|
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:58 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
Předmět: |
|
|
Ve třídě jsme měli jednu poctivku, která je opravdu všechny četla a vždycky se svými názory na ně narazila. Až po roce pochopila, co se po ní ve skutečnosti chce.
Jinak, kdo z vás skutečně přečetl celou povinnou četbu? _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:54 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
bright napsal: | Babizny přece vůbec nechtěly, abychom ty knihy přečetli. Chtěly jen a pouze, abychom papouškovali jejich názory na ty knihy. S tímhle jsem jejich "výuku" přežil a nenechal si žádného autora znechutit. |
Chtěly prakticky to, aby naše hodnocení těch knih odpovídalo jejich zápiskům z fakulty.
Já s "tímhle" byl na třech středních. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:50 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Babizny přece vůbec nechtěly, abychom ty knihy přečetli. Chtěly jen a pouze, abychom papouškovali jejich názory na ty knihy. S tímhle jsem jejich "výuku" přežil a nenechal si žádného autora znechutit. _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:29 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
pemel napsal: | NICK napsal: | To jsem take netusil kolik je v Cechach absolventu zvlastnich skol. | Říká někdo, komu pojem diakritika nic neříká. Jestli něco opravdu nesnáším, tak je to pokrytectví. |
Ono "mit hodne nacteno i nasi klasiky!!!" je taky perla. (...i naše klasiky; ... z našich klasiků; ...i z naší klasiky)  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
pemel šaman

Založen: 14.6.2007 Příspěvky: 1920 Bydliště: Praha 12 - Kamýk
|
|
|
NICK napsal: | To jsem take netusil kolik je v Cechach absolventu zvlastnich skol. | Říká někdo, komu pojem diakritika nic neříká. Jestli něco opravdu nesnáším, tak je to pokrytectví. _________________ Veritas vincit. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:19 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Tarantino a Němcová |
|
|
Bart napsal: | sergej sudoplatov napsal: |
Dráždivý homo náboj? |
Zjevně netušíš, která bije, drž se raději svých koleček a autíček, chlapče.  |
Tady si dovolím citovat Pelíšky:
Každej ví něco, víš snad ty, kdo založil Beatles? Myslíš Svojsík, Frštenský, a nebo snad Tyrš? ..... _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:14 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
NICK: nevšiml jsem si, že bych nějak chválil amícké školství. Jen jsem tiše upozornil, že naši učitelé dělají maximum pro to, aby ti literaturu co možná nejvíc zprotivili. Nikdo nebude mít rád knížky jen proto, protože ho z nich nějaká protivná babizna devět let zkoušela. To je celý.
Bart: ne, není to omluva, ale funguje to spolehlivě. Soustavnou buzerací na téma "čtěte klasiky, budu to zkoušet" mi škola českou literaturu totálně zprotivila a když vidím knížku nějakého klasika, okamžitě si vzpomenu na tu pizdu, co nás měla na češtinu. Říká se tomu reflex, a objevil ho Pavlov, akorát to nezkoušel na dětech a literatuře, ale na psovi a misce žrádla.
Martin: Ono Stařec a moře není jen o tom, že "děda chytal velrybu".
Naposledy upravil Honza dne po prosinec 01, 2008 8:22 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Být nezasažený kulturou je smutné, ale omluvitelné.
Být však ke kultuře netečný a ještě se tím chlubit, je tristní. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:10 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
Bart napsal: | pro Martina: Anï sebvyhřezlejší ego není omluvou proto, aby se člověk navážel do osobností světové kultury, jejichž velikost přesahuje jeho obzor.  |
Ne, ani gangrenolózní Ego není omluvou. Uznávám, že s větou nerozvitou jsem to přehnal, ale stačí to ilustrovat na Dědkovi a Oceánu:
Dědek si přijde zbytečnej, čili chce v záchvatu senility a/nebo stařecké bájivosti ulovit verlybu. Verlybu uloví, ale ostatní ryby mu jí sežerou. Přiveze kostru, vyprdne se na to, a nikdo se nikdy nedozví, že rybu ulovil. Konec.
Jak to někdo dokázal natáhnout na 120 stran je pro mne záhada. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 8:03 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
NICK uživatel
|
|
|
To jsem take netusil kolik je v Cechach absolventu zvlastnich skol.Byl nekdo z Vas opravdu v te Americe ci alespon v Nemecku na strednich skolach,ze tak jejich system chvalite. Nezlobte se,ale aby clovek mohl hodnotit soucasnou literaturu je treba mit hodne nacteno i nasi klasiky!!!Dnes to ovsem s tim klasickym vzdelanim je na skolach v neporadku.Vse se da najit na internetu.Vlastne literatura je k nicemu,o latine ani nemluve.... |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:57 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
sergej sudoplatov napsal: |
Dráždivý homo náboj? |
Zjevně netušíš, která bije, drž se raději svých koleček a autíček, chlapče.  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:53 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
|
|
sergej sudoplatov napsal: | Bart napsal: | Ta povídka nejen, že je neobyčejně moderní svým názorem i strohou literární formou, ale navíc má dráždivý homo-náboj. |
Dráždivý homo náboj? Ty jo, to musí bejt rajcovná povídka...nakonec se zjistí, že i Křemílek a Vochomůrka byli přihřátý, když spolu bydleli v jednom domečku a že i ten profesor Klaus se mýlil s Modrou, nikoliv zelenou planetou, když ona je ve skutečnosti duhová...  |
Podívej, teplá žížala, pes, i rostlina, vždyť fotosyntéza by bez nás nebyla...  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

