|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
|
so červenec 25, 2020 10:48 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
pá červen 15, 2018 9:03 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
Předmět: Re: Probuzení Simona Spiera |
|
|
Zdíša napsal: | Tohle je sice kniha, ale film by měl vyjít tento, nebo příští rok a pokud se budou držet příběhu, mohlo by to být docela zajímavé. Nehledě na to, že oba hlavní hrdinové by za hudební vkus zasloužili bůhvíco..
Probuzení Simona Spiera - Becky Albertalli
(Jinak vás zdravím, nejsem tu nový, jen jsem si jaksi zrušil účet, i když zřejmě normálně zrušit nejde.. ) |
Viděl jsi už film? Jak se ti líbil? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
po duben 02, 2018 11:08 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
út březen 06, 2018 1:35 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Honza šaman
|
Předmět: Re: Screwed / Pihalla |
|
|
bright napsal: | Jj, Finsko, tam teče alkohol do krku proudem. |
Sebekriticky přiznávám, že Finsko neznám, jen si vzpomínám na známý obraz akademického malíře Čurakova s finskou tématikou. |
|
|
|
|
|
so březen 03, 2018 8:11 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
Předmět: Re: Screwed / Pihalla |
|
|
Určitě stojí za shlédnutí. Film i hlavní hrdina. Jj, Finsko, tam teče alkohol do krku proudem. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
pá březen 02, 2018 7:25 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
út únor 27, 2018 3:52 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
út únor 13, 2018 6:37 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Zdíša tester
|
Předmět: Probuzení Simona Spiera |
|
|
Tohle je sice kniha, ale film by měl vyjít tento, nebo příští rok a pokud se budou držet příběhu, mohlo by to být docela zajímavé. Nehledě na to, že oba hlavní hrdinové by za hudební vkus zasloužili bůhvíco..
Probuzení Simona Spiera - Becky Albertalli
(Jinak vás zdravím, nejsem tu nový, jen jsem si jaksi zrušil účet, i když zřejmě normálně zrušit nejde.. ) |
|
|
|
|
|
po únor 12, 2018 1:42 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
st leden 24, 2018 4:46 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
út leden 23, 2018 8:01 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
Předmět: Re: God's Own Country |
|
|
Václav napsal: | byl jsem před pár lety na Rujaně a Usedomu, a pokrytečtí wessis tu pěknou tradici skoro úplně zničili. |
Co nezpůsobí matka příroda 15°C, to dokoná elektorát CDU/CSU? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
út leden 23, 2018 6:49 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
bright napsal: | Es gibt keine in der DDR. |
To bych nemohl potvrdit. Jako maličkému puberťákovi mi časopis Mladý svět s reportáží z DDR nudapláže dělal moc dobře a mockrát mi velmi dobře posloužil. O to víc mi ve Sklizni nějaké takové záběry chyběly. Vlastně i v "ehemalige DDR": byl jsem před pár lety na Rujaně a Usedomu, a pokrytečtí wessis tu pěknou tradici skoro úplně zničili. |
|
|
|
|
|
út leden 23, 2018 1:42 am |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Václav napsal: | Taky ve Sklizni neuvidíš pindíky, tady ano, . |
Es gibt keine in der DDR. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
po leden 22, 2018 10:16 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
Taky ho mám moc rád, nechal jsem na Titulcích hodně nadšenou recenzi. God's Own Country je i maličko podobný. Ale tahle novinka je o dost víc věcech, než jen o farmaření, a je mimořádně zdařilá. Taky ve Sklizni neuvidíš pindíky, tady ano, . |
|
|
|
|
|
po leden 22, 2018 8:58 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Honza šaman
|
|
|
|
|
|
po leden 22, 2018 5:39 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Václav napsal: | zcela původní malý britský filmový klenot |
Aye, aye, sir. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
po leden 22, 2018 10:42 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
pá leden 19, 2018 9:58 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
čt prosinec 28, 2017 5:53 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
Předmět: Re: Tři filmy pod vánoční stromeček |
|
|
bright napsal: | Pohádky soudím zásadně dle princů. |
Třeba filmaři pojali Olivera jako draka? I draci můžou mít sexepíl. Pro dračice a teplé draky i dráčata určitě. |
|
|
|
|
|
čt prosinec 28, 2017 12:52 am |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Václav napsal: | Ale to je fuk, jde o dojem, pocit, však je to pohádka, . |
Pohádky soudím zásadně dle princů. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
st prosinec 27, 2017 2:39 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
bright napsal: | Až dosud jsem si myslel, že mu bylo tak 35-40 a s hlavním hrdinou si jen tak z nudy pohrával. |
Vnímal jsem ho stejně, jako dost po třicítce, a on taky líčil velmi obratně pasti na zajíce tak, že si zajíc mohl myslet, že si ho ulovil sám (a i dost diváků si to myslí). Role Olivera nebyla obsazena šťastně. Ale to je fuk, jde o dojem, pocit, však je to pohádka, . |
|
|
|
|
|
út prosinec 26, 2017 11:33 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Teď jsem se v těch recenzích dočetl, že Olivierovi mělo být 24, tj. o 7 let víc než Eliovi. Až dosud jsem si myslel, že mu bylo tak 35-40 a s hlavním hrdinou si jen tak z nudy pohrával. Aha, v tom případě dává to Eliovo *SPOILER* závěrečné pofňukávání aspoň nějaký smysl. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
po prosinec 25, 2017 10:40 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
bright napsal: | Nečetl jsem literární předlohu ... možná taky zahořím. |
Také jsem ji nečetl, ten film se mi líbí přesně tak, jak jsem napsal: jako pohádka. Jako možná reflexe reálného života je příliš nepravděpodobný, utrousil jsem v tom smyslu i recenzi na Gay titulcích.
