|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Jak jste na tom se zrakem? |
100% (0 dioptrií) |
|
26% |
[ 12 ] |
Jsem po operaci (původně krátkozraký) |
|
8% |
[ 4 ] |
Jsem krátkozraký / do -2 dioptrií |
|
32% |
[ 15 ] |
Jsem krátkozraký / do -5 dioptrií |
|
19% |
[ 9 ] |
Jsem krátkozraký / více než -5 dioptrií |
|
10% |
[ 5 ] |
Jsem dalekozraký |
|
2% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 46 |
 |
so srpen 29, 2009 2:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
Předmět: |
|
|
Tak jsem si pořídil nové brýle, abych byl in.  _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 8:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
To jen když prostě sundám brýle, tak se obraz nepatrně posune, ale to opravdu jen neznatelně, protože cylindry na astigmatismus mám na každém oku pouze 0,5 D. _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 1:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
|
|
To asi ale nebude vada, když je to jen mírné, ne? Spíš bych to bral jako nějaké mírné vychýlení rohovky bůhví kvůli čemu... _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší! |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Já se jen ptal, neříkal jsem že šilháš  |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Proboha to ne! Fakt nešilhám. A je to zakřivení (spíš asi zkřivení) rohovky, ne že koukáš každym okem jinam.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:33 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
A neříká se tomu lidově šilhání té vadě? To má sestra a má jedno oko křivě , ale jestli má obraz posunutý to nevím ... |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:29 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
To ti já nepopíšu, protože s 0,5 to nevnímám  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:27 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Škoda že nevím jak si to představit , pořád nad tím farám ale nedovedu si to představit, nedá se to trošku popsat ?  |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:27 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
|
|
Neřešme to vůbec, je to zakázané. Já má oči naštěstí normální, je sice pravda, že pravým vidím maličko ostřeji na dálku, ale jinak to je v pohodě.
Dřív jsem měl spíš problémy s negativním vlivem monitorů na moje oči. Musel jsem kuli tomu nosit brýle s filtrem, ovšem byli jako normální a byly to půlky dioptrie. Teď už se to nevím jak spravilo, takže můžu čubrnět do monitoru tak dlouho, jak se mi chce a jako to dělám teď  _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší!
Naposledy upravil Litomyšlák dne ne červen 21, 2009 12:29 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Já mam teda taky astigmatismus, ale tak mírnej, že si můžu dovolit na just nenosit brejle  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:17 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Tak já píšu tak jak to i mluvím a bohužel to vydím když říkám tak je tam to Y takže to tak i napíšu , nebudem to tu řešit tu se řeší oči  |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:15 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
|
|
A i kdyby jsi měl bosou nohu, tak jak řekl Martin, opravy jsou zakázané a můžeš si všude kromě té Češtiny a Hlasování Vadí vám opravování blabla psát jako zkutežní prsnič žežtini... _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší! |
|
|
|
|
 |
ne červen 21, 2009 12:09 am |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Tak uvidím až budu starý jak to semnou dopadne každopádně ted si na oči stěžovat nemůžu vlastně žádná část mojeho těla nefunguje špatně život je krásný ...
A s tím vydíme ? stane se a nohu bosou nemám mám na ní ponožku a papuč  |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Ee - ono je už opravování zakázaný - mimo O češtině a Hlasovacího tématu
A jinak myslim, že by to mohlo platit u dalekozrakosti, ale třeba je to jenom taková povídačka... _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Jejej...tím "vydíme" sis tu docela naběhl...nedráždi hada bosou nohou!  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Tak děkuju za vysvětlení ale tohle nemám tak si to ani neumím představit
Zajímlo by mě jestli je to opravdu tak že když v mládí vidíme dobře tak ve stáří vydíme špatně a naopak ? |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
No, myslím že to je nepravidelné zakřivení rohovky...obraz je pak mírně posunutý. _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Co to je?
Jinač to asi teda je normální že každé oko vidí jinač  |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 11:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Tak já se svou krátkozrakostí a astigmatismem...ehm...ehm No a ještě jsem vypozoroval, že pravým okem vidím barvy sytější než levým...a to asi všechny barvy... _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 5:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Tak aspoň v tom nejsem sám  |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 4:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No já například vidím pravým víc červeně..  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
so červen 20, 2009 2:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
SIEENX uživatel++

|
|
|
Vidím skvěle na blízku ( zhruba asi od 7 - 8cm ) tak jsem to měl vždy.
Na dálku taky vidím ostře.
Ale jedné vady jsem si na svých očích všiml a je to to že pravým okem vidím barvy jasněji než levým (nejvíce je to vidět asi na modré , když zavřu levé a dívám se pravým tak je ta modrá asi taková jako by měla být ale když zavřu pravé a dívám se levým tak ta modrá je jako by vybledlejší není to nic dramatického ale všiml jsem si toho jen náhodou. Možná to máte i vy ani o tom nevíte .
Ted si to zkouším na té oranžové co je tady tohle forum a taky je pravým o něco jasnější
Přikládám obrázek , pro představu jak je to s tou modrou . http://img4.net/pupload/view/17477/
Tak co máte to taky tak? |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 11:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Zyx uživatel
|
Předmět: To TXB |
|
|
Koukám, jak k tomu přistupuješ zodpovědně. Já byl přesný opak. Ale nelituju toho.
