|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Jak děláte kakao? |
Nejdřív kakao, zalít mlékem |
|
45% |
[ 14 ] |
Nejdřív mléko, do něj kakao a zamíchat |
|
54% |
[ 17 ] |
|
Celkem hlasů : 31 |
 |
po červen 30, 2008 11:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Jon Sníh guru

|
Předmět: |
|
|
Jsem barbar, lump... ale kakao dělám prvním způsobem, méně rafinovaným a vyžadujícím menší pozornost. Na druhou stranu, kakao jsem nedělal tak 5 let, takže těžko soudit, jestli vlastně neblábolím nesmysly a ty náhražky, které používám, kolem kakaa vůbec prošly. _________________ Dum spiro spero, odi et amo |
|
|
|
|
 |
po červen 30, 2008 11:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
House M.D. guru++

|
|
|
No já užívám druhého způsobu. První by v mém případě zašpinil o jeden hrnek navíc  _________________ Powered by REDSTONE |
|
|
|
|
 |
po červen 30, 2008 10:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Hetrik uživatel

|
|
|
Mno z gastronomickeeho hlediska je postup ciislo 2 zcela zpraavnyy ale ja delam ten prvni no se vsem velice omlouvaam  |
|
|
|
|
 |
út březen 25, 2008 4:20 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Romiri uživatel

|
|
|
mno na trhu je dost vela instantnych shitov imitujucich kakao, alebo Granko je kategoria sama o sebe a medzi tie nahrazky nespada? _________________ Podstatou sexualneho pudu je na 50% skryvana bisexualita. |
|
|
|
|
 |
po březen 24, 2008 9:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Maku guru++

|
|
|
Já se připojuji k těm šesti - nejdříve kakao posléze mléko.
Romiri: A ono existuje něco jinhé, než Granko?  |
|
|
|
|
 |
po březen 24, 2008 8:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Romiri uživatel

