|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Top or Bottom? |
Exclusive Top |
|
5% |
[ 2 ] |
Preferably Top |
|
10% |
[ 4 ] |
Preferably Bottom |
|
10% |
[ 4 ] |
Exclusive Bottom |
|
8% |
[ 3 ] |
Versatile |
|
35% |
[ 13 ] |
I Don't Know (Yet) |
|
29% |
[ 11 ] |
|
Celkem hlasů : 37 |
 |
po listopad 24, 2008 7:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: |
|
|
Předpoklad, že existují nějací "Oni", je jedním z diagnostických kritérií persekuční paranoi.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Nenabízí. Ať tě pošlou kamkoli, ty tam půjdeš. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Martin napsal: | Pán je na SM soft, ale hlavně ještě neměl v posteli takový hovado, který by odmítlo kouřit. | Asi byli všichni smíření s osudem.  |
Copak se v mém případě nabízí nějaká jiná možnost?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin napsal: | Pán je na SM soft, ale hlavně ještě neměl v posteli takový hovado, který by odmítlo kouřit. | Asi byli všichni smíření s osudem.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Martin napsal: | Jestli ono to nebude tím, že říct mi někdo "vykuř mě, ale já tebe jenom pohonim", tak mu rozbiju hlavu.  | Hm, pán je SM hard?  |
Pán je na SM soft, ale hlavně ještě neměl v posteli takový hovado, který by odmítlo kouřit. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin napsal: | Ale vždyť o tom se tady již dobrou čtvrt hodinu bavíme, Mlho. | Sám se sebou?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin napsal: | Jestli ono to nebude tím, že říct mi někdo "vykuř mě, ale já tebe jenom pohonim", tak mu rozbiju hlavu.  | Hm, pán je SM hard?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ale vždyť o tom se tady již dobrou čtvrt hodinu bavíme, Mlho. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Na těch zahraničních seznamkách se to Vodafonovo dělení uvádí jednak obecně (position) a jednak u každé praktiky zvlášť (anal, oral...). _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Martin napsal: | Navíc neznám nikoho, kdo by byl, co se orálního týká, nějak vyhraněný.  | Ty máš ale neznalosti.  |
Jestli ono to nebude tím, že říct mi někdo "vykuř mě, ale já tebe jenom pohonim", tak mu rozbiju hlavu.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin napsal: | Navíc neznám nikoho, kdo by byl, co se orálního týká, nějak vyhraněný.  | Ty máš ale neznalosti.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 7:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Martin napsal: |
Navíc neznám nikoho, kdo by byl, co se orálního týká, nějak vyhraněný.  |
Já jo.  |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 6:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
pemel napsal: | Podle mě je mezi top x bottom a aktiv x pasiv rozdíl. Někdo může být v análním sexu top a v orálním sexu pasiv.  |
To ano, ale tady jsem považoval za evidentní, že se mluví o análním.
Navíc neznám nikoho, kdo by byl, co se orálního týká, nějak vyhraněný.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 6:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
Podle mě je mezi top x bottom a aktiv x pasiv rozdíl. Někdo může být v análním sexu top a v orálním sexu pasiv.  _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 6:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ke své velké hanbě jsem potkal svalnatého spodka. Ovšem v tomto ohledu mu aktivitu skutečně připsat nemůžu. Ergo - Vůdce má vždy Pravdu.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 5:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Hehe, myslel jsem filmy, které jsou postaveny na dialozích a které mají právě české titulky a la top=aktiv a bottom=pasiv, protože je to a) krátké a b) divákův český mozek nenamáhající. Svršek a spodek jsou dobré nápady, mohly by se ujmout.
Tys nikdy nepotkal žádného silového spodka?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 5:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Asi ano, nevim ani o kterých filmech mluvíš, bel ami, ani podobné dokumenty si nekupuju.
Obvykle to, logicky, bývá tak, že dominantnější v životě i ve vztahu bude spíš bottom a vice versa. Pokud ovšem mluvíme přímo o posteli, tak mi uniká souvislost mezi "přijímající" polohou, a aktivitou.
V překladu rozhodně chyba není, pokud překlad nemá být otrocký/pig latin. V tom případě, Vodafone oprav si to na "svršek" a "spodek".  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 5:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Martin napsal: | Omyl. A a P vs. Top a Bottom, jsou zaměnitělné. Čili překlad sedí. Jako mnemotechnickou pomůcku bych doporučil:
Aktiv, Top - dávající, poskytující, snažící se.
Pasiv, Bottom - přijímající, užívající, očekávající. |
Bright má pravdu, se koukni na zahraniční seznamky. 
Naposledy upravil Honza dne po listopad 24, 2008 6:05 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 5:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Aha, takže se ve všech těch filmech a na internetu rodilí mluvčí mýlí, když mluví o active (power, aggressive) bottoms & passive (submissive) tops, protože podle vás se vždy top=active a bottom=passive? Odmítám koncept dvoubarevného vidění světa!  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 2:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Martin napsal: | Omyl. A a P vs. Top a Bottom, jsou zaměnitělné. |
Ať tak, nebo tak, předpokládám, že většina gay-komuniťáků pochopila, oč v anketě kráčí...  |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 2:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Omyl. A a P vs. Top a Bottom, jsou zaměnitělné. Čili překlad sedí. Jako mnemotechnickou pomůcku bych doporučil:
Aktiv, Top - dávající, poskytující, snažící se.
Pasiv, Bottom - přijímající, užívající, očekávající. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 2:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Vodafone: Nechci ti kazit nadšení, ale ty překlady neodpovídají. Top & bottom se sice obvykle překládají do češtiny jako aktiv a pasiv, ale v angličtine se active & passive uvádějí vedle top & bottom, pro které v češtině neexistují ekvivalenty. Neboli, top & bottom je o způsobu zásunu ( ) a active & passive je o intenzitě přístupu k sexu (jako kdo dře a kdo se veze ).
PS: Hehe, to jsem zvědav, kterej retard to sem veřejně napíše první. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 12:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Konečně slovo do pranice!  |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 12:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Tady se někdo inspiroval u Toppinga a Butche.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 12:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Top or Bottom? |
|
|
Teď mi došlo, že tu chybí tato zásadní a naprosto nejdůležitější anketa
Tak se zkuste vyjádřit v hlasování, diskuze nad tématem je myslím zbytečná.
Ještě překlady anketních možností pro neanglicky mluvící:
Top - aktivní
Bottom - pasivní
Versatile - podobojí
Exclusive - výlučně
Preferably - raději
I Don't Know (yet) - (ještě) nevím _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|