|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Kritizuju rád ? |
ANO, moc rád |
|
57% |
[ 8 ] |
Jak kdy |
|
28% |
[ 4 ] |
NIKDY, není to můj styl |
|
14% |
[ 2 ] |
|
Celkem hlasů : 14 |
 |
st červenec 04, 2007 6:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Dík Pemelovi |
|
|
Přesně jsi vyjádřil mou odpověď.
Ti diskutující ten pocit mají.
My ostatní samozřejmě nikoliv. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 6:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: Re: To waky: |
|
|
Martin napsal: | Kdy si naposledy viděla sofistikovanou debatu v televízi?  |
No, ti diskutující mají pocit, že vedou sofistikovanou debatu  |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 6:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: To waky: |
|
|
Kdy si naposledy viděla sofistikovanou debatu v televízi?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 6:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Kritika naslepo |
|
|
Martin napsal: | Hm a nezapomeň, že laik nemá schopnost rozlišit kafrání osoby, která nerozumí ani omylem, od faktickejch poznámek "zasvěceného"...  |
....takže ve finále jsou úplně všichni mimo mísu a vesele se hádají o věci, o nichž nemají ani tušení. Tak nějak.
Začínat konstruktivní kritikou, která plave na vodě směřuje teprve k získání nějakých informací, mi nadále nepřijde moc dobrej nápad.
To se dá možná použít v dialogu lidí, kteří se navzájem dobře znají a vědí, že taková kritika vybudí druhou stranu k formulaci argumentů.
V obecném měřítku bych to velmi vřele nedoporučila.
Měla jsem na mysli např. různé "sofistikované" debaty v médiích, kde lítají emoce, ostrá slova na adresu protistran a břitké argumenty, které mají jedinou malou vadu - že míří úplně vedle.
Největší maso samozřejmě je, když mají vědomosti v podstatě nulové obě dvě protistrany, ale úplně stačí, když je takto "věcně vybavena" jen jedna kritizující strana.
Pokud se tak děje třeba v těch médiích, opravdu to nevyvolá potřebu běžného občana sehnat si k té věci informace a zaujmout postoj. Vyvolá to v něm akorát větu "Tak to vidíš, mámo, takhle to je, když to říkají v rádiu" (což asi není ta pravá žádoucí odezva).
....
Myslím, že třeba zasvěcené kritické argumenty katolických činovníků a spolku bratří a sester z KDU-ČSL proti adopcím dětí HM páry by mohly být dostatečně odstrašujícím příkladem. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 5:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Waky napsal: | Není nad to, když se člověk pořádně seznámí s věcí, kterou hodlá kritizovat.
Bohužel se to dost často nestává.
Občas mě naplňuje tichým děsem, když zjistím u dalšího tématu, které trochu znám, jak je kritizováno, aniž by se kritik namáhal zjistit, o co jde. Děsí mě na tom fakt, že já znám takhle dobře těch věcí řekněme deset, a devět je podrobeno kritice z neznalosti - jak se mám tedy spolehnout na názory a kritiky ve věcech ostatních, o nichž nevím zhola nic? |
Hm a nezapomeň, že laik nemá schopnost rozlišit kafrání osoby, která nerozumí ani omylem, od faktickejch poznámek "zasvěceného"...  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 3:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
Předmět: Re: Ta relativita |
|
|
Waky napsal: | jojx napsal: | kdyby měl člověk čekat s kritikou na to, až bude o věci něco vědět, spoustě lidí by spoustu věcí prošlo |
Pak ovšem můžou neprojít věci, které by projít měly, a naopak. |
to není tak úplně pravda, protože je tu ještě institut vyvracení kritiky a ten tvoří dostatečný korektiv
nejlepší způsob jak se o věci něco dozvědět je rovnou kritizovat - někdo si na tobě utřídí myšlenky, najde mezery ve vlastních názorech a ty se aspoň dozvíš, jestli má názor který jde uargumentovat alespoň proti osobě, která o věci nic netuší
někdy totiž protiargumenty, které se zdají být zcela mimo a vycházejí jen ze selského rozumu mohou objevit principiální fungování věci
kritika je prostě obecně prospěšná, pokud je založena konstruktivně _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 2:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Ta relativita |
|
|
jojx napsal: | kdyby měl člověk čekat s kritikou na to, až bude o věci něco vědět, spoustě lidí by spoustu věcí prošlo |
Pak ovšem můžou neprojít věci, které by projít měly, a naopak. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 2:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Waky napsal: | TXB napsal: | Chybí mi možnost "jak co". Snažím se nehodnotit, čemu nerozumím. Přiznávám, že v tom občas ujedu, ale když vidím, kolik lidí vynáší soudy o věcech, o kterých nemají tušení, a které si, aby o nich vůbec dokázali uvažovat, v hlavě silně nekorektně zjednodušují (a jelikož jim nerozumějí, vede toto zjedodušení k extrémnímu zkreslení, na jehož základě pak vynášejí soudy), tak si říkám, že to není nic, co bych si musel vyčítat.
