|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
ne duben 10, 2011 8:27 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
Předmět: |
|
|
Honza > No to už neni o levici a pravici, ale o sviních  |
|
|
|
|
 |
so duben 09, 2011 11:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Slug uživatel
|
|
|
|
|
 |
so duben 09, 2011 6:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Adam napsal: | Fakt se mi otvírá kudla v kapse. Nejen kvůli socanům, ale už i kvůli NG osobně. |
Tady si někdo plete datum. Svatého Jiří bude až za čtrnáct dnů. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4)
Naposledy upravil Nick Guest dne ne duben 10, 2011 12:20 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
so duben 09, 2011 12:19 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
Předmět: komunisty |
|
|
Poslouchaj, Roubiček, koho budou volit ?
No, že se ptaj, Kohn, přece je jasný, že komunisty!
To jo, Roubiček, to je jasný, ale v který partaji ?
(čímž chci naznačit, že pravice s levicí si nemají moc co vyčítat) |
|
|
|
|
 |
pá duben 08, 2011 5:37 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
Tak neni tady na politiku zvláštní téma? Tam je to cajk řešit si myslim. I když "Věci veřejné" do "Co mě pobavilo" patřej už od svýho založení
Na Nicka Guesta si dovolím jen stručnou reakci: "To by teda mohla!." |
|
|
|
|
 |
pá duben 08, 2011 3:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
|
|
 |
pá duben 08, 2011 2:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Adam šaman

|
|
|
Jsem pro, aby toto fórum zaniklo. Kdykoliv se sem podívám, tak tady Nick Guset navzdory sebou samým deklarovanému návrhu znovu a znovu zvrací adorace na levici, což nejenže nemá nic společného s gayi, ale je to prostě rudá propaganda a to je jako každá propaganda pichovina. Nikdo ze zdejších pravičáků tady svými politickými jedovatými slinami tak nespamuje, a už vůbec ne tak vehementně a nevěcně v obecné rovině typu "tahle vláda je katastrofa, jenom krade a už aby u moci zase byla sociální spavedlnost", Fakt se mi otvírá kudla v kapse. Nejen kvůli socanům, ale už i kvůli NG osobně. |
|
|
|
|
 |
pá duben 08, 2011 2:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Myslím, že kdo není úplně slepý, tak si uvědomuje, že ani Paroubkova vláda s podporou komunistů by nemohla nadělat větší paseku.
Překvapivě to pochopil i konzervativní komentátor LN a Babylónu Josef Mlejnek jr.:
Josef Mlejnek napsal: | Způsob vládnutí Nečasova kabinetu je tak tristní, že se člověku přirozeně dere na mysl „kacířská námitka“, zda by nakonec nebyla lepší vláda Jiřího Paroubka opřená o komunisty, bubák, jímž Topolánkova ODS dovedla několik let účinně strašit střední třídu. Upřímně řečeno, asi by nebyla horší, neboť hůře vládnout snad ani nejde. Nečasova vláda je jednou z nejhorších v celé polistopadové historii... |
A to psal ještě před současným průšvihem veverek.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-matoha-v-pekle-0v4-/p_politika.asp?c=A110328_095741_p_politika_wag
I slepé kuře najde zrno, i Neviditelný pes obšas rafne do živého... : ) _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
pá duben 08, 2011 12:30 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
Jako tahlle koalice je mimořádně vtipná, a pánbůh zaplať, že je a nevládne nám ČSSD. |
|
|
|
|
 |
pá duben 08, 2011 12:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
Po tři čtvrtě roce vlády docela slušný výkon:
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/25784-koalice-ztraci-v-ps-by-sla-o-temer-30-kresel-do-mensiny/
Zábavné na tom je, že bankrot této vlády vlastně nemůže mít špatné řešení: buď proběhnou předčasné volby a výsledkem bude debakl vládních stran, nebo proběhnou volby v řádném termínu 2014 a výsledkem bude jejich katastrofální debakl, protože za tři roky bude výsledky jejich zločinné politiky pociťovat už opravdu každý.
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. (Přísloví, XXVI, 4) |
|
|
|
|
 |
čt duben 07, 2011 11:52 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
|
|
 |
čt duben 07, 2011 12:05 am |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
|
|
 |
st duben 06, 2011 9:13 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
ttomp guru

