|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po leden 28, 2008 4:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: |
|
|
Koltko:
Zkus třeba tohle: http://ger.ebab.com/ _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
so leden 26, 2008 3:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
koltko uživatel+
Založen: 29.7.2007 Příspěvky: 132 Bydliště: Prag an der Moldau
|
|
|
... na konci března se chystám na pět týdnů na jazykovku do Hamburgu... Řeším však otázku, kde bydlet. Zda-li v areálu školy v apartmánu nebo v rodině... každá volba má svá pro/proti... doporučí někdo z vlastní zkušenosti??? díkan _________________ Das ist für mich böhmisches Dorf...
Nic po mně raději nechtějte. Všechno slíbím, nic nesplním... |
|
|
|
|
 |
po červenec 09, 2007 3:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
e pricoloso sporgiersi. snad je to dobře.
a se na to můžu z vysoka, když tady něco splodím maďarsky, tak si to přečte akorát jedna osoba a soukromá diskuse je v tomto naprd, když ani jeden člověk si to nepřeloží.  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
po červenec 09, 2007 12:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Miki uživatel
|
|
|
Certo, ho capito che hai scritto! Secondo me questo é molto interessante!
Questo é veritá nel portoghese brasiliano, ma solo parzialmente nel portoghese europeo. Originiriamente nel portoghese c'erano ambidue le seconde persone - i pronomi erano "tu" e "vós". Questi pronomi si adoperavano per parlare con persone prossime. Per parlare con persone meno prossime si adoperavano pronomi "você(s)" e per esprimere ancora piú rispetto parole "o(s) senhor(es)"/"a(s) senhora(s)". Queste forme si associano con verbi nella terza persona (singolare o plurale). Nel portoghese contemporaneo il pronome "vós" ha stato sostituito con "vocês", talché le forme verbali della seconda persona plurale non si adoperano piú. Nel portoghese brasiliano lo stesso é sucesso anche con i pronomi "tu" e "você".
Capisci che ho scritto? Non sono sicuro se é in italiano o in spagnolo italianizzato... [/quote] |
|
|
|
|
 |
po červenec 09, 2007 1:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
zdenda napsal: | Elvtárs: a co odpověď ku mně?  |
Может быть, что нашему новому венгерскому другу больше нравится итальянский чем русский язык.  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
po červenec 09, 2007 1:11 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Miki napsal: | Mi piaccio italiano; spagnolo é molto difficile per me!  |
Secondo me lo spagnolo é molto piú facile che il italiano. La grammatica italiana é abbastanza simile a la spagnola, ma é molto piú irregolare. Per questo preferisco lo spagnolo.
Miki napsal: | Ho letto che nel portoghese non c'é secondo persone singolare e secondo persone plurale. Tak co je místo je? |
Questo é veritá nel portoghese brasiliano, ma solo parzialmente nel portoghese europeo. Originiriamente nel portoghese c'erano ambidue le seconde persone - i pronomi erano "tu" e "vós". Questi pronomi si adoperavano per parlare con persone prossime. Per parlare con persone meno prossime si adoperavano pronomi "você(s)" e per esprimere ancora piú rispetto parole "o(s) senhor(es)"/"a(s) senhora(s)". Queste forme si associano con verbi nella terza persona (singolare o plurale). Nel portoghese contemporaneo il pronome "vós" ha stato sostituito con "vocês", talché le forme verbali della seconda persona plurale non si adoperano piú. Nel portoghese brasiliano lo stesso é sucesso anche con i pronomi "tu" e "você".
Capisci che ho scritto? Non sono sicuro se é in italiano o in spagnolo italianizzato...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak. 
Naposledy upravil Stonerock dne po červenec 09, 2007 1:38 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
ne červenec 08, 2007 10:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Elvtárs: a co odpověď ku mně?  _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
ne červenec 08, 2007 8:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Miki uživatel
|
|
|
Secondo me tu parli bene in italiano! Mi piaccio italiano; spagnolo é molto difficile per me! Ho letto che nel portoghese non c'é secondo persone singolare e secondo persone plurale. Tak co je místo je?
Stonerock napsal: | Miki napsal: | Jak se tak dívám, vy mluvíte dobře taky francouzsky a německy. C'é qualcuno, chi parla italiano?  |
Io non lo parlo, ma so scriverlo un po' (con l'aiuto di molti libri ). Preferisco altre lingue romanze - il spagnolo e recentemente anche il portoghese.  | |
|
|
|
|
 |
ne červenec 08, 2007 8:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Miki napsal: | Jak se tak dívám, vy mluvíte dobře taky francouzsky a německy. C'é qualcuno, chi parla italiano?  |
Io non lo parlo, ma so scriverlo un po' (con l'aiuto di molti libri ). Preferisco altre lingue romanze - il spagnolo e recentemente anche il portoghese.  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
ne červenec 08, 2007 5:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Miki napsal: | zdenda napsal: | Возможно по-русски? Што Ббакы ? |
Как дольго ты изучаешь по-русски?  |
Иди в жопу, какой язык ты незнаэш? Я училса два года и шесть месяцов.
Как ты? _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
ne červenec 08, 2007 5:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Miki uživatel
|
|
|
zdenda napsal: | Возможно по-русски? Што Ббакы ? |
Как дольго ты изучаешь по-русски?  |
|
|
|
|
 |
ne červenec 08, 2007 4:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
Возможно по-русски? Што Ббакы ? _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
|
|
|
|
 |
ne červenec 08, 2007 3:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Miki uživatel
|
|
|
Jak se tak dívám, vy mluvíte dobře taky francouzsky a německy. C'é qualcuno, chi parla italiano?  |
|
|
|
|
 |
čt červen 07, 2007 11:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Vodafone napsal: | bright napsal: | ...la femme.