O možnosti operace se u nás doma občas mluvilo, ale hlavně táta přicházel s takovými nesmyslnými podmínkami jako "Až po škole" (myšleno VŠ) a podobně. S takovou bych těch dioptrií měl dneska aspoň dvanáct nebo třináct... Takže jsem jsem se jednoho sychravého listopadového dne roku 2003 naštval, sedl jsem k netu, prošel jsem za odpoledne pár stránek a ještě večer jsem se objednal na předoperační vyšetření. Pak jsem jen jakoby mimochodem rodičům naznačil cosi ve smyslu "Připravte si 32 tisíc, budete platit", a dál děj se vůle boží. Čekal jsem, že mě táta bude mít silné nutkání aspoň přizabít, ale byl z toho tak vykolejený, že se na nějaký odpor vůbec nezmohl, a naopak relativně ochotně naběhl do banky...
Jinak ty "vedlejší účinky", které jsi zmiňoval, jsem nikdy nepociťoval. Prostě u mě absolutní spokojenost. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 10:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Dvojku a trojku z tvého seznamu. Jednička je z ruky a čtyřka je předražená. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 10:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
bright: Mohu se zeptat, která dvě jsi navštívil? Samotný fakt, že tě informovali o případných negativních důsledcích, bohužel není samozřejmost. Podle reakcí mnoha lidí, na které jsem narazil, provádí ona klinika, kterou jsem již zmínil, operace bez ohledu na to, jestli jsou nebo nejsou vhodné, neboť neprovede ani dostatečné vyšetření, kterým by se případné komplikace předem odhalily
Co se týká vad oka a vidění za šera, zaujaly mě informace na stránkách kliniky Zlín doc. Smečky (na tu jsem zatím četl nejvíce silně pozitivních reakcí, takže k ní zatím tíhnu nejvíc...)
máslo: taky bych ti doporučil komplexní vyšetření... divím se, že tě na něj tvoje oftalmoložka neposlala rovnou, když si sama nevěděla rady |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 9:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Vydal jsem se do dvou ze zmíněných pracovišť a na uvedené možné negativní důsledky refrakčního laserového zákroku tam každého předem upozorňují. Nástávají zvlášť u lidí s přirozeně širokými zorničkami (vznik tzv. glare vidění - světelná kola kolem zdrojů světla v noci), když rohovka zákrokem místně zašedne, když se přesně netrefí do redukce vady, nebo když oko trpí jinými skrytými vadami.
máslo: Zdá se, že trpíš i jinou chorobou než pouhou krátkozrakostí či dalekozrakostí. Doporučuji ti zajít na vyšetření do nemocnice (např. ÚVN), kde mají zvláštní přístroje na měření oka, které si normální očař nemůže dovolit a které odhalí různé oční vady než se plně projeví. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 9:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
TXB napsal: | dvojité vidění za šera, mlhavý závoje v blízkosti intenzivních zdrojů světla, paprsky a záře kolem světel, neostré vidění, které nelze dioptricky zkorigovat atd. | Uff ....teď jsi celkem vystihl moje problémy se zrakem... kdysi jsem se vidal k očařce a dostal jsem brýle, který bohužel pomáhají jen částečně. Jak je tohle vlastně možný? _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 9:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Díky moc za info. Víc než toho, že by se "netrefili" v dioptriích, se obávám defektů, na které si stěžují někteří pacienti (zvlášť u jedné z nejznámnějších českých klinik) - dvojité vidění za šera, mlhavý závoje v blízkosti intenzivních zdrojů světla, paprsky a záře kolem světel, neostré vidění, které nelze dioptricky zkorigovat atd. |
|
|
|
|
 |
pá listopad 30, 2007 7:45 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Zyx uživatel
|
Předmět: To TXB |
|
|
Já mám přímou osobní zkušenost s oční klinikou Lexum v Praze.
Laserovou operaci obou očí (krátkozrakost; na každém oku téměř deset dioptrií + astigmatismus) jsem podstoupil v lednu roku 2004 (čekací doba na operaci byla dva měsíce). Všechno proběhlo bez jakýchkoli komplikací a se stoprocentním výsledkem, takže počet dioptrií mám 0. I po skoro čtyřech letech od zákroku přečtu na dálku i ty nejmenší blechy a nemám vůbec pocit, že by měl můj zrak tendenci se nějak zhoršovat. Takže jednoznačně doporučuju!
Samotný zákrok trval jen pár minut a normálně jsem během něj komunikoval. Byl prakticky bezbolestný, možná to chvíli jen trochu svědilo. Takže ani po téhle stránce není čeho se bát. Jediné co bylo nepříjemné, byl první kontakt se světlem na ulici, kdy jsem měl ještě dost rozšířené zorničky, takže jsem nemohl prakticky vůbec koukat, jak pro mě bylo to přirozené světlo ostré. Druhý den už jsem viděl skoro stejně kvalitně jako dneska. Několik týdnů jsem si ještě musel několikrát denně kapat do očí kapky, ale to už je to nejmenší.
Jestli budeš chtít ještě něco vědět, tak se ptej.
S ostatními pracovišti zkušenost nemám žádnou. |
|
|
|
|
 |
út listopad 27, 2007 10:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Chtěl bych využít toho, že je tu pár osob, které mají s předmětem mého dotazu praxi. Zajímaly by mě zkušenosti s klinikami, které provádějí laserové operace. Něco jsem si zjišťoval, hledal po netu, pročítal diskuse a zatím se mi jako nejlepší kandidáti jeví:
- Klinika Zlín doc. Smečky
- ÚVN Praha - Epilasik
- Refrakční centrum Praha
- Lexum Praha/ČB
Budu vděčný za jakékoli osobní i zprostředkované zkušenosti, negativní i pozitivní, prostě cokoli  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 3 Jdi na stránku 1, 2, 3 Další |
|
|
|