|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Co si myslíte o horoskopech? |
Je to úplná blbost, prostě to nečtu a nesleduji |
|
24% |
[ 6 ] |
Nevěřím na to, ale pro zábavu si to přečtu, proč ne |
|
36% |
[ 9 ] |
Něco pravdy na tom je, ale ne vše, beru to půl na půl |
|
36% |
[ 9 ] |
No jasně, na astrologii a tyto vědy věřím věřím |
|
4% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 25 |
 |
út srpen 18, 2009 1:45 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: |
|
|
Waky: Díky za reakci. Sympatické vlákno, dobře že je oživené, i když jen na chvíli. Zapřemýšlel jsem o Manuelově-Jungově "autonomní analogii" - vlastně se mi ten koncept docela zamlouvá. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
po srpen 17, 2009 3:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Lví souvislost ("Militantní důchodci") |
|
|
Nick Guest napsal: | Waky napsal: | Jinak, novinové horoskopy nemají s těmi skutečnými nic společného. |
Taky mi to tak připadá.
Waky napsal: | Předpovědi pro celé sluneční znamení nemůžou nikdy fungovat. |
To bych teda byl trochu zklamaný, protože třeba právě ty knížky paní Goodmanové (na jednu z nich byl ten odkaz) se dobře čtou. Měl jsem pocit, že tam některé své známé uplně vidím. Možná je to ale jenom taková zábavná beletrie - něco jako zdařilá kniha povídek. |
Přestěhovala jsem odpověď do odpovídajícího vlákna
Goodmanová si na slunečním znamení velmi zakládá (resp. zakládala, protože bohužel už umřela ). Podle ní určuje osobnos z 80% - a je pravda, že její sluneční profily patří k velmi zdařilým. (Mohu-li se podělit o vlastní zkušenost, tak výborná je "Sluneční znamení" a "Znamení lásky" - "Hvězdná znamení" nejsou jen o astrologii a na můj vkus je tam až moc prapodivné mystiky. Ale to je jen můj názor.) Pokud není Slunce oslabené špatnými aspekty, "netluče" se s Ascendentem nebo pokud není v horoskopu hodně prvků, které působí protichůdně či jiná velmi silná planeta, jeho vliv se projeví a pak se dá podle jejích charakteristik leckdo velmi dobře poznat.
Někdy se ovšem stane, že někdo svému slunečnímu znamení vůbec neodpovídá, což si potom skeptik vykládá ve smyslu "nojo, já to říkal, že taková pověrečná blbost nemůže fungovat", ale je to proto, že je Slunce oslabené či "přetlučené" jinými vlivy.
Ony ale ty novinové horoskopy ani tak nepíší nic o povaze, ale především se snaží o předpovědi budoucích událostí, což je dost komplikované i při znalosti přesných údajů, natož pak jen podle slunečního znamení - to prostě fungovat nemůže. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 01, 2006 8:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Nikom napsal: | TXB napsal: |
V komunitě, která se z 42% zajímá o dopravu, z 34% o vážnou hudbu a z 23% o politiku... |
Já to věděl, že jsem tady omylem  |
Ještě, že jsi nešel na matiku
Nikom napsal: | Waky napsal: | Raci bývají kousaví, nevyzpytatelní, samonasírací atd.atd. |
To je přesné... přidal bych ještě "sebestřední" a dalších 235478 negativních vlastností. |
Celej já
Adam napsal: | TXB napsal: | V komunitě, která se z 42% zajímá o dopravu, z 34% o vážnou hudbu a z 23% o politiku... |
Kde je zbytek těch 34%?  |
S přimhouřeným okem bych tam zařadil i alexandrovce Ale i bez nich bys myslím na vyplnění min. 30% stačil sám
Waky napsal: | Tak to jsem se uklidnila, že jsem tady skutečně správně, poněvadž na předsudky netrpim, a proto mě neodradí od poklidných diskusí ... ačkoliv - kdo ví, politce nerozumim a moc ji nesleduju, doprava je mi španělskou vesnicí a k vážné hudbě mám po masážích z dětství v podobě povinných návštěv oper a koncertů a ryze nedobrovolném dřepění na hodinách hudební nauky vztah dost vlažný a rezervovaný  |
To jsme na tom docela podobně - autobusy a vláčky mě braly naposledy v předškolním věku (i když si vzpomínám, že ještě na gymplu jsem měl spolužáka, kterej byl tímhle směrem ulítl... zaměřenej, takže jsem od něj leccos nechtěně pochytil Co se vážné hudby týká, hrál jsem devět let na klavír - nedovedeš si představit tu radost, když jsem toho mohl nechat Dnes můžu vážnou hudbu pouze v podobě skloubené s některým moderním hudebním směrem. A politiku neřeším vůbec, kdyby mi vpráci neběželo celej den pár centimetrů od hlavy rádio, tak ani nevím, kdo nám (ne)vládne. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 01, 2006 12:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
|
|
TXB napsal: | V komunitě, která se z 42% zajímá o dopravu, z 34% o vážnou hudbu a z 23% o politiku, to prakticky nikomu podobné asociace vyvolat nemůže. Název fóra je ve skutečnosti pouze zástěrka sloužící k odrazení potencionálně škodlivých uživatelů, kteří by mohli narušovat jinak poklidné diskuse stálého osazenstva (doprava, politika, hudba...), a které logo fóra (díky jejich předsudkům dokazujícím jejich nedostačující nadhled), odradí od čtení a následné účasti v diskusích. Takhle nějak to tu funguje. Nebo se snad mýlím?  |