|
|
|
|
|
 |
po duben 04, 2011 12:08 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | Ten se bude ještě dlouho počůrávat.  |
Nejen... |
|
|
|
|
 |
po duben 04, 2011 11:56 am |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Ten se bude ještě dlouho počůrávat.
 _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
so březen 26, 2011 11:01 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
|
|
 |
pá březen 25, 2011 12:05 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Socuritate |
|
|
 _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
pá březen 25, 2011 12:02 am |
 |
Autor |
Zpráva |
xts uživatel++

|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
čt březen 24, 2011 11:34 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
|
|
|
|
 |
st březen 23, 2011 1:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Hm, já doteď nevěděl, že homosexualita japoncům vadí
Teda jo, těm starším a to pouze některej zastydlejm jo, i jejich vlastní, ale kdo je bez viny tady... ať hodí postem  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
st březen 23, 2011 11:52 am |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
Předmět: Zemětřesení v Japonsku |
|
|
Tak, chlapci a děvčata, už to na nás prasklo.
Libor Halík napsal: | Jde o válečné úsilí celosvětově prosadit zednářskou homosexuální světovládu i tam, kde ji odmítají. Proto nyní zničili umělou tsunami a jadernou radiací bohaté Japonsko. |
http://gloria.tv/?media=136963&postings
 _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
 |
po březen 21, 2011 6:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
C. M. Burns napsal: | Tak a teď si za svoje peníze odříkám ty bláboly pro tenhle stát buranů a pitomců... Á zdravím drazí voliči! |
|
|
|
|
 |
po březen 21, 2011 6:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Martin napsal: | ryby Kukajdy.  | Můj nejoblíbenější díl. Monty for Governor!  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po březen 21, 2011 5:09 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Když nevíš, tak nevíš, s tim nepohnu.
Hm a mohlo mě napadnout, že tu u některých jednotlivců nebude fanklub nejčistšího a nejbezpečnějšího zdroje energie a ryby Kukajdy.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po březen 21, 2011 4:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Martin napsal: | Uznávám, že mne dost šokovalo, že je to nějaká šajba z ČT, když ta je pravdoláskovská jak nevim co.... |
Fischer je bývalý šéf kultury z Hospodářek, nyní zaměstnanec televize. Ale že by ČT byla pravdolásková? O tom nic nevím.
Martin napsal: | Viz včerejší pozvání Bursíka do OVM, aby mohl strašit jádrem.  |
Ehm, řekl, bych že v této chvíli nikdo jádrem strašit nemusí. Straší nás sama realita.  |
|
|
|
|
 |
po březen 21, 2011 4:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Uznávám, že mne dost šokovalo, že je to nějaká šajba z ČT, když ta je pravdoláskovská jak nevim co....
Viz včerejší pozvání Bursíka do OVM, aby mohl strašit jádrem.  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po březen 21, 2011 4:23 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
Předmět: Re: Neláska |
|
|
Jen bych podotkl, že autor recenze patří k Havlovým velkým obdivovatelům a nad tištěnou podobou divadelní hry Odcházení slintal blahem. |
|
|
|
|
 |
po březen 21, 2011 1:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
|
|
 |
čt březen 17, 2011 8:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Vaclav šaman

