|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
pá duben 27, 2007 9:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
Předmět: Re: 4 Waky |
|
|
Ach ta nostalgie... da.jo zase machruje s nějakýma ufonskýma fylozofickýma pojmama...
Myslíte, že bych třeba zase já mohl zamachrovat s lékařskou terminologii?
Nebo kdybych začal psát velkým (aneb velikost písma možná o něčem vypovídá...) |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 8:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: Re: 4 Waky |
|
|
da.jo napsal: | Adam napsal: | pan Jung, který je - a předpokládám, že mluvím za všechny - všem u prd*le. | měřeno zvyklostmi většiny členů tohoto fóra, nebo dle mravů všeobecných? |
neberu-li vzorek z filozofické fakulty, pak oboje. |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 8:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
Předmět: |
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 3:18 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 8:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 3:19 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 5:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: 4 Waky |
|
|
Ne, tobě nadávat nebudu, protože jsi v tom nevinně a chceš to stáhnout na sebe. Hned v da.jově prvním příspěvku sem je "participation mystique" a v druhém světe div se opět pan Jung, který je - a předpokládám, že mluvím za všechny - všem u prd*le. |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 4:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Adamovi |
|
|
Odpověděla jsem už Da.jovi v SZ, aby už téma nemířilo jinam .... tentokrát za tu odbočku můžu já, neboť jsem ji začala, a můj příspěvek s citátem a parafrází jest z té odbočky nejdelší.
Takže nadávat Adame můžeš jmenovitě mně.
.....
Vzhledem k tomu, že jsem tady včera uklidnila rozvášněný davy, a že jsem Tě seznámila s Klausem Nomim, možná budu omilostněná před naprostou popravou ? _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 4:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Tohle téma je opět zasviněné filozofií a tudíž pohřbené. Děkujeme. |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 2:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 3:19 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 2:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Toto si neodpustím |
|
|
da.jo napsal: | Waky, nemusíš hned pochopit všechno. |
To je jistě fakt, že nemusím pochopit všechno ... akorát, že jsem psala o něčem úplně jiném, a Ty jsi moc dobře pochopil o čem
Vím, že v umění neodpovídat, na co nechceš, jsi dosáhl nepřekonatelného mistrovství, a tudíž prostě neodpovíš. Je mi to jedno, navíc jde o prkotinu, takže toho nechme
....
Leč ten rozsévač, navíc v tomto kontextu, mi připomněl knihu Písmo od F.Cavany - což je taková blasfemie, doufám, že teď neurazim nikoho věřícího, protože ta kniha se pohybuje fakt dost na hraně, ale já jsem se málem zadusila smíchy, když jsem ji četla, a je tam (volně parafrázováno s pokusem o citaci, ale samozřejmě to nazpaměť neumim), asi toto:
Ježíš řekl:"Povím vám podobenství, kdo má uši, slyš. Je to tenké jak klobouk mojí tety a velké jak šle mého strýce."
A dav reptal: "Tomu nerozumíme, řekni nám nějakou jinou hádanku."
A Ježíš jim řekl: "Jeden rozsévač se vydal sít zrní, některá zrna spadla podél cesty a sezobali je ptáci, některá zrna uschla na skále, některá se utopila v moři, a jenom maličko vzklíčilo v zemi."
A lid zase reptal: "Ten musel bejt pěkně vožralej, když házel zrní na skálu a do vody. Určitě nebyl z venkova, jinak by takový hlouposti nedělal. ...To se nám nelíbí, pověz nám jiné podobenství, nebo se rozzlobíme a až budeš vybírat do klobouku, tak ti tam nic nehodíme."
A tak jim Ježíš pověděl to o marnotratném synovi, jak přišel domů, a tatík místo aby ho pořádně seřezal, tak zařízl tučné voly a udělal hostinu.
A toto podobenství se všem líbilo, zvláště pak dětem.
*
Učedníci se večer ptali Jezíše: "Proč jim to povídáš v těch podobenstvích, kterým stejně nikdo nerozumí, a nemůžeš jim to říct rovnou?"