|
|
|
kakao až do ohriateho mlieka
teraz vyvstáva otázka... cukor, áno či nie? a teraz nemyslím Granko a podobné ptákoviny. u mňa áno. horké kakao je ako nesolené čipsy...
omylom hlasované za prvú možnosť  _________________ Podstatou sexualneho pudu je na 50% skryvana bisexualita. |
|
|
|
|
 |
po březen 10, 2008 4:44 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
jojx napsal: | je naprosto nepřípustné, aby někdo kakao připravoval prvně jmenovaným způsobem a pokud to tak někdo dělá je debil... |
Děkuji za fundovanou psychiatrickou diagnózu.  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
po únor 25, 2008 2:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: izotermy s velkým gradientem |
|
|
Nesmíš být nedočkavý žrout. Když pustíš mikrovlnku na poloviční výkon a přiměřeně delší čas, tak se gáblík ohřeje o dost rovnoměrněji  |
|
|
|
|
 |
po únor 25, 2008 9:49 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Ty izotermy s velkým gradientem jsou bohužel i při ohřívání jídla, hlavně když se ho do hlubokého talíře navrší velký kopec. To se pak i po delším ohřívání stane, že na vrchu je to žhavé a dole uprostřed ještě pořád skoro studené.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
po únor 25, 2008 1:35 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Na mě funguje kakao jako spolehlivý uspávací prostředek za bezesných nocí, kdy všechno ostatní selhalo.
Nad diskusi o přípravě se cítím natolik povznesen, že se jí vůbec nehodlám účasnit. |
|
|
|
|
 |
po únor 25, 2008 1:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Argument pro II |
|
|
Když rozmíchávám kakao v mlíku, tak můžu sledovat jak roztok postupně mění barvu Vlastně ani nevím, proč používám tenhle postup, nějak mám vsugerováno, že to tak má být, mamka vařila kakao také takhle. A protože jsem strašně nesnášel kakaové žmolky, tak ho potom ještě procedila přes čajové sítko .
A (možná bezdůvodně) si myslím, že když zaliju kakao mlíkem, tak budou na dně žmolky. Postup, že se prášek sype do tekutiny je v kuchyni asi obvyklejší, třeba krupicová kaše, pudink .., A i jinde - třeba i sádra se rozmíchává také takhle.
I když klasické kafe se dělá metodou první, a nevím o nikom, kdo by sypal kafe do vody
TO Vodafone: koukám, že máš přípravu kakaa zmáklou do detailu, mě by nikdy nenapadlo že i tady mohou vzniknout "izotermy s poměrně velkým gradientem" . |
|
|
|
|
 |
ne únor 24, 2008 11:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Argumety pro první. |
|
|
Myslím, že by tu v rámci zachování objektivity a vyváženosti měly zaznít i argumenty protistrany, tedy zastánců první varianty.
Tak především pro první variantu hovoří spotřeba nádobí. Pokud jsme trochu šikovní, dokážeme množství směsi odhadnout sypáním a dá se vycvičit i grif, že se při prudkém zalití mlékem nápoj dostatečně promíchá, takže není třeba špinit lžičku. Další spíše pozitivní vlastností postupu je, že čím více je upito, tím stoupá koncentrace směsi až k finální sladké tečce.
Bohužel ušetřená lžička se projeví i druhým nepříjemným důsledkem - pokud se rozhodneme nápoj ohřát v mikrovlnné troubě, vzniknou v něm v závislosti na meteriálu nádoby izotermy s poměrně velkým gradientem, což kazí celkový požitek.
Z tohoto důvodu jsem před lety tento osvědčený postup opustil ve prospěch druhé metody, která poskytuje konzistentnějsí kakaovou směs. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
ne únor 24, 2008 9:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Odpověď číslo jedna je obludná, zločinná, zasluhuje absolutního trestu, nehledě na to, že potom musíš víc míchat, aby nezůstal prášek u dna. A prd.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 11:22 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
V zájmu politické korektnosti navrhuju doplnit ještě další dvě odpovědi:
3. Kakao piju jen tehdy, když ho někdo udělá za mě.
4. Kakao nepiju.
 _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 11:02 am |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
je naprosto nepřípustné, aby někdo kakao připravoval prvně jmenovaným způsobem a pokud to tak někdo dělá je debil a zaslouží zavřít do vězení, protože takový počínání narušuje společenskej řád. Vy všichni víte jak je narušování společenského řádu nebezpečné - kriminalita, vraždy (a to i těch, kteří dělají kakao správně!!!)
Je potřeba tento neblahý jev eliminovat dřív, než bude pozdě! _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 1:09 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Meany uživatel+
|
|
|
Tak sice vůbec netuším, k čemu takový otázky slouží, ale názvy jako "Jak děláte kakao" nebo ještě líp "KAKAO A JÁ" no tomu nikdo nemůže odolat. To se tutově podívá každej. A ještě k tomu jsem zjistil, že jsem najednou většinovej. Teda aspoň co se přípravy kakaa týká. Uvažuji o topicu o švédským čaji. Jdu to promyslet  _________________ Úplně se nepochopíme nikdy, ale můžeme daleko víc, než se chápat. |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 12:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Re: Kakao a já |
|
|
Honza napsal: | TO Vodafone: nemáš náhodou něco společného s ČVUT ? | Hlaváčku, už jste četl mou knihu "Zbytečné otázky v kriminalistice"?
Ne?
Ale ta kniha je všude k dostání!
Stačilo kliknout na  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 12:01 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: Re: Kakao a já |
|
|
TO Vodafone: nemáš náhodou něco společného s ČVUT ? |
|
|
|
|
 |
pá únor 15, 2008 12:00 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: :-) |
|
|
"B" je správně (i když teda nevím, jestli je to ten správný gay postup)  |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 11:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Kakao a já |
|
|
Tak pokud mluvíme o instatním kakau, tak nakonec jsem doiteroval k algoritmu, že nejprve samotné mléko ohřeju v mikrovlnce (pokud má pokojovou teplotu, tak 40 sekund, pokud je z chladničky, tak 70 sekund). V horkém mléku je pak radost pozorovat rozpouštění instantní směsi.
Ale docela sranda je vyrábět kakao z klasického hořkého kakaového prášku
Edit: Ještě poznámka - to, jak jsem hlasoval vychází z postupu, co nás učili na ZŠ v chemii - vždycky kyselinu do vody  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém…
Naposledy upravil Vodafone dne pá únor 15, 2008 12:17 am, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 11:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Radek uživatel+

|
|
|
pokaždé jinak  |
|
|
|
|
 |
čt únor 14, 2008 11:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
maara uživatel+

|
Předmět: Jak děláte kakao? |
|
|
Sranda musí bejt  _________________ "Člověk se podobá zlomku: čitatel říká, jaký vskutku je, a jmenovatel naznačuje, co si o sobě myslí. Čím větší je jmenovatel, tím menší hodnotu má celý zlomek."
L. N. Tolstoj |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|