|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 9:21 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
Předmět: |
|
|
Manuel de Falla napsal: | Adam napsal: | sergej sudoplatov napsal: | Nejlepší skladatel je Pierre Boulez a jeho skladba Kladivo bez pána. Doporučuji všem masochistům.  |
Co to je za věc? |
To je jedna z nej nej nej skladeb. Byla to v jistém smyslu revoluce, podobně jako Die Glückliche Hand. Já to mám rád, ale je pravda, že jí občas používám když chci někoho vypudit z místnosti.  |
Dalo by se to poslat mailem? Třeba s La Cathédrale engloutie:-) |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 9:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Adam napsal: | sergej sudoplatov napsal: | Nejlepší skladatel je Pierre Boulez a jeho skladba Kladivo bez pána. Doporučuji všem masochistům.  |
Co to je za věc? |
To je jedna z nej nej nej skladeb. Byla to v jistém smyslu revoluce, podobně jako Die Glückliche Hand. Já to mám rád, ale je pravda, že jí občas používám když chci někoho vypudit z místnosti.  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 9:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | Nejlepší skladatel je Pierre Boulez a jeho skladba Kladivo bez pána. Doporučuji všem masochistům.  |
Co to je za věc? |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 8:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Nejlepší skladatel je Pierre Boulez a jeho skladba Kladivo bez pána. Doporučuji všem masochistům.  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 8:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | ... Debussyho mám taky rád, i když Ravela radši. Luny svit a Zlaté rybky nemusím, protože jsem to slyšel obé asi tisíckrát, ale taková Potopená katedrála ...
Podle mě stačí jen držet nohu na pedálu.  |
Tak jsem marně pátral v paměti, co je Potopená katedrála (Debussyho přece jenom zase tolik neznám). yhledal jsem si, že to je Preludium č. 10. Pěkná věc, ale kdo to má hrát??? Patří sice mezi ty notově snazší, ale je to interpretační chiméra. Nemáš nějakou použitelnou nahrávku? |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 4:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Tak to budu muset doplnit vzdělání. Ještě nemám pořádně naposlouchanýho celýho Debussyho (a to ho poslouchám asi deset let) a teď jsem nanovo zahořel pro Hábu, tak snad o prázdninách.
Nastudovával jsi nějaký impressionity? Tam se orientuji i v klavírní literatuře celkem slušně. |
Hranice impressionismu je dost neostrá. Kromě Debussyho můžeš hrát jimpressionisticky i skoro všechny autory z přelomu století až tak do 30. let. Jinak jsem hrál od Debussyho pár věcí - třeba Cake-Walk. Z ostatních autorů mě moc nenapadá - poraď!
Hábu nemusím. Z českých moderních skladatelů mám asi nejradši Slavického, Dřízku, Klegu a Pololáníka (bohužel kromě Slavického nevycházejí moc tiskem, takže kopíruju přímo rukopisy). |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 4:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Tak to budu muset doplnit vzdělání. Ještě nemám pořádně naposlouchanýho celýho Debussyho (a to ho poslouchám asi deset let) a teď jsem nanovo zahořel pro Hábu, tak snad o prázdninách.
Nastudovával jsi nějaký impressionity? Tam se orientuji i v klavírní literatuře celkem slušně. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 8:28 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Hm, já se přiznám, že Rachmaninova zas moc neznám. (Falla - to je jiný kafe!) Mně přišel vždycky tak nějak málo "barevnej", ale možná je to tím, že toho znám opravdu minimum. |
Rachmaninov je právě barevnej, až to někdo považuje za kýč. Hlavně u jeho klavírních koncertů (nejtěžších na světě) se nenudíš. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 18, 2006 5:54 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Hm, já se přiznám, že Rachmaninova zas moc neznám. (Falla - to je jiný kafe!) Mně přišel vždycky tak nějak málo "barevnej", ale možná je to tím, že toho znám opravdu minimum. Zato Prokofjev ... (Teď mi tu burácí Alexandr Něvský.)
Nyman je hezkej, příjemnej, ale trochu málo "avantgardní", na můj vkus - nicméně poslouchá se dobře, já mám rád například Neda Rorema, to je podobný styl. |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 11:50 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Adam napsal: |
k zadním partiím: ta moje je naprosto v klidu.  |
Tohle je v bezpečí.
... tak mě napadá, že budeš asi znát Ligetiho koncert pro klavír a orchestr - co ty na to? Chtěl by sis nějakou takovou perličku zahrát? |
Tak tyhlety perly si klidně nechám ujít. Kdybycvh si chtěl zahrát nějaký moderní kocert, sáhnu po Michaelu Nymanovi. Irský současný skladatel především filmové a scénické hudby. Napsal soundtrack k filmu Piano z roku 1991 a pak hlavní a nejpodařenější témata zcelil a rozvedl do koncertu z roku 1993. Velice příjemná věc. není to tak náročné jako třeba druhý nebo třetí Rachmaninov a dobře se to poslochá - taky by to mohl být soundtrack třeba k Robinu Hoodovi.
