|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po leden 22, 2007 9:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: Re: Hrušky a jabka |
|
|
Libor napsal: | A na straně druhé máme třeba Marseiesu. Je to skvělá píseň. Francouzská hymna. |
Proboha, Libore, pravopis! To neni česky! Velmi poetická píseň, zvláště dnes, v časech sjednocené Evropy.
Ohledně celého příspěvku - jsi mimo. Comme d´habitude. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 9:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Pec nám spadla |
|
|
Tak teď mě jede v hlavě Pec nám spadla  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 9:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Hrušky a jabka |
|
|
Manuel de Falla napsal: | Libor napsal: |
Objektivni meritko kvality hudby neexistuje |
Omyl! Hudba (resp. její směry a konkrétní skladby) je porovnatelná, protože její jednotlivé složky jsou kvantifikovatelné.
Jak se liší gumová, sériově vyrobená ještěrka na hraní a britské korunovační klenoty? Ušlechtilostí a vzácností použitých materiálů, řemeslným zpracováním, promyšleností kombinace prvků, jejich vzájemnou prostorově-funkční provázaností, vahou toho, co mají symbolizovat ... atd., atd.
... to nevylučuje, že se někomu může gumová ještěrka líbit víc než koruna s diamanty, ale lze, zcela obecně, tvrdit, že ty klenoty jsou vzácnější, lepší, ušlechtilejší, než ta hračka.
A u hudby to funguje stejně. |
Hračky přeci můžeš srovnávat jen s hračkami. Ty mají zcel ajiné poslání než korunovační klenoty. Mají z aúkol bavit děti, rozvíjet jejich představivost. Jejich hravost, případně vzdělávat ve vztahu k přírodě. A roto ta gumová ještěrka může být úplně skvělá.
Korunovační klenoty, které mají účel symbolizovat státnost můžeš porovnávat zase jen s dalšími korunovačními klenoty. Jiných zemí.
Tak třeba Prší prší. Je velmi dobrá dětská písnička. Jednoduchá melodie, doplněná a jazykově přiměřený text doplněná o didaktický podtext. Je skvělá. Je co se týká hlásek a artikulantů ještě povedenější než Pec nám spadla. A na straně druhé máme třeba Marseiesu. Je to skvělá píseň. Francouzská hymna. Obé je skvělé. Však má to tak rozličný účel a okolnosti vzniku, že to nelze vzájemně porovnávat.
Takže kelnoty jsou možná vzácnější. Ale ta ještěrka je v tisíci ohledech lepší. Protože není zavřena v jakési truhlici. ale plní báječně svůj účel. _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 9:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: Re: Hity |
|
|
Manuel de Falla napsal: | Libor napsal: |
Omyl! Hudba (resp. její směry a konkrétní skladby) je porovnatelná, protože její jednotlivé složky jsou kvantifikovatelné.
Jak se liší gumová, sériově vyrobená ještěrka na hraní a britské korunovační klenoty? Ušlechtilostí a vzácností použitých materiálů, řemeslným zpracováním, promyšleností kombinace prvků, jejich vzájemnou prostorově-funkční provázaností, vahou toho, co mají symbolizovat ... atd., atd.
... to nevylučuje, že se někomu může gumová ještěrka líbit víc než koruna s diamanty, ale lze, zcela obecně, tvrdit, že ty klenoty jsou vzácnější, lepší, ušlechtilejší, než ta hračka.
Bravo, maestro! |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 9:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Heky uživatel
|
|
|
Libor napsal: | Adam napsal: | Libor napsal: | Na Radiožurnálu jsem slyšel dotaz co je to dobrá a špatná hudba? Dobrá je prý taková, kterou si lidé broukají a zpívají. Ta, kterou si lidé pouští i rok, dva po tom co spatřila světlo světa. Splnila svůj účel. A lidem něco dala. Něčím je oslovila. Ať již nějakou hluboou myšlenkou, chytlavou melodií nebo svou vlézavostí. To mohu byt BoneyM, Helenka nebo treba Ramstein, ci hiphop.
