|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
st září 16, 2009 11:55 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Prohibice! |
|
|
Nick Guest napsal: | Setkali jste se s někým takovým? |
S dvěma, ale oba to měli ze zdravotních důvodů... Huba by chtěla, ale tělo by nezvládlo. Ovšem setkal jsem se s množstvím lidí, kteří by měli být abstinenty.
Nick Guest napsal: | Je společenské pití sociálně pozitivní fenomén? |
Jistě. Usnadňuje navazování těsnějších sociálních vazeb.
Nick Guest napsal: | Lze v obecné rovině něco říct o jeho mezích? |
To je dost složitá otázka. Asi se všichni včas rozejít
Nick Guest napsal: | Co dělat se zavilým abstinentem v hospodě?  | Záleží asi na typu zavilosti
Pokud tam sedí u džusu a normálně se baví, tak se bavit taky
Pokud se zakysle dívá na vaše první pivo, zavile na druhé, a při třetím zavede téma na cirhózu jater, rakovinu střev a jak se mu opilci hnusí, tak je řešení taky jednoduchý - příště ho nezvat resp. opět v závislosti na stupni zavilosti mu říct, že je hezký že nepije, ale jeho názory nesdíliš (podobné je to IMHO u extrémních antikuřáků) _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st září 16, 2009 8:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Prohibice! |
|
|
Strávil jsem teď několik dnů s člověkem (je to můj dlouholetý známý, ale vlastně jsem ho moc dobře neznal), který je natolik radikální odpůrce veškerého alkoholu, že schvaluje i švédskou prohibici a má nejapné poznámky k používání kolínské. Mám se prý natírat krémem. Tvrdý alkohol nepije vůbec, pivo jen, když ze společenských důvodů není vyhnutí (ale je moc hořké a vůbec mu nechutná), u vína respektuje jakási lékařská doporučení, ale stejně si jen usrkne. Tak jako mi vysloveně vadí ožralové, tento chlapík, který v zásadě není zlý a který v hospodě ucucává džus, mi připadá trochu nudný a jaksi permanentně sevřený (opak od "uvolněný").
Setkali jste se s někým takovým? Je společenské pití sociálně pozitivní fenomén? Lze v obecné rovině něco říct o jeho mezích? Co dělat se zavilým abstinentem v hospodě?  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá září 11, 2009 4:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
Předmět: |
|
|
Martin napsal: | No, školství patří mezi témata na která nelze "vrhnout" špatné světlo, protože v horším už být nemůže  |
Viz chaos kolem státních maturit (za který však můžou zákonodárci a vlády). |
|
|
|
|
 |
pá září 11, 2009 4:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Edgar tester

|
|
|
solok napsal: | Edgar napsal: | Alkohol neškodí v malích dávkách v jakém koliv množství |
Alkohol neškodí v malých dávkách v jakémkoliv množství. "Jakýkoliv" se píše dohromady ("koliv" samostatně není nic). |
Sory jsem jen blbej dřevorubec _________________ The lunatic is on the grass |
|
|
|
|
 |
st červen 03, 2009 10:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Honza napsal: | Waky napsal: | Soloku, nech toho pravopisu, ať tu nejsme jak ve škole |
"učitel" není profese, ale diagnosa (dyjaknóza).  |
No, školství patří mezi témata na která nelze "vrhnout" špatné světlo, protože v horším už být nemůže  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st červen 03, 2009 10:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Waky napsal: | Soloku, nech toho pravopisu, ať tu nejsme jak ve škole |
"učitel" není profese, ale diagnosa (dyjaknóza).  |
|
|
|
|
 |
st červen 03, 2009 9:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
satal uživatel+
Založen: 22.9.2007 Příspěvky: 211 Bydliště: České Budějovice
|
|
|
Edgar napsal: | Alkohol neškodí v malích dávkách v jakém koliv množství |
když pominu pravopis, tak mi to něco připomíná - že by Limonádový Joe?
 |
|
|
|
|
 |
st červen 03, 2009 9:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
|
|
Soloku, nech toho pravopisu, ať tu nejsme jak ve škole To bysme si mohli rovnou zavést třídinici a sešit na černý puntíky
(vím sama od sebe, že spisovně je "bychom" a "černé") _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
st červen 03, 2009 8:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Edgar napsal: | Alkohol neškodí v malích dávkách v jakém koliv množství |
Alkohol neškodí v malých dávkách v jakémkoliv množství. "Jakýkoliv" se píše dohromady ("koliv" samostatně není nic). |
|
|
|
|
 |
st červen 03, 2009 8:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Edgar tester

