|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
pá leden 06, 2012 12:03 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Slug uživatel
|
Předmět: |
|
|
Určitě nevadil... barva pleti přeci není důležitá, když se dva mají rádi (ach to klišé)  |
|
|
|
|
 |
st leden 04, 2012 8:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TuX uživatel++

|
|
|
Rozhodne nevadil, barva kuze prece neni dulezita. |
|
|
|
|
 |
st leden 04, 2012 4:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Nevadí, naopak, bf je suprovej!  |
|
|
|
|
 |
út leden 03, 2012 11:04 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
John guru+
|
|
|
Nevadil, pokud by se mě líbil. Jedinou vyjímku tvoří Arabové, ale třeba Pájistánec to je jiná...  |
|
|
|
|
 |
po srpen 15, 2011 12:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Libor: Kontaktem s jinou kulturou, jiným jazykem, zvyky, kuchyní, společenskými postoji, náboženstvím, uměním, vztahem k sexualitě. Jsem za obě ty zkušenosti velice vděčný.  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
ne srpen 14, 2011 9:40 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Obohacení |
|
|
Nick Guest napsal: | Měl jsem dva takové vztahy, i když jen na pár měsíců, a bylo to rozhodně obohacující.  |
Čím?  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
pá srpen 12, 2011 3:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Měl jsem dva takové vztahy, i když jen na pár měsíců, a bylo to rozhodně obohacující.  _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá srpen 12, 2011 2:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
Tak sice rozhodně nevadil, na druhou stranu mě ale nikdo jiné barvy pleti nikdy nepřitahoval. |
|
|
|
|
 |
pá srpen 12, 2011 9:40 am |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
|
|
Bart napsal: | Nevadil. Naopak, docela by se mi to líbilo. |
To bych do tebe neřekl  |
|
|
|
|
 |
pá srpen 12, 2011 7:35 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Nevadil. Naopak, docela by se mi to líbilo. |
|
|
|
|
 |
pá srpen 12, 2011 1:23 am |
 |
Autor |
Zpráva |
matyáš Anonymní
|
|
|
né nevadilo |
|
|
|
|
 |
ne květen 31, 2009 2:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: :-) |
|
|
Příjemný názor  _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
ne květen 31, 2009 1:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Litomyšlák uživatel++

|
|
|
Nevím, proč by mě měl vadit, přeci jenom to je úplně stejný člověk jako každý jiný, s tím rozdílem, že to je v našem případě gay a že se narodil nejspíš v Africe nebo Asii. Ale jestli to někomu vadí, tak to má jednoduché, prostě vztahy s barevnými lidmi nebude vyhledávat a já mu to nebudu brát  _________________ Být gayem je výzva, ale žít život je výzva ještě větší! |
|
|
|
|
 |
čt srpen 23, 2007 10:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
|
|
TXB napsal: | Wítek napsal: | přeci nejde o barvu pleti ale o to jaký je člověk uvnitř ... duše je přeci nejdůležitější ... |
jj, ale když je to čirou náhodou zároveň pohledný modrooký běloch, tak to evidentně není na škodu, co?  |
modrooký běloch kdeže to už neletí vím o čem mluvím  |
|
|
|
|
 |
čt srpen 23, 2007 9:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Wítek napsal: | přeci nejde o barvu pleti ale o to jaký je člověk uvnitř ... duše je přeci nejdůležitější ... |
jj, ale když je to čirou náhodou zároveň pohledný modrooký běloch, tak to evidentně není na škodu, co?  |
|
|
|
|
 |
čt srpen 23, 2007 5:22 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Wítek guru+

