|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út červenec 03, 2007 3:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: Re: Sociální fobie |
|
|
Waky napsal: | Někdy je to blbý, a tak se snažím vyvinout soustředěné úsilí a vymyslet něco, co by se teda dalo řici.
Tato snaha se zpravidla zvrhne v minuty (které se člověku zdají jako hodiny) potu a zoufalého čekání na SLOVO, které by se dalo použít. |
Hm, asi trpím pravým opakem sociální fóbie (sociofilií? ). Miluju společnost a plácám ihned cokoli mě zrovna napadne. Což ovšem tvrdě naraží na přítomné "hlavy", které si pamatují slovo od slova vše, co kdo řekl a napsal několik let zpátky, a berou to všechno smrtelně vážně. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 3:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Sociální fobie |
|
|
Protože sociální fobie velmi úzce souvisí s problematikou být za kreténa, můžu se k ní vyjádřit z bohaté praktické zkušenosti
Ocitnu-li se ve skupině lidí, která je větší než tři, zpravidla si sednu někde do kouta a mlčím. To platí obzvlášť pro lidi, které neznám. Mlčení mě opouští jen ve velmi málokterých skupinách, což je taky jeden z důvodů, proč tak ráda chodím na srazy Komunity, protože tam už (snad) dovedu (aspoň někdy) mluvit jako normální člověk, nikoli civět jako šestinohý Marťan, kterého právě svrhli z rodné planety.
.....
Někdy je to blbý, a tak se snažím vyvinout soustředěné úsilí a vymyslet něco, co by se teda dalo řici.
Tato snaha se zpravidla zvrhne v minuty (které se člověku zdají jako hodiny) potu a zoufalého čekání na SLOVO, které by se dalo použít. Když už mě napadne třeba něco jiného než "Tak máme květen, to už je vlastně jaro, žejo?" nebo nějaká jiná podobná moudrost, která by se měla vytesat do kamene a citovat budoucím generacím - tedy něco jiného, než věta hodná chovance ústavu pro mentálně postižené, rozmýšlím se tak dlouho, jestli to říci nebo ne, že všichni už stejně dávno mluví o něčem jiném, takže už to zase použít nejde, a můžu si zase mlčet dál.
On si na to člověk časem tak nějak zvykne a už ví, že si jde mezi lidi spíš pomlčet než se tam vyžvanit. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 1:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
Předmět: |
|
|
bright napsal: | Wítek napsal: | bright napsal: | Wítek napsal: | Tak to se zeptej brighta ten davy miluje ... to mačkání třeba ti poradí jak to překonat |
Hele, neurážej!  |
Mluvím jen o tom co vím  |
Nevěrohodné svědectví z doslechu, tedy - ehm - spíš z druhé ruky. Mu taky všechno nesmíš zbaštit i s navijákem.  |
Nu každý má nějaké úchylky ... se za ni nestyď. Jsou i horší úchylky ...  |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 1:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Wítek napsal: | bright napsal: | Wítek napsal: | Tak to se zeptej brighta ten davy miluje ... to mačkání třeba ti poradí jak to překonat |
Hele, neurážej!  |
Nevěrohodné svědectví z doslechu, tedy - ehm - spíš z druhé ruky. Mu taky všechno nesmíš zbaštit i s navijákem.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út červenec 03, 2007 10:43 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
bright napsal: | Wítek napsal: | Tak to se zeptej brighta ten davy miluje ... to mačkání třeba ti poradí jak to překonat |
Hele, neurážej!  |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 8:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Wítek napsal: | Tak to se zeptej brighta ten davy miluje ... to mačkání třeba ti poradí jak to překonat |
Hele, neurážej!  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 8:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
jojx napsal: | Wítek napsal: | jojx napsal: | bright napsal: | Wítek napsal: | jojx napsal: | no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  |
PS: ale stejně si nemyslím že jsi takový jaký se tady líčíš |
jojx: a nějakou jinou pohádku neznáš?  |
tušil jsem, že to neprojde  |
Tak jakou fóbii máš ty ? |
když už tak nesnášim davy - člověk se tam stává jenom hmotou a to mě znechucuje |
Tak to se zeptej brighta ten davy miluje ... to mačkání třeba ti poradí jak to překonat |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 8:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
Wítek napsal: | jojx napsal: | bright napsal: | Wítek napsal: | jojx napsal: | no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  |
když už tak nesnášim davy - člověk se tam stává jenom hmotou a to mě znechucuje _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 8:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
jojx napsal: | bright napsal: | Wítek napsal: | jojx napsal: | no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 8:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
bright napsal: | Wítek napsal: | jojx napsal: | no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  |
tušil jsem, že to neprojde  _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 12:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
jojx napsal: | no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  |
Zápisy ze třetí třídy:
Září: Je zádumčivý.