|
|
|
Alkohol neškodí v malích dávkách v jakém koliv množství _________________ The lunatic is on the grass |
|
|
|
|
 |
ne únor 24, 2008 3:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
adamo tester
|
|
|
Jedině skleničku Portského po večeři, gentlemani , jenomže si ji pro opilost nedokážu nalít ... |
|
|
|
|
 |
po prosinec 31, 2007 4:36 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Teď hodlám mít aspoň měsíc pokoj. Dneska jsem se zotavoval v podstatě až do večera.  |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 28, 2007 1:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Já už jsem třetí den za sebou v lihu (tzn. od šesti vodek výš). Tohle nemůže dopadnout dobře ... | Pozor na otevřený oheň! _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 28, 2007 12:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
já frčím přes zimu v červeném, co píšu diplomovou práci nějak mi stoupla spotřeba - kreativita je holt drahá _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 28, 2007 2:36 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

Založen: 25.6.2006 Příspěvky: 1186 Bydliště: Praha ve dne, Pardubice v noci
|
|
|
no vidíš, já si dávám denní zdravotní 2 sklenky bílého  _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 28, 2007 2:25 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Já už jsem třetí den za sebou v lihu (tzn. od šesti vodek výš). Tohle nemůže dopadnout dobře ... |
|
|
|
|
 |
st prosinec 26, 2007 3:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Tak to by bylo na události dost chudý. Kdybych si chtěl vystačit s dobíháním na záchod, mohl jsem zůstat doma.
Měl jsem na mysli "družení se". |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 23, 2007 10:18 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nikom šaman

Založen: 1.10.2005 Příspěvky: 2334 Bydliště: Hradec Králové, Vysoké Mýto
|
|
|
Jaké společenské povinnosti? Myslíš tím, že jsi stihnul doběhnout na záchod? |
|
|
|
|
 |
so prosinec 22, 2007 10:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Kdo dal téma "alkohol" do "zábavy mix"?!?!? | Já bych řekl, že to byl někdo hóóódně opilej  _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
so prosinec 22, 2007 3:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Před týdnem jsem měl "dobrou náladu". To je kvalitativně úplně jinej stav. Včera to bylo mnohem horší. Ale společenské povinnosti jsem splnil.  |
|
|
|
|
 |
so prosinec 22, 2007 1:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Manuel de Falla napsal: | Já jsem zase jednou po čtvrt roce opilej jak dělo. Kdo dal téma "alkohol" do "zábavy mix"?!?!? | A před týdnem jsi byl jako co?  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so prosinec 22, 2007 3:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Já jsem zase jednou po čtvrt roce opilej jak dělo. Kdo dal téma "alkohol" do "zábavy mix"?!?!? |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 7:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
pemel napsal: | Stonerock napsal: | Psal jsem to bezprostředně po návratu z onoho nápoji velmi dobře zásobeného restauračního zařízení.  |
Wow, ty máš ale výdrž  |
Ona mě ta třičtvrtěhodinová svižná procházka domů docela probrala. V noci bylo docela frišno.  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 7:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
Stonerock napsal: | pemel napsal: | sergej sudoplatov napsal: | pemel napsal: | Stonerock napsal: | V poslednich dnech nám tady vstaly z mrtvých tak nebezpečně zdraví prospěšný témata jako "Fitness poradna", proto jsem se to rozhodl vykompenzovat.
Už jste někdy měli brusinkovej džus s Malibu? Vřele doporučuju! A už jste ho někdy měli sedmkrát po sobě? A měli jste předtim pět dvanáctek a kapitána Morgana? V tomhle případě se už doporučovat neodvažuju, následky zhodnotím až ráno.  |
Jak je vidět, následky to na tobě nezanechalo, když jsi schopný psát ve čtyři ráno do fóra  |
By mě zajímalo spíš, jestli tam psal ještě ve čtyři hodiny nebo spíš už ve čtyři hodiny. |
Správná připomínka  |
Psal jsem to bezprostředně po návratu z onoho nápoji velmi dobře zásobeného restauračního zařízení.  |
Wow, ty máš ale výdrž  |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 7:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
Předmět: Re: Působení alkoholu. |
|
|
pepcza napsal: | bright napsal: | pepcza napsal: | pemel napsal: | Když už mluvíme o tom alkoholu; jak na vás působí Já když se opiju, tak zůstávám střízlivý a dokonce si pamatuju si dělám. Jen mám vždycky ráno žaludek jak na vodě  |
Já si BOHUŽEL pamatuju co dělám. Alkohol u mě odbourává ostych...viz ten "masážní" sraz v Saints...nemít v sobě toho 1,5 bílého, těžko bych se pustil do masáže jisté hlavy... |
By mě zajímalo, kolik litrů bys musel vypít, aby ses pustil i mimo hlavu.  |
To nevím,a le kdybych tehdy zůstal, pár sklenek by do mě určitě ještě padlo a pak něco dobrýho míchanýho. Otázkou zůstává, jestli bych nepadnul taky
Ne..u mě alkohol působí tak, že do určité míry probouzí skoro extatickou radost a veselost, při překročení hranice únavu, pak následuje fáze depky a pak núnavnost (pařit! pařit! pařit! jdeme ještě tam a tam...) až do padnutí.  |
Tak u mě je nejdříve fáze otevřenějšího vyjadřování (to neznamená sprostého, protože sprostě mluvim i za střízliva), potom následuje fáze větší hovornosti, potom fáze zpívání nebo odvážnějších kousků, pak přijde fáze podřimovací, poté se opět probudím (ono také záleží na denní době) a přijde znova ukecaná fáze, ale poněkud slabší, poněvadž se jedna fyziologická potřeba začně hlásit o slovo čím dál neúprosněji (jiná fyziologická potřeba se za tohoto stavu ovšem často hlásí o slovo co deset minut) _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 7:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
pemel napsal: | sergej sudoplatov napsal: | pemel napsal: | Stonerock napsal: | V poslednich dnech nám tady vstaly z mrtvých tak nebezpečně zdraví prospěšný témata jako "Fitness poradna", proto jsem se to rozhodl vykompenzovat.
Už jste někdy měli brusinkovej džus s Malibu? Vřele doporučuju! A už jste ho někdy měli sedmkrát po sobě? A měli jste předtim pět dvanáctek a kapitána Morgana? V tomhle případě se už doporučovat neodvažuju, následky zhodnotím až ráno.  |
Jak je vidět, následky to na tobě nezanechalo, když jsi schopný psát ve čtyři ráno do fóra  |
By mě zajímalo spíš, jestli tam psal ještě ve čtyři hodiny nebo spíš už ve čtyři hodiny. |
Správná připomínka  |
Psal jsem to bezprostředně po návratu z onoho nápoji velmi dobře zásobeného restauračního zařízení.  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 6:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