Ale víš, co bych si opravdu chěl někdy zahrát? Rapsosii na téma Paganiniho od Rachmaninova nebo První klavírní koncert e moll od Chopina. To je tak čistá skladba, že žádná podobná už neexistuje.
Mimochodem znáš Alkanův koncert pro sólový kalvír? Asi nejtěžší věc pro klavír sólo, kterou znám. dokonce horší než Kašpar noci, Islamey a celý Liszt (no tak dobře, možná na jejich úrovni). A asi nemá cenu se tě ptát, jestli znáš Noci ve španělských zahradách od Fally...  |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 2:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Adam napsal: |
Tohle je v bezpečí.
... tak mě napadá, že budeš asi znát Ligetiho koncert pro klavír a orchestr - co ty na to? Chtěl by sis nějakou takovou perličku zahrát? |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 1:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Ano, teď už je v bezpečí. (A je to dobře?!?)
Dohnány je co za období? O tom jsem jen slyšel, ale, jsa zabrán do svých několika málo oblíbenců, jsem se k němu nikdy nepropracoval. |
Co je v bezpečí? Zase jsem mimo.
Ernö Dohnáyi (1877 - 1960) |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 1:19 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Ano, teď už je v bezpečí. (A je to dobře?!?)
Mně Smetana tak nějak nevadí - uspokojí, ale nenadchne, mám rád Šárku. (Ano, je to kýč.)
Skrjabina znám jenom sólového a to tu od něj mám velmi málo kousků. Dohnány je co za období? O tom jsem jen slyšel, ale, jsa zabrán do svých několika málo oblíbenců, jsem se k němu nikdy nepropracoval. |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Adam: Znáš Debussyho Fantazii pro klavír a orchestr, popř. co na ní říkáš? Já bych vůbec nevěřil, že to napsal on, je taková veselá až bujará, optimistická, přímočará, skoro selsky rozverná.
Stonerock+Adam: Přestaňte - vystavujete své zadní partie avizovanému ohrožení.  |
Tak samozřejmě, že ji znám. Znám skoro všechno pro klavír a orchestr, co vyšlo v tištěné formě a i spoustu toho, co bylo porvedeno třeba jen jedenkrát. Ono většinou skladby pro klavír a orchestr makí úplně jiný rukopis než skladby sólové. vem si třeba Skrjabinův klavírní koncert - je to pozdně romantická skladba se silnou melodií, zatímco jeho sólové věci jsou dost velká divočina silně tíhnoucí k už moderně.
Jinak co třeba Dohnáyiho variace na dětskou píseň?
k reklamě: smetnovi jsem nikdy nepřišel na chuť. Má moc těžkej zadek. Jediné, co se mi opravdu líbí, je Vltava a koncertní etuda gis moll Na břehu mořském.
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:29 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
Předmět: Vltava |
|
|
Protože to, co teče ve Vltavě k pití moc není. A je známá věc, že malostranský pivo chutnalo vždycky hnusně, protože se zleva dostávala do Vltavy bahnitá voda z Berounky.  |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:27 am |
 |
Autor |
Zpráva |
fanfán uživatel+++

|
Předmět: Re: Manuela |
|
|
Manuel de Falla napsal: | Jinak dávat do reklamy na cokoliv k pití téma z Vltavy asi není merketingově nejšťastnější strategie.  |
Nejšťastnější, nejnešťastnější... Podle čeho soudíš? Už ji používají delší dobu, takže takový průser to zase nebude.
Manuel de Falla napsal: | Ty sis nějak splet přeložky, ne? |
Myslíš přeložku u Krasíkova, v třebovickém sedle, či u Svojšovic? _________________ When you're alone and life is making you lonely you can always go DOWNTOWN... |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Adam: Znáš Debussyho Fantazii pro klavír a orchestr, popř. co na ní říkáš? Já bych vůbec nevěřil, že to napsal on, je taková veselá až bujará, optimistická, přímočará, skoro selsky rozverná.
Stonerock+Adam: Přestaňte - vystavujete své zadní partie avizovanému ohrožení.  |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
fanfán uživatel+++

|
|
|
Tak teď to vezmeme do hloubky, souhlasíš?
Adam napsal: | A fanfánovým obočím upřímnou soustrast.... |
Proč? Vypadá tak lépe.
Adam napsal: | Pozdravuj na Slavation. |
Ano. (Ale koho?)
Adam napsal: | A na manuelka nesahat a nekoketovat, po dlouhé době se ve mně probouzí žárlivost |
Draku!
Adam napsal: | Třetí doktrína Adamocentrismu:
3) Všichni milovníci vznešené hudby jsou Adamovými miláčky. |
Hurá, takže nejsem Helenkofil, Dalidofil, Yvettofil, Juditofil, Straussofil a Verdifil pro nic za nic. _________________ When you're alone and life is making you lonely you can always go DOWNTOWN... |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:22 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
Předmět: Pivo |
|
|
Jinak dávat do reklamy na cokoliv k pití téma z Vltavy asi není merketingově nejšťastnější strategie.  |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:21 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Adam napsal: | Stonerock napsal: | Adam napsal: | Stonerock permanentně řeší píčoviny (proč to nenapsat komplet, ne?). |
Ruku líbám, milostivá...  |
No a tady je další. |
Zkoušel jsem, jestli zareaguješ... Je to chytlavý, máš pravdu...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:20 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Adam napsal: | fanfán napsal: | Fanfán viděl televizní reklamu na pivo, díky které ví, jak B. S. napsal Vltavu. Nyní se chystá na Salvation (úprava obočí).
