|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
ne leden 27, 2008 12:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tygřík uživatel

|
Předmět: Re: Národní parky |
|
|
Libor napsal: |
Je nejaky narodni park, ktery stoji podle Tveho navstivit  |
Tak určitě NP v Africe Ale z finančních důvodů nemožné  |
|
|
|
|
 |
po červen 05, 2006 2:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Re: Bílé Karpaty a Podyjí |
|
|
valbo napsal: | Ale líbilo se mi u nás biosferické rezervaci Unesco v Bílých Karpatech.
Ty krásné louky, ty kopečky, těch lidí málo.
Chodil jsem do kroužku
http://www.rychtakrasensko.cz/sopka/soptik.htm
bylo to nádherné. Je tam popis cesty, ale protože jsem musel do práce, došel jsem jen k Lopeníku.
Ale i tak to bylo fantastické. Rano jsem se probudil a ta nádherná louka, plná kapiček rosy jako perel, sluníčko už mělo tu sílu, tak mne pěkně polechtalo.l Po snídani kterou jsme si připravili jsme se vydali na pouť , abychom se zas osvěžili malinama.
Bylo to fantasticky.
Byl tam i výlet do Podyjí, ale tam jsem to již znal.
Co dodávalo na pohodě, tak to byl ten kolektiv děcek, s kterýma mi bylo moc fajn.
Dnes už tam nechodím z důvodů věkového. |
Zajímavé  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
čt březen 23, 2006 4:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
valbo guru+
|
Předmět: Bílé Karpaty a Podyjí |
|
|
Ale líbilo se mi u nás biosferické rezervaci Unesco v Bílých Karpatech.
Ty krásné louky, ty kopečky, těch lidí málo.
Chodil jsem do kroužku
http://www.rychtakrasensko.cz/sopka/soptik.htm
bylo to nádherné. Je tam popis cesty, ale protože jsem musel do práce, došel jsem jen k Lopeníku.
Ale i tak to bylo fantastické. Rano jsem se probudil a ta nádherná louka, plná kapiček rosy jako perel, sluníčko už mělo tu sílu, tak mne pěkně polechtalo.l Po snídani kterou jsme si připravili jsme se vydali na pouť , abychom se zas osvěžili malinama.
Bylo to fantasticky.
Byl tam i výlet do Podyjí, ale tam jsem to již znal.
Co dodávalo na pohodě, tak to byl ten kolektiv děcek, s kterýma mi bylo moc fajn.
Dnes už tam nechodím z důvodů věkového. |
|
|
|
|
 |
čt březen 23, 2006 4:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
valbo guru+
|
Předmět: Tremity |
|
|
Kde bych nejel, kde byla příroda možná pěkná, ale civilizace moc
ano, bylo to na ostrovech Tremity u poloostrova Gargano,
už to je tak 10 let, co jsem tam byl, ale těch lidí a jeřáb v panenské přírodě, to bylo fakt něco. |
|
|
|
|
 |
st březen 15, 2006 3:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Priroda |
|
|
Byli jste nekde kde se vam libilo, ale uz byste tam nechteli? Je to kde je priroda prilis drsna nebo civilizace prilisrozlezla? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
čt březen 02, 2006 6:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Diky |
|
|
Dekuji, vypravis moc zajimave  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
čt březen 02, 2006 6:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: To Libor |
|
|
Hledaj na netu, něco určitě najdeš.