To víš, my, trafikanti, jsme pragmatici. Pobrečíme si u dojemného filmu, a pak šup do trafiky, aby se do Nového roku stihly přepsat cenovky všeho, kde je to možné, směrem nahoru. |
|
|
|
|
|
po prosinec 25, 2017 4:18 am |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Václav napsal: | Když je to na Tebe moc dlouhé |
Nečetl jsem literární předlohu, ale film ve mně budil dojem, že se snaží bez ohledu na čas zachytit všechny její scény. Přišlo mi to jako naslouchat vyprávění o tom, co si někdo jiný přečetl. Nejspíš proto mi to přišlo dlouhé. Budu si muset přečíst knihu, pak se znovu kouknout na film a možná taky zahořím. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
ne prosinec 24, 2017 8:09 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
bright napsal: | Doporučuji k tomu spalujícímu milostnému adolescentnímu tokání kýbl čaje s rumem, protože to trvá přes dvě hodiny. |
Když je to na Tebe moc dlouhé, máme tu In a Heartbeat. Pro mne letošní jednička, jak je to do posledního detailu vymazlené v obrazu i zvuku, kýč a parodie na kýč v jednom. Pouhé čtyři minuty: to nestačíš ani uvařit čaj, natož najít tu flašku rumu, kterou před Tebou radši schovávají. |
|
|
|
|
|
so prosinec 23, 2017 11:19 pm |
|
Autor |
Zpráva |
bright šaman
|
|
|
Václav napsal: | Call Me by Your Name Až dohoří stromeček a uhasíte i záclony a koberce, přijde ten pravý čas právě pro tenhle příběh: přivede vás na úplně jiné myšlenky. |
Doporučuji k tomu spalujícímu milostnému adolescentnímu tokání kýbl čaje s rumem, protože to trvá přes dvě hodiny. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
|
so prosinec 23, 2017 8:34 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
so listopad 11, 2017 2:14 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
Předmět: Když choděj kluci s klukama a bráchové s bráchama |
|
|
Harry + Max, pozoruhodný film o komplikovaném dospívání v nefunkční rodině ovládané panovačnou a manipulující matkou, které vyústí v naplněný incestní vztah dvou bratrů. Vzdor zdánlivě dryjáčnickému téma a různým nedokonalostem patří film mezi ty, které je dobré vidět - pronikavost vhledu do vztahů a do souvislostí společného dorůstání bratrů je mimořádná: https://www.gaytitulky.info/index.php/oblibene-filmy/harry-max.
Naposledy upravil Vaclav dne ne prosinec 24, 2017 12:34 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
|
út listopad 07, 2017 5:45 pm |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
|
|
|
|
|
so listopad 04, 2017 3:11 am |
|
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman
|
Předmět: As You Are |
|
|
Zdánlivě nic nového: dospívání trojice kamarádů, dvou kluků a jedné holky, v americkém zapadákově 90. let, coming out. Příběh je ale výborně natočen, a je téměř neuvěřitelné, že ho natočil 23 letý režisér jako celovečerní prvotinu. Jedni Milese Joris-Peyrafitte označují slovem Wunderkind, a jiní o filmu píší " In summary, a great film, well-directed, well-produced and well-acted."
Podívejte se: https://www.gaytitulky.info/index.php/oblibene-filmy/as-you-are. |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|