|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
st květen 09, 2007 9:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Baylon uživatel
Založen: 9.5.2007 Příspěvky: 25 Bydliště: Rychnov nad Kěžnou
|
Předmět: |
|
|
Mám dojem, že volný vztah může být lehce sebedestruktivní a devalvovat jakousi oduševnělost. A hlavně bych se osobně bál apatie a takové emoční otupělosti.
Jinak definice vážného vztahu (viz níže) se mi líbí, ještě bych tam dal naladěnost - takové to neuchopitelné, ale důležité - Elan vital, nenapadá mě jak jinak to říct. _________________ Odvaž se používat vlastní rozum! (Kant) |
|
|
|
|
 |
pá duben 13, 2007 2:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Stonerock napsal: | bright napsal: | Zeptejte se Rockyho. Ten určitě vlastní aspoň logaritmické pravítko.  |
Vidim, že ti naše diskuze o tomhle high-tec zařízení utqěla hluboko v paměti. Já snad fakt budu muset ten artefakt někde vyštrachat a obdarovat tě jím...  |
Potřeboval bych k němu ještě kurz na obsluhu. Na vysvětlenou ostatním, diskuze spočívala v tom, že Stonerock vyjádřil hluboký despekt nad mým dotazem, co se dá měřit algoritmickým pravítkem.  |
No na druhou stranu se tomu ani moc nedivim.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá duben 13, 2007 11:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | bright napsal: | Zeptejte se Rockyho. Ten určitě vlastní aspoň logaritmické pravítko.  |
Vidim, že ti naše diskuze o tomhle high-tec zařízení utqěla hluboko v paměti. Já snad fakt budu muset ten artefakt někde vyštrachat a obdarovat tě jím...  |
Potřeboval bych k němu ještě kurz na obsluhu. Na vysvětlenou ostatním, diskuze spočívala v tom, že Stonerock vyjádřil hluboký despekt nad mým dotazem, co se dá měřit algoritmickým pravítkem.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá duben 13, 2007 1:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
bright napsal: | Zeptejte se Rockyho. Ten určitě vlastní aspoň logaritmické pravítko.  |
Vidim, že ti naše diskuze o tomhle high-tec zařízení utqěla hluboko v paměti. Já snad fakt budu muset ten artefakt někde vyštrachat a obdarovat tě jím...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
pá duben 06, 2007 11:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adam napsal: | Nikom napsal: | bright napsal: | Takže: vážný vztah = tolerantní láska + věrnost + důvěra + vize společné budoucnosti? |
jenom prosté sčítání? nebude se násobit popřípadě odmocňovat nebo umocňovat? |
Ubohé počty. Jakmile v tom neni funkce a to minimálně s logaritmem, tak je tomu moc rozumět. |
Heleďte, s matikou na mě nechoďte. Zeptejte se Rockyho. Ten určitě vlastní aspoň logaritmické pravítko.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt duben 05, 2007 10:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Nikom napsal: | bright napsal: | Takže: vážný vztah = tolerantní láska + věrnost + důvěra + vize společné budoucnosti? |
Ubohé počty. Jakmile v tom neni funkce a to minimálně s logaritmem, tak je tomu moc rozumět. |
|
|
|
|
 |
čt duben 05, 2007 9:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
bright napsal: | Takže: vážný vztah = tolerantní láska + věrnost + důvěra + vize společné budoucnosti? |
|
|
|
|
 |
st duben 04, 2007 8:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
bodyia napsal: | bright napsal: | Takže: vážný vztah = tolerantní láska + věrnost + důvěra + vize společné budoucnosti? |
Zapomněl jsi na tu toleranci, most important. Zároveň nechci působit nějak podivně, ale tu věrnost bych dal až na poslední místo, ta s vážností nemusí mít až tak mnoho společného. |
Nezapomněl, viz tolerantní láska. K té věrnosti - myslím, že je součástí důvery. Nedohodnou-li se mezi sebou jinak, tak se předpokládá, že jeden důvěřuje druhému mimo jiné v tom, že mu zůstane věrný. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st duben 04, 2007 8:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bodyia admin

|
|
|
bright napsal: | Takže: vážný vztah = tolerantní láska + věrnost + důvěra + vize společné budoucnosti? |
Zapomněl jsi na tu toleranci, most important. Zároveň nechci působit nějak podivně, ale tu věrnost bych dal až na poslední místo, ta s vážností nemusí mít až tak mnoho společného. |
|
|
|
|
 |
st duben 04, 2007 7:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Takže: vážný vztah = tolerantní láska + věrnost + důvěra + vize společné budoucnosti? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bodyia napsal: | Obecně si troufám odpovědět, že vážný vztah vedu...