Tak to jsem se uklidnila, že jsem tady skutečně správně, poněvadž na předsudky netrpim, a proto mě neodradí od poklidných diskusí ... ačkoliv - kdo ví, politce nerozumim a moc ji nesleduju, doprava je mi španělskou vesnicí a k vážné hudbě mám po masážích z dětství v podobě povinných návštěv oper a koncertů a ryze nedobrovolném dřepění na hodinách hudební nauky vztah dost vlažný a rezervovaný  |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 01, 2006 9:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
TXB napsal: | V komunitě, která se z 42% zajímá o dopravu, z 34% o vážnou hudbu a z 23% o politiku... |
Kde je zbytek těch 34%?  |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 01, 2006 1:32 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
Předmět: Re: Horoskop |
|
|
Waky napsal: | Raci bývají kousaví, nevyzpytatelní, samonasírací atd.atd. |
To je přesné... přidal bych ještě "sebestřední" a dalších 235478 negativních vlastností.
Manuel de Falla napsal: | .. proto mě dost děsí, že všichni kluci, co se mi kdy líbili byli raci. Wink |
Nemáš to v životě lehké, lituju... |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 01, 2006 1:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
TXB napsal: |
V komunitě, která se z 42% zajímá o dopravu, z 34% o vážnou hudbu a z 23% o politiku... |
Já to věděl, že jsem tady omylem  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
TXB napsal: | Nebo se snad mýlím?  |
Ani v nejmenším...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | To all: Nebo se snad mýlím?  |
Rozhodně ne. V komunitě, která se z 42% zajímá o dopravu, z 34% o vážnou hudbu a z 23% o politiku, to prakticky nikomu podobné asociace vyvolat nemůže. Název fóra je ve skutečnosti pouze zástěrka sloužící k odrazení potencionálně škodlivých uživatelů, kteří by mohli narušovat jinak poklidné diskuse stálého osazenstva (doprava, politika, hudba...), a které logo fóra (díky jejich předsudkům dokazujícím jejich nedostačující nadhled), odradí od čtení a následné účasti v diskusích. Takhle nějak to tu funguje. Nebo se snad mýlím?  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Adam napsal: | Aneb ať žijí horoskopy. |
No jo, ženský- nikdy nezůstanou u jednoho tématu  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Aneb ať žijí horoskopy. |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
No já si nezačal, to vaše podvědomí.
Moje slabá fyzička snad klavír nijak neuráží, no ne?  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Ty se ještě někdy vymlouvej na špatnou paměť...  |
Tak tohle mi náhodou utkvělo. Jako ten Mrakoplaš. |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Adam napsal: | Stonerock napsal: | Adam napsal: | Dva je maximální počet osob, který jsem schopen vydržet (samotzřejmě počítaje v to i sebe). |
...počítaje v to obě ega své schizofrenií rozštěpené mysli...  |
To jsem od tebe přesně čekal, proto jsem to nepsal:-) |
Hlavně si dej bacha na to, aby ta schíza progresivně nepostupovala a neštěpila tvoji mysl dál a dál... Pak by se mohlo stát, že bys už nevydržel ani sám se sebou...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Adam napsal: | Tomáš napsal: | Stonerock napsal: | Manuel de Falla napsal: | ... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
Nepočítej s tim, že by na tomto cudném fóru mohla podobná zmínka vyvolat jakékoliv nepatřičné asociace... To all: Nebo se snad mýlím?  |
Máš naprostou pravdu, jenom chlípník by si mohl spojovat kůly v plotě s něčím jiným než s kůly v plotě. Prostě kůl v plotě, který kdysi býval velkou kládou, nemůže být brán jako metafora něčeho jiného!  |
Jo. A tágo je pod tógou. To už tu taky kdysi bylo. |
Ty se ještě někdy vymlouvej na špatnou paměť...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Tomáš napsal: | Stonerock napsal: | Manuel de Falla napsal: | ... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
Nepočítej s tim, že by na tomto cudném fóru mohla podobná zmínka vyvolat jakékoliv nepatřičné asociace... To all: Nebo se snad mýlím?  |
Máš naprostou pravdu, jenom chlípník by si mohl spojovat kůly v plotě s něčím jiným než s kůly v plotě. Prostě kůl v plotě, který kdysi býval velkou kládou, nemůže být brán jako metafora něčeho jiného!  |
Jo. A tágo je pod tógou. To už tu taky kdysi bylo. |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Tomáš napsal: | Stonerock napsal: | Manuel de Falla napsal: | ... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
