|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Jak děláte kakao? |
Nejdřív kakao, zalít mlékem |
|
45% |
[ 14 ] |
Nejdřív mléko, do něj kakao a zamíchat |
|
54% |
[ 17 ] |
|
Celkem hlasů : 31 |
 |
pá září 12, 2008 11:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Rausek uživatel+

|
Předmět: |
|
|
Brr Kakao, to sem nikdy nemusel. Když sem byl mladší tak leda tak ohřáté oslazené mléko teď už ani to.
Nedávno jsem ale v čajovně ochutnal másalu a musim uznat, že tenhle nápoj z čaje, koření a mléka mi velmi zachutnal...  |
|
|
|
|
 |
so září 06, 2008 11:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | A dá se s kouzelným brčkem dělat i felčing?  |
Na čokoládový felching stačí obyčejné  |
|
|
|
|
 |
so září 06, 2008 10:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | A dá se s kouzelným brčkem dělat i felčing?  |
Ne, bright ještě kouzelné brčko nevlasní!  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so září 06, 2008 10:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
A dá se s kouzelným brčkem dělat i felčing?  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so září 06, 2008 8:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
Souhlas. Je třeba sát rovnoměrně a pomalu. Jinak vyšší náročnost sání jsem proti obyčejnému brčku nepociťoval. Čokoládová příchuť mi moc nechutná, ale vanilková je výborná. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
so září 06, 2008 6:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: To Tomáš: |
|
|
Tak, tohle fakt nemůžu udržet.
Tedy: Aspoň se naučíš sát.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so září 06, 2008 2:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
theby uživatel+
|
|
|
no je to prostě takové kakao pro amatéry ono uvařit pravé honladské kakao od "van houten" není legrace táta mě do toho zasvěcoval a granko to je taková klasika... To znamená, že by měli bát i tři skupiny lidí, kteří vaří/pijí různé druhy kakaa od "brčkařů" po "pravokakaové" profíky  _________________ Tak mladý a už tak zvrhlý... |
|
|
|
|
 |
so září 06, 2008 2:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
Předmět: Re: Kouzelné brčko |
|
|
poznatky:
- kouzelná brčka mají i v Bille
- klouzelná brčka nejsou kouzelná, nýbrž naplněná neidentifikovatelným kuličkoidním rozpouštějícím se humuásem, kterým mléko protéka
- člověk, aby se napil, musí sát skutečně hodně
- skutečnému kakau se to nevyrovná, chuť je nestálá (to jest během pití se mění podle toho, jestli se ten kuličkoidní humus zrovna víc rozpustil...)
- s kouzelným brčkem jsem skončil, fuj _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 9:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
theby uživatel+
|
|
|
no jo... jistě ano... kouzelná brčka to si ale potom může kakao dát každý to někoho napadlo když kakao tak pro všechny ne? to se dá použít jedině v případě že mám cca 30kč a velkou žízeň //litr krabocovýho mléka 4 brčka ideální uprostřed pouště, ale tam bohužel nebývá albert... _________________ Tak mladý a už tak zvrhlý... |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 5:12 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
A já myslel, že si na to zapoměl, a já za tu stovku budu konečně moct žít svobodně...  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 5:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin: To mi připomnělo... už jsi mi vrátil tu stovku, co jsem ti vloni půjčil na taxíka? Za to bych měl dvacet brček.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 5:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: To Vodafone: |
|
|
Jak sem se tam díval, tak si myslim, že je to vynázez, který změní běh dějin.
A co se týče ceny, já si o těch pět korun poběžim říct mamince.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 4:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Kouzelné brčko |
|
|
Sice nejde přímo o kakao, ale na trhu se objevil produkt, který dokáže oslovit i absolutní nemlékaře. Jmenuje se Kouzelné brčko a viděl jsem ho zatím prodávat jen v síti prodejen Albert (dá se předpokládat, že to budou mít i v Hypernově). Je pravda, že název produktu, popřípadě pobídka "dáme brčko?" vyvolává u spousty lidí zajímavé asociace.
V každém případě jako výhody je třeba zmínit hlavně přípravu "kakaa" bez nutnosti lžičky, ohřívání mléka, čímž se také eliminuje problém škraloupů.
Největší nevýhodou bude asi cena - jedno brčko, které je určené pro jedno použití jednou osobou na jednom hrnku mléka, stojí více než pět korun. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 4:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
|
|
bright napsal: | Není nad to, když se škraloup přilepí na horní patro a nejde jazykem sundat... |
Bože! To je strašná představa!  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 4:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: To bright: |
|
|
Kdyby se mi škraloup přilepil na horní patro, jazyk už nebude hrát roli... Spíš asi bránice.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 3:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Není nad to, když se škraloup přilepí na horní patro a nejde jazykem sundat...