Jo a na zadek? No ty si nějak věříš, tygře. |
A fanfánovým obočím upřímnou soustrast.... Pozdravuj na Slavation. A na manuelka nesahat a nekoketovat, po dlouhé době se ve mně probouzí žárlivost
Třetí doktrína Adamocentrismu:
Jsem v rozpacích.
fanfán: Ty sis nějak splet přeložky, ne?  |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Adam napsal: | Stonerock permanentně řeší píčoviny (proč to nenapsat komplet, ne?). |
Ruku líbám, milostivá...  |
No a tady je další. |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:15 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Adam napsal: | Stonerock permanentně řeší píčoviny (proč to nenapsat komplet, ne?). |
Ruku líbám, milostivá...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:14 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
fanfán napsal: | Fanfán viděl televizní reklamu na pivo, díky které ví, jak B. S. napsal Vltavu. Nyní se chystá na Salvation (úprava obočí).
Jo a na zadek? No ty si nějak věříš, tygře. |
A fanfánovým obočím upřímnou soustrast.... Pozdravuj na Slavation. A na manuelka nesahat a nekoketovat, po dlouhé době se ve mně probouzí žárlivost
Třetí doktrína Adamocentrismu:
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:11 am |
 |
Autor |
Zpráva |
fanfán uživatel+++

|
|
|
Adam napsal: | Manuel de Falla napsal: |
Šibenici bys zvládnul, ne? Máš přece smysl pro rytmus.
fanfán: Jakže?
Stonerock: Tady si to hodlám ohlídat, kdo tu bude řešit pí.oviny, dostane na zadek.
Mimochodem, už druhej den tu poslouchám toho Ligetiho, on nakonec ani tak za trest není.  |
Právě že smysl pro rytmus moc nemám. proto mi vyhovuje romantismus.
Stonerock permanentně řeší píčoviny (proč to nenapsat komplet, ne?). Ale je to chytlavé. No a fanfán je trochu mimo  |
Fanfán viděl televizní reklamu na pivo, díky které ví, jak B. S. napsal Vltavu. Nyní se chystá na Salvation (úprava obočí).
Jo a na zadek? No ty si nějak věříš, tygře. _________________ When you're alone and life is making you lonely you can always go DOWNTOWN... |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 17, 2006 12:00 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: |
Stonerock: Tady si to hodlám ohlídat, kdo tu bude řešit pí.oviny, dostane na zadek.
Mimochodem, už druhej den tu poslouchám toho Ligetiho, on nakonec ani tak za trest není.  |
Právě že smysl pro rytmus moc nemám. proto mi vyhovuje romantismus.
Stonerock permanentně řeší píčoviny (proč to nenapsat komplet, ne?). Ale je to chytlavé. No a fanfán je trochu mimo  |
|
|
|
|
 |
so prosinec 16, 2006 11:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Adam napsal: |
Scarlattiho néééé! Toho nesnesu! Hrál jsem ho a vytvořil jsem si k němu odpor.
Debussy je geniální a fakt fenomenální a nápaditej. A pozor, s pedálem šetřit! Všechno rukama.
A do Kašpara noci se opravdu pouštět nebudu. Hraju věci, na který zatim nemám, ale na tohle nemá skoro nikdo. |
|
|
|
|
 |
so prosinec 16, 2006 10:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
TXB napsal: | Nevíte náhodou někdo, jestli se Pavarotti and Friends - For Cambodia and Tibet - dá sehnat i s videozáznamem koncertu (nejen jako audio CD)? |
Nevím, ale popídím se. |
|
|
|
|
 |
so prosinec 16, 2006 10:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Nevíte náhodou někdo, jestli se Pavarotti and Friends - For Cambodia and Tibet - dá sehnat i s videozáznamem koncertu (nejen jako audio CD)? |
|
|
|
|
 |
so prosinec 16, 2006 10:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
fanfán uživatel+++

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | fanfán napsal: | Adam napsal: | Stonerock napsal: | Adam napsal: | Totiž kolik preferuješ ty? |
U mě to neni o velikosti... Představ si kytaru s třímetrovýma strunama!  |
Druhá doktrína Adamocentrismu:
2) Nic není dost velké!
.
.
.
Pamatujte na to, až budete stavět moje sochy. Ať jsou větší než Leninovy. |
Budeme na to pamatovat, až budeme stavět tvé mauzoleum.
A pamatuj na to ty, až budeš mít strach. |
Pokusy o vědeckou analýzu Adamocentrismu chválím. Přesto musím požadovat, aby se neodbočovalo od vážné hudby.  |
Přines jedno orosený. Třeba z toho někdo napíše symfonii. _________________ When you're alone and life is making you lonely you can always go DOWNTOWN... |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|