Říjen: Je zádumčivý.
Listopad: Přinesl do školy benzín.
Únor: Je zádumčivý.
Duben: Přinesl do školy Sirky.
Květen: Navádí Kuntzovou, aby zítra nechodila do školy.
... další listy třídní knihy jsou bohužel ohořelé... _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 12:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Wítek napsal: | jojx napsal: | no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  |
jojx: a nějakou jinou pohádku neznáš?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 11:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
jojx napsal: | no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  |
Tak to navštiv téma Sociální fóbie tam by jsi se mohl něčemu přiučit PS: ale stejně si nemyslím že jsi takový jaký se tady líčíš |
|
|
|
|
 |
po červenec 02, 2007 11:22 am |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
no já jsem celkově tichý a zakřiknutý, mezi lidmi pak zádumčivý a plachý  _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
ne červenec 01, 2007 7:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Amater uživatel

|
|
|
Tak to já mám problém jen s lidmi s kterými se seznámim a vím, že je budu vídat častěji. S cizíma vůbec ne a davy jak kdy, ale dlouhodobý vážnější vztah.. nejde to nějak přehnout.
Ve vlaku se klidně začnu bavit s někým cizím. tedy pokud je mi sympaticky, ale taky vím, že ho už nikdy nebudu vidět, ale trochu užší...brrr.
Zajímavý téma. Jak jste na tom vy? |
|
|
|
|
 |
ne červenec 01, 2007 7:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
Vodafone napsal: | Wítek napsal: | Tak to je určitě taky moc zajímavý ... a tušíš čím to může být ? A stává se ti to s každým nebo jen s budoucími boyfriendy ? | Stává se to se všemi. Ale není to tak hrozné jak jsem to napsal. Jde hlavně o oslovování - oslovit dav si troufnu, oslovovat jednotlivce mi dělá dost problém. Při vlastní konverzaci obvykle problém nemám, pokud se nedostaneme do choulostivých témat, pro ta preferuju nepřímé spojení přes Instant Messaging  |
Tak hlavně že víš jak to ošálit. A když dojde na lámání chleba jsou tu přípravky které člověka oprostí od stydlivosti ? Co myslíš  |
|
|
|
|
 |
ne červenec 01, 2007 7:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Jedna moje kamarádka z vysoký trpí sociální fobií. Posledních několik let vždycky slíbí, že přijde na sraz (celý party nebo i jen pár lidí), a pak to na poslední chvíli pod nejrůznějšími záminkami odvolá. V jejím případě je to zřejmě dědičný, protože její matka je v tomhle ohledu ještě podivnější.
Když ten popis tak čtu, tak sociální fóbií bude nejspíš trpět i několik lidí z fóra.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne červenec 01, 2007 6:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Wítek napsal: | Tak to je určitě taky moc zajímavý ... a tušíš čím to může být ? A stává se ti to s každým nebo jen s budoucími boyfriendy ? | Stává se to se všemi. Ale není to tak hrozné jak jsem to napsal. Jde hlavně o oslovování - oslovit dav si troufnu, oslovovat jednotlivce mi dělá dost problém. Při vlastní konverzaci obvykle problém nemám, pokud se nedostaneme do choulostivých témat, pro ta preferuju nepřímé spojení přes Instant Messaging  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
ne červenec 01, 2007 5:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
|
|
Vodafone napsal: | Počítá se i inverzní varianta? Já se například před skupinou cca. 10 lidí chovám bezproblémově, jak jsme ale ve dvou, chovám se velmi uzavřeně a odtažitě. Čím to je, netuším. |
Tak to je určitě taky moc zajímavý ... a tušíš čím to může být ? A stává se ti to s každým nebo jen s budoucími boyfriendy ? |
|
|
|
|
 |
ne červenec 01, 2007 4:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Počítá se i inverzní varianta? Já se například před skupinou cca. 10 lidí chovám bezproblémově, jak jsme ale ve dvou, chovám se velmi uzavřeně a odtažitě. Čím to je, netuším. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
ne červenec 01, 2007 2:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

|
Předmět: Sociální fóbie |
|
|
Trpíte nebo někdo z Vašich blízkých sociální fóbií napište tu o tom Ku příkladu ... jeden můj kamarád mě překvapil už několikrát svým chováním ve skupině kdy ve dvou je výborný ale sotva se sejde více lidí chová se velmi uzavřeně a odtažitě. Řeším čím to je ... má někdo nápad ??? |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|