Založen: 15.8.2006 Příspěvky: 721 Bydliště: Brno-Bystrc popřípadě Polička
|
|
|
Adam napsal: | Zcela rasisticky: víte, jak by bylo fajn, kdyby se všechny ty cikánské kmeny začaly mlátit a vybíjet mezi sebou?
Jinak teda jiné rasy jóóóó  |
AD Adam :
přeci nejde o barvu pleti ale o to jaký je člověk uvnitř ... duše je přeci nejdůležitější ...
AD Waky super výklad konečně mám jasno  |
|
|
|
|
 |
čt srpen 23, 2007 8:30 am |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
To možná ano, nicméně, to už se opět dostáváme poněkud dále, než jak jsem zamýšlel. Šlo mi jen o to, že od určitého stupně šera už člověk téměř nevnímá barvy, jen jas, takže se z barevné pleti (nezávisle na etnickém původu objektu) stává černobílá  |
|
|
|
|
 |
čt srpen 23, 2007 2:42 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Stonerock šaman

|
|
|
TXB napsal: | Tak mě napadá... když se zhasne, nevyjde to stejně všechno nastejno?  |
Tak mě napadá... Nedostali jsme se náhodou ke smyslu vzniku darkroomů?  _________________ Permanentní revolucí ke světlejším zítřkům. A nikdy jinak.  |
|
|
|
|
 |
st srpen 22, 2007 9:59 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
TXB šaman

|
|
|
Tak mě napadá... když se zhasne, nevyjde to stejně všechno nastejno?  |
|
|
|
|
 |
st srpen 22, 2007 9:42 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Artmguy uživatel
|
|
|
osobne me vubec chlapci snedší nikdy nepritahovali,ale ani k nim necitim odpor..když me kluk zaujme jako človek,tak barvu kuži řešit nemusím |
|
|
|
|
 |
st srpen 22, 2007 1:06 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Manuel de Falla guru++

|
|
|
Pokud tam je vzájemná náklonnost, a oboustranná ochota přizpůsobit se, tak už to jistou naději zakládá, já bych se spíš bál, kdyby se mě pokusil představit rodičům a já měl jet třeba do Jemenu, že mi tam useknou hlavu ... (nebo něco jinýho) |
|
|
|
|
 |
ne srpen 19, 2007 8:56 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Lucík tester
|
Předmět: národnost, rasy - vztahy |
|
|
určitě ve vztahu národnost hraje roli ale neměl by se to brát z pohledu rasistů. Jasný když se ti ty lidi nelíběj tak to máš vyřešený ale třeba když sou fakt mrtě pěkný a sexy a ty se jim - mu - ji taky líbíš a třteba vyznávají islám nebo tak něco odlišnost těch kultur jeden druhýho fakt nepochopí  _________________ hoj lidi! |
|
|
|
|
 |
st listopad 01, 2006 8:33 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Zcela rasisticky: víte, jak by bylo fajn, kdyby se všechny ty cikánské kmeny začaly mlátit a vybíjet mezi sebou?
Jinak teda jiné rasy jóóóó  |
|
|
|
|
 |
st listopad 01, 2006 7:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Romové/Cikáni |
|
|
Těch kmenů je podstatně víc. U nás jsou nejpočetněji zastoupené dva, Rumungři a Olaši, v Německu jsou třeba Sinti (na žádné další si nevzpomenu).
Rom je označení pro kmen - prapředky Cikánů/Romů, kteří asi v 5.-10. století opustili Indii. Slovo "Rom" označuje mimo jiné v romštině právě příslušnost k etniku. Označení Cikán pochází z řeckého Athinganoi, někdo je tak nazval při putování do Evropy) - nevím přesně, co to znamená, ale od začátku to mělo pejorativní přídech.
Rumungři jsou původem ze Slovenska, kde žili usazení v osadách (nekočovali), odkud je do Čech po válce více méně direktivně naverboval bolševik. Původní čeští Cikáni byli vesměs povraždění v koncentrácích. Olaši ("Vlachika Roma") jsou původem kočovníci, a jsou to ti nápadní, ověšení zlatem, v pestrých květovaných oblecích, mezi nimi je dost problematických. Hodně jich bydlí třeba v Praze v Nuslích a okolí, a věčně tam jsou nějaké rvačky atd., dost jich krade, prodává drogy, jsou taky dost promoření drogama a často fetujou celé rodiny (třeba od babičky po vnuka). Drží mnohem víc při sobě, nikoho mezi sebe nepustí, mluví mnohem častěji romsky a olašskou romštinou se prý domluví mezi sebou všude, protože je stejná (ostatní romštiny se dost liší, protože přebírají slovní zásobu zemí, kde ti lidé žijí). Rumungři a Olaši se skutečně rádi nemají a nemluví spolu. V místech typických pro jejich postávání stojí jejich hloučky zásadně odděleně (na Smíchově třeba žijou Olaši i Rumungři).
Můžu se k tomuhle tématu vyjádřit, protože jsem na vejšce chodila na romistiku a romštinu (ale tu jsem už vesměs zapomněla), a osm let jsem pro ně dělala něco jako kurátorku (není to úplně přesně, ale ať nezabíhám do zbytečných podrobností).
Co se týče toho pojmu "Rom" - poměrně důsledně se používá pro označení etnické příslušnosti v romštině, někdy česky říkají "romáci". Někomu označení Cikáni vadí, protože je vnímá pejorativně, někomu je to jedno, někdo tak odlišuje "pořádné" od "nepořádných" - o sobě a své rodině mluví jako o Romech, ale "ty Cikáni (Cigáni) ze třetího patra furt řvou a dělají bordel na chodbě a my s nima nemluvíme", nesetkala jsem se s tím, že by slovo Rom někomu vadilo, ale je možné, že ten Adamův známý z něj cítí politickou faleš té superkorektnosti, která znamená, že se vlastně vůbec nic nesmí pojmenovat, aby to náhodou nikoho neurazilo, případně se setkal s agitkama, které popisují Cikány (tedy Romy) jako výhradníubohé oběti gádžovské zlovůle a jsou totálně falešné a o ničem.
Mimochodem, s tou politickou korektností mě napadá ještě jedno velmi krásné slovo: aby někoho neurazilo, že je tlustej, tak se říká "prostorově výraznější" Není to nádhera?
Už nikdy bečka otylá, dycinky "prostorově výraznější"  |
|
|
|
|
 |
st listopad 01, 2006 7:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
alca admin

