|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po únor 26, 2007 11:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
Předmět: . |
|
|

Naposledy upravil fREDka dne po leden 23, 2012 3:59 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
pá únor 23, 2007 10:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|

Naposledy upravil fREDka dne po leden 23, 2012 3:59 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
st únor 21, 2007 11:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
fREDka napsal: | co si o me mysli ostatni je mi celkem sumak, hlavne aby si kvuli me nekdo nemyslel o Romanovi neco spatnyho. A tak casto na nej tak koukat nemusim, sedi (o hodinach) vedle me. . . |
No, víš co, ale pak se nemůžeš moc divit, že se ostatní nehrnou ti pomáhat...
PS: Ale jo, při každý příležitosti. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st únor 21, 2007 10:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|

|
|
|
|
 |
st únor 21, 2007 7:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
fREDka napsal: | jo, a jeste me napadlo, v souvislosti s tim zarlenim, jednou ve tride, ve druhaku, kdyz sedel sikmo predemnou, tak si jednou o prestavce zkoumal se sousedem, kteryho zna dyl jak me (bavi se s nim vic {to asi zni, ze chci Romana jej pro sebe, ze}), nejakou kost na rameni. Tak sem je tak pozoroval, jestli se z toho neco nevyklube, cehoz si vsiml jeho soused. . . tak povidal pres celou tridu "Nezarli !" . Na to sem se zmohl jen rict "Coze??" . . . kdyz sem se ho o prestavce ptal, co to melo znamenat (nebo neco takovyho), tak rikal, ze sem se koukal tak zamilovane, ze to vypadalo, jako kdybych zarlil. . . |
No o něčem takovymhle sem mluvil (teda vyjádřil sem se blbě - chtěl sem říct ne, že žárlíš na Romana, ale na všechny kolem něj). Lidi sou v tomhle věku strašně všímavý (konec konců ve třídě je tak málo co dělat, že je člověk rád, když může aspoň někoho sledovat), a ty si nemusíš uvědomovat, jak dlouhou dobu strávíš zamilovanym koukánim... A asi nemusim moc zdůrazňovat, že neni dobrý, když si tě (třeba) lidi pamatujou jako "toho, co je zamilovanej do Romana". _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út únor 20, 2007 11:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|
nj, to se nekdo ma. . . Na neco podobnyho uz sem ti reagoval. |
|
|
|
|
 |
út únor 20, 2007 10:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Kure05 uživatel

|
|
|
Tak to mas vsimavy spoluzaky ! To u me nehrozi To ja muzu koukat na Lukase jak chci a nikdo me nic nerekne Jen jednou me rekl on sam "to uz jses tu zas ?" ale rikal to s usmevem . . . |
|
|
|
|
 |
út únor 20, 2007 10:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|

Naposledy upravil fREDka dne po leden 23, 2012 4:00 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
po únor 19, 2007 7:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|

Naposledy upravil fREDka dne po leden 23, 2012 4:00 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
po únor 19, 2007 6:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
fREDka napsal: | Roman je pro me ta nejvetsi priorita, ale nikdy sem se skoro k nikomu nechoval nepratelsky . . . Rekl bych ze spis naopak, ale to uz nevim, jak oni to berou. |
No to je jasný. Ale bylo by třeba možný, že si to ani neuvědomuješ a žárlíš na něj, a ty ostatní lidi považuješ za "soupeře" o jeho čas/přízeň atd. A oni si to pak už přebíraji po svym. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po únor 19, 2007 5:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|

Naposledy upravil fREDka dne po leden 23, 2012 4:01 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
pá únor 16, 2007 3:19 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
fREDka napsal: | waky > o tom co jsi psala v prvni polovine : nevylucuju, ze by to nekdy mohlo skoncit, je to moje prvni zkusenost s timhle, tak nemuzu soudit . . . Dal, o tom, ze bych se s nim mel "rozejit" , premyslej jsem uz nekolikrat, jak to udelat, zkousel jsem ruzne zpusoby, ale nikdy to uplne nevyslo. I se mi povedlo vnutit si nazor, ze je to sobecky ignorant (coz tedy doopravdy z casti je), ale kdyz jsme se znovu videli, na zivo, tak me veskre moje snazeni hned preslo. . . . O tom, ze bych se mel casteji vypravit s nekym nenam ven vim, ale problem je tentokrat v tom, ze nemam s kym. Ne ze bych nemel takove ty radoby kamarady ze skoly, ale zadnej z nich mi nestoji za to s nekterym z nich kamkoli chodit. Ostatne proto mam tak rad Romana. On jediny se ke me kdy choval opravdu jako kamarad. Driv . . . tehdy. A ventilovani? Rekneme ze nicim okoli i sebe. |
No můžu se plést, jo, ale možná se k tobě ostatní nechovali jako kamarádi, protože ty ses nezkoušel chovat jako kamarád k nim... (ale jenom k Romanovi) _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt únor 15, 2007 9:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
requiz uživatel

|
|
|
bright napsal: | requiz napsal: | Aha,no tak už jsem doma. Ale uznej,že podle nicku jsem to těžko mohl poznat A kdy se uvidíme zase?  |
Jen jsem předpokládal, že ottos udělal tuhle ztotožňovací práci za mě Jestli dorazíš na sraz 24.2., tak tam. Nebo na nějaké after-party jako posledně... |
Ten víkend jsem bohužel na soustředění,fňuk:-( Tak snad brzy jindy.  |
|
|
|
|
 |
čt únor 15, 2007 2:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|

Naposledy upravil fREDka dne po leden 23, 2012 4:01 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
čt únor 15, 2007 11:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Platonické vztahy |
|
|
Daloway, Tvůj příspěvek je moc hezký a shrnující a krásně popisuje problematiku platonických vztahů. Líbil se mi natolik, že jsem si ho vytiskla a založila do desek.
Platonické vztahy jsou univerzální a naprosto se netýkají jen střetu světů odlišných orientací, můžou je mít i HT nebo HM k sobě navzájem.
Sama jsem v nich byla svého času přeborník, takže velmi dobře vím, o čem je řeč. Plácala jsem se v nich (v dobrém i zlém) nejeden měsíc (ba rok) svého života (hlavně školního), a byla dlouhou dobu nevývratně přesvědčená, že mám prostě takovou smůlu, že se s ideálními lidmi svého života můžu akorát minout. A že kdybych takovou smůlu neměla, můj život by rázem dostal úplně jiný rozměr, rozsvítily by se jasné barvy, zazněly rajské tóny a bavila by mě snad i fyzika nebo uklízení, protože bych měla To Velké Osudové Naplnění.
Daloway na rozdíl ode mě tenkrát je mnohem dál v tom, že pochopil, že tyhle druhy vztahů přinášejí i určité naplnění a pozitiva a nejsou jen frustrací, náhražkou a utrpením.
Jak jsem tak postupem času nabírala rozum, začaly mi docházet některé věci. Docela mi v obojím pomohly svépomocné psychologické knihy – žádná hluboká analýza, odborníci nad nima ohrnujou nos, ale nedám na ně dopustit, protože jsem tam našla spoustu věcí.
Pomocí zkušeností a z těch knih jsem pochopila, že když si tak vyžívám v těch platonických vztazích, vlastně ani žádné skutečné nechci. A že si vybírám nevědomě takové lidi, se kterýma se prostě musím minout a dělám to sice proti své vůli, ale schválně (vědomí a nevědomí se poměrně často neshodnou). To, že člověk na úrovni vědomé trpí jako zvíře a je přesvědčen, že by jej realizace toho vztahu učinila šťastným, nemusí vůbec nic znamenat. Dokonce ani to, že tam musí být „určitá možnost realizace“ (řečeno slovy Daloway – čím nemyslím na něj, ale obecně). To totiž může znamenat jen to, že si člověk prostě nechce tu nevědomou volbu připustit a tudíž to nemůže mít tak hroznou logickou díru, protože by to sám před sebou neobhájil.
Pokud si tedy někdo soustavně neomylně a stále vybírá pro své city osoby, které je neopětují, pak je to s největší pravděpodobností nevědomá volba. Nejčastěji to bývá tím, že se reálného vztahu bojí. Třeba si nevěří, nebo má strach, že mu ten druhý ublíží – ve skutečném vztahu je člověk mnohem zranitelnější. Nebo se prostě z nějakého důvodu nechce druhému tak moc přiblížit. Třeba proto, že pro reálné vztahy ještě neuzrál jako osobnost. Nebo, pokud je menšinové orietnace, že ještě tak docela nepřijal sám sebe na všech úrovních (tj. citové a nevědomé. To totiž bývají prevíti a hrozně moc se opožďují za rozumem, nějakou dobu jim to trvá.) A může se to spravit prostě časem.
Vypadá to asi divně, protože ten trpící nešťastník je upřímně přesvědčen, že se svému idolu snaží přiblížit úplně nejvíc, jak jen to jde, a nikomu jinému se nepřibližuje tolik jako jemu, přeci o něm přemýšlí 25 hodin denně. Je v tom jednak trochu paradox, ale to už bohužel v naší nevyzpytatelné psychice bývá. A pak, on se nepříbližuje ani tak té osobě samotné, jako své představě o ní. A někde v nevědomí si sám volí ten mantinel, který udrží dostatečnou vzdálenost a přichází jakoby zvnějšku, ale ve skutečnosti je to jeho volba. (Dělá si to opravdu naschvál proti své vůli.) Zároveň, přes tu nevědomou potřebu izolace, nějakou potřebu vztahů má, a tak si ji realizuje takto. Může při tom prožívat velice silné emoce (co do intenzity stejné jako u vztahů reálných), zapojit ty představy, má se čím zabývat (co měla či neměla která situace znamenat, co říci, nebo naopak neříci, jak nějakou situaci navléci atd. atd., víme, o čem je řeč).
Podle míry utrpení, které tyto vztahy přinášejí, tam může být zastoupena ještě další složka – totiž potřeba trápit se buď jako nevědomá volba se trestat, nebo jako velice silná emoce, v níž je člověk v kontaktu sám se sebou (a nemá pocit odcizení), nebo jako ventil nějaké bolesti či zranění, které se ve skutečnosti týká něčeho jiného (co se buď nedá moc přesně popsat a člověk vlastně sám neví, co to je, nebo se to bojí sám sobě přiznat), a tady si to najde konkrétní podobu, ventil, a ten člověk se na to upne jako na více méně zástupný problém, takže nemusí řešit ten podstatný. To byl určitě můj případ a řekla bych, že i Voidwalkerův (podle toho, co psal).
Ani jedno tak nemusí být vždycky.
Neroubuju svoje zkušenosti na celé lidstvo, takže nechci nikoho nařknout, že se ho to taky týká.
HM asi mají (obecně) větší problém vyznat se sami v sobě v tom smyslu odlišení, jestli mají doopravdy jen smůlu (přeci jen, těch heteráčů je více, tak se jim může stát daleko spíš, že narazí na nevhodný objekt opravdu náhodou, nikoli nevědomou volbou), nebo jestli v sobě mají nějaké mechanismy nevědomého výběru těch nerealizovatelných vztahů.
Buď jak buď, i kdyby si člověk nakrásně přiznal, že si tu situaci svým způsobem volí sám, jeho palčivý problém to nerozsekne a jeho láska ani trápení tím nezmizí. Může to trošku pomoci v tom smyslu, že když člověk uzná, že si za něco tak trochu „může sám“ (důraz na uvozovky), nemusí se tolik cítit jako hříčka osudu a zlých okolností.
Ale řešení to určitě není.
Řešení je nakonec jediné – naučit se s tím žít.
A začít u sebe, protože člověk sám je jediná osoba, kterou můžeme doopravdy ovlivnit.
Lámat něco přes koleno, chtít se na to vykašlat, hledat si promptně náhradu asi většinou moc nepomůže. Přeci jen ty city se tak docela vůlí řídit nedají. Člověk se v tomto stavu (ať už vznikl z jakýchkoliv příčin) ze všeho na světě nejvíc brání myšlence, že by ho mohl jeho cit přejít. Vím z vlastní zkušenosti, že když mi někdo něco takového radil, nechtěla jsem to ani poslouchat. Proto si myslím, Requizi, že JE docela od věci radit fREDkovi, aby si našel nějakého gay přítele a s Romanem se „rozešel“.
Jiná věc je, že by se fREDka mohl častěji vypravit někam mezi lidi a dělat nějaké věci, které s jeho láskou vůbec nesouvisejí. To už od věci není, protože jednak pohlcení druhým a Ten Pravý jako jediná životní náplň nesvědčí žádným vztahům ani psychické pohodě jedince, a jednak tím, že se člověk stále plácá jako v kruhu v jedné věci zvyšuje pocit trápení a bezvýchodnosti. Když se dostaneš, fREDko, mezi jiné lidi a budeš dělat i jiné věci, bude Ti na 90% o něco lépe. Pokud se Ti do toho nechce, měl by ses dokonce ve vlastním zájmu snažit se aspoň k něčemu takovému přinutit. Můžeš při tom Romana milovat do roztrhání těla. Můžeš ho přestat mít rád až tehdy, až budeš sám chtít (nebo ho milovat až do důchodu) – je to zcela na Tobě.
Mně dost pomohlo, když jsem tenhle stav i se všemi negativy nějak akceptovala. Že je to prostě tak, že někdo trpí na záchvaty migrény, a někoho semtam bolí všechny vnitřnosti od nenaplněného vztahu. A když na člověka přijde prudký záchvat zoufalství, tak chvíli počká, a ono to zase přejde (myslím ten záchvat, nikoliv city). A snažila jsem se to utrpení co nejméně řešit a přistoupit k němu jako k chronické bolesti – s tou se dá vydržet jenom tak, že o ní člověk nepřemýšlí.
Taky jsem někde vyčetla a kupodivu to většinou taky zabralo, že si člověk vyhradí určité hodiny, kdy bude trpět. Třeba každý den od sedmi do půl deváté. Nebo pokud je to málo, tak si aspoň vyhradí určité hodiny, kdy bude netrpět a bude myslet na něco jiného. Ono to tak doslova nejde, ale je možné si říci „ne, teď na to myslet nebudu, až za hodinu (případně v sedm), zato pak si tu pěkně užiju“. Vypadá to směšně, ale fakt to zabírá. Navíc to má v sobě jistý prvek humoru, který umožní určitý nadhled a odstup.
Řešit něco násilím většinou nikam nevede. Člověk se musí především smířit sám se sebou a s okolnostmi. Prostě takhle to je, dobře, špatně, to nakonec nikdo ani pořádně neví. A nevíme, co nás v budoucnu čeká. Může se stát spousta věcí, o kterých nemáme ani tušení.
Ono to nějak dopadne. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
st únor 14, 2007 9:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|
Daloway > zkusenosti... jinak me nenapada nic, co dobyho bych z toho mohl mit. |
|
|
|
|
 |
st únor 14, 2007 6:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nikom napsal: | Martin napsal: | netvářit se přitom jako zamilovaný štěně říznutý se žárlivou gorilou. |
aha tak tady asi dělám chybu  |
Takovejch možná bude víc Jo a ještě pomáhá, když si nemyslí, že seš "úplně gay". Aspoň bi.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st únor 14, 2007 6:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Martin napsal: | netvářit se přitom jako zamilovaný štěně říznutý se žárlivou gorilou. |
aha tak tady asi dělám chybu  |
|
|
|
|
 |
st únor 14, 2007 6:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nikom napsal: | Martin napsal: | Nikom napsal: | Martin napsal: | Jééé tolik písmenek...si budu muset někdy najít čas... |
pokud nejseš zaminovanej do nějakýho heteráka, tak ani nemusíš... |
Počítá se to i když s nim bydlim, spim a je to muj přítel?  |
Jak jsi ho prosím tě dostal? |
Nevim, asi jako ty další 4? No chce to hodně plánování, trochu psychoanalýzy, nějaký zkušenosti, trpělivost, a netvářit se přitom jako zamilovaný štěně říznutý se žárlivou gorilou. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st únor 14, 2007 1:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
requiz napsal: | Aha,no tak už jsem doma. Ale uznej,že podle nicku jsem to těžko mohl poznat A kdy se uvidíme zase?  |
Jen jsem předpokládal, že ottos udělal tuhle ztotožňovací práci za mě Jestli dorazíš na sraz 24.2., tak tam. Nebo na nějaké after-party jako posledně... _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st únor 14, 2007 4:07 am |
 |
Autor |
Zpráva |
requiz uživatel

|
|
|
bright napsal: | requiz napsal: | Kdo je jmenovec? ) A čí? )  |
Řekl bych, že my dva. ottos --> valentino --> mobily --> fotbal  |
Aha,no tak už jsem doma. Ale uznej,že podle nicku jsem to těžko mohl poznat A kdy se uvidíme zase?  |
|
|
|
|
 |
út únor 13, 2007 10:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Daloway uživatel

|
|
|
fREDka napsal: | Mozna jeste vetsi problem je, aspon teda co se tyka me, ze nechci, aby me to nekdy preslo nebo se to omezilo nejak. I kdyz ja z toho skoro nic nemam.
|
To je ale ten základní fór: máš z toho mnohem víc, než tušíš. |
|
|
|
|
 |
po únor 12, 2007 12:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
requiz napsal: | Kdo je jmenovec? ) A čí? )  |
Řekl bych, že my dva. ottos --> valentino --> mobily --> fotbal  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po únor 12, 2007 12:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

|
|
|
Martin napsal: | Nikom napsal: | Martin napsal: | Jééé tolik písmenek...si budu muset někdy najít čas... |
Počítá se to i když s nim bydlim, spim a je to muj přítel?  |
Jak jsi ho prosím tě dostal? |
|
|
|
|
 |
po únor 12, 2007 2:11 am |
 |
Autor |
Zpráva |
requiz uživatel

|
|
|
bright napsal: | requiz napsal: | Bylo by škoda na tohle všechno přijít bůhvíjak pozdě a pak si říkat"sakra,že já tehdy nezačal koukat taky trochu kolem sebe". |
Na základě vlastní zkušenosti můžu jen potvrdit.
PS: Zdravím jmenovce!  |
Kdo je jmenovec? ) A čí? )  |
|
|
|
|
 |
po únor 12, 2007 1:54 am |
 |
Autor |
Zpráva |
requiz uživatel

|
|
|
fREDka napsal: | requiz > problem je, ze se to asi u vetsiny pripadu ma tak, ze se po nikom jinym koukat nechteji, ze si preji jen a jedine svyho zelenookyho milacka a na ostatni maji klapky na ocich. A mozna jeste vetsi problem je, aspon teda co se tyka me, ze nechci, aby me to nekdy preslo nebo se to omezilo nejak. I kdyz ja z toho skoro nic nemam.
kure05 > na to ti muzu rict jen jedno : Zavidim ti. |
Mno ano,tak to bývá,ale nijak to ty další věci nevylučuje a určitě si jimi člověk nijak neuškodí ani nepohorší  |
|
|
|
|
 |
ne únor 11, 2007 5:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Nikom napsal: | Martin napsal: | Jééé tolik písmenek...si budu muset někdy najít čas... |
Počítá se to i když s nim bydlim, spim a je to muj přítel?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so únor 10, 2007 9:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

|
|
|
Martin napsal: | Jééé tolik písmenek...si budu muset někdy najít čas... |
|
|
|
|
 |
so únor 10, 2007 3:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Jééé tolik písmenek...si budu muset někdy najít čas... _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so únor 10, 2007 11:26 am |
 |
Autor |
Zpráva |
fREDka uživatel+
|
|
|

Naposledy upravil fREDka dne po leden 23, 2012 4:02 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|