Das Haus der Frau. | Ad femme: mea culpa.
Ad der Frau - mají tam chybu (The IT Crowd S01E03) |
Pokud je to z IT Crowd, tak ta chyba tam bude úmyslná.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st červen 06, 2007 7:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
bright napsal: | ...la femme.
Das Haus der Frau. | Ad femme: mea culpa.
Ad der Frau - mají tam chybu (The IT Crowd S01E03) _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
st červen 06, 2007 4:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
...la femme.
Das Haus der Frau. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st červen 06, 2007 4:06 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
|
|
La maison de la famme.
...
Das haus die frau.  _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
st červen 06, 2007 11:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Sah ein Knab' ein Röslein steh'n, Röslein auf der Heiden... |
War so jung und morgenschön, Lief er schnell es nah zu seh'n...
Není možná, já si to pamatuju. Němec ještě nezvítězil. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st červen 06, 2007 3:38 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Poslední dobou zjišťuju, že se mi líbí němčina. Na poslech i v psané formě. Nejen, že působí esteticky, ale trochu jí rozumím. Bojím se, že je to příznak nevyhnutelně nastupující duševní choroby.  |
To nepochybně. Můžu tě ale uklidnit (event. zklamat... ), že není smrtelná - trpím jí totiž již drahnou dobu a nezdá se, že by mě ohorožovala na životě... Její průběh je nevyrovnaný - v některých obdobích zdánlivě vymizí, aby se následně její příznaky vrátily s mimořádnou intenzitou.
Osobně bych řek', že se němčina hodí jenom pro nějaký účely. Hezká je v ní poezie (Sah ein Knab' ein Röslein steh'n, Röslein auf der Heiden...), ale před časem jsem zjistil, že pro jedno použití je naprosto nenahraditelná - mimořádně se v ní vyjímají náhrobní nápisy... Takže pokud někdy uvidíte někde v pohraničí někoho, jak se prodírá se slovníkem v ruce mezi omšelýma náhrobkama na zpustlym německym hřbitově, tak je velká šance, že jsem to já...  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 7:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Poslední dobou zjišťuju, že se mi líbí němčina. Na poslech i v psané formě. Nejen, že působí esteticky, ale trochu jí rozumím. Bojím se, že je to příznak nevyhnutelně nastupující duševní choroby.  |
Radši švabach, nebo kurent? |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 6:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Švédština, němčina... že by obsedantní germanoturistofilie?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 1:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
zcela jistě _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
út červen 05, 2007 1:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Poslední dobou zjišťuju, že se mi líbí němčina. Na poslech i v psané formě. Nejen, že působí esteticky, ale trochu jí rozumím. Bojím se, že je to příznak nevyhnutelně nastupující duševní choroby.  |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 29, 2006 4:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adam napsal: | bright napsal: | Adam napsal: | bright napsal: | bodyia napsal: | Při zákládání fóra odtržením příspěvků z jiného je autorem threadu automaticky pisatel prvního příspěvku. Což je zde shodou okolností Adam, který je pochopitelně také mým mazánkem;-)  |
Condoléances!  |
Komu? |
To byla, doufám, jenom řečnická otázka.  |
Ne, nebyla. |
Ale no tak, Adame, klid. Samozřejmě bodyiovi, že má potřebu mít nějaké mazánky.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 29, 2006 4:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
bright napsal: | Adam napsal: | bright napsal: | bodyia napsal: | Při zákládání fóra odtržením příspěvků z jiného je autorem threadu automaticky pisatel prvního příspěvku. Což je zde shodou okolností Adam, který je pochopitelně také mým mazánkem;-)  |
Condoléances!  |
Komu? |
To byla, doufám, jenom řečnická otázka.  |
Ne, nebyla. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 29, 2006 4:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adam napsal: | bright napsal: | bodyia napsal: | Při zákládání fóra odtržením příspěvků z jiného je autorem threadu automaticky pisatel prvního příspěvku. Což je zde shodou okolností Adam, který je pochopitelně také mým mazánkem;-)  |
Condoléances!  |
Komu? |
To byla, doufám, jenom řečnická otázka.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 29, 2006 3:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
bright napsal: | bodyia napsal: | Při zákládání fóra odtržením příspěvků z jiného je autorem threadu automaticky pisatel prvního příspěvku. Což je zde shodou okolností Adam, který je pochopitelně také mým mazánkem;-)  |
Condoléances!  |
Komu? |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 29, 2006 3:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
bodyia napsal: | Při zákládání fóra odtržením příspěvků z jiného je autorem threadu automaticky pisatel prvního příspěvku. Což je zde shodou okolností Adam, který je pochopitelně také mým mazánkem;-)  |
Condoléances!  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 29, 2006 3:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bodyia admin

|
|
|
bright napsal: | Adam: Btw, proč jsi jako autor téhle nitě uveden ty a ne Stonerock? Kdo tu psal něco o něčích mazáncích?  |
Při zákládání fóra odtržením příspěvků z jiného je autorem threadu automaticky pisatel prvního příspěvku. Což je zde shodou okolností Adam, který je pochopitelně také mým mazánkem;-)  |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 29, 2006 2:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Adam napsal: | bright napsal: | Adam: Btw, proč jsi jako autor téhle nitě uveden ty a ne Stonerock? Kdo tu psal něco o něčích mazáncích?  |
Tak to nevim. Osobní kouzlo? Jaký mazánci?  |
Viz narážky na ottose se získáním moderování Od začátku. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|