Hmm... kdo předchozí souvětí přečte a pochopí, má bod. Pěkne jsem to zamotal  |
Já mám teda bod
Ačkoliv složitosti všeho druhu nebývají zrovna parketa pro můj neohrabaný mozek, tohle jsem pochopila dokonale a velmi, velmi vřele souhlasím.
Není nad to, když se člověk pořádně seznámí s věcí, kterou hodlá kritizovat.
Občas mě naplňuje tichým děsem, když zjistím u dalšího tématu, které trochu znám, jak je kritizováno, aniž by se kritik namáhal zjistit, o co jde. Děsí mě na tom fakt, že já znám takhle dobře těch věcí řekněme deset, a devět je podrobeno kritice z neznalosti - jak se mám tedy spolehnout na názory a kritiky ve věcech ostatních, o nichž nevím zhola nic? |
kdyby měl člověk čekat s kritikou na to, až bude o věci něco vědět, spoustě lidí by spoustu věcí prošlo _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 11:01 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
TXB napsal: | Chybí mi možnost "jak co". Snažím se nehodnotit, čemu nerozumím. Přiznávám, že v tom občas ujedu, ale když vidím, kolik lidí vynáší soudy o věcech, o kterých nemají tušení, a které si, aby o nich vůbec dokázali uvažovat, v hlavě silně nekorektně zjednodušují (a jelikož jim nerozumějí, vede toto zjedodušení k extrémnímu zkreslení, na jehož základě pak vynášejí soudy), tak si říkám, že to není nic, co bych si musel vyčítat.
Já mám teda bod
Ačkoliv složitosti všeho druhu nebývají zrovna parketa pro můj neohrabaný mozek, tohle jsem pochopila dokonale a velmi, velmi vřele souhlasím.
Není nad to, když se člověk pořádně seznámí s věcí, kterou hodlá kritizovat.
Občas mě naplňuje tichým děsem, když zjistím u dalšího tématu, které trochu znám, jak je kritizováno, aniž by se kritik namáhal zjistit, o co jde. Děsí mě na tom fakt, že já znám takhle dobře těch věcí řekněme deset, a devět je podrobeno kritice z neznalosti - jak se mám tedy spolehnout na názory a kritiky ve věcech ostatních, o nichž nevím zhola nic? _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
Wítek napsal: | Jo napadla mě další věc na kritiku a to ČD, jelikož zrušili Junior pas léto a místo toho je jen sleva na občanku a to poloviční, a pak že na sebe nečekají vlaky !!! Dnes jsem jel z Brna teda i díky sebevrahovi 3 a půl hodiny .... hrůůza |
Jukni sem: http://www.prf.cuni.cz/pfd/viewtopic.php?t=41434 |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
|
|
Jo napadla mě další věc na kritiku a to ČD, jelikož zrušili Junior pas léto a místo toho je jen sleva na občanku a to poloviční, a pak že na sebe nečekají vlaky !!! Dnes jsem jel z Brna teda i díky sebevrahovi 3 a půl hodiny .... hrůůza |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
bright napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | bright napsal: | pemel napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
Když jsi zmínil politiku tak já kritizuju morálnost politiků nejdřív s milenkou přišel Topol a teď Buldozer ... to je šílený jak je někdo může chtít ... asi mají velká EGA nebo hodně peněz a nebo oboje  |
Na tohle téma mě dnes pobavil vtip v MF Dnes: "Ptá se manžel své blondýnky: Proč jsi tak krásná a tak blbá? Žena odpoví: Krásná jsem proto, abych se ti líbila. Blbá proto, aby ses líbil ty mně."  |
No, myslím, že ta buldozerovic bloncka moc tý inteligence nepobrala. Ale proti gustu... Pořád to není v jednom ojedinělém případě "soustavná činnost prováděná samostatně vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku".  |
Že by §2, odst. 1 Obch.Z.  |
A to je pro nás neználky ? |
Definice podnikatelské činnosti. |
Ahá  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
Wítek napsal: | pemel napsal: | bright napsal: | pemel napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
Když jsi zmínil politiku tak já kritizuju morálnost politiků nejdřív s milenkou přišel Topol a teď Buldozer ... to je šílený jak je někdo může chtít ... asi mají velká EGA nebo hodně peněz a nebo oboje  |
Na tohle téma mě dnes pobavil vtip v MF Dnes: "Ptá se manžel své blondýnky: Proč jsi tak krásná a tak blbá? Žena odpoví: Krásná jsem proto, abych se ti líbila. Blbá proto, aby ses líbil ty mně."  |
No, myslím, že ta buldozerovic bloncka moc tý inteligence nepobrala. Ale proti gustu... Pořád to není v jednom ojedinělém případě "soustavná činnost prováděná samostatně vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku".  |
Definice podnikání dle Obchodního zákoníku 
