|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
Vědí spolužáci/spolupracovníci, že jsem gay? |
1. Ano, většina jich to ví (případně zná i mého partnera). |
|
44% |
[ 20 ] |
2. Ví to jen nejbližší spolužák, spolužačka/kolega, kolegyně. |
|
28% |
[ 13 ] |
3. Myslím, že to o mně nikdo neví. |
|
26% |
[ 12 ] |
|
Celkem hlasů : 45 |
 |
ne srpen 23, 2009 11:35 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
aartex tester

|
Předmět: |
|
|
Jakub.Jeddide napsal: | solok napsal: | Jakub.Jeddide napsal: |
Kamarádi - všichni - a už si ani nemyslí, že je budu ve sprchách okoukávat |
A okoukáváš?  |
Vůbec ne - ty lidi já řadím do přátel a ti jsou pro mě "asexuální" - z hlediska přitažlivosti. |
Ja to mám v práci podobně, u piva dokonce lecos ze svých intimností rozebíráme, jakoby nic. Nikde žádný problém. |
|
|
|
|
 |
po leden 05, 2009 1:48 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Petr_K uživatel++

Založen: 23.3.2006 Příspěvky: 250 Bydliště: Karlovarský kraj
|
|
|
Jakub.Jeddide napsal: |
To je super - tak hodně společných let ve šťastném svazku  |
Děkuji Jakube .
Jsem rád že mám asi štěstí na své okolí, pokud jde o spolupracovníky a naprosto převážnou část rodiny tak zcela určitě. Samozřejmě ale že nemůže být všechno úplně 100% OK jelikož to snad ani v životě není možné takže i v mém životě se najdou nějaké ty výjimky. Ve své rodině mám jednoho člověka se kterým jsem se neviděl od doby co jsem svou orientaci všem odhalil a odstěhoval se za svým přítelem. Znám jeho názor který si ani dnes po dvou letech neodpustí při každé příležitosti náležitě okomentovat takže naše jaké-koliv vzájemné vztahy jsou myslím na věky přerušeny. Naštěstí je to člověk který mě až zas tolik neschází takže nijak nesmutním... _________________ **** Petr **** |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 10:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Jakub.Jeddide uživatel++

|
|
|
solok napsal: | Jakub.Jeddide napsal: |
A okoukáváš?  |
Vůbec ne - ty lidi já řadím do přátel a ti jsou pro mě "asexuální" - z hlediska přitažlivosti. |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 9:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
vlado uživatel
|
|
|
Vie to 5 spolužiakov z triedy,náhodou to sú všetko vidiečania.Všetkých som požiadal o diskrétnosť,poviem to komu ja chcem,a poviem to tak,ako uznám za vhodné.Všetkým piatim som vyrazil dych,lebo na gaya nevyzerám.Rodina to nevie a ani tak skoro vedieť nebude, i keď nie sú včerajší a po chvíli im to určite dôjde.... |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 7:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
solok guru++

|
|
|
Jakub.Jeddide napsal: |
A okoukáváš?  |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 6:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
No, tak to já si na Blibli zanadávám taky rád.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 4:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Jakub.Jeddide uživatel++

|
|
|
Martin napsal: |
Co se týká křesťanského vlivu na volby sebeurčení, včetně sexuality, nenapsal jsem tu nic, co by s tím závažně kolidovalo. Křesťanství v tom prostě udělalo maglajs svým bizarním přístupem "asexualita s důrazem na sexualitu"...  |
Já vím, jen jsem si zanadával na círvek - to já můžu vždycky, a tak jsem využil prostor  |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 3:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Jakub.Jeddide napsal: | Martin napsal: |
Předně to byla "pravá láska", na rozdíl od "lásky k ženám" . Nípaly by mohlo napadnout, že to tehdá měli poněkud obrácené, než v současné společnosti.  |
Jde o to, z jakého zdroje čerpáš
Já si myslím, že nebýt dogmatismu křesťanství, nebylo by sebeurčení vůbec žádný problém.
Gayové a lesby jsou všobecně ekonomicky zajímavý kus státu pro jeho ekonomiku, ne? (Většinou nejdou na mateřskou, nestarají se o děti, nemají odpočty jako v SJM... ) - nevím, proč s tím lidé, které to neomezuje, tolik nadělají. |
O zdroj ani tak moc nejde. Oni autoři z 19. století a začátku 20. brali tyhle věci daleko střízlivěji, než autoři z poloviny 20.
Co se týká křesťanského vlivu na volby sebeurčení, včetně sexuality, nenapsal jsem tu nic, co by s tím závažně kolidovalo. Křesťanství v tom prostě udělalo maglajs svým bizarním přístupem "asexualita s důrazem na sexualitu"...  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 3:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Jakub.Jeddide uživatel++