Mně utkvělo několik věcí. 1) počasí. Pořád pršelo a byla dost zima. 2) ledovcové údolí, které vypadá malé, OPRAVDU není malé a jdete jím půl dne. 3) Norská žula klouže jako sviňa, takže hodně dobrý pohorky. 4) Nepijte vodu z rašeliniště, protože jinak se poserete jak alíci. Jedině z ledovců. (většinou se potentujete v tundře - zákon schválnosti - a tam jsou jenom ty mrańavé vrby a mechy) 5) lumíci a bělokuři se vždycky schovají těsně před tím, než zmáčknete spoušť foťáku. 6) Větší potoky a menší řeky procházet vždycky přímo. Nemá cenu skákat po kamenech. Jenom vám ujede noha a vyrácháte se celí. 7) Máte kliku, když potkáte za tři dny jednoho Nora. Turistické zančení jsou malé pyramidky z kamenů (jako třeba v Rumunsku). Na mapě je to značeno jako čáry mezi kótami vrcholků hor a vždycky je mezi dvěma body vzdálenost v hodinách. NENÍ to průměrná vzdálenost zdolání trasy, ale traťový REKORD! 9) Místní komáři neštípou. Jenom je jich takové mračno, že je máš ve všech tělních otvorech. 10) Kde mají být ryby, nejsou ryby, a kde by být neměly, tam jsou.
Neměj strach, časem si na něco ještě vzpomenu. |
|
|
|
|
 |
čt březen 02, 2006 11:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Norsko |
|
|
Adam napsal: | Člověče, byl jsem v Norsku. Už je to delší čas, asi před pěti lety. Na dvoutýdenní exkurzi za přírodou s jednou potrhlou bandou botaniků Utkvěl mi třídenní přechod pohoří Jotunheimen a tři dny v tundře v NP Hardangervida (pardon, asi to píšu špatně). Ačkoliv jsme tam byli v červenci, hned po příjezdu, kdy jsme se kupali v jezeru na předměstí Osla, se zatáhlo a celou dobu bylo maximálně do 10 stupňů a drobně pršelo. Je o krásná země, ale dost drahá a mám ji spojenous deštěm, zimou a mokrým mechem... |
Me laka, moc. Vis kde k ni najit dalsi informace? Mimo takove ty kalsicke bedekry? Dekuji. Jaky byl ten prechod.Co priroda? Daleka toulani je o exotice a tohle jsem schvalne zalozil pro cestovani prirodou a za prirodou  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
st březen 01, 2006 6:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: |
|
|
Člověče, byl jsem v Norsku. Už je to delší čas, asi před pěti lety. Na dvoutýdenní exkurzi za přírodou s jednou potrhlou bandou botaniků Utkvěl mi třídenní přechod pohoří Jotunheimen a tři dny v tundře v NP Hardangervida (pardon, asi to píšu špatně). Ačkoliv jsme tam byli v červenci, hned po příjezdu, kdy jsme se kupali v jezeru na předměstí Osla, se zatáhlo a celou dobu bylo maximálně do 10 stupňů a drobně pršelo. Je o krásná země, ale dost drahá a mám ji spojenous deštěm, zimou a mokrým mechem... |
|
|
|
|
 |
st březen 01, 2006 5:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: NP |
|
|
Byl nekdo z vas v narodnich parcich treba ve Finsku nebo Norsku? MAs nejaky zazitek nebo tip? _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
pá únor 17, 2006 6:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: |
|
|
U nás je nejkrásnější NP Podyjí. Tam je skoro všechno, co se u nás dá najít. Nejhezčí období je konec května, kdy kvetou orchideje, zelená je ještě zelená a všude něco žije.
Nejkrásnější Np, který jsem kdy navštívil, je NP Kačkar v SV Turecku. Geograficky a vlastně vším je to horský systém patřící už ke Kavkazu. To se musí vidět. Doporučuju konec června a začátek července, kdy tam kvetou 4 druhy rododendronů a každý v jiné barvě. |
|
|
|
|
 |
pá únor 17, 2006 12:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Národní parky |
|
|
Je nějaký národní park, který v Tobě zanechal silnou vzpomínku?
U mě to byl Triglavský národní park ve Slovinsku. Pořídil jsem si knihu Nejkrasnejsi narodni parky Sveta. A slintam touhou
Je nejaky narodni park, ktery stoji podle Tveho navstivit  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|