _________________ this is the end  |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 7:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tygřík uživatel

|
|
|
Duše, ale to se spraví, snad  |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 5:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
|
|
Tygřík napsal: | No..jde to, mohlo by líp  |
Copak tě trápí bolavej zub nebo tlapka ? _________________ ------------------------------------------------------
Motto : Bereš a dáváš, tak i já budu dávat a brát.
Umím být bez sebe (radostí), sám sebou (Wítkem), i ve dvou ale ne sám (mám Jirku). |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 1:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tygřík uživatel

|
|
|
No..jde to, mohlo by líp  |
|
|
|
|
 |
so únor 16, 2008 2:21 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
|
|
Tygřík napsal: | Tož, se zapojuju  |
Zdááár zvíře ... jak se vede ? _________________ ------------------------------------------------------
Motto : Bereš a dáváš, tak i já budu dávat a brát.
Umím být bez sebe (radostí), sám sebou (Wítkem), i ve dvou ale ne sám (mám Jirku). |
|
|
|
|
 |
ne leden 27, 2008 12:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tygřík uživatel

|
|
|
Tož, se zapojuju  |
|
|
|
|
 |
so leden 12, 2008 4:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Bright: Jasně, že budou. Jen si myslím, že ho zatím nenašli.
Jinak tradiční výklad biblické pasáže o Sodomě je opravdu účelovej - pěkně o tom u Helminiaka. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so leden 12, 2008 3:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Jména, jména |
|
|
Nicméně, neexistuje-li již nadále "sodomský hřích"*) jinak bohabojných křesťanů, budou lidi stále hledat jednoslovné, výstižné, obecně srozumitelné a citově neutrální pojmenování pro "homo sapiens sapiens pohlavně přitahované osobami stejného pohlaví".
*) i to je metafora z neznalosti, resp. účelového výkladu toho příběhu _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so leden 12, 2008 3:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Jména, jména |
|
|
19. století se pokusilo poprvé zavést "political corectniss" v tomto. Tak postupně přišli na scénu homosexuálové (K. M. Kertbény/ Benkert), uranisté (K. H. Ulrichs), invertovaní (náš Jiří Karásek ze Lvovic), objevilo se i "třetí pohlaví" a "obrácené cítění", pro ženskou homosexualitu sapfismus a tribadie, které doplnily starší lesbismus.
Jedno horší než druhé . Ale proti předchozím staletím sodomitů a pederastů docela pokrok. Starofrancouzština se vytasila také s "bulharskou neřestí" , což je dost složité na vysvětlování, ale nějak to souviselo s církví bogomilů, italský raný novověk zavedl výraz finocchio, občas používaný dodnes (ve smyslu "buzna", "teplouš"), jehož etymologie je dost tragická: před upálením byli homosexuálové potřeni fenyklem, aby pomaleji hořeli a bolestivěji umírali .
"Homosexuál" je medicínský výraz a je dobře, že mizí: smutno mi po něm nebude. "Gay" je výraz emancipačně politický, navíc kulturně dost zužující: jako "gaye" vidím např. Prince nebo Eltona Johna, ale kdybych ho použil třeba pro Čajkovského , musel bych se vzápětí plácnout přes pusu .
"Queer" je legrační apolitické pojmenování z časů, kdy "je dobojováno" (aspoň zdánlivě). Queer je Střihoruký Edward nebo Jana Kratochvílová. Je příliš široký (platí nejen pro "gaye", ale vůbec pro všechno bizarní, pokroucené, výstřední, transgenderové, gothické...) i příliš úzký zároveň: já sám se do něj nevejdu, jako ani do těch předchozích.