Konečně mě někdo pochopil!  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Adam napsal: | Dva je maximální počet osob, který jsem schopen vydržet (samotzřejmě počítaje v to i sebe). |
...počítaje v to obě ega své schizofrenií rozštěpené mysli...  |
To jsem od tebe přesně čekal, proto jsem to nepsal:-)
Manuel: Nedělejte si legraci z nejkrásnějšího z nejkrásnějších nástrojů. jakákoliv jiná než oslavná poznámka na klavír je krajně dehonestující a vyvolá patřičnou reakci. Btw. zrovna na YouTube koukám na Chopinův klavírní koncert č. 1 ve fenomenálním podání Rafala Blechacze (on se tedy ten koncert dá zahrát jen dvěma způsoby - skvěle, nebo blbě. Nic mezi neni. Naprosto čistá a průhledná skladba. Tady ji hraje báječně.). |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Stonerock napsal: | Manuel de Falla napsal: | ... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Stonerock napsal: | Manuel de Falla napsal: | ... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
... škoda.  |
Nepředbíhej... Ostatní se ještě nevyjádřili... Třeba se fakt mýlim...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Stonerock napsal: | Manuel de Falla napsal: | ... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
... škoda.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | ... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
Nepočítej s tim, že by na tomto cudném fóru mohla podobná zmínka vyvolat jakékoliv nepatřičné asociace... To all: Nebo se snad mýlím?  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Adam napsal: | Dva je maximální počet osob, který jsem schopen vydržet (samotzřejmě počítaje v to i sebe). |
...počítaje v to obě ega své schizofrenií rozštěpené mysli...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Já na klavír neumím, v Bayerově škole klavírní jsem skončil asi u cvičení 80 - nemám na to sílu. Ale harfu bych si pořídil, tu bych snad utáh.
... mluvit na gay fóru v jednom kuse o kůlech je trošku perverzní, nemyslíte?  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Adam napsal: | Tomáš napsal: | Adam napsal: | Manuel de Falla napsal: | Libor: U mě to většinou trvá měsíce až roky ... (A to, prosím, k ničemu nedošlo - kromě toho, že jsem měl pocit, že jsme si rozuměli.) |
Ano. Pánové, povšimněte si dějinného okamžiku: další člověk, kterému všechno trvá měsíce a roky. Začínám se v tobě nebezpečně poznávat Upřímně tě lituju, umřeš sám jako kůl v plotě. |
Chich, vzhledem k tomu, že v tom plotu těch kůlů bude víc....  |
Ale ty kůly jsou solitérní. |
Typicky pravicově individualistickej pohled na věc...  |
Nepěsuju ani kolektivismu, ani kolektivní sporty, ani jiné aktivity zavánějící větším počtem účastníků. Dva je maximální počet osob, který jsem schopen vydržet (samotzřejmě počítaje v to i sebe). |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Adam napsal: | Tomáš napsal: | Adam napsal: | Manuel de Falla napsal: | Libor: U mě to většinou trvá měsíce až roky ... (A to, prosím, k ničemu nedošlo - kromě toho, že jsem měl pocit, že jsme si rozuměli.) |
Ano. Pánové, povšimněte si dějinného okamžiku: další člověk, kterému všechno trvá měsíce a roky. Začínám se v tobě nebezpečně poznávat Upřímně tě lituju, umřeš sám jako kůl v plotě. |
Typicky pravicově individualistickej pohled na věc...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Tomáš napsal: | Adam napsal: | Manuel de Falla napsal: | Libor: U mě to většinou trvá měsíce až roky ... (A to, prosím, k ničemu nedošlo - kromě toho, že jsem měl pocit, že jsme si rozuměli.) |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 11:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Stonerock napsal: |
Asi minutu na to slovo čumim a snažim se zjistit, co je na něm špatně... ... a ono je nakonec správně... A stejně vypadá divně!  |
Sorry, příště použiju slova, která jde bez problémů označit za gramaticky správná
P.S.: Ale pravda, to slovo fakt vypadá divně  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 10:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Asi minutu na to slovo čumim a snažim se zjistit, co je na něm špatně... ... a ono je nakonec správně... A stejně vypadá divně!  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt listopad 30, 2006 10:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Adam napsal: | Manuel de Falla napsal: | Libor: U mě to většinou trvá měsíce až roky ... (A to, prosím, k ničemu nedošlo - kromě toho, že jsem měl pocit, že jsme si rozuměli.) |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 3 Jdi na stránku 1, 2, 3 Další |
|
|
|