|
|
|
Martin napsal: |
Předně to byla "pravá láska", na rozdíl od "lásky k ženám" . Nípaly by mohlo napadnout, že to tehdá měli poněkud obrácené, než v současné společnosti.  |
Jde o to, z jakého zdroje čerpáš
Já si myslím, že nebýt dogmatismu křesťanství, nebylo by sebeurčení vůbec žádný problém.
Gayové a lesby jsou všobecně ekonomicky zajímavý kus státu pro jeho ekonomiku, ne? (Většinou nejdou na mateřskou, nestarají se o děti, nemají odpočty jako v SJM... ) - nevím, proč s tím lidé, které to neomezuje, tolik nadělají. |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 2:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Jakub.Jeddide napsal: | ...babička - "Já to věděla!" |
Mě přišlo zajímavý, že prarodiče obvykle reagujou takhle. Nemůže to být trochu tím, že v "jejich dobách" bylo ve zvyku jít kohokoliv, s kým ses držel za ruce "představit rodině"? (samozřejmě to není myšleno proti tvé babičce, ale spíš proti mojí )
Jakub.Jeddide napsal: | Už ve starém Řecku se považovala láska mezi dvěma muži za tu "čistou", "božskou" - tak si myslím, že se není za co stydět, ne?  |
Předně to byla "pravá láska", na rozdíl od "lásky k ženám" . Nípaly by mohlo napadnout, že to tehdá měli poněkud obrácené, než v současné společnosti.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 12:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Jakub.Jeddide uživatel++

|
|
|
Rodina ( i širší ) - ano ( nejlíp reagovala babička - "Já to věděla!" )
zajímavé bylo, že jsem to řekl dvojčeti, po letech sestře a ti dva to drželi v sobě jako hrob, nikdo neřekl tomu druhému, že to ví, a do konce ani mámě. Tátovi jsem to řekl narovinu před Vánocema - my se dlouhou dobu neviděli, a ten to ještě rozdýchává.
Práce - ano - raději jsem se ušetřil trapných situací ze začátků, kdy mě nádherně sváděla jedna moc pěkná kolegyně ( tedy co na mě viděla pánové, fakt nechápu )
Škola - ano - na srazu třídy jsem pár lidí uvedl do rozpaků na jejich otázku : "A ty už máš nějakou přítelkyni?" - "Ano, Tomáše ". Je fakt, že mi to dalo velkou práci to 6 let tutlat v sobě...
Divadlo - ano -
Šachy - jen jeden člověk - chodím roky do klubu se "starou gardou" a nechci si kazit pěkný vztah k některým z nich - nechodím tam se vymluvit na téma Co bylo doma, ale zahrát si - chápu jejich postoj, a chápu svůj. Hádati se nemá smyslu.
Nově příchozí osoby do života - okamžitě - lepší než nějaké další trapné chvilky.
Kamarádi - všichni - a už si ani nemyslí, že je budu ve sprchách okoukávat
Já si myslím, že je to důležité, ale pouze v tom stádiu, že jsem s tím plně vyrovnám já sám. Pak je také vhodné myslet na jednu věc - já se s tím třeba vyrovnával 6 let, tak nemůžu chtít po lidech z okolí, aby to vzali jako samozřejmost během 1 s.
Už ve starém Řecku se považovala láska mezi dvěma muži za tu "čistou", "božskou" - tak si myslím, že se není za co stydět, ne?  |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 12:41 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Jakub.Jeddide uživatel++

|
|
|
Petr_K napsal: | U mě je odpověď naprosto jasná a sice č.1. V menší firmě se toho moc neutají a jsou také různé situace kdy to dost dobře ani nejde, jedině že by si člověk musel vymýšlet a to rozhodně není můj styl.
Takže jak šéfové tak i spolupracovníci to vědí a berou jako samozřejmost, alespoň jsem zatím nezaznamenal byť jediný sebemenší náznak čehokoliv negativního. Mého partnera většina spolupracovníků zná a dokonce mě ani nedělá absolutně žádný problém svého partnera před některým z nich políbit (na rozloučenou nebo na uvítanou například když si do firmy přijde pro naše auto atd. atd..). Se stejnou samozřejmostí jako kdybych měl partnerku. Stejně tak všichni také vědí že jsem se svým partnerem letos uzavřel registrované partnerství, prostě bavíme se o tom naprosto normálně. K manželce jednoho z kolegů chodíme na pedikůru, probereme vždycky co kdo vařil a tak podobně.... . Přeji všem aby ve svém životě měli na své okolí stejné štěstí jako já  |
To je super - tak hodně společných let ve šťastném svazku  |
|
|
|
|
 |
út prosinec 16, 2008 1:34 am |
 |
Autor |
Zpráva |
T-Rex uživatel
|
|
|
V práci a ve škole je to veřejné tajemství.Doma jsem to řekl sestře, rodičům jsem to neřekl protože se bojím reakce,ale někdy k tomu stejně musí dojít. |
|
|
|
|
 |
pá prosinec 12, 2008 2:55 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Petr_K uživatel++