K rovnici bych ještě připsal toleranci, je to fádní, je to fráze, ale opravdu bez ní dlouhodobý vážný vztah nemůže existovat. Umění hledat (a nacházet) kompromis je těžší než cokoliv jiného.
Taky kompatibilita, ta rozliší, zda-li po fázi prvotního zamilování vztah přetrvá či nikoliv. Dvojice musí mít něco společného, minimálně chuť do života - o tom je plánování budoucnosti, jak už taky psal myslím Bright. Ztěží si vážný vztah představuji jako záležitost pouze přitomnosti, bez společných pohledů na zítřek, to snad ani nejde - a člověku je přirozené snít o pohybu dalších dní a velmi rád je sdílí.
Složky zde i v předchozích příspěvcích jmenované mohou nabývat v různý čas různého významu - vztah se vyvíjí. |
Kupodivu souhlasim - zvlášť s tou tolerancí, ale už bych jí zarhnul do tý lásky. Jinak ale samozřejmě dřív nebo pozdějc dojde k tomu, že partneři "objeví" chyby = skutečný vlastnosti toho druhýho bez růžovejch brejlí. Tam nastupuje tolerance. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bodyia admin

|
|
|
Obecně si troufám odpovědět, že vážný vztah vedu...
K rovnici bych ještě připsal toleranci, je to fádní, je to fráze, ale opravdu bez ní dlouhodobý vážný vztah nemůže existovat. Umění hledat (a nacházet) kompromis je těžší než cokoliv jiného.
Taky kompatibilita, ta rozliší, zda-li po fázi prvotního zamilování vztah přetrvá či nikoliv. Dvojice musí mít něco společného, minimálně chuť do života - o tom je plánování budoucnosti, jak už taky psal myslím Bright. Ztěží si vážný vztah představuji jako záležitost pouze přitomnosti, bez společných pohledů na zítřek, to snad ani nejde - a člověku je přirozené snít o pohybu dalších dní a velmi rád je sdílí.
Složky zde i v předchozích příspěvcích jmenované mohou nabývat v různý čas různého významu - vztah se vyvíjí. |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: to Martin |
|
|
Adam napsal: | Musíš nutně odpovídat ve stejný čas jako já a to naprosto stejně?  |
Ano. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: to Martin |
|
|
Musíš nutně odpovídat ve stejný čas jako já a to naprosto stejně?  |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
máslo napsal: | Btw vede tu z vás vůbec vlastně někdo vážný vztah? |
Já. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Tomáš napsal: | Stonerock napsal: | To Adam & Martin: Takže po vás vážnej vztah = láska + věrnost? |
já myslím, že jste v této jednoduché rovnici pozapomněli na důvěru, takže:
vážný vztah = láska + věrnost + důvěra |
Přesně tak. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | máslo napsal: | Btw vede tu z vás vůbec vlastně někdo vážný vztah? |
Obávám se, žes právě pošlapal několik kuřích ok ...  |
Přesně tak.  |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 10:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
máslo napsal: | Btw vede tu z vás vůbec vlastně někdo vážný vztah? |
Obávám se, žes právě pošlapal několik kuřích ok ...  |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 9:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
Btw vede tu z vás vůbec vlastně někdo vážný vztah? _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 7:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Stonerock napsal: | To Adam & Martin: Takže po vás vážnej vztah = láska + věrnost? |
já myslím, že jste v této jednoduché rovnici pozapomněli na důvěru, takže:
vážný vztah = láska + věrnost + důvěra |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 6:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | To Adam & Martin: Takže po vás vážnej vztah = láska + věrnost? |
Dalo by se to tak říct. To další už je pak soužití... |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 6:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
To Adam & Martin: Takže po vás vážnej vztah = láska + věrnost? _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 6:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
bright napsal: | Zdá se mi, že dohromady směšuješ dvě věci zamilovanost/lásku a volný/vážný vztah. Mezi láskou a vážností vztahu není podle mě přímá úměra. Můžete se s někým hodně milovat a přesto z objektivních důvodů nemusíte být spolu. Nesouvisí vážnost vztahu nějak s představou společné budoucnosti? |