Naposledy upravil pemel dne út červenec 03, 2007 10:28 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Wítek napsal: | pemel napsal: | bright napsal: | pemel napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
Definice podnikatelské činnosti. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
pemel napsal: | bright napsal: | pemel napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
bright napsal: | pemel napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
pemel napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
No, myslím, že ta buldozerovic bloncka moc tý inteligence nepobrala. Ale proti gustu... Pořád to není v jednom ojedinělém případě "soustavná činnost prováděná samostatně vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku".  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
bright napsal: | Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
...nebo jsou to děfky prodejný  |
To jo, a politici zase ješitové. _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
No tak Roko RaJman z jídelny už měl měnit dávno, i když je pravda že k němu postavou Zuzka docela patří. Až teprve teď je na koni a může si říct: "Jsem ve vysokém postavení a padesátník v takovém postavení si už může tu mladou blondýnu dovolit a svoji starou uklidit mezi veteš." _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
Wítek napsal: | pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
...nebo jsou to děfky prodejný  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
Předmět: Re: Kritizuj :-) |
|
|
jojx napsal: | Wítek napsal: | Taky zkritizujte co jde a pořádně uleví to vašim srdcím  |
Mimochodem jak tě napadlo založit tak blbý téma? Nejenom, že není důležité, ale vlastně vůbec nikoho nezajímá. Víš jak to zamoří forum? Všim ses někdy, jaká sofistikovaná témata nadhazují jiní, třeba já?
a když už jsem tuhle pakárnu čet, tak aspoň odpovim:
já nikdy nekritizuju jsem totiž tolerantní, je to bezduché vylepšování vlastních komplexů a všechny co kritizujou bych... |
Z psychického hlediska je velmi dobré kritizovat tak děkuji za kritiku  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
pemel napsal: | No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
Předmět: Re: Kritizuj :-) |
|
|
Wítek napsal: | Taky zkritizujte co jde a pořádně uleví to vašim srdcím  |
Mimochodem jak tě napadlo založit tak blbý téma? Nejenom, že není důležité, ale vlastně vůbec nikoho nezajímá. Víš jak to zamoří forum? Všim ses někdy, jaká sofistikovaná témata nadhazují jiní, třeba já?
a když už jsem tuhle pakárnu čet, tak aspoň odpovim:
já nikdy nekritizuju jsem totiž tolerantní, je to bezduché vylepšování vlastních komplexů a všechny co kritizujou bych... _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
TXB napsal: | Chybí mi možnost "jak co". Snažím se nehodnotit, čemu nerozumím. Přiznávám, že v tom občas ujedu, ale když vidím, kolik lidí vynáší soudy o věcech, o kterých nemají tušení, a které si, aby o nich vůbec dokázali uvažovat, v hlavě silně nekorektně zjednodušují (a jelikož jim nerozumějí, vede toto zjedodušení k extrémnímu zkreslení, na jehož základě pak vynášejí soudy), tak si říkám, že to není nic, co bych si musel vyčítat.
Ty tu útočíš na samou podstatu právnické profese.  _________________ It's not easy to be green.
Naposledy upravil bright dne st červenec 04, 2007 1:15 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Chybí mi možnost "jak co". Snažím se nehodnotit, čemu nerozumím. Přiznávám, že v tom občas ujedu, ale když vidím, kolik lidí vynáší soudy o věcech, o kterých nemají tušení, a které si, aby o nich vůbec dokázali uvažovat, v hlavě silně nekorektně zjednodušují (a jelikož jim nerozumějí, vede toto zjedodušení k extrémnímu zkreslení, na jehož základě pak vynášejí soudy), tak si říkám, že to není nic, co bych si musel vyčítat.
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
bright napsal: | Jsem aspoň hlasoval, aby to tu nebylo tak opuštěný.  |
Já jsem dal taky hlas  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Jsem aspoň hlasoval, aby to tu nebylo tak opuštěný.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 9:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

|
|
|
No, já většinou kritizuju politiku Ale s tím se tady asi nechytnu, že  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 4:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
Předmět: Kritizuj :-) |
|
|
Taky zkritizujte co jde a pořádně uleví to vašim srdcím  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|