|
|
|
bright napsal: | Film Odcházení chápu jako rozloučení VH s kulturním světem a jako poctu zúčastněných herců a filmařů VH. Nic více, ale ani nic méně. O kvalitách rozhodnou sami diváci ochotou to vidět vícekrát s odstupem času. |
Přesně.
Martin napsal: | Ad osobní spor - v tom asi hrají roli dvě věci, které mají H a K společného. Jednak nejsou schopni velkorysosti, jde-li o jejich ego (ač to každý projevuje jiným způsobem). A to, že se obecně obklopují kýválky. Přičemž jakákoliv důstojnost utiká pryč, když se pustí do sporu jejich duševní ratolesti. |
... a obecně vlezdoprdelkové. Mne jen mrzí, že jim veřejnost nedokázala (v tomto punktu) dát každému jednu za ucho s dovětkem "Jdětě se prát na pískoviště, kluci pitomí," nýbrž se s chutí rozestoupila na tábory a pere se za ně.
Honza napsal: | dnes si už vůbec nevzpomenu, o čem že to bylo, bo mě vůbec nezaujaly |
To prostě nejsou věci, které lze přijmout bez přípravy a nějaké divácké zkušenosti, a nemají ani takovou ambici. Odcházení je jiné, a taky v něm z absurdního divadla zbyl jen slabý závan.
Nick Guest napsal: | floskule, které mohly mít určité racionální jádro v letech 1992/93, ... podpora neokonzervativnímu Bushovi |
Já jsem celou dobu doufal, že tato podpora je projevem zdravého politického instinktu, který funguje aspoň v zahraniční politice. Bohužel, jedna scénka v Občanu Havlovi ukázala, že i toto je jen způsobem vymezování se vůči VK, což jako koncepce jakékoli politiky je málo. Přesto nepatřím k lidem trpícím vůči VH "neláskou" - politicky ho odmítám, jako člověk je mi sympatický a blízký (jen kdyby nebyl tolik na ženský, v tom ho pochopit nemůžu: co na nich má?). Je to drobet schizofrenní, ale lze to tak praktikovat. |
|
|
|
|
 |
čt březen 17, 2011 7:17 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Nick Guest šaman

|
|
|
1. Hru jsem četl a občas jsem se zasmál, i když vtipem šetří ("Molotov mi řekl na jednom koktejlu... "), a viděl jsem Radokovu inscenaci v Arše. Neurazilo mě to, ale ani nenadchlo. Má slušně zvládnutou stavbu a bavily mě na ní i ty čechovovsko-shakespearovské parafráze. Na Budařovo holé pozadí si ovšem počkám, až to budou dávat v televizi.
2. Filova recenze je přesná a dobře napsaná, jako většina textů od tohoto kritika. Velmi souhlasím s názorem, že hlavním problémem Odcházení už je samo téma. Těžko říci, o čem ta hra vlastně je, ale se světem, jak ho pozoruji kolem sebe, se nějak míjí. Modelová dramatika, která vědomě ignoruje psychologii postav, mě už zdaleka tolik nebere.
3. Souhlas s Filovým textem může pramenit ne z porozumění tomu, co napsal, ale z nelásky k VH, jak ukazuje i tato diskuse. Na tento fenomén ostatně kritik upozorňuje už v prvním odstavci.
4. Hledat reálné předobrazy jednotlivých postav může být intelektuálně zábavné, ale valný smysl to nakonec nemá. Kancléř Rieger je i není autor hry a stejně tak Vlastík Klein nese i nenese Klausovy rysy. Postava tohoto arivisty může být inspirována i Grossem (slovní hříčka Gross - Klein, marketingově úspěšné politické mládí bez zpětné vazby), ale i Paroubkem (úzké vazby na kolotočářskou rodinu, jejíž příslušníci postupem času začnou ovládat důležité pozice ve státě). Koneckonců, opravdu vám Zd. Dušek z filmového odcházení ve svém výstředním oblečení a s řetězy na krku připomíná uhlazeného VK?
5. Rieger je směšná postava stárnoucího ješity, neschopného mluvit jinak než v bezobsažných frázích. I když vzbuzuje jistý soucit, rozhodně si jím VH nebuduje nějaký pomník.
6. "Osmašedesátník" a "miláček levicově liberálních médií" - to jsou už dneska jenom floskule, které mohly mít určité racionální jádro v letech 1992/93, kdy v prostředí ODS a jí nakloněných komentátorů vznikaly. Pak přišla Havlova podpora neokonzervativnímu Bushovi a jeho válkám. Ze současné vlády mají k Havlovi rozhodně nejblíže Saša Vondra a Karel Schwarzenberg - propána, co je toto za levičáky?
7. Kromě námitek v bodě 6 je mi z celé této diskuse asi nejbližší Václavův postoj. _________________ Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. (Tony Judt)
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|