A Ježíš odpověděl: "Protože můj otec řekl, že k nim budu hovořiti v podobenstvích, která málokdo pochopí, a jen ten pak spasení dojde. Kdyby byl snadno spasenej každej, kde by potom bylo nějaké potěšení? A mějte taky na paměti ty faráře, co budou dlouhá staletí slušně živi z toho, že budou každou neděli těm buranům vykládat, jak jsem to vlastně myslel."
.....
Tak doufám, že jsem se nikoho nedotkla.
Kdyžtak se omlouvám.
....
A dobrá, da.jo, jestli jde teda o to, aby nikdo nic nechápal, příští téma může být Antropos, a můžeme se odkazovat na citáty ze Zosimových vizí
P.S.: Omlouvám se za odbočení od tématu. Ale tady se to snad tak přísně nebere  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 1:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
|
|
|
|
 |
pá duben 27, 2007 12:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Pojmy |
|
|
da.jo napsal: | P.S. existuje věcička, která se jmenuje participation mystique. |
Da.jo, prosím Tě, myslíš, že hodně lidí tady ví, co je to paricipation mystique, a tudíž bude případně adekvátně reagovat na takovou poznámku? Nechci ani rýpat, ani bejt jedovatá a ošklivá, ani se vracet k hádce, kterou se snad (i trochu zásluhou mojí maličkosti) podařilo nějak uhladit .... asi bych to vůbec nepsala, kdyby mě nenapadlo, že sis to třeba ani neuvědomil - že tyhle specializované věci zná asi dost málo lidí (nevím, nechci samozřejmě nikoho podceňovat, jen mi to tak připadlo - já třeba jsem tenhle pojem našla asi před měsícem u Junga a nevím, jestli ho vlastně vůbec používá někdo jinej).
A vím podle sebe, že když si třeba kluci píšou o dopravě a řeší nějaký speciální hejble, tak si to rozhodně nejdu nastudovat na internet nebo do knihovny, ale prostě to vůbec nečtu. A pochybuju, že jsem jediná takovej ignorant, zatímco všichni ostatní se vždycky hrnou to studovat.
U té dopravy apod. je to pravda o něčem jiném, protože to jsou příspěvky určené těm, kdo se v tom vyznají, a přispěvatelé nejspíš nepočítají se širokou čtenářskou obcí.
Junga zná podle mého skromného odhadu asi méně lidí než dopravu.
A pochybuju, že ty své příspěvky píšeš mně.
Tudíž by asi bylo lepší v příspěvcích pro všechny tyhle pojmy vůbec nepoužívat nebo je aspoň zhruba vysvětlit, protože jejich znalost jaksi není vrozená  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 8:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
Předmět: to Waky |
|
|
taková to byla pěkná hádka, opravdu není škoda takhle to rozřešit?  _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin napsal: | Nerad, ale musim.  |
Na ten klip Christiny jsi včera fakt neměl tolik koukat.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Děkuju všem. Jsem šťastnej, spokojenej a konformní, nejraději mám klid na práci a mým největším snem je, aby byl na celém světě mír a blahobyt.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: To Waky: Re odpadlictví a škatulky |
|
|
Fantastický  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
da.jo napsal: | bright napsal: | Waky napsal: | Přiznám se bez okolků a rovnou: vůbec nevím, o co jde, protože T.Jeffersona znám jen podle jména.