Založen: 27.7.2006 Příspěvky: 2087 Bydliště: Praha 8 - Kobylisy
|
|
|
Honza: Už chápeš co tím paní kněžna myslela?
citace: | Přisrali si to na zámek, právě když komorník šoustal komornou. „Člověk si nemůže ani
pořádně zamrdat pro tu pakáž“, řekl komorník, a otevřel jim. Na zámku si všechno pořádně
prohlédli a Vilímek obdivoval sošku amorka. „Polož to“ povídá babička „Víš že máš olšové ruce“.
Ale sotva to dořekla amorek byl na sračku. Všichni se dali honem do slepování. Babička chtěla
právě přilepit čůráčka, když v tom přišla paní kněžna a povídá: „Ten kousíček přijde přilepit
směrem dolů a ne nahoru“. Chvíli se o tom s babičkou dohadovala, až to babičku nasralo a povídá:
„Paní kněžno, já viděla něco čuráků a všechny byly nahoru!“ Paní kněžna smutně odstoupila
k oknu a vzdychla si: „šťastná to žena“ |
_________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí!
Naposledy upravil sergej sudoplatov dne po prosinec 01, 2008 7:54 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
 |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Honza napsal: |
Fakt jsem miloval hodiny češtiny. |
Ani sebepitomější učitelka češtiny není dostatečnou omluvou proto, abys za použití vlastního rozumu nemohl vzít knihu do ruky, přečíst ji a přemýšlel o ní.
A pro Martina: Anï sebvyhřezlejší ego není omluvou proto, aby se člověk navážel do osobností světové kultury, jejichž velikost přesahuje jeho obzor.  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:51 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
bright šaman