Napadá mě k tomu určitý postřeh, který možná nedokážu přesně vysvětlit, ale zkusím to: Základní znak - citová a erotická náklonnost ke stejnému pohlaví - zůstává zachován po tisíciletí. Vše ostatní je proměnlivé a kulturní rámec epochy se promítá do individuálních sebeinterpretací spíš než naopak. Myslím, že historicky úplně nedávno byly doby, kdy "gayové" nebyli samostatným lidským druhem, protože je tak nevidělo okolí a ani oni sami sebe se tak nevnímali. Byl prostě "sodomský hřích", kterému čas od času někdo podlehl. Tak. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 10:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
s žehličkou a teď tam božínku dáme 80% jůůůj, to nám to ale kvílí  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 9:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Ale to je v originále, doslova a do písmene Akorát pro mě to je strašně legrační protože si představuju vždycky strojvedoucího posunovací lokomotivy, jak...ehm  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 8:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
óó, ten neznám, jak je to v originále?  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 8:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Zdenda: myslel jsem ještě neslušnější, lidově řečeno "posunovač hoven"  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 8:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Sergej: myslíš řiťopich?  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 8:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Alcarmo uživatel
|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | Spermohlt? Tak od toho už není daleko k výrazům jako hulibrk, kuřbuřt nebo...no to už by bylo za hranicí vkusu  |
Proti gustu....... mě se tohle líbilo, přišla s tím jedna holčina na xchat a hodně mě to pobavilo, tak na to nemůžu zapomenout spermohlt je takové slušné ještě  _________________ There must be kept the Balance |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 8:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Spermohlt? Tak od toho už není daleko k výrazům jako hulibrk, kuřbuřt nebo...no to už by bylo za hranicí vkusu  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 7:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Alcarmo uživatel
|
|
|
zdenda napsal: | mně se gay líbí, mně to přijde jako neponižující označení, dokonce jsem občas na to i hrdý, že jím jsem, vím, velmi dětinské.
Hošna je taky moc hezké, ale vyvolává to ve mne představu vykroucené buzny, kteréžto nesnáším, neb vrhají stinný pohled na celkouvou skupinu. |
V každém to asi vyvolává něco jiného mě se líbí ještě spermohlt  _________________ There must be kept the Balance |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 7:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
mně se gay líbí, mně to přijde jako neponižující označení, dokonce jsem občas na to i hrdý, že jím jsem, vím, velmi dětinské.
Hošna je taky moc hezké, ale vyvolává to ve mne představu vykroucené buzny, kteréžto nesnáším, neb vrhají stinný pohled na celkouvou skupinu. _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 5:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Alcarmo uživatel
|
|
|
Mě se nejvíc líbí "hošan" - je to takové neutrální označení "gay" nesnáším, přijde mi to takové snobské, dokonce árijské  _________________ There must be kept the Balance |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 2:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Problém označovací |
|
|
Ona se ta označení vyvíjejí a mění v místě a čase a v návaznosti na to získávají z pozice oslovovaných a oslovujících různá citová zabarvení.
Např. takový Adámek by jistě ještě před deseti lety neoslovoval kluky "ty gayi", aniž by za to ostal na budku, ale nejspíš "ty vole".
Každopadáně je dobře, že téměř vymizelo medicínské označení "homosexuál". _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 12:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Problém označovací |
|
|
Jednou jsem v Legatu či jakém pořadu slyšela nějakou aktivistku říkat, že "jsou lesby a nikoliv lesbičky, protože nejsou žádné malé holčičky". Sama se nepohybuju uvnitř LB komunity, takže můj názor není nijak reprezentativní, ale myslím, že to je jakási obdoba konotací "teplouš-buzík versus gay" (ve smyslu politicky korektního označení) a kromě toho že "lesbička" je jako holčička, která je vlastně ještě malá a pomalu nesvéprávná, zatímco "lesba" kompetentní bytost.
....
To nic nemění na odpudivosti slova "lesba" v mých očích. Jsem ráda, že to slovo není nepříjemné jenom mně.
....
Obecně nemám moc vřelý vztah k politicky korektním označováním. Chápu, že je to složité a že mají pomoci odstranit urážky a diskriminaci, ale takové ty "jinak disponované osoby jiné národnosti a určitého genderu" jsou umělé, nevypovídající a o ničem. Mám to spojené rovněž s určitým typem agitačních brožurek, které jsou strašně snaživé a korektní a mají jedinou vadu - že popisují stínový svět jakýchsi mátoh, které nemají vůbec nic společného s reálným světem. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 12:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
Předmět: lesba vs. lesbička |
|
|
Lesba - lesbička, to je problém spíše kosmetický... Prostě některým lesbám se nelíbí označení lesbička, protože je to zdrobnělina, která může působit jako zesměšnění. Je nespravedlivé, že gay je gay a nemá žádnou zdrobnělinu, tak proč by se lesbám mělo říkat lesbičky - jen proto, že jsou ženského pohlaví? Tudíž nejde o rozlišení mezi feminními a maskulinními lesbami (preference růžové v tom nehraje roli).
