|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
st červen 06, 2007 2:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: |
|
|
pepcza napsal: | Ještě napiš, že studuješ obor Web a multimédia a já si půjdu hodit mašli, kam že se to zase hlásím  | No tak tenhle obor zrovna nestuduju, ale předpokládám, že o počítačové grafice a tom, jak se od sebe liší BMP, GIF, JPEG, PNG se tam určitě dost dozvíš... Ale jak vidíš, není se vůbec čeho bát  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
st červen 06, 2007 12:35 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
Vodafone napsal: | jojx napsal: | Vodafone napsal: | TXB napsal: | To ale byla chyba avatar komprimovat jpegem. Ten se na tenhle typ grafiky nehodí a likviduje detaily... na to je lepší PNG - porovnej si to sám - vlevo JPEG vpravo PNG (128 colours w/o dithering)
|
Co k tomu dodat - praktická ukázka zvyšování entropie Diskrétní kosinovou transformací a kvantizací JPEG, která vede k úbytku signálu vyšších prostorových frekvencí, neboť je stavěna pro kompresi živého obrazu, kde se příliš nevyskytují ostré hrany.
Já vím, už to přeháním.  | naopak tohle už není způsobilé přivodit újmu, nedává to totiž nejmenší vodítko k určení jazyka, ve kterém je to napsáno | No a přitom, co jsem použil za cizí slova:
- entropie - to už jsme si tu probrali.
- diskrétní - nespojité
- kosinus - to snad všichni znají ze ZŠ
- transformace - převod
- kvantizace - tady je to trochu složitější - jedná se o přiřazení hodnot diskrétním hladinám
- frekvence - kmitočet
Takže je to vlastně hezky česky  |
Ještě napiš, že studuješ obor Web a multimédia a já si půjdu hodit mašli, kam že se to zase hlásím  |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 12:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
|
|
Vodafone napsal: | TXB napsal: | To ale byla chyba avatar komprimovat jpegem. Ten se na tenhle typ grafiky nehodí a likviduje detaily... na to je lepší PNG - porovnej si to sám - vlevo JPEG vpravo PNG (128 colours w/o dithering)
|
Co k tomu dodat - praktická ukázka zvyšování entropie Diskrétní kosinovou transformací a kvantizací JPEG, která vede k úbytku signálu vyšších prostorových frekvencí, neboť je stavěna pro kompresi živého obrazu, kde se příliš nevyskytují ostré hrany. |
Samozřejmě nerozumím tomu, co je tady napsaný ... ale lidově řečeno, moc počítačovejch znalostí škodí, protože můžou udělat z milého červeného pejska zase zpátky plechovou obludu, která si uřezala rohy  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 11:47 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
jojx napsal: | Vodafone napsal: | TXB napsal: | To ale byla chyba avatar komprimovat jpegem. Ten se na tenhle typ grafiky nehodí a likviduje detaily... na to je lepší PNG - porovnej si to sám - vlevo JPEG vpravo PNG (128 colours w/o dithering)
|
Co k tomu dodat - praktická ukázka zvyšování entropie Diskrétní kosinovou transformací a kvantizací JPEG, která vede k úbytku signálu vyšších prostorových frekvencí, neboť je stavěna pro kompresi živého obrazu, kde se příliš nevyskytují ostré hrany.
Já vím, už to přeháním.  | naopak tohle už není způsobilé přivodit újmu, nedává to totiž nejmenší vodítko k určení jazyka, ve kterém je to napsáno | No a přitom, co jsem použil za cizí slova:
- entropie - to už jsme si tu probrali.