Že ne? Co třeba Nonstop. to si lidé zpívají, ale je to nejsračkovatější sračka, která kdy spatřila světlo světa. |
Zpívali jsme si ji ve druhé třídě. A hráli u toho céčka Podobný hit mého dětství je Holky z naší školky. Jsou to úspěšné podmanivé hity spojené s dobou kdy vznikly. S mým útlým dětstvím. Na tyto hity mě prosím nesahej. Mám k nim osobní emotivní vztah  |
Věř že u některých lidí tyto hity frčí ještě dnes, teda alespoň u mě  _________________ Je zbytecne umirat kdyz mame pro co zit, ale taky je zbytecne zit kdyz nemame pro co zemrit. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 9:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Libor napsal: |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 9:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Libor napsal: | Zpívali jsme si ji ve druhé třídě. A hráli u toho céčka Podobný hit mého dětství je Holky z naší školky. Jsou to úspěšné podmanivé hity spojené s dobou kdy vznikly. S mým útlým dětstvím. Na tyto hity mě prosím nesahej. Mám k nim osobní emotivní vztah  |
Vytváříš si emotivní vztah ke strašným a zbytečným věcem - hrnečky a děsivé písničky. Každej jsme jinej, nebudu ti kopat do oblíbených "hitů", ale tancovat na to s tebou nebudu. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
Adam napsal: | Libor napsal: | Na Radiožurnálu jsem slyšel dotaz co je to dobrá a špatná hudba? Dobrá je prý taková, kterou si lidé broukají a zpívají. Ta, kterou si lidé pouští i rok, dva po tom co spatřila světlo světa. Splnila svůj účel. A lidem něco dala. Něčím je oslovila. Ať již nějakou hluboou myšlenkou, chytlavou melodií nebo svou vlézavostí. To mohu byt BoneyM, Helenka nebo treba Ramstein, ci hiphop.
Že ne? Co třeba Nonstop. to si lidé zpívají, ale je to nejsračkovatější sračka, která kdy spatřila světlo světa. |
Zpívali jsme si ji ve druhé třídě. A hráli u toho céčka Podobný hit mého dětství je Holky z naší školky. Jsou to úspěšné podmanivé hity spojené s dobou kdy vznikly. S mým útlým dětstvím. Na tyto hity mě prosím nesahej. Mám k nim osobní emotivní vztah  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Libor napsal: | Na Radiožurnálu jsem slyšel dotaz co je to dobrá a špatná hudba? Dobrá je prý taková, kterou si lidé broukají a zpívají. Ta, kterou si lidé pouští i rok, dva po tom co spatřila světlo světa. Splnila svůj účel. A lidem něco dala. Něčím je oslovila. Ať již nějakou hluboou myšlenkou, chytlavou melodií nebo svou vlézavostí. To mohu byt BoneyM, Helenka nebo treba Ramstein, ci hiphop.
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Hity |
|
|
Na Radiožurnálu jsem slyšel dotaz co je to dobrá a špatná hudba? Dobrá je prý taková, kterou si lidé broukají a zpívají. Ta, kterou si lidé pouští i rok, dva po tom co spatřila světlo světa. Splnila svůj účel. A lidem něco dala. Něčím je oslovila. Ať již nějakou hluboou myšlenkou, chytlavou melodií nebo svou vlézavostí. To mohu byt BoneyM, Helenka nebo treba Ramstein, ci hiphop.
Objektivni meritko kvality hudby neexistuje _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: |
|
|
Heky napsal: | Vyrůstám v rodině která bydlí na předměstí Olomouce a kde měl otec velmi kladný vztak k alkoholu. Oba rodiče kouří. Zbytek rodiny poslouchá goťáka a helenu. Nejsem si jistý zda zrovna tyto vlivy spáchaly můj hudební vkus  |
Psychoanalýza dokončena. To se pak není čemu divit. Ale budiž Odpouštím ti. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Re: Hudba, která je fajn |
|
|
Adam napsal: | Libor napsal: | Tato kvalita prověřená proudem času se šíří pozvolna, ale nenávratně. Výrůstal jsem u maminky s tatínkem. Kazety a desky stouto hudbou naši pašovali Posloucháme ji s mamkou. Je to hudba jejich mladych let. V Praze si ji muzes uzivat temer cely den na fm 103,7 TOHLE se řadí mezi odkazy zlaté éry popmusic. Jsou to převážně počátek 70tých let. HEky nemáš prosím 66 Luftbalons?