Ad čas s mlékem: ono je to správně britsky tak, že se čaj leje do mléka. Takže vlastně nejde o čaj ochucený mlékem, ale o mléko ochucené čajem.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 3:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
|
|
Souhlasím.
Čaj s mlékem ve školce byla ryzí ohavnost.
Jednou jsem si to udělala doma (s masochistickým očekáváním nejhoršího) a docela se to dalo pít ... jestli to nebylo tím, že jsem nepoužila jeden Pigi sáček na 30 litrů čaje a do toho mléko 1:3 (mléko : voda).
Škraloupy ... uvědomuju si, že jsou jakýmsi fantomem kolektivních zařízení. Ve školce jsem z nich měla hrůzu a nenápadně se snažila je vypreparovat a vyhodit, po opuštění této bohulibé instituce jsem se s nimi vlastně už nesetkala. Nejspíš používají nějakou speciální přípravu za účelem týrání dětí  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen
Naposledy upravil Waky dne pá září 05, 2008 4:27 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
pá září 05, 2008 3:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
theby uživatel+
|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | Z kakaa i mlíka se škraloupem se mi taky dělalo šoufl a bohužel bývalo ve školce často
Čaj s mlíkem jsme ve školce nemívali, ale na základce jsme měli v jídelně pípu s čajem i mlíkem a některý "fajnšmekři" si to míchali...brrrr  |
mhm... tak musel bejt teda pořádnej hnus když už sjme u koncentrovanýho zla tušítě někdo co se stane když zapálím hromádku sešitů z 9 tříd?  _________________ Tak mladý a už tak zvrhlý... |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 9:15 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Z kakaa i mlíka se škraloupem se mi taky dělalo šoufl a bohužel bývalo ve školce často
Čaj s mlíkem jsme ve školce nemívali, ale na základce jsme měli v jídelně pípu s čajem i mlíkem a některý "fajnšmekři" si to míchali...brrrr  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:49 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
theby napsal: |
Založíme E-petici?  |
Jo-ho-ho! Jdu to toho! |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
theby uživatel+
|
|
|
Honza napsal: | Kakao se škraloupem a čaj s mlíkem by měly být postaveny mimo zákon ! |
Založíme E-petici?  _________________ Tak mladý a už tak zvrhlý... |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
TXB + Bart: Myslím, že jsme v dětství prožili podobná traumata. Kakao se škraloupem a čaj s mlíkem by měly být postaveny mimo zákon ! |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
theby uživatel+
|
|
|
To u nás čaj s mlékem nebyl... a z bílé kávy mě bylo akutně na zvracení vyhodil jsem to jen jednou od té doby se situace podstatně zlepšila  _________________ Tak mladý a už tak zvrhlý... |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Čaj s mlékem ze školky? Barva vývaru z ponožek, nošených bezdomovcem. Pravděpodobně i chuť byla stejná, ale to z vlastní zkušenosti nevim. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
theby napsal: |
Tak ale pozor! neplést kakao a bílou kávu popřípadě kůvu bez kofeiunu to jsme neměli nikdo rád, ale dobré sladké kakao nám ve škole/školce udělali cca 3* do roka...  |
Nepletu, myslím fakt kakao, a na něm škraloupy, brr. |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
bílý kafe ještě bylo v pohodě... mně se dělalo blbě jen jsem se dozvěděl, že budeme mít čaj s mlíkem... |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 8:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
theby uživatel+
|
|
|
Bart napsal: | Kakao jsem musel pít povinně jako dítě každý den, dnes když o tom nápoji jenom slyším, zvedá se mi žaludek. |
Tak ale pozor! neplést kakao a bílou kávu popřípadě kůvu bez kofeiunu to jsme neměli nikdo rád, ale dobré sladké kakao nám ve škole/školce udělali cca 3* do roka...  _________________ Tak mladý a už tak zvrhlý... |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 7:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Kakao jsem musel pít povinně jako dítě každý den, dnes když o tom nápoji jenom slyším, zvedá se mi žaludek. |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 7:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Hetrik uživatel

|
|
|
Tak to me pobavilo ty ŽLIČKO mas male bezviznamne plus  |
|
|
|
|
 |
čt září 04, 2008 1:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
theby uživatel+
|
|
|
tak pozor jde otiž také o to jestli děláte granko nebo pravé kakao... granko-pro běžné uživatele je lepší dělat způsobem prvním, protože se nemusí míchat a přo přípravě menšího množství se neušpiní "žlička"  _________________ Tak mladý a už tak zvrhlý... |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|