|
|
|
bright napsal: | pepcza napsal: | pemel napsal: | Když už mluvíme o tom alkoholu; jak na vás působí Já když se opiju, tak zůstávám střízlivý a dokonce si pamatuju si dělám. Jen mám vždycky ráno žaludek jak na vodě  |
Já si BOHUŽEL pamatuju co dělám. Alkohol u mě odbourává ostych...viz ten "masážní" sraz v Saints...nemít v sobě toho 1,5 bílého, těžko bych se pustil do masáže jisté hlavy... |
By mě zajímalo, kolik litrů bys musel vypít, aby ses pustil i mimo hlavu.  |
To nevím,a le kdybych tehdy zůstal, pár sklenek by do mě určitě ještě padlo a pak něco dobrýho míchanýho. Otázkou zůstává, jestli bych nepadnul taky
Ne..u mě alkohol působí tak, že do určité míry probouzí skoro extatickou radost a veselost, při překročení hranice únavu, pak následuje fáze depky a pak núnavnost (pařit! pařit! pařit! jdeme ještě tam a tam...) až do padnutí.  _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 6:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
pepcza napsal: | pemel napsal: | Když už mluvíme o tom alkoholu; jak na vás působí Já když se opiju, tak zůstávám střízlivý a dokonce si pamatuju si dělám. Jen mám vždycky ráno žaludek jak na vodě  |
By mě zajímalo, kolik litrů bys musel vypít, aby ses pustil i mimo hlavu.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 6:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

|
|
|
pemel napsal: | Když už mluvíme o tom alkoholu; jak na vás působí Já když se opiju, tak zůstávám střízlivý a dokonce si pamatuju si dělám. Jen mám vždycky ráno žaludek jak na vodě  |
Já si BOHUŽEL pamatuju co dělám. Alkohol u mě odbourává ostych...viz ten "masážní" sraz v Saints...nemít v sobě toho 1,5 bílého, těžko bych se pustil do masáže jisté hlavy... _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
 |
st červenec 04, 2007 6:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pepcza guru+++

|
|
|
bright napsal: | pepcza, Manuel: kapitán Morgan je značka rumu a ne drink.
pepcza: White Russian je Bílej medvěd (=sekt s vodkou)? Po něm lezou alkáči po čtyřech.  |
White Russian - v mé oblíbené hospodě, kterou ale zavřeli sjme tomu s majitelkou říkali taky Medvěd. Je to Kahlua, Vodka, led a smetana (stačí i polo- nebo plnotučné mléko). Je to nechutně sladký, hodně dobrý, ale když to člověk přežene, je s ním potom zábava... _________________ Welcome to the generation where "Fuck Y'all" is no longer a dismissial, its an invitation. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 5 Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5 Další |
|
|
|