|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út březen 14, 2006 1:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Ruština - někomu pomůže, nikomu neublíží.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út březen 14, 2006 10:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Nikom a ruština |
|
|
Nikome, posílám Ti taky gratulaci, a doufám, že Vám to vydrží, a že už se na sebe budete akorát smát (a nebudete na sebe muset tááákhle čumět ).
Jinak - díky Fiosdarovi a Zdendovi za tu ruštinu, nějak jsem si ji na svůj počítač dostala, akorát jsou klávesy s písmeny na úplně jinejch místech, tak mi to zatím moc nejde.
Ale příležitostně se určitě projevím v tomto cizím jazyce  |
|
|
|
|
 |
po březen 13, 2006 5:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
Předmět: Re: Termíny a azbuka |
|
|
Waky napsal: | Díky za vysvětlení termínu ("odkopat se"), už budu příště vědět.
Jak jste docílili té azbuky na klávesnici, já chci takýýýýý! |
Start-systémové nástroje-mapa znaků, ale pozor, někde být nemusí.
Jinak taky jsem se pokoušel to dělat s klávesnicí a než najde člověk znak, to je rychlejší ho si vyťukat přes tu tabulku. _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
po březen 13, 2006 2:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fiosdar uživatel+
|
Předmět: Re: Termíny a azbuka |
|
|
Waky napsal: | Díky za vysvětlení termínu ("odkopat se"), už budu příště vědět.
V pravom dolnom rohu okna by si mala mat taky maly stvorcek s pismenami "Cz". Kliknes na neho pravym mysim tlacitkom a z ponukanych moznosti vyberies "Vlastnosti". Kliknes na "Přidat" (alebo Add, ak mas anglicky windows), vyberies si z rolovacieho zoznamu položku "Rusky" a klines na OK. Potom klines opat na OK. Ak Ta to bude pytat cokolvek (napr. nejake instalacne CD Windowsu), tak popros o pomoc a radu niekoho skuseneho (hlavne vybaveneho danym CD).
Ak vsetko prebehlo v poriadku, po kliknuti lavym mysim tlacitkom na ten stvorcek sa Ti vybalia moznosti a vyberies si z nich moznost "Rustina" (alebo tak nejak). Spat na cestinu to prehodis rovnakym sposobom. Jednoduchsie to ide prehadzovat stlacenim klaves Shift (ten nalavo) a Alt (tiez ten nalavo) - ak ich stlacis naraz. Ide vsak o pokrocily ukon
Hadam Ti to nejak pomohlo. Ak nie, tak dufam, ze to aspon neuskodilo  _________________ Strach není něco, před čím se musí prchat, ale něco, s čím se musí bojovat.
Asimov, Nahé slunce
Gales |
|
|
|
|
 |
po březen 13, 2006 12:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Termíny a azbuka |
|
|
Díky za vysvětlení termínu ("odkopat se"), už budu příště vědět.
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 10:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Stonerock napsal: | zdenda napsal: | Простите, и русски вы нехочете говорить? Здес возможно быть ошибка, я писал в скорости.  |
Я очень рад бы разговаривал по-русски, но я думаю, что только немного здесь дискутирующих бы нас понимало...
Btw., ошибок у тебя несколько, но у меня может быть тоже...  |
Да у тебя может быть ошибка a я непользоваю словар .потому у меня ошибки.
Я учу по/русски только 3 года _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 9:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
|
|
Stonerock napsal: | zdenda napsal: | Простите, и русски вы нехочете говорить? Здес возможно быть ошибка, я писал в скорости.  |
Я очень рад бы разговаривал по-русски, но я думаю, что только немного здесь дискутирующих бы нас понимало...