Co že by ses pokusil odpovědět místo toho, že přihodíš další otázku?  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 5:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Adam napsal: | Martin napsal: | Adam napsal: | ... Ve volném vztahu bych to viděl na něco mezi velice silným přátelstvím a slabou zamilovaností... |
Nevim, neřekl bych že ve volnym vztahu je ta láska nezbytná... |
Vždyť říkám, ne?  |
No nakonec jo.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 5:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Martin napsal: | Adam napsal: | ... Ve volném vztahu bych to viděl na něco mezi velice silným přátelstvím a slabou zamilovaností... |
Nevim, neřekl bych že ve volnym vztahu je ta láska nezbytná... |
Vždyť říkám, ne?  |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 4:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Adam napsal: | Stonerock napsal: | Adam napsal: | volný vztah - jako vážný vztah, jenom se pelším nejen doma
vážný vztah - peleším se jen se svým klukem |
Takže když se budou dva lidi pelešit výhradně spolu, mají pak spolu nutně vážnej vztah? |
Dobře, tak lépe. Cítím to tak, že ve volném i vážném vztahu je láska, jenom ve vážném vztahu je silnější, což se mimo jiné projeví tak, že se pelešíte výhradně spolu. Ve volném vztahu bych to viděl na něco mezi velice silným přátelstvím a slabou zamilovaností, kdy sice toho druhého považujete za nejdůležitějšího v dané době, ale kromě této známosti udržujete ještě více letmých nezávazných poměrů. |
Nevim, neřekl bych že ve volnym vztahu je ta láska nezbytná... _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 4:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Adam napsal: | volný vztah - jako vážný vztah, jenom se pelším nejen doma
Takže když se budou dva lidi pelešit výhradně spolu, mají pak spolu nutně vážnej vztah? |
To může bejt flirt, jak už sem psal.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 4:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Martin napsal: | Jakub.Jeddide napsal: | Stonerock napsal: | Jak to tu tak čtu, tak mě napadá jeden dotaz pro terminologickou komisi... Co je to vážnej vztah? Existujou podle Vás nějaký objektivně zhodnotitelný kritéria, který vážnej vztah musí splňovat? Např.: Sexuální výlučnost? Společný soužití? Pokud ne to, pak jak častej kontakt? Nebo jde pouze o efemérnější kategorie, jako je láska? |
Pokládáš zajímavé otázky na hranici filozofie... |
I za ní. No hlavně jestli nám jde o obecnou, ekumenickou definici vážnýho vztahu, nebo jestli nám jde o vážnej vztah, vzniklej z nižších vývojovejch stádií tim, že si ti lidé padli do oka...  |
Mně nešlo o žádnou filozofii, ale pouze a jenom o to, co se představíte pod tim, když se řekne, že někdo má vážnej vztah. Vzhledem k tomu, že jste volnej vztah ztotožnili s pravidelnym sexem, a to v "protikladu" k vážnýmu vztahu, tak mi přišlo, že v těch pojmech máte naprosto jasno...  |
Absolutně. Jenom je jich ještě víc.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 12:02 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adam napsal: | Stonerock napsal: | Adam napsal: | volný vztah - jako vážný vztah, jenom se pelším nejen doma
Dobře, tak lépe. Cítím to tak, že ve volném i vážném vztahu je láska, jenom ve vážném vztahu je silnější, což se mimo jiné projeví tak, že se pelešíte výhradně spolu. Ve volném vztahu bych to viděl na něco mezi velice silným přátelstvím a slabou zamilovaností, kdy sice toho druhého považujete za nejdůležitějšího v dané době, ale kromě této známosti udržujete ještě více letmých nezávazných poměrů. |
Mně se to tvé vysvětlení nějak nezdá... Zdá se mi, že dohromady směšuješ dvě věci zamilovanost/lásku a volný/vážný vztah. Mezi láskou a vážností vztahu není podle mě přímá úměra. Můžete se s někým hodně milovat a přesto z objektivních důvodů nemusíte být spolu. Nesouvisí vážnost vztahu nějak s představou společné budoucnosti? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
čt březen 29, 2007 11:54 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
TXB napsal: | Děda se jí s kamennou tváří zeptal: "Prdíte před sebou?" Kolegyně: "Co??? Jasně, že ne!" Děda: "Takže to ještě neni vážný"  |
Tak přesně stejnou definici jsem už taky slyšel. Dával jí k dobru jeden vážený pán, který ji měl od své babičky.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 3 Jdi na stránku 1, 2, 3 Další |
|
|
|