|
|
|
zdenda napsal: | No, tak já jsem někde četl, že cikáni mají 5 "poddruhů" Jeden z nich se podařilo Adolfkovi úplně zrušit a ti zbylí jsou Olaši, Romové, a dál nevím Popravdě si pamatuji jen ty Romy.... |
cikány dělíme na Romove (CR), Kaderove (na vychode), Gitanos(spanelsko) a Sintiove(ty skoro vyhladil Hitler, neb byli v Nemecku).
Jinak jiné rasy dost můžu. úžasný jsou hispanci. |
|
|
|
|
 |
st listopad 01, 2006 5:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
zdenda guru+++

|
|
|
No, tak já jsem někde četl, že cikáni mají 5 "poddruhů" Jeden z nich se podařilo Adolfkovi úplně zrušit a ti zbylí jsou Olaši, Romové, a dál nevím Popravdě si pamatuji jen ty Romy.... _________________ To máš z toho, s kým se to taháš. S nějakým anarchistickým bohémem, rudým, bolševickým nokem.
Jsem zženštilý materialista, ach božínku, jsem tak sama a bez materiálu |
|
|
|
|
 |
st listopad 01, 2006 4:16 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
Předmět: Drobna oprava |
|
|
ottos napsal: | Adam napsal: | .... Kde se vzalo slovo rom? Vždykcy to byli cikáni, jsou to cikáni a budou to cikáni - na tom není nic urážlivého. ... |
tady bych jenom upřesnil, že se jedná o dva "kmeny" - cikány a romy, které byli cca v 9. stol. vyhnány ze své domoviny v jižní asii....
jinak souhlas |
Neni to presne. Jedna se o cikany. Cikany tvori dva kmeny. Romove a Olasi. Romum vadi kdyzjsou oslovovani jako cinani. Chteji byt romove. To ej ten kmen, ktery byval chudsi. Ti druzi jsou olasi. Je to take cikansky kmen. Ktery nechce byt oznacovan za romy. Ale za cikany! To je ten bohaty. Vlastni hodne nemovitosti, podnikaji... A nemaji se navzajem radi...
Takze cikani jsou prislusnici obou tomuto pojmenovani podrazenych kmenu Tot viz ucebnice multikulturni vychovy
Jinak jsi to vysvetlil moc dobre _________________ Jsem... |
|
|
|
|
 |
st listopad 01, 2006 3:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
ottos guru