Ano, máš pravdu...  |
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 9:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
zdenda napsal: | Простите, и русски вы нехочете говорить? Здес возможно быть ошибка, я писал в скорости.  |
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 9:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
Předmět: Re: Slovenčina |
|
|
fiosdar napsal: |
ehm, osobne si myslím, že si Slovák, resp. máš slovenské korene už len preto, že si nemyslím, že by si niekto dával takú námahu so slovenčinou iba preto, aby nám niečo dokázal  |
murex napsal: |
Vieš, keď si predstavím svoje postaršie kolegyne (ktoré už čo-to pamätajú a slovenské pondelky majú v malíčku) tak ani ony nedokážu správne povedať ani pol vety. Prepáč, ak som sa ťa dotkol je to len moja skúsenosť... Ale myslím, že už sme trochu OT |
Nedotkol, neobávaj sa... Veď to všetko myslím iba zo srandy... Naopak mám radosť, že sa mi vás podarilo zmystifikovať... Slovák nie som, žiadneho v príbuzenstve nemám, ani žiadneho osobne nepoznám, na Slovensku som takisto nikdy nebol... Iba internet a televízia... A prečo som si dával takú námahu (ona to v skutočnosti žiadna námaha nebola)? Pozri sa do môjho profilu, medzi mojimi záujmami nájdeš cudzie jazyky... Dodávam, že v akejkoľvek podobe... Aj v tejto... Ale súhlas, už sme viac ako trochu OT... |
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 5:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
|
|
zdenda napsal: | Ето нечего  |
поминаю |
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 5:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Ето нечего  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 4:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
|
|
zdenda napsal: | Простите, и русски вы нехочете говорить? Здес возможно быть ошибка, я писал в скорости.  |
Это что?  |
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 4:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
|
|
Stonerock napsal: | No prepáč! Z čoho ma to podozrievaš? Takú prácu som si s tým príspevkom dal, každý tvar som radšej hádzal do Googla, aby som zistil, ak vôbec existuje, to všetko iba preto, aby som tam tých chýb urobil čo najmenej, a teraz toto... Takej nedôvery v moje jazykové schopnosti sa mi dostane...  |
Vieš, keď si predstavím svoje postaršie kolegyne (ktoré už čo-to pamätajú a slovenské pondelky majú v malíčku) tak ani ony nedokážu správne povedať ani pol vety. Prepáč, ak som sa ťa dotkol je to len moja skúsenosť... Ale myslím, že už sme trochu OT |
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 4:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Простите, и русски вы нехочете говорить? Здес возможно быть ошибка, я писал в скорости.  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 2:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fiosdar uživatel+
|
|
|
Stonerock napsal: |
No prepáč! Z čoho ma to podozrievaš? Takú prácu som si s tým príspevkom dal, každý tvar som radšej hádzal do Googla, aby som zistil, ak vôbec existuje, to všetko iba preto, aby som tam tých chýb urobil čo najmenej, a teraz toto... Takej nedôvery v moje jazykové schopnosti sa mi dostane...  |
ehm, osobne si myslím, že si Slovák, resp. máš slovenské korene už len preto, že si nemyslím, že by si niekto dával takú námahu so slovenčinou iba preto, aby nám niečo dokázal  _________________ Strach není něco, před čím se musí prchat, ale něco, s čím se musí bojovat.
Asimov, Nahé slunce
Gales |
|
|
|
|
 |
so březen 11, 2006 3:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
murex napsal: | Stonerock napsal: |
P.S. Týmto sa ospravedlňujem všetkým slovenským návštevníkom tohto fóra, ak som vo svojom príspevku urobil príliš chýb... Prepáčte!  |
Teda nadľudský výkon... Kde si to opísal?  |
No prepáč! Z čoho ma to podozrievaš? Takú prácu som si s tým príspevkom dal, každý tvar som radšej hádzal do Googla, aby som zistil, ak vôbec existuje, to všetko iba preto, aby som tam tých chýb urobil čo najmenej, a teraz toto... Takej nedôvery v moje jazykové schopnosti sa mi dostane...  |
|
|
|
|
 |
pá březen 10, 2006 7:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
|
|
Stonerock napsal: |
P.S. Týmto sa ospravedlňujem všetkým slovenským návštevníkom tohto fóra, ak som vo svojom príspevku urobil príliš chýb... Prepáčte!  |
Teda nadľudský výkon... Kde si to opísal?  |
|
|
|
|
 |
pá březen 10, 2006 7:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fiosdar uživatel+
|
Předmět: Re: To Waky: |
|
|
Martin napsal: | Getting out of the closet
No odkopat jako jít s pravdou (orientací ) ven.  |
rozhodne zaujimavy slovny zvrat  _________________ Strach není něco, před čím se musí prchat, ale něco, s čím se musí bojovat.
Asimov, Nahé slunce
Gales |
|
|
|
|
 |
pá březen 10, 2006 7:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: To Waky: |
|
|
Getting out of the closet
No odkopat jako jít s pravdou (orientací ) ven.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá březen 10, 2006 2:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Re: identifikace |
|
|
Adam napsal: | Za půl roku se ten kluk rozhodl odkopat. |
Prosím, co tato věta znamená, nerozumím jí? |
|
|
|
|
 |
pá březen 10, 2006 3:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
murex napsal: | Ešte k tej slovenčine: často sa mi stáva, že Česi (hlavne teda tí mladší) majú so slovenčinou problém - a to niekedy dosť veľký. Preto väčšinou volím češtinu. Čo sa slovenskej TV týka, tak minimálne v Prahe a okolí by čoskoro nemal byť problém naladiť v digitálnom multiplexe B televíziu TA3 - už sa neviem dočkať  |
Kedykoľvek v televízii počujem správu o tom, že vraj mladí Češi majú problémy so slovenčinou, tak si povedám, že to predsa nemôže byť pravda, ale podľa toho, čo som si tu mohol prečítať, to vyzerá, že to naozaj pravda je... Podľa mňa to je škoda, s tým by sa malo niečo urobiť... Keďže slovenčina je taký pekný jazyk...