Asi bych si měla doplnit vzdělání. |
Byl jedním z autorů té sqělé americké ústavy, obsahující mimo jiné, že všichni lidé jsou si rovni. O čemž byl jistě upřímně přesvědčen, jen se to jaksi neodvážil realizovat sám u sebe. Takže, jako vdovec, vážený občan a prezident, si nikdy nevzal matku svých dětí a ty byly podle práva jeho vlastnictvím. "Řešil" to velmi nepokrytecky tím, že tyhle své děti posílal někam hodně daleko ke svým vzdáleným příbuzným. | Jistě, hlavně, že brigt je prototyp nonkonformity. |
Nerad, ale musim.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Abych to uzavřel: lidi, kteří heterákům vykládaj, že nejsou až tak teplí, protože chodili s holkou, ostatním gayům se vyhejbaj a neš*kaj jako oni (fuj!), prostě (zcela subjektivně ) nechápu, a proto jsou mi občas k smíchu, občas je lituju a občas mě pěkně s*rou. Houwgh. |
Hm. To je vysoká úroveň. Hlavně že si šťasnej a spokojenej  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
requiz uživatel

|
|
|
Jejda, jejda, to jsou hádky...
Víte co, já si myslím, že je úplně jedno, co kdo je, nebo není, takové věci nějak nemám moc potřebu řešit, pro mě je hlavní, když si s dotyčným člověkem rozumím a je mi s ním fajn a pak může být třeba marťan.
Proč všechno tak rozebírat a dělat z toho kovbojku, je to jenom život a v něm má každý svých obyčejných starostí dost.  |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 3:20 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 3:20 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
da.jo napsal: | že měla děti popřít nemohu, ale otcovství nebylo nikdy potvrzeno. |
Chromozóm Y je prevít, protože se dá genetickými testy ztotožnit i v x-té generaci.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
Naposledy upravil da.jo dne so červenec 12, 2008 3:22 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Waky napsal: | Přiznám se bez okolků a rovnou: vůbec nevím, o co jde, protože T.Jeffersona znám jen podle jména.
Asi bych si měla doplnit vzdělání. |
Byl jedním z autorů té sqělé americké ústavy, obsahující mimo jiné, že všichni lidé jsou si rovni. O čemž byl jistě upřímně přesvědčen, jen se to jaksi neodvážil realizovat sám u sebe. Takže, jako vdovec, vážený občan a prezident, si nikdy nevzal matku svých dětí a ty byly podle práva jeho vlastnictvím. "Řešil" to velmi nepokrytecky tím, že tyhle své děti posílal někam hodně daleko ke svým vzdáleným příbuzným. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
Přiznám se bez okolků a rovnou: vůbec nevím, o co jde, protože T.Jeffersona znám jen podle jména.
Asi bych si měla doplnit vzdělání. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
da.jo napsal: | bright napsal: | da.jo napsal: | P.S. Waky, skoro jako Thomas Jefferson v moderním kabátě  |
Waky, tímhle srovnáním bych se docela urazil, protože Thomas Jefferson byl sice moudrej člověk, ale současně velký pokrytec. Za svýho života vůbec neřešil otázku své rodiny, kterou měl s jednou ze svých otrokyní, a de facto ten jeho morální problém zdědila jeho legitimní, bílá dcera.  |
Waky, vůbec ho neposlouchej. Bright se opírá o pomluvy tehdejších Jeffersonových odpůrců. |
Takže podle tebe Sally Hemmings a její děti, které měla s Thomasem Jeffersonem, ve skutečnosti vůbec neexistovaly?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adam napsal: | da.jo napsal: | Adam napsal: | A jestli jsi na něco zvědav a chceš závidět ze své nabyté heterosexuální pozice, tak se ptej přímo mě, ju? | Ptám se tedy přímo tebe. (a závidět? ty seš dobrej...) |
... a já ti na to odpovídám, že ti neodpovím, poněvadž ti do toho nic není. |
Jj, gentleman se neptá a dáma neprozrazuje.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
da.jo napsal: | P.S. Waky, skoro jako Thomas Jefferson v moderním kabátě  |
Waky, tímhle srovnáním bych se docela urazil, protože Thomas Jefferson byl sice moudrej člověk, ale současně velký pokrytec. Za svýho života vůbec neřešil otázku své rodiny, kterou měl s jednou ze svých otrokyní, a de facto ten jeho morální problém zdědila jeho legitimní, bílá dcera.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 26, 2007 4:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
da.jo guru+
|
|
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 4 Jdi na stránku 1, 2, 3, 4 Další |
|
|
|