|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
út srpen 26, 2008 8:37 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sengge uživatel+

|
Předmět: Jazykový koutek |
|
|
Tomáš napsal: | Hlavně, aby si ten život neku*vil výrazy jako "jsi se", "by jsi" atd. V podání youngmana nejde o útěchu, ale trýznění... Ale možná o tom ten coming out je. |
Omlouvám se, že z tohohle vlákna dělám jazykový koutek, nicméně nemůžu nezareagovat.
Tomáš má pravdu jen zpoloviny. "jsi se" je správně: spisovné je "jsi se" i "ses", i když se preferuje "ses", protože se to lépe vyslovuje.
Na druhou stranu "by jsi" je nesprávně - je to tzv. hyperkorektní tvar (to když se člověk mermomocí snaží o spisovnost, ale vznikne zpotvořenina - podobně "ojáci pili odu z ojenského odoodu"). Stejně tak jsou chybné tvary kdyby jsme, kdyby jste, aby jste. Možná v tom hraje roli slovenština, ve které se to skutečně píše takto samostatně.
K tomu coming-outu gratuluju. Chce to jen čas. Jsem přesvědčený, že časem bude máma Shmudlu vítat ne gilotinou, ale otevřenou náručí.
A ještě jednu lingivstickou poznámku. Mně zase vstávají vlasy hrůzou, když někdo píše "comming out", nebo dokonce "cumming out". Výklad myslím není potřeba. |
|
|
|
|
 |
út srpen 26, 2008 1:47 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
Předmět: |
|
|
Hlavně, aby si ten život neku*vil výrazy jako "jsi se", "by jsi" atd. V podání youngmana nejde o útěchu, ale trýznění... Ale možná o tom ten coming out je. _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
út srpen 26, 2008 1:30 am |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
Já myslim, že posranej život má tak jako tak, když se tu zahazuje s náma na fóru . _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
út srpen 26, 2008 1:08 am |
 |
Autor |
Zpráva |
youngman uživatel++
|
|
|
Rausek: určitě je dobře že je to venku, to že jsi si pos.al život si myslí špatně, pos.anej život by jsi měl kdyby jsi se pokoušel žít s holkou, zkus to mamce nějak vysvětlit, hlavu vzhůru  |
|
|
|
|
 |
út srpen 26, 2008 12:53 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Rausek: Jen počkej, za chvíli tvoje mamka bude vykládat, jaký je Shmudla úúúúúžasný človíček a jaký příklad by sis z něho měl vzít... Mateřské reakce na synovu homosexualitu jsou jako víno - zrají s časem  _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 11:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Rausek uživatel+

|
|
|
Tak sem se outnul mamce. Spousta slz a popírání pravdy, ale pořád mě má ráda a prej u ní mam dycky dveře otevřený (i když shmudlu by v nich asi sťala gilotina.)
Nezavrhla mě ale myslí si, že jsem si totálně pos*al život...
Chjo, kdyby mě radši fackovala místo toho breku...  |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 7:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
Jaksefurtmenovat? napsal: | TXB: mladší vzhled ano, ale musí být přitom poznat, že je ti ve skutečnosti mnohem víc, aby to implikovalo finanční zajištěnost, kterou je potřeba ještě zdůraznit nošením značkového oblečení a ježděním drahými bouráky
Tomáš: To mi připomíná herce Kováříka, který se prý v devadesáti letech líčil na starého  | Tak to musíš být rád, že jsi gay. Pokud vypadáš mladě, tak se tě vždycky někdo ujme. Peníze stačí, když je bude mít ten, co vypadá staře . _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 11:47 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Jaksefurtmenovat? uživatel+

Založen: 21.7.2008 Příspěvky: 231 Bydliště: tam za vodou v rákosí
|
|
|
Přesně tak. |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 11:41 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Kovářík? To byl ten co hrál toho starého profesora češtiny a latiny v Marečkovi podávajícím pero? _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 11:10 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
to teda musí být probuzení ...  |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 11:10 am |
 |
Autor |
Zpráva |

|
|
|
TXB: mladší vzhled ano, ale musí být přitom poznat, že je ti ve skutečnosti mnohem víc, aby to implikovalo finanční zajištěnost, kterou je potřeba ještě zdůraznit nošením značkového oblečení a ježděním drahými bouráky
Tomáš: To mi připomíná herce Kováříka, který se prý v devadesáti letech líčil na starého  |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 10:05 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Tomáš guru

