|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Vadí vám opravování gramatiky na fóru GK? |
Ano |
|
47% |
[ 9 ] |
Ne |
|
36% |
[ 7 ] |
Já sám chyby vyhledávám a opravuji je |
|
15% |
[ 3 ] |
|
Celkem hlasů : 19 |
 |
čt červen 18, 2009 11:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
Předmět: |
|
|
Můj dobrý pocit? Já opravdu nejsem sobec, abych tohle dělal kvůli svému "dobrému pocitu"... A můžu po učiteli češtiny chtít, aby alespoň mé příspěvky neopravoval? Myslím, že můžu, udělal jsem to a jako odpověď mě přijde další oprava textu. Možná to je opravdu tím, že o ničem jiném se neumí bavit.
Chtěné chyby? To je možná ještě víc směšné. Jsou nechtěné, ale zaviněné autorem. Když někdo chce dělat chyby, psie Ttatknotno (=píše takto). _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 11:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Nikdo tu nezavádí (a ani nebude zavádět) povinné užívání spisovné češtiny. Ale stejně tak nemůžeš chtít po člověku, jehož oborem čeština je, aby tu trpěl přecházením chyb jen kvůli tvému dobrému pocitu.
Vědomé psaní chyb a žádání o jejich přehlížení je nezodpovědnost a bezohlednost vůči ostatním čtenářům, protože správnou gramatiku si člověk z většiny osvojí čtením - prostě tím, že si vizuálně zapamatuje, jak správně slovo vypadá. Pokud stejně často vidí správný i špatný tvar, snadno sklouzne k používání toho špatného. Sám jsem toho důkazem, po cca devíti letech na internetu dělám víc chyb, než dříve. Může za to laxní přístup většiny lidí k pravopisu.
Mimochodem, připadá mi, že tu poslední dobou vidím mnohem víc chyb a patvarů, než na jiných fórech, kam chodím - a ta mají technické zaměření, takže je to teprve ostuda. |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 11:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
|
|
Adam: Když bych potřeboval naučit se pořádně rodnou češtinu, tak bych asi nešel na gay fórum, ne? A pokud by jsi tu chtěl zavést absolutní spisovnou češtinu, moc lidí by tu nezůstalo a vy by jste si pravděpodobně dál brebentili o gramatice. Možná to je tím, že jsem puberťák, ale tohle mě bude vadit navždycky. Pokud prostě TAK toužíte mě a jiné opravovat, tak proč si prostě nezaložíte...Dejme tomu "Gramatickou komunitu".
Za nic se nestydím, říkám svůj názor a pokud tak strašně neovládám svůj rodný jazyk, opravdu bych se měl stráááášně stydět za to, že neumím psát na fóru Gay komunita, určené o povídání si mezi lidmi (pokud to tak není, tak proč sem chodím?).
SIENX: OT překlepy mi nevadí, protože překlep někdy i je pramenem opravování textů. _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 10:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Mi se líbí čeština - normální , těžko říct co tím myslím to jsem tady ale udělali pěkné OT  |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 10:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ale já bych to tak nerozváděl, ty ďáblovy mašiny, každej přece ví, že nejkrásnější čeština je ta spisovná, napsaná husím brkem  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 10:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Tak malíček mi vadí když mažu znak protože mi kolkrát sjede ukazováček z J a pak se třeba zapomenu vrátit ale už jsem si tak nějak zvykl  |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 10:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
On je potom největší problém ovládání malíčkama  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 9:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
No já se podívám většinou když dělám něco z háčkama a čárkama ale to se časem taky naučím tu poslední řadu  |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 9:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No nejvíc překlepů se udělá když se na klávesnici koukáš, právě  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 9:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
No já mám překlepy spíš proto že se snažím psát po slepu , většinu si jich hned opravím ale některých si nevšimnu ani při kontrole  |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 9:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Překlepy... ze zkušenosti vím, že je to i věcí klávesnice. Jsem 12 let zvyklý na tu svoji a na čemkoli jiném se mi píše blbě
Ale i tak jich dělám dost. Umím psát buď rychle s překlepy, nebo pomalu s překlepy... |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 9:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Tk tos dám pozr sranda musí být  |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 9:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Mne to vyloženě optavuje  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 9:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Vadí vám tady hodně takové - přklpy - ??? |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 8:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Adam: Už jsi mi tu chyběl...  |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 8:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
Předmět: Re: Vadí vám opravování gramatiky na fóru GK? |
|
|
Litomyšlák napsal: | Zajímá mě, kolika lidem vadí nejenom solokovo opravování chyb v našich textech a kdo to podporuje.
Doufám, že pokud vyjde najevo, že to většině uživatelů GK vadí, samozvaní "učitelé" se umírní (to jsem ale naivní, že?)
Pokud ne, zmlknu a nebudu dál protestovat. |
Á, tak už se proti mně sepisují petice! Takže jsem slavný. |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 8:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No na to jsou v zásadě 2 rady - 1. nemrkat sem; 2. co obtěžuje, nečíst.
Jinak samozřejmě patnáctileté buzničky, jako třeba sergej a já, tady nemají co dělat.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 8:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Člověk se sem po čase mrkne a tady tohle...
Pokud je fórum fórum, mělo by mít nějakou úroveň. Když ne obsahovou, tak aspoň jazykovou. Opakování gramatiky na fóru mi vadí i nevadí. Nevadí mi principiálně. Vadí mi, že rozptyluje témata, ale ještě mnohem víc mě rozčiluje, že tolik lidí neumí česky. Nestává se z fóra spíš další z portálů, který okupují patnáctileté buzničky, které jsou tak blbé, že se nenaučily používat rodný jazyk? Takže se buď naučte psát, nebo nepište vůbec. Kdo má ty pubertální vejšpechty plný hrubek číst. Spíš než řvát, že ti vadí, když tě někdo optavuje, Litomyšláku a ostatní, byste měli držet zobák a stydět se. |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 6:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
To jo, rozdíl mezi pedofilem a pedagogem je, že pedofil je má opravdu rád  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 6:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
A děti má rád pedofil.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 6:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Je to otřepaná fráze, ale je to tak...učitel není povolání, ale diagnóza  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 5:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
|
|
Taky a není to občas. _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 5:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ale to já si i zanadávám  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 5:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Jo mi to vadí neže bych tady nadával u kompu ale vadí... |
|
|
|
|
 |
čt červen 18, 2009 5:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
Předmět: Vadí vám opravování gramatiky na fóru GK? |
|
|
Zajímá mě, kolika lidem vadí nejenom solokovo opravování chyb v našich textech a kdo to podporuje.
Doufám, že pokud vyjde najevo, že to většině uživatelů GK vadí, samozvaní "učitelé" se umírní (to jsem ale naivní, že?)
Pokud ne, zmlknu a nebudu dál protestovat. _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší!
Naposledy upravil Litomyšlák dne čt červen 18, 2009 6:11 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|