Založen: 23.3.2006 Příspěvky: 250 Bydliště: Karlovarský kraj
|
|
|
U mě je odpověď naprosto jasná a sice č.1. V menší firmě se toho moc neutají a jsou také různé situace kdy to dost dobře ani nejde, jedině že by si člověk musel vymýšlet a to rozhodně není můj styl.
Takže jak šéfové tak i spolupracovníci to vědí a berou jako samozřejmost, alespoň jsem zatím nezaznamenal byť jediný sebemenší náznak čehokoliv negativního. Mého partnera většina spolupracovníků zná a dokonce mě ani nedělá absolutně žádný problém svého partnera před některým z nich políbit (na rozloučenou nebo na uvítanou například když si do firmy přijde pro naše auto atd. atd..). Se stejnou samozřejmostí jako kdybych měl partnerku. Stejně tak všichni také vědí že jsem se svým partnerem letos uzavřel registrované partnerství, prostě bavíme se o tom naprosto normálně. K manželce jednoho z kolegů chodíme na pedikůru, probereme vždycky co kdo vařil a tak podobně.... . Přeji všem aby ve svém životě měli na své okolí stejné štěstí jako já  _________________ **** Petr **** |
|
|
|
|
 |
čt prosinec 11, 2008 6:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Přiznám se, že si to neumím dost dobře představit, ne, že bych se tím nějak tajil, ale pracovně i školně potkávám desítky stále se obměňujících lidí, kdybych to měl říct alespoň polovině, pořád nedělám nic jinýho. Obecně ale není snad dneska důvod ke stresu. Věřím, že si z toho nikdo problém dělat nedovolí. |
|
|
|
|
 |
ne prosinec 07, 2008 2:27 am |
 |
Autor |
Zpráva |
thalys uživatel
Založen: 28.1.2007 Příspěvky: 43 Bydliště: 50°5'26.3N - 14°24'5.7 E
|
|
|
V rovině osobní to o mně vědí všichni nejdůležitější kamarádi. U kolegů je to velice zajímavé: ze staré práce to nevěděl a neví téměř nikdo, zato v té aktuální to ví kde kdo a naštěstí mě to nijak neomezuje. Z toho vyplývá jediné: hodně záleží na kolektivu... Takže taky za 1 . |
|
|
|
|
 |
so prosinec 06, 2008 10:28 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
janm399 tester
|
|
|
V mem pripade je to jednoznacne 1 -- v male firme se to jen tak neututla. Nikdo s tim problem nemel ani nema; vsichni obcas vyrazime do hospody i s mym partnerem. |
|
|
|
|
 |
so prosinec 06, 2008 9:43 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Rael1990 tester
|
|
|
U mne je odpověď naprosto jednoznačná a to trojka. I s tím že si to přímo jen myslím. Kdo ví, třeba je to jinak. Každopádně když teda nepočítám lidi které sem díky tomu mohl poznat (ale to se snad nepočítá když z nikým z nich se osobně nestýkám). |
|
|
|
|
 |
čt listopad 27, 2008 7:00 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Adam napsal: | Ano, jemnou narážku jsme pochopili. Zdejší efebofilové se na tebe za drobnou protislužbu jistě rádi složí  |
Myslíš že se na něj složí finančně, nebo snad nějak ještě jinak?  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
čt listopad 27, 2008 6:46 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
máslo napsal: | Martin napsal: | Tak kdo se vlastně ještě nevyjádřil?  | Já. Žádná odpověď mě nevystihuje . |
No vidiš, a vypadá to, že waky taky ne..  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
čt listopad 27, 2008 12:36 am |
 |
Autor |
Zpráva |
House M.D. guru++