|
|
|
Mě by trošku vyděsilo, kdybych se ráno probudil vedle toho mladistvě vypadajícího klučiny, kterého jsem potkal u Domu dětí a mládeže, a on mi řekl, že by mohl být mým dědečkem s dovětkem, že mi to snad nevadí.
Rada pro Jaksefurtmenovat?: kresli si hnědou fixkou vrásky...  _________________ You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it. |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 9:57 am |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Mladší vzhled vůbec není k zahození  |
|
|
|
|
 |
po srpen 25, 2008 9:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |

|
|
|
No to já si taky říkám, že kdybych vypadal na svůj věk a tvářil se jako že mám prachy, tak se na mně budou kolouši jenom lepit. Jenomže furt vypadám jako studentík bez peněz, což typ na který všichni letí zrovna neni.  |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 8:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
jojx guru+++

|
|
|
no tak to bude potřeba hodně peněz :-O _________________ V tu chvíli si s hořkostí uvědomila, jak trapné nesmysly ji napadají a položila si otázku, jestli snad probůh není už zase zamilovaná nebo jestli je jenom tak normálně průběžně doopravdy blbá. |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 7:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
peter uživatel
|
|
|
TXB napsal: | peter napsal: | Jaký přednosti má mít správnej týpek kterýho každej chce?  |
Možná to už netrefím úplně přesně, ale asi takhle:
50 kilo nadváha, věk kolem padesátky, dlouhé blond vlasy odbarvené na platinu, žlutý lesklý oblek a světlou košili s krajkovým fiží.
Funguje to určitě, když jsem byl naposledy ve Valentinu, lezli tam po něčem takovém dva nebo tři nádherní mladí kluci  | Tak to je v pohodě, pak asi stačí mít prachy  |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 7:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
peter napsal: | Jaký přednosti má mít správnej týpek kterýho každej chce?  |
Možná to už netrefím úplně přesně, ale asi takhle:
50 kilo nadváha, věk kolem padesátky, dlouhé blond vlasy odbarvené na platinu, žlutý lesklý oblek a světlou košili s krajkovým fiží.
Funguje to určitě, když jsem byl naposledy ve Valentinu, lezli tam po něčem takovém dva nebo tři nádherní mladí kluci  |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 6:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
peter uživatel
|
|
|
Kdyby byl,tak se neptám  |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 5:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
peter napsal: | Jaký přednosti má mít správnej týpek kterýho každej chce?  | To je tvůj případ?
Tak to pak myslim, že už to řešit nemusíš  _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 5:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
peter uživatel
|
|
|
Jaký přednosti má mít správnej týpek kterýho každej chce?  |
|
|
|
|
 |
po srpen 18, 2008 12:31 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
máslo přece nemá přednosti, ale hloubku.  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
ne srpen 17, 2008 11:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
TXB napsal: | Chceš mi připravit bezesnou noc naplněnou jejich sepisováním?  | To bych právě nechtěl. Není nic horšího než, když ani bezesná noc nepřinese žádný výsledek . _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
so srpen 16, 2008 10:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Chceš mi připravit bezesnou noc naplněnou jejich sepisováním?  |
|
|
|
|
 |
so srpen 16, 2008 10:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
Já třeba o svých přednostech snad ani nevim  _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
so srpen 16, 2008 10:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Lotman tester

|
|
|
Honza: Ale ne každý umí svých předností využivat.  |
|
|
|
|
 |
so srpen 16, 2008 4:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
peter: každej je něčím zajímavej a v něčem vyjímečnej.  |
|
|
|
|
 |
so srpen 16, 2008 12:05 am |
 |
Autor |
Zpráva |
peter uživatel
|
|
|
Mám jen málo nedostatků. Ale též málo předností.  |
|
|
|
|
 |
pá srpen 15, 2008 9:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vodafone guru++

|
Předmět: Styďte se! |
|
|
To snad ne. Tohle vlákno bývalo poslední věcné...
Takhle ho zničit! Že se nestydíte. Doufám, že to bodyia smaže, nebo přesune. _________________ naposled se vyspím
v povlečení čistém,
z počítače mažu
operační systém… |
|
|
|
|
 |
pá srpen 15, 2008 8:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
bright: provokatére ! |
|
|
|
|
 |
pá srpen 15, 2008 8:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
NICK uživatel
|
Předmět: Re:Bart |
|
|
Dobry ulovek,jsi skvely rybar!!!!  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 3 Jdi na stránku 1, 2, 3 Další |
|
|
|