Založen: 30.4.2006 Příspěvky: 594 Bydliště: Praha 4 - Braník
|
|
|
Adam napsal: | .... Kde se vzalo slovo rom? Vždykcy to byli cikáni, jsou to cikáni a budou to cikáni - na tom není nic urážlivého. ... |
tady bych jenom upřesnil, že se jedná o dva "kmeny" - cikány a romy, které byli cca v 9. stol. vyhnány ze své domoviny v jižní asii....
jinak souhlas |
|
|
|
|
 |
út říjen 31, 2006 9:26 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
jcomebac napsal: | ...teda dost mě zarazilo, jak je to tu rasistické - teda spíš některé příspěvky... spíš by se mělo říct uživatelé. RASY vlastně vůbec neexistují - dá se to považovat za vyprchalou teorii a nahlížení světa (které samozřejmě nahrávalo euroamerickým kolonizátorům, kultuře apod.)
Dnes se přiklání spíše k tomu, že ani nelze definovat, co je to rasa - navíc se všechny skupiny mísí neuvěřitelným způsobem.
Jo, takže jestli byla řeč o barvě pleti, tak i na tom se dá nejlíp uvědomit, jak je to pofidérní - kdo z nás je opravdu bílý nebo černý, ne?
Ale to byla taková poznámka k začátku této diskuze - poznámky o izolaci Romů nemůžu vůbec komentovat.
mně se teda líbí ženy (jsem žena), no a byla jsem zamilovaná do poloviční afroameričanky, a moc se mi líbila  |
Hele, sorry, ale tohle, co jsi napsala, je ...ehm... slušně řečeno ideově pochybené. Rasy byly a jsou a dokud se úplně nesmísí, tak budou.Je to čistě jen a pouze evoluční biologie, nic jinýho. Jestli se ti nelibí slovo "rasa", říkej si pro mě za mě varieta, poddruh, subspecie. Není to samozřejmě ani jedno, rasa odpovídá nejpřesněji. Jestli chceš popsat třeba asiata a nepoužít slovo rasa, nevím, jak to chceš udělat? Nechám si poradit. Jsi typickým produktem přejemnělého politicky korektního vyjadřování, které beztak nikam nevede. Kde se vzalo slovo rom? Vždykcy to byli cikáni, jsou to cikáni a budou to cikáni - na tom není nic urážlivého. To samé černoši. Byli to černí, jsou černí a budou černí. A slovo afroameričan? Blbost. Když se přestěhuju do Ameriky, přece si nebudu říkat euroameričan? Opět jenom pilitická korektnost, aby příslušníci nějakého roztomilého ČERNOŠSKÉHO gangu vzteky nevyrabovali pár obchodů. Já jsem běloch. Byl jsem bílej, jsem bílej a budu bílej. Neuráží mě to. Ty se neidentifikuješ jako běloška, ale jako eurokavkazska?
Klidně bych chodil s ČERNOCHEM, ASIATEM nebo kýmkoliv jiným, nejsem rasista, ale tahle pokrytecká mezinárodnost a rektální alpinismus a snaha zavděčit se všem mi dost vadí. |
|
|
|
|
 |
út říjen 31, 2006 8:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Libor šaman

|
|
|
Stonerock napsal: | Doplnění k tématu: Zrovna mam puštěný večerní zprávy na Kanárský regionální televizi a byla tam reportáž o imigrantech z Mauritánie, Senegalu a Guiney. Jednoho totálně černýho kluka se tam na něco ptali a musim říct, že toho bych po tmě hledal docela ochotně... Závěr? Na barvě fakt nezáleží... | Verim tomu _________________ Jsem... |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
Strana 1 z 2 Jdi na stránku 1, 2 Další |
|
|
|