|
|
|
Adam: Ale nee, to nebyla žádný narážka Jen nvm, jestli budu moct přijet, no. A kdybych to napsal takhle, bez důvodu, tak si budete myslet, že nikam nechci
A žádný protislužby... a btw. měl si těmi efebofily někoho konkrétně na mysli? Že bych se mu vyhnul  _________________ Powered by REDSTONE |
|
|
|
|
 |
čt listopad 27, 2008 12:32 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
House M.D. napsal: | jj, četl jsem... vypadá to, že bych moh... ale ještě jak na tom budu s penězma  |
Ano, jemnou narážku jsme pochopili. Zdejší efebofilové se na tebe za drobnou protislužbu jistě rádi složí  |
|
|
|
|
 |
st listopad 26, 2008 9:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
House M.D. guru++

|
|
|
Martin: njn... už to nebylo jednoduchý to tajit
jj, četl jsem... vypadá to, že bych moh... ale ještě jak na tom budu s penězma  _________________ Powered by REDSTONE |
|
|
|
|
 |
st listopad 26, 2008 9:20 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
máslo guru

|
|
|
Martin napsal: | Tak kdo se vlastně ještě nevyjádřil?  | Já. Žádná odpověď mě nevystihuje . _________________ ...not gay enough  |
|
|
|
|
 |
st listopad 26, 2008 6:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Na ten věk...
Jo a btw - se to stejně přesunulo na sobotu, ten sraz. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st listopad 26, 2008 6:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
House M.D. guru++

|
|
|
Martin: U mě to ví rodiče, sestra, kámoši a kámošky přes net... spolužákům jsem to neřek, ale už se to tam proslýchá... _________________ Powered by REDSTONE |
|
|
|
|
 |
st listopad 26, 2008 2:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Tak kdo se vlastně ještě nevyjádřil?  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 25, 2008 10:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | Martin: ... pomrkávat jedním okem a stanou se poněkud dotěrní  |
U klíčových direk fouká... _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
út listopad 25, 2008 10:18 am |
 |
Autor |
Zpráva |
sengge uživatel+

|
|
|
Taky jsem odpověděl 1. A možná z podobného důvodu jako satal. Jsem OSVČ, takže "se pasu sám". Nicméně úzce spolupracuju s dalšími kolegy z oboru (často bývalí spolužáci z vysoké) a ti to všichni vědí.
Hodně mě překvapilo, že když jsem udělal CO osobně a individuálně před těmi nejlepšími kamarádkami/kamarády (a současně kolegyněmi/kolegy), mlčeli jako hrob a nikomu dalšímu to neřekli. Informace se asi začala spontánně šířit, až když jsem jim řek, že všem důležitým už jsem to prozradil osobně a že už si informace může žít vlastním životem. A teď už je mi fakt celkem jedno, který kolega/kolegyně se to dozví nebo nedozví. Je to asi taky tím, že v mém oboru se většinou pohybujou dost osvícení a kosmopolitní lidi.
Když o tom tak teď uvažuju, občas na své alma mater přednáším, asi i tam se to o mně všeobecně ví, a je mi to jedno, protože si myslím, že mi tam nehrozí žádné nepříjemnosti atd.
Nick Guest má myslím velkou pravdu v tom, že člověk by měl dokázat chytře zareagovat, ale v tom překvapení se asi na nic moc nezmůže. Asi by stálo za to mít v zásobě pár chytrejch replik.
Jinak mě taky nebaví - jak říká satal - ty neutrální řeči. Takové to mlžení, aby nebylo zřejmé, jakého pohlaví je osoba, se kterou žiju. Anglicky se tomu říká "pronoun game", hra se zájmeny, a v angličtině se dá rozhodně mlžit mnohem snáz než v češtině. Ono člověk takové ty formulace "moje drahá polovička", "u nás doma" vyčerpá celkem rychle a pak se z toho rychle stává nepřirozená křeč. |
|
|
|
|
 |
po listopad 24, 2008 11:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
satal uživatel+
Založen: 22.9.2007 Příspěvky: 211 Bydliště: České Budějovice
|
|
|
Moje odpověď je 1. Důvod je jednoduchý - za prvé jsem šéf a majitel, tak mě vyhazovat nikdo nebude. Za druhé nebaví mě takové ty neutrální řeči, když přijde řeč na partnera/ku.
Ale: nevykládám to každému na potkání, ovšem kdo se zeptá, doví se odpověď /pravdivou/. Na druhé straně předpokládám, že novým zaměstnancům to ti současní sdělí. No a protože s bf bydlíme v bytě v podkroví nad firmou a on chodí z práce dřív, než ženské končí, tak to skutečně tak velké tajemství nebude  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 3 Jdi na stránku 1, 2, 3 Další |
|
|
|