|
|
|
Mně přijde, že ve všech těch zmiňovaných dílech (Babička, Pulp Fiction, Another Gay Movie, Slunce seno...) je tolik momentů ze života, o kterých lze po shlédnutí filmu přemýšlet, že je mám rád všechny.
"Máš moje hodinky?"  _________________ It's not easy to be green. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:48 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Bart napsal: | Ta povídka nejen, že je neobyčejně moderní svým názorem i strohou literární formou, ale navíc má dráždivý homo-náboj. |
Dráždivý homo náboj? Ty jo, to musí bejt rajcovná povídka...nakonec se zjistí, že i Křemílek a Vochomůrka byli přihřátý, když spolu bydleli v jednom domečku a že i ten profesor Klaus se mýlil s Modrou, nikoliv zelenou planetou, když ona je ve skutečnosti duhová...  _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:47 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Bart: Láska k literatuře je odrazem našeho skvělého školství.
V Americe si haranti přečtou knížku a pak o ní ve škole s hezkým učitelem diskutují.
V Čechách si haranti přečtou knížku a pak je z toho protivná neukojená učitelka vyzkouší.
Fakt jsem miloval hodiny češtiny: "Machová, jak se jmenovala Božena za svobodna ?", "Vaníku, co myslela kněžna větou šťastná to žena?", "Novotný, co měla Babička v kapsáři po příjezdu na staré bělidlo ?". Výsledek je, že se mi literatura zprotivila a dnes vím jen to, že babička měla v kapsáři pěknej bordel.
Martin: Na otázku Význam Boženy Němcové... můžu klidně žvanit hodinu a nemusím o ní vědět skoro nic, a stejně můžu okecat skoro každého spisovatele. Ale těžko můžu říct, co dal císař bábě, když ani nevím, kdy a kde ho potkala.
Naposledy upravil Honza dne po prosinec 01, 2008 7:52 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:46 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
Předmět: Re: Babička |
|
|
Martin napsal: | a to jsem ještě dodal poznámku o banálnosti jeho ostatních děl, jejichž děj by se dal vyjádřit jednou nerozvitou větou, a je tak zjevná, že s tím nebudu komisi zdržovat) |
Panebože, tohle je spolek absolventů zvláštní školy?  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:44 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Babička |
|
|
Waky napsal: | Honza napsal: | btw: dostal jsem kuli, protože jsem nevěděl, co dostala ta prokletá stařena od císaře. |  |
To honza: Amatére. Zkus vykládat čtvrt hodiny o Hemingwayovi, a jeho působení v lazaretu, skrze jedinou znalost, kterou o lazaretech máš - čili historky ze seriálu MASH. A dostat za 3. (a to jsem ještě dodal poznámku o banálnosti jeho ostatních děl, jejichž děj by se dal vyjádřit jednou nerozvitou větou, a je tak zjevná, že s tím nebudu komisi zdržovat) _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:39 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Waky napsal: |
Němcovou jsem nicméně moc nemusela ani předtím. |
Doporučuji přečíst si znovu třeba Karlu, když už jsme na tomto fóru. Ta povídka nejen, že je neobyčejně moderní svým názorem i strohou literární formou, ale navíc má dráždivý homo-náboj. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:36 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

Založen: 7.12.2005 Příspěvky: 1516 Bydliště: Republika Žižkov
|
Předmět: Babička |
|
|
Honza napsal: | btw: dostal jsem kuli, protože jsem nevěděl, co dostala ta prokletá stařena od císaře. |  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:31 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
|
|
Bart napsal: | Dvojnásob jsi mě nemile překvapila. Nechápat a neoceňovat Němcovou jen proto, že nám ji vtloukalli do hlavy ve škole, mi přijde dost...pohodlné.  |
Tak jsem si asi zavařila.To mě mrzí.
Němcovou jsem nicméně moc nemusela ani předtím. Možná to má význam kontextově/historický, ale mě neoslovuje ničím. Asi by se to dalo nějak odůvodnit, ale nejsem teď schopna nic chytře odůvodňovat, jsem vyždímaná jak citrón a připadám si jako blbec. - Z té maturity a státnic jsem měla spíš srandu, že jsem si ji vytáhla, ostatně, to bylo dost lehká otázka a měla jsem docela načteno, takže mi to mohlo vadit jen proklamativně  _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:25 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Po Babičce netoužím v jakékoli podobě, jakožto po celé autorce. Nebudu se vůbec stavět do role filmového odborníka, protože jím nejsem. Takže nebudu prohlašovat, že Pulp Fiction je báječné dílo, ale mně se ten film líbil ... i když bych stěží dala dohromady, proč. |
Dvojnásob jsi mě nemile překvapila. Nechápat a neoceňovat Němcovou jen proto, že nám ji vtloukalli do hlavy ve škole, mi přijde dost...pohodlné.  |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:24 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Honza šaman