No, osobně mám taky raději výraz lesbička Ale dávám si na to pozor a při mluveném projevu střídám oba dva výrazy  _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
st leden 09, 2008 10:47 am |
 |
Autor |
Zpráva |
holka z japonska uživatel
|
|
|
Díky za vstřícnost všem. Můj počáteční šok se už trochu uležel, takže už snad budu schopná i konstruktivní diskuze (možná . Díky i Waky, nabídku komunikace vítám.
Jaký je rozdíl lesbička/lesba??? Asi jsem trochu mimo...Mám ráda růžovou, ale ne nějak extrémě, odhaduju správně, že mi to přibližuje k prvnímu výrazu? Ne, fakt nevím, osobně mi lesba přijde pěkně hnusný slovo. Lesbička má lepší konotaci, ale stejně...Říkala bych tomu úplně jinak, nelíbí se mi ani jedno.
Výhoda dnešní společnosti je v tom, že si tomu můžu říkat jak chci:)Něco vymyslím, třeba se to ujme, bohužel po ránu jsem nějaká utlumená, snad jindy. |
|
|
|
|
 |
út leden 08, 2008 5:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Pro holku z japonska |
|
|
Na zdejší Komunitě skutečně vládne tolerance k nově příchozím, kteří se ke GK "tematicky nevztahují". Já už tady straším dost dlouho a pohoršilo to akorát jednoho tvrdého muže s nickem nerostu, který tady ale moc dlouho nepobyl a řekněme, že nějak úplně nezapadl.
Kontakty Ti už napsal Nick Guest, takže můžu už jen doplnit - na Lesbě je super diskuse (Kavárna), byla dost dlouho zavřená, ale už je zase v provozu a je na dost vysoké úrovni, holky tam jsou fajn a určitě se tam dají najít minimálně kamarádky. Možná to už třeba víš sama
...
Chystat se někam, kde člověk musí strávit zbytek života, protože mu nic jiného nezbývá. je dost hrozná představa. Nechtělo by se mi tam, i kdyby to byl zaslíbený kraj za mořem piva kde kos krásně zpívá a mají stohy s koupelnama a Mikuláš nosí guláš, jak zpívá Jiří Suchý. Možná by se mi tam chtělo o dost víc, kdybych si řekla, že jdu poznat nějaké nové lidi, a třeba se s některými skamarádím. Snad je to i jedno, jak se to vlastně nazve, ale člověk se asi cítí o dost líp.
...
Nijak palčivě se mě to nedotýká, ale nemám vůbec ráda slovo lesba. Prostě se mi nelíbí. Spousta holek ho naopak preferuje před lesbičkou, ale mně se z něj dělá husí kůže. Horší už je akorát slovo "hetera" (tak říkají svým HT sestrám), to je skoro jako "megera".
...
"Rok perel" jsem začala číst, ale nějak mě neoslovil, stejně jako "Rozhovory s útěkem" od Basikové. Naopak můžu vřele doporučit třeba Wintersonovou ("Na světě nejsou jen pomeranče", "Vášeň" ...), to se čte jak pohádka a přitom to mám skvělou literární úroveň. Moc se mi líbila i "Barva nachu" od Alice Walker, a třeba i "Skandální láska" od J. Trollope (to zase tolik lidí nezná). Na Bengales jsou nějaké recenze na knihy.Nedávno bylo otevřené lesbické nakladatelství Le Press, ale to bude spíš lehčí čtení.
Ale tematické knihy, které Tě osloví, určitě najdeš, budeš-li chtít, nabídka je dost žánrově pestrá.
....
Přeju hodně zdaru v celém životě, a kdybys chtěla někdy pokecat, elektronicky nebo osobně, bude potěšení na mé straně  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|