To jsou 80desátky. Ale podobně krásné
Adame nejen mistrná díla klasické hudby jsou hudbou. Jsem buzna no a co. Helenku neposlouchám. Raději mám výše zmiňovanou hudbu plnou emocí. A jsou to origináy. Které Helenka a spol kopírovali
Jdu si pustit Beegees  |
Otevřeme hudební zoo - Libor bude hlavním lákadlem, něco jako třeba gorily. Možná sis všiml, že neposlouchám pouze mistrovská díla klasické hudby, ale také mistrovská díla populární hudby. Tím, že lidi nemají vkus a šíření téhle hudby podporují se degraduje kultura. Ať sí říká kdo chce, co chce, nemáš vkus. Užij si dědečky. |
Vkus je soubor individuálních vlastností a preferencí. Není žádný objektivní vkus.Tu hudbu preferuji pro chytlave melodie a emocemi nabite texty  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Heky uživatel
|
|
|
Adam napsal: |
Tak TOHLE je vážně strašný. Kde žijete? Tahle hudba se ke mně nikdy v životě nedostala. Kde jste vyrůstali? Jaké vilvy vás formovaly? |
Vyrůstám v rodině která bydlí na předměstí Olomouce a kde měl otec velmi kladný vztak k alkoholu. Oba rodiče kouří. Zbytek rodiny poslouchá goťáka a helenu. Nejsem si jistý zda zrovna tyto vlivy spáchaly můj hudební vkus  _________________ Je zbytecne umirat kdyz mame pro co zit, ale taky je zbytecne zit kdyz nemame pro co zemrit. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: Re: Hudba, která je fajn |
|
|
Libor napsal: | Tato kvalita prověřená proudem času se šíří pozvolna, ale nenávratně. Výrůstal jsem u maminky s tatínkem. Kazety a desky stouto hudbou naši pašovali Posloucháme ji s mamkou. Je to hudba jejich mladych let. V Praze si ji muzes uzivat temer cely den na fm 103,7 TOHLE se řadí mezi odkazy zlaté éry popmusic. Jsou to převážně počátek 70tých let. HEky nemáš prosím 66 Luftbalons?
Adame nejen mistrná díla klasické hudby jsou hudbou. Jsem buzna no a co. Helenku neposlouchám. Raději mám výše zmiňovanou hudbu plnou emocí. A jsou to origináy. Které Helenka a spol kopírovali
Jdu si pustit Beegees  |
Otevřeme hudební zoo - Libor bude hlavním lákadlem, něco jako třeba gorily. Možná sis všiml, že neposlouchám pouze mistrovská díla klasické hudby, ale také mistrovská díla populární hudby. Tím, že lidi nemají vkus a šíření téhle hudby podporují se degraduje kultura. Ať sí říká kdo chce, co chce, nemáš vkus. Užij si dědečky. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Hudba, která je fajn |
|
|
Tak TOHLE je vážně strašný. Kde žijete? Tahle hudba se ke mně nikdy v životě nedostala. Kde jste vyrůstali? Jaké vilvy vás formovaly? |
Tato kvalita prověřená proudem času se šíří pozvolna, ale nenávratně. Výrůstal jsem u maminky s tatínkem. Kazety a desky stouto hudbou naši pašovali Posloucháme ji s mamkou. Je to hudba jejich mladych let. V Praze si ji muzes uzivat temer cely den na fm 103,7 TOHLE se řadí mezi odkazy zlaté éry popmusic. Jsou to převážně počátek 70tých let. HEky nemáš prosím 66 Luftbalons?