|
|
|
|
 |
čt březen 09, 2006 12:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Identifikace gayů a slovenština |
|
|
Slovenština mi nevadí, mám ji ráda, a docela mi chybí. Na Slovensku jsou na tom s češtinou asi o mnoho lépe, protože ji slyší z rádia, televize, a můžou si koupit časopisy a knížky, takže ani mladší, kteří už Československo sotva pamatují nebo vůbec nebudou mít s jazykem problémy. To se mi na Slovensku líbilo. Je to zkušenoust stará zhruba sedm let, takže pokud se něco od té doby změnilo, omlouvám se za neaktuálnost.)
Gaye na ulici nepoznám. Vždycky mě štvalo, když si heteráci špitali do ouška drby, že tenaten je "určitě teplej, dyť se na něj pani podívejte". Odpovídala jsem jim, že se "pani teda dívám, ale nic nevidim", a jakékoli identifikování se mi vždycky spojovalo spíše s těmahle nechutnostma. Ale chápu, že pro Vás by mohlo být velmi užitečné a pozitivní, kdybyste se uměli nějak poznat. |
|
|
|
|
 |
st březen 08, 2006 11:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
murex uživatel++

|
Předmět: Slovenčina |
|
|
Ešte k tej slovenčine: často sa mi stáva, že Česi (hlavne teda tí mladší) majú so slovenčinou problém - a to niekedy dosť veľký. Preto väčšinou volím češtinu. Čo sa slovenskej TV týka, tak minimálne v Prahe a okolí by čoskoro nemal byť problém naladiť v digitálnom multiplexe B televíziu TA3 - už sa neviem dočkať  |
|
|
|
|
 |
st březen 08, 2006 4:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Ne, pište Slovensky, je to pěkný jazyk. To s tím vysíláním-s PC moc neumím, a to nejprimitivnější rozjetí mi nejde a stahovat programy nebudu, to mě nikdo chtít nemůže. Ke slovenskému textu se dostanu častu, často jsem na imhd.sk, ale mluvené slovo, které bych slyšel, to mi chýba. _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
st březen 08, 2006 1:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Slovenčina |
|
|
Vida, a já si myslel, že je to otázka věku, Nikome...
Teda rozumět poslovensky. Hej vraj něje slovenčina až taká něsrozumitělná. (Akorát si nemůžu pomoct, ale vždycky když "mluvím slovensky" - snaha byla - před slovákem, tak si připadám, jako kdybych to šíleně kurvil sorry Estebane)
Já se dívám na TA3 (TA TRI TA_TRI TATRY ) A zdá se mi, že tomu rozumim. Je teda pravda, že jsem někdy v dětství četl slovenskou pohádkovou knížku, tuším o nějakým koťátku, a rozuměl jsem prakticky asi desetine z textu.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út březen 07, 2006 9:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
Předmět: nepotřebný příspěvek |
|
|
no mě slovenština dost odpuzuje... nemyslí se mluvená, ale psaná - vzlášť po dlooooouhém dni stráveném na netu. To pak už jakýkoli sloveský text automaticky vzdávám...
Ale jinak nemám proti slovákům vůbec nic, vážně  |
|
|
|
|
 |
út březen 07, 2006 7:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Esteban Trueba uživatel+

|
|
|
Sorry uslo mi tam "bez" pracovnej prislunosti. A co to ma znamenat? Jednoducho treba zabudnut ze som profak. Je kopa inych, zaujimavejsich veci na diskusiu.
Kludne by som mohol pisat po cesky (sem-tam s chybami), ale uskodi vam trosku si precvicit mozgove bunky? Ak nemate pristup ku slovenskej TV, skuste net, kazda televizia ma svoje stranky, kde su prinajmensom videa (TA3 ma i priamy prenos).
"Dopisania!" |
|
|
|
|
 |
út březen 07, 2006 4:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Esteban Trueba napsal: | Zdenda, s tymi starymi sunkami mi to tam nehrozi. Ani neviem ci som bol v robote na nete.
Ale, hmm, odteraz som uz fakt len chalan "pracovnej prislusnosti", fajn?
 |
Eee můžeš prosím nějak přeložit, či napsat tu poslední větu? Ty sloveské pondělky fakt chybí, nebo kdyby se aspoň dala nějaká stanice chytnout...
Editace Waky 11.11.2009 - vložení citace, aby odtržené dávalo smysl _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|