|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
který z výrobců má nejlepší pověst stran kvality vyráběných notebooků |
Asus |
|
9% |
[ 2 ] |
Acer |
|
9% |
[ 2 ] |
HP |
|
28% |
[ 6 ] |
Toshiba |
|
14% |
[ 3 ] |
Dell |
|
19% |
[ 4 ] |
Fujitsu-Siemens |
|
19% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 21 |
 |
pá listopad 30, 2007 7:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: |
|
|
Platí, že čím menší (<15') a lehčí, tím dražší. I ta necelá tři kila se dost pronesou.
Pokud jde o odolnost, důležitá je bytelnost kloubů (kovové jako u IBM jsou ideální) a aby se klávesnice neopírala o display (nevytlačovala se do něj). Taky by měl mít funkci vypnutí harddisku pro případ rychlého pohybu notebooku.
No a samozřejmě by sis měl dokoupit rozšíření záruky o rok, dva. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 7:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
jj bude se jednat spíš o parťáka k domácímu pc - mobilní zdroj informací - spíš kancelář
neočekávám že by na něm měly fungovat náročnější hry nebo tak
takže potřebuju aby to mělo výdrž baterie
lehčí a menší by byl lepší
a aby byl odolný až to budu přenášet
neměl by být nijak zvlášť drahý - předpokládám že za 2-3 roky bych ho prostě vyhodil _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 7:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: notebooky |
|
|
Řekl bych, že máslo bude k odpovědi na tvou otázku ten nejvhodnější...
Za sebe můžu říct, že mi přijdou do ruky spíše ty Low-endy jako Asus, nebo Acer, a musím říct, že i s nimi jsem spokojen (o trochu více s asusem, než s acerem, ale to je jen subjektivní)
Značka IBM/Lenovo skutečně platí za notebooky, co nejvíc vydrží, někomu na nich ale vadí trackpoint (joystick v klávesnici mezi G a H), někomu zase u některých modelů ultrakrátký mezerník na dva prsty.
No a sám jsem si před rokem a půl koupil postaršího Compaqa Evo N400c a jsem s ním, až na výdrž baterie, spokojen...
Je důležité se rozhodnout, jak chceš notebook používat. Chceš-li ho jako svůj jediný počítač, na kterém sem tam hraješ akční počítačové hry, pak oceníš grafický výkon, velký displej a pořádnou klávesnici... Jestliže si naopak kupuješ notebook jako přenosný doplněk ke svému velkému počítači, oceníš co nejlepší mobilitu - tedy hmotnost pod 2kg a výdrž baterie aspoň 3.5 hodiny. Naopak nebude vůbec vadit jednodušší grafický čip nebo malý displej...
No a mobilita hýbe světem, takže rozhodně se vyplatí pořídit notebook s wifi, a občas se hodí i BlueTooth - třeba když chceš mít bezdrátovou myš a nechceš od ní mít v počítači zastrčený nějaký přijímač. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 5:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
aha, ale vždyť jsem tam tu možnost dělal, kam to zas zmizelo (inu technika) _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 5:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Mám na doporučení másla HP, ale dobrá (a patřičně dražší) značka je IBM/Lenovo, která ti v hlasování chybí. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 5:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
Předmět: Notebooky |
|
|
Tak jsem se rozhodl, že si pořídím notebook, ale s hrůzou jsem zjistil kolik jich teď na trhu je. Je k tomu i hromada diskusí na téma "která značka je nejlepší" ale není z nich poznat kdo koho platí
Máte nějaký? Jaké jsou zkušenosti? Co doporučujete? atd...
volitelně taky: jaký design by se nejlépe hodil ke mě?
Nikdy bych neřek, že budu dělat radost technické sekci, ale dolehla bída na humanitního blba
Prosím, raďte...  _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|