|
|
|
Po Babičce netoužím v jakékoli podobě, jakožto po celé autorce. Mám jí plné zuby ze školy. Kromě toho jsem si ji vytáhla u maturity i u státnic, takže DOST |
Přesně tak, spisovatelé jsou děsně nezodpovědný, napíšou si klíďo nějakou krávovinu a vůbec jim nevadí že několik dalších generací dětí bude trpět rozborama jejich díla a šprtat se nazpaměť co tím chtěl autor říct - a vůbec - když chtěl něco říct, tak to mohl vyblejt rovnou a né to jen naznačovat a okecávat.
btw: dostal jsem kuli, protože jsem nevěděl, co dostala ta prokletá stařena od císaře.
Waky napsal: | Nebudu se vůbec stavět do role filmového odborníka, |
Dobrý film se pozná jednoduše - hraje v něm Dolph Lundgren. 
Naposledy upravil Honza dne po prosinec 01, 2008 7:25 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:11 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: To sergay: |
|
|
Se nedivim, že ty italky sou takový placatý.
Naša cimra zděs, jo, ale tady... peřina ňiet!
EDIT: Ovšem nejlepší byl SS a pár facek - tam to vypadalo, že Troška měl "čerstvé" nápady, chtěl to trochu popustit, ale zároveň nevěděl, zda se to přes neděli ještě neotočí. _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:07 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Tarantino a Němcová |
|
|
Bart napsal: | Honza napsal: | Ale já nemůžu za to, že se mi Babička nelíbí, mně nedějový film nudí. |
Babička rozhodně není nedějový film, děje se tam toho až až.
Honza napsal: | Ty jsi nikdy neviděl uznávaný film, který se ti ale nelíbil ? |
To víš, že jo, spousty! Třeba Pulp Fiction je pro mě ukázka zhovadilosti a samoúčelného ráchání se v násilí, které se jenom tváří hlubokomyslně.  |
Po Babičce netoužím v jakékoli podobě, jakožto po celé autorce. Mám jí plné zuby ze školy. Kromě toho jsem si ji vytáhla u maturity i u státnic, takže DOST
Nebudu se vůbec stavět do role filmového odborníka, protože jím nejsem. Takže nebudu prohlašovat, že Pulp Fiction je báječné dílo, ale mně se ten film líbil ... i když bych stěží dala dohromady, proč. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 7:05 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
sergej sudoplatov šaman

|
|
|
Mno, trilogie Slunce seno a tak dále není úplně špatná, docela dobře vykresluje běžný život na vesnici 80. let se všemi drby, sousedskými rozepřemi, "českými furiantskými tvrdými palicemi", dobové narážky jsou taky výstižné (přestavba a tak), ale poslední díl už dost sklouzl do bláznivé a křečovité trapnosti, byť i v něm se najdou dobré scény (Echt Gottwald s Růženou z prasečáku, Předsedoooo, voni maj záchod!...) _________________ Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 6:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Martin šaman

|
Předmět: Re: Un Chant d'Amour |
|
|
Waky napsal: | ... mnohem lepší než Kafkův Zámek je Slunce seno erotika, protože je tam daleko víc zábavy a komických scének. |
Přece nemůžeš srovnávat prózu, a dokument ze života vesnického lidu  _________________ You have trapped me in your trap of logic! |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 6:32 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Waky šaman

|
Předmět: Re: Un Chant d'Amour |
|
|
bright napsal: | To je teda teplej pravěk. Zlatej AGM s happyendem.  |
Ano, uznávám, že tam není zdaleka tolik legrace - neznám film AGM jelikož to má být něco jako Prci prcičky, tak se s ním ani nemíním seznamovat.
Každopádně srovnávat takové filmy mi přijde trošku nepříhodné, něco jako říci, že mnohem lepší než Kafkův Zámek je Slunce seno erotika, protože je tam daleko víc zábavy a komických scének.
Ten film je naprosto skvostnej. Tušila jsem, že Genet natočil nějaký film, ale nevěděla jsem, že se dá obstarat.
Třeba nemusím být úplně objektivní, protože Geneta nekriticky obdivuju ... ale řekla bych, že spíš jo, protože on je fakt geniální. _________________ Co je dobré nebo obsahuje kvalitu "dobra", má za následek "pravdu". Pokud tomu tak není, můžete si být jisti, že ta věc není krásná, i když může pořád ještě být vodotěsná.Woody Allen |
|
|
|
|
 |
po prosinec 01, 2008 3:38 pm |
 |
Autor |
Zpráva |
Bart guru+++

|
|
|
Nick Guest napsal: | A to jsi, Barte, už viděl ten dokumet o Jeanu Cocteauovi? |
Neviděl! To víš, občas musím taky pracovat, abych naplnil Martinovy představy o dokonale fungujícím kapitalisticjém ráji.  |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
|
|