- diskrétní - nespojité
- kosinus - to snad všichni znají ze ZŠ
- transformace - převod
- kvantizace - tady je to trochu složitější - jedná se o přiřazení hodnot diskrétním hladinám
- frekvence - kmitočet
Takže je to vlastně hezky česky  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 11:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Vodafone napsal: | TXB napsal: | To ale byla chyba avatar komprimovat jpegem. Ten se na tenhle typ grafiky nehodí a likviduje detaily... na to je lepší PNG - porovnej si to sám - vlevo JPEG vpravo PNG (128 colours w/o dithering)
|
Já vím, už to přeháním.  |
naopak tohle už není způsobilé přivodit újmu, nedává to totiž nejmenší vodítko k určení jazyka, ve kterém je to napsáno _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 11:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
TXB napsal: | To ale byla chyba avatar komprimovat jpegem. Ten se na tenhle typ grafiky nehodí a likviduje detaily... na to je lepší PNG - porovnej si to sám - vlevo JPEG vpravo PNG (128 colours w/o dithering)
|
Já vím, už to přeháním.  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 10:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Pulík v naději |
|
|
bright napsal: | Ve srovnání s tímhle příběhem by se Tinky Winky mohl stát oficiálním maskotem Vatikánu. |
Taky mě to už napadlo.
Že by mohl Pulík napsat té paní, co zkoumá Tinky Winkyho (a nejen jeho - viz ty zprávy, že už se jim nelíbí ani Kafka a Goethe, a ve školách mají být jejich knihy nahrazeny poetickými skvosty Karoly Wojtyly), že už žádné adopce nejsou potřeba, protože se chystá porodit malého teplouška, a po něm ještě moc a moc roztomilých malých dětiček, a všechny vychová tak, aby to byli malí teplouškové. A až trošku vyrostou, tak že je všechny obleče do růžovoduhových triček a pošle té paní velkou společnou fotografii.
Možná by se té paní zarazila šokem v hlavě jedovatá slova a přestala by s nima otravovat vzduch.
......
Jo a Tinky Winky by se mohl začít prodávat v nejrůznějších barvách jako hračka pro ty malé teploušky. Hlavně nesmí výrobce žádnému zapomenout dát do packy kabelku.  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 10:46 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Démoni a pejskové |
|
|
jojx napsal: | Tomáš napsal: | Díky za radu, chyba napravena  |
pořád pes |
Tomáši, já jsem Tě vážně chtěla pochválit, že máš takový hezoučký avatar ... já, když vidím pejsky, tak se neznám
A místo toho jsem Ti málem způsobila kopřivku
.......
Když je to zvětšené, tak je jasné, že to pejsek není.
Teď už není tak hezký. Chápu, že Tomášovi se asi takto líbí víc, ale mně ne.
....
Na druhou stranu - ono se to nevylučuje (myslím, démon a pejsek). Když totiž něco přeučujou Američani, tak vůbec není vyloučeno, že se z toho stane pejsek a kecne si to na kanape  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 11:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
Předmět: Re: to TXB |
|
|
pořád pes |
Když už, tak přeci červená opice, že Tomáši?  |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 11:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Pes, který štěká (a zřejmě i vrčí), nekouše.
Editace Waky, 13.5.2010, odstranění zbytečné citace _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 11:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
dokonce i vrčí
Editace Waky, 13.5.2010, odstranění zbytečné citace _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 11:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Správně, je to pes, jen zaštěkat. Hafušky, haf.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 11:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
...se od žádnýho psychiatra nenechám učit, jak vypadá pes
Editace Waky, 13.5.2010, odstranění zbytečné citace _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 10:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
pořád pes |
Tohle už ale není chyba na vysílači, nýbrž na přijímači. Nápravu by mohla zajistit návštěva oftalmologa, případně psychiatra (růžový slony řeší denně, tak by pro něj jeden červenej pes neměl být problém)  |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 10:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Grrrrrrrrr, provokatéři!
Editace Waky, 13.5.2010, odstranění zbytečné citace |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 10:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
pořád pes |
a navíc rudej jak čínská vlajka  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 10:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Tomáš napsal: | Díky za radu, chyba napravena  |
pořád pes _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 10:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
Předmět: to TXB |
|
|
Díky za radu, chyba napravena  |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 10:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
To ale byla chyba avatar komprimovat jpegem. Ten se na tenhle typ grafiky nehodí a likviduje detaily... na to je lepší PNG - porovnej si to sám - vlevo JPEG vpravo PNG (128 colours w/o dithering)
 |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 9:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
Předmět: Re: Jára Cimrman a červený pejsek |
|
|
Waky napsal: | Nevím, kam to napsat - Tomáši, máš v avataru krásného červeného pejska, mé kynologické srdce jásá (teda doufám, že je to červený pejsek a že zase nemám ostudu). |
Musím se přiznat, že když jsem se teď podíval na svého avatara, tak jeho brada vážně připomíná psí čumák, ale aby bylo jasno, přikládám jeho nezmenšený obrázek:
 |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 7:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Tomáš napsal: | Waky napsal: | Nevím, kam to napsat - Tomáši, máš v avataru krásného červeného pejska, mé kynologické srdce jásá (teda doufám, že je to červený pejsek a že zase nemám ostudu). |
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To je Hellboy! Teda, když byl ještě malej... Ehm, komiks, víš? Kreslí a píše ho Mike Mignola, má velmi specifický styl kresby. Takovej můj velkej vzor.
Takže žádnej pejsek, ale démon s kamenou rukou (rohy si upiloval sám), který proklouzl do našeho světa během jednoho nacistickýho obřadu, který měl Hitlerovi zajistit obrovskou moc prastarých božstev (jak od Lovecrafta), jenže obřad se nezdařil a milý Hellboy se dostal do rukou Američanů, kteří ho převychovali a udělali z něho paranormálního vyšetřovatele se skvělými suchými hláškami. |
waky: ale já jsem ti fandil
(kluk neni blbej, mě to taky připadá jako barák) _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 7:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Ve srovnání s tímhle příběhem by se Tinky Winky mohl stát oficiálním maskotem Vatikánu. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 7:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Waky napsal: | Nevím, kam to napsat - Tomáši, máš v avataru krásného červeného pejska, mé kynologické srdce jásá (teda doufám, že je to červený pejsek a že zase nemám ostudu). |
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To je Hellboy! Teda, když byl ještě malej... Ehm, komiks, víš? Kreslí a píše ho Mike Mignola, má velmi specifický styl kresby. Takovej můj velkej vzor.
Takže žádnej pejsek, ale démon s kamenou rukou (rohy si upiloval sám), který proklouzl do našeho světa během jednoho nacistickýho obřadu, který měl Hitlerovi zajistit obrovskou moc prastarých božstev (jak od Lovecrafta), jenže obřad se nezdařil a milý Hellboy se dostal do rukou Američanů, kteří ho převychovali a udělali z něho paranormálního vyšetřovatele se skvělými suchými hláškami. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 6:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Tomáš napsal: | jojx napsal: | ale mě si nevšímejte  |
Už se stalo  |
 _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 6:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Jára Cimrman a červený pejsek |
|
|
Pravda, tato nit má trochu speciální logiku. Asi zapadající do té Cimrmanovo.
......
Nevím, kam to napsat - Tomáši, máš v avataru krásného červeného pejska, mé kynologické srdce jásá (teda doufám, že je to červený pejsek a že zase nemám ostudu). _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 5:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
jojx napsal: | ale mě si nevšímejte  |
Už se stalo  |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 5:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Waky napsal: | jojx napsal: | ... který Ernest Hemingway označil za nejsmutnější příběh světové literatury ... |
Nechápu ?
....
Možná mi něco uniklo, ale tady ten kontext nějak nepobírám. |
ale mě si nevšímejte  _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 5:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Po poučení znalými osobami: Jára da Cimrman.
Editace Waky, 13.5.2010, odstranění zbytečné citace _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 4:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
jojx napsal: | ... který Ernest Hemingway označil za nejsmutnější příběh světové literatury ... |
Nechápu ?
....
Možná mi něco uniklo, ale tady ten kontext nějak nepobírám. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po červen 04, 2007 1:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
... který Ernest Hemingway označil za nejsmutnější příběh světové literatury ... _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|