Jdu si pustit Beegees  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 8:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 7:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Re: Hudba |
|
|
Heky napsal: | Libor napsal: | Heky napsal: | Libor napsal: |
Je milovani BoneyM  |
Vida. . . . .nejsem sám  |
Tak trochu provokativne reknu "Kluku, mas opravdu krasny vkus"  |
Někdo by řekl vkus hodný "buzeranta"  |
BINGO strefil ses  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 7:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Heky uživatel
|
|
|
Libor napsal: | Heky napsal: | Libor napsal: |
Je milovani BoneyM  |
Tak trochu provokativne reknu "Kluku, mas opravdu krasny vkus"  |
Někdo by řekl vkus hodný "buzeranta"  _________________ Je zbytecne umirat kdyz mame pro co zit, ale taky je zbytecne zit kdyz nemame pro co zemrit. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 7:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
Heky napsal: | Libor napsal: |
Je milovani BoneyM  |
Tak trochu provokativne reknu "Kluku, mas opravdu krasny vkus"  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 6:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Heky uživatel
|
|
|
Libor napsal: |
Je milovani BoneyM  |
Vida. . . . .nejsem sám  _________________ Je zbytecne umirat kdyz mame pro co zit, ale taky je zbytecne zit kdyz nemame pro co zemrit. |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 6:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Hudba |
|
|
Je milovani BoneyM  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
po leden 22, 2007 6:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Heky uživatel
|
|
|
|
|
 |
so leden 20, 2007 1:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
Natacha Atlas - Something Dangerous
Fused - celé album
Prokládám to Six Degrees (African Travels i Arabian Travels) a Chicane.
Díky Bóďo, tyhle u mě aktuálně vedou, ale poslouchám prakticky vše Musel jsem kvůli tomu z notebooku odinstalovat pár programů, aby se to tam všechno vešlo  |
|
|
|
|
 |
čt leden 18, 2007 9:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Když už se nám to tu mění na prezentace zpěvaček, tak se taky přidám se svou troškou do mlýna a dovolím si napsat pár řádek o mé nejoblíbenější zpěvačce, která se jmenuje Nana Hedin Podobně, jako psala Waky o Patti Smith, tak i na tuto dámu není (hlavně z pohledu HT spoluobčanů) ideální pohled, ale zpěvačka není modelka. Asi ji znát nebudete (pokud vynechám, že jsem ji tu už jednou zmínil). Bohužel právě proto, že to není typ modelky, není mimo Švédsko (=její vlast) příliš známá a to i přestože je považována za "world's best backvocalist", nejlepší Švédskou zpěvačku (konkrétně ve Švédsku je nazývána "The Voice" a většina recenzentů při jejím hodnocení nešetří superlativy ("eurodance goddess", "strongest voice ever", "brilliantly talented female vocalist"...)
Z její práce stojí za zmínku spolupráce na mnoha hitech Celine Dion, Britney Spears, Aqua, Ace of Base, Amadin, Dr.Alban (pro pamětníky ), podobně tak třeba Stakka Bo nebo Papa Dee. Menší spolupráce (resp. spolupráce na menším množství písniček) byla i s interprety jako Five, Flexx, Herbie, DJ Bobo, Safe, A-Teens, Gary Barlow... Pro některé zpívala sbory, u jiných jako lead-vocalist, či back-vocalist. Její hlavní zaměření bylo (a doufám, že ještě bude) spolupráce s E-Type (eurodance, dost se u nás hrál v první půlce devadesátých let, od té doby nic, i když v zahraničí je stále velmi oblíbený)
Nejzajímavější na jejím hlasu je schopnost adaptace na požadavky konkrétního hudebního stylu, nebo interpreta, což z ní v kombinaci se sytostí a sílou jejího hlasu dělá velice univerzální zpěvačku (občas má různá vystoupení, kde se zaměřuje i na klasičtější repertoár).
V "segmentu" populární hudby se ale příliš sólově neprosazuje, je jen pár písní, u kterých figuruje její jméno, za zmínku stojí It's Raining Man (původně Weather Girls, následně třeba Geri Halliwell, nyní mě tím trápí Helenka Vondráčková), nebo Fame 2000 (původně z muzikálu).
Přemýšlel jsem o nějakém linku na youtube, ale nic není dostatečně reprezentativní, protože kvůli tomu, co jsem napsal výše, si není možné z jedné písničky udělat objektivní obrázek. Krom toho na youtube je jediné video s jejím sólovým výstupem (živě) a bohužel jde o jednu z nejhorších písní, jakou kdy zpívala (rozuměj - mainstreamový popový cajdák složený pro účely Eurovision 2005, který se zpěvačka snažila zachránit použitím maximální sytosti svého hlasu, což pro někoho může znít úchvatně, ale pro běžného posluchače to bude asi trochu moc silný kafe tady je link - "Wherever You Go - live").
Druhá věc, z jiného soudku, je jeden z hitů s E-Type (Life), kde zpívá refrény (back-vocals v něm zpívá další vynikající zpěvačka - Jeanette Olsson). Brunetka v klipu, ze které jsou účastníci v diskusi pod videem tak odvázaní, je pouze tanečnice (známá jako Dee, vystupuje v klipech a na koncertech E-Type, aby se bylo na co koukat a NaNa zpívá, aby bylo co poslouchat - klasický lip-sync).
Ti kteří čekali, že v takto rozsáhlém postu najdou něco zajímavého a nenašli, mi doufám odpustí likvidaci pěti minut z jejich drahocenného života. Ostatním děkuji za pozornost a kdyby se tu nedejbože objevil někdo, koho by zajímala nějaká podrobnost, tak se na mě klidně může obrátit
a ještě jedna zajímavost:
citace: | 2001 : Nana contributed to Britney Spears album Britney as backing vocalist. The same year she released the single Fame 2000 under the name NaNa D'Aquini. A new name because NaNa wanted to separate her work on the single from her work as a backvocalist. A video was shot in Las Vegas. The song was played both in clubs, radio and on tv in Sweden. The song became very popular with the gay club scene, climbed to nr.5 on the Swedish Dance Chart and stayed there for four weeks. |
|
|
|
|
|
 |
čt leden 18, 2007 9:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Nikom napsal: | Martin napsal: |
No já sem si řikal, že možná... tak i tak je/jsou boží...
|
ježiš... mě se právě nějak vzlášť nelíbí... |
Ačkoliv jsem se snažil, nepovedlo se mi přes to tuc tuc soustředit na protagonistu klipu.  |
|
|
|
|
 |
čt leden 18, 2007 3:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Martin napsal: |
|
ježiš... mě se právě nějak vzlášť nelíbí... |
|
|
|
|
 |
čt leden 18, 2007 2:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Patti Smith |
|
|
Martine, Patti Smith je určitě žena (ne moc zaškatulkovatelná, ale to je z mé strany pro každýho plus )
http://www.1015.cz/index.php?l=cz&page=2&page_sub=1&id=230&y=
Její pisně nemají sentimentální hodnotu, ale jsou to naprosté hudební skvosty. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
čt leden 18, 2007 1:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Waky: Jsi si jistá, že patti smith je žena? Já jsem viděl, a ruku do ohně bych za to nedal Ale zase chápu, že originál může mít sentimentální hodnotu  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt leden 18, 2007 11:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
U té Patti Smith dám přednost originální interpretaci, byť na tu dámu není moc báječnej pohled. Je to tam taky.
Tak si neodpustím taky přidat:
http://www.youtube.com/watch?v=SNTihck_5Ho
http://www.youtube.com/watch?v=R11x32WoxrM&mode=related&search=
Je to docela prastarý a každý něco úplně jinýho, ale Capitana Beefhearta i Dead Kennedys můžu kdykoliv a kdekoliv
(A neumim dělat ty hezký odkazy bez půl metru různejch divnejch znaků jako TXB) _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
čt leden 18, 2007 11:11 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
Bléééééééé  |
Ano, bléééééééééé
Je to strašná nuda.
Písnička se nedá bez zívání poslouchat a ty děti obojího pohlaví ve mně vzhledem k pokročilému věku vzbuzují spíše potřebu se jich zeptat, jestli mají svačinu a hotový úkoly. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen
Naposledy upravil Waky dne